noor_hannah posted on 22-2-2007 01:38 AM

GARDEN BENCH

kak noor n suami amat berkenan sgt2 bench yg terdapat di merata JUSCO CHERAS SELATAN ni.. amat selesa dan simple.. rasa2nya mcm kayu nyatoh.. ada sesiapa tau psl bench ni..??

dah puas ronda2 kedai.. tak jumpa yg berkenan.. yg kat JJ ni juga hati tertawan.. tapi sayang tarak gambar..

mok_nik posted on 22-2-2007 07:51 AM

kalau tak silap mok nik , ada yg dari kayu nyatoh solid dan kayu jati pun ada. Sebab mok dok meronda kat sini cari buai kayu, tuh yg nursery kat sini kata bench ni ada dari kayu nyatoh dan juga jati. harganya boleh tahan. tapi mok nik berkenan lagi dgn buai dari kayu nie kak hannah, cantik sungguhhhhhh .. harganyaaaaaaaaaaaaaaaaa huhuhuhuhuhuhuh ribu riban :mad:

afyyzuul posted on 22-2-2007 09:32 AM

Reply #1 noor_hannah's post

Kat noor,
Ni jusco balakong tu ye???????
Kalau ye memang cantik bench dia. Simple and nampak kemas.

BeeComeL posted on 22-2-2007 11:15 AM

Reply #1 noor_hannah's post

Kak hannah.. nak nyampok nih.. bee mmg tgh carik garden bench jugak.. kat jusco balakong tuh.. dlm jusco ker org kat area luar2 dia? baper range harga dia? mahal tak?

razifah posted on 23-2-2007 09:31 AM

http://www.abetterabode.com/images/SSP/SSP-GardenBench-large.jpg

contoh dia mcm nie ker kak noor? :o

gucci posted on 23-2-2007 10:09 AM

laa...topik yang bagus ni...gucci n hubby pun ada dok bincang nak cari garden bench ni...kena cari bench dari kayu yang tahan panas dan hujan...hujung tahun lepas ada gucci terajin pergi tengok kat kedai2...depa ramai yang shorkan beli yang dibuat dari iron...tapi gucci kurang berkenan...:(

razifah posted on 23-2-2007 11:20 AM

Reply #6 gucci's post

gucci ader gambar tak? :D

gucci posted on 23-2-2007 12:10 PM

Reply #7 razifah's post

takde lah razifah...masa tu orang kedai tunjuk gambar dalam katalog je...gucci memang tak berkenan sangat...takde lah beli lagi sampai skang ni....:)

razifah posted on 23-2-2007 12:16 PM

Reply #8 gucci's post

ic.....ifa berkenan jugak..tapi mcm rambang mata kan coz banyak design...semua cantik2...:P

noor_hannah posted on 24-2-2007 12:01 AM

Originally posted by mok_nik at 22-2-2007 07:51 AM
kalau tak silap mok nik , ada yg dari kayu nyatoh solid dan kayu jati pun ada. Sebab mok dok meronda kat sini cari buai kayu, tuh yg nursery kat sini kata bench ni ada dari kayu nyatoh dan juga j ...


ada buaian kayu tu moknik.. kat bangi.. rumah client kak noor pun ada gak.. tanya dia mana beli dia kata tu last stock dia dpt..

noor_hannah posted on 24-2-2007 12:03 AM

Originally posted by afyyzuul at 22-2-2007 09:32 AM
Kat noor,
Ni jusco balakong tu ye???????
Kalau ye memang cantik bench dia. Simple and nampak kemas.


yess zul.. cantik kan?? banyak pulak bersepah2 bench dia tu.. kdg2 rasa mcm nak je beli kat dia orang ni.. tak pun, kalau dpt nak je angkut senyap2 bawak balik.. hahaha..

noor_hannah posted on 24-2-2007 12:04 AM

Originally posted by BeeComeL at 22-2-2007 11:15 AM
Kak hannah.. nak nyampok nih.. bee mmg tgh carik garden bench jugak.. kat jusco balakong tuh.. dlm jusco ker org kat area luar2 dia? baper range harga dia? mahal tak?


bukan dlm lot kedai jusco ytau, bee.. dia letak depan kedai2 tu.. di atas, di bawah.. semua ada.. penat2 shopping, leh duduk.. mmg selesa.. tepi escalator pun ada..

noor_hannah posted on 24-2-2007 12:05 AM

Originally posted by razifah at 23-2-2007 09:31 AM
http://www.abetterabode.com/images/SSP/SSP-GardenBench-large.jpg

contoh dia mcm nie ker kak noor? :o


kalau tgk design.. yg ni fancy skit.. tapi kalau tgk kayu.. yg tu rasanya mmg nyatuh.. nampak solid.. so simple, tapi selesa duduk.. sedap mata memandang.. nantilah, senang2 kak noor snap tunjuk sini..

noor_hannah posted on 24-2-2007 12:07 AM

Originally posted by gucci at 23-2-2007 10:09 AM
laa...topik yang bagus ni...gucci n hubby pun ada dok bincang nak cari garden bench ni...kena cari bench dari kayu yang tahan panas dan hujan...hujung tahun lepas ada gucci terajin pergi tengok k ...

ha'ah.. kalau kat sect 13 pj tu.. mahal2.. ribu2, jenis2 iron rod lah.. rotan tiruan lah.. but too fancy.. tak minat.. lagi satu.. jenis bench yg half wood, half iron.. tak minat gak.. sebab dah tgk rumah client, lama2 di makan usia, hodoh rupa dia.. better kayu semua..

noor_hannah posted on 24-2-2007 12:15 AM

kalau kayu jati.. hati ni tak pernah terpaut.. nampak pelik lah kayu jati.. so odd n ugly.. hahaha..

yg kat jusco balakong tu.. kerusi dia boleh duduk 4-5 org rasanya.. kalau dpt 2, cukuplah.. boleh lah duduk2 depan rumah.. pekena cekodok ke.. sambil2 baca paper.. tgk pokok2.. dgn suami n anak2.. tapi porch kak noor tu bocor.. nak kena glue atap dulu..

dah puas ronda seluruh cheras sampai pj.. area klang lama je belum masuk.. hati tetap terpaut pada yg kat jusco balakong tu.. huhuhu!!

[ Last edited by  noor_hannah at 24-2-2007 12:16 AM ]

mok_nik posted on 24-2-2007 05:43 PM

Originally posted by noor_hannah at 24-2-2007 12:01 AM



ada buaian kayu tu moknik.. kat bangi.. rumah client kak noor pun ada gak.. tanya dia mana beli dia kata tu last stock dia dpt..

kat sini pun ada kak hannah, yg mok nik berkenan tuh harganya RM4K lebih ... memang cantikkk, cuma duit aje tak cantik nak membeli :2lol:
Page: [1]
View full: GARDEN BENCH