nor5014 posted on 27-8-2007 11:53 AM

Hazeline Snow

I nak kongsi pengalaman pasal krim muka hazeline snow. (kalau dah ada thread pasal ni, tolong mergekan)

Masa tunggu result SPM tahun 1995 dulu, I terlibat ngan accident motor. Abih luka2 satu badan. Nasib baik tak ada yang patah. Tapi bab yang paling tak bestnyer, abih sebelah muka kanan luka teruk.:'( Dalam hati punya la sedih + sedih muka dah berparut:'( :mad: )

Mak I susah payah carikan macam-macam nak bagi hilang kesan tu. Ada sorang doktor tu kata sapu jer Hazeline Snow kat muka tu. I pun tenyeh la krim tu sing malam pagi petang (tunggu bila kudis luka dah tanggal la).

Kesannya sungguh menakjubkan:D :victory: Dalam tempoh 3-4 bula jer kesan parut tu dah kurang teramat sangat. Masa I register masuk ITm on June 1996 tu kiranya muka dah cantik balik:loveliness: :)

Parut tu cepat hilang sebab krim ni menyejukkan kulit dan menggalakkan pertumbuhan kulit baru.

So, apa kata korang cuba. hazeline Snow ni murah jer. tak payah korang spend duit banyak2 beli krim memahal. Ianya terbukti berkesan. (Abih kat semua orang i promote benda ni, nak kena minta komisyen kat manufacturer dia ni;P )

So apa lagi..... try la (Kesan2 jerawat pun insyaalllah boleh hilang).:victory:

waz posted on 27-8-2007 11:57 AM

ingat dulu pakai hazeline snow time skolah2...
pastu ader yg kater ingredient dier ader lemak b***...
sori lar kalu tak betul yea...
dgr ckp2 org jer tak tau ler betul ke tak... :loveliness:

Prags posted on 27-8-2007 11:58 AM

kt mana bole beli ekk..??..jarang nmpak ler...

nor5014 posted on 27-8-2007 12:04 PM

Balas #2 waz\ catat

Ye ke? :L Ada gak dengar pasal ni tapi I macam tak percaya. Nanti I check dengan sapa2 yang patut.

I update waz nanti ye...

nor5014 posted on 27-8-2007 12:07 PM

Balas #3 Prags\ catat

Prags.... Kat Guardian, Watson, Pharmacies semua ada. Prags yang tak perasan kot sebab ni kan produk lama. dah tak glamer. La ni bnyak promote prduk2 baru jer.

waz posted on 27-8-2007 12:15 PM

a'ah tu produk lamer...
dulu pakai pasal org kater bley putihkan muker...
ye lar time skolah duk berjemur jer... :lol:

eastrun posted on 27-8-2007 12:25 PM

Reply #1 nor5014's post

Tak baguslah Hazeline snow...sebab dia menyumbatkan liang roma...Esspecially kalau kau pakai malam, esok pagi mesti ada jerawat nasi keluar...hehehehhe

CoKeLat-RaWkZ posted on 27-8-2007 12:31 PM

sekarang ada jenama Indon yg tiru HS ni.. DEmpo Snow... sejuk banget rasanya kalo dipake...hehehehe..

ziela81 posted on 27-8-2007 12:34 PM

Reply #2 waz's post

btl tu..dgr jg ura2 menyatakan snow ada lemak babi

eastrun posted on 27-8-2007 12:35 PM

Reply #8 CoKeLat-RaWkZ's post

Alah...yang ada seaweed to kan?.Tak bagus...muka ko nanti jadi macam tepung gomak...hehhehehe.Aku try kat tangan ...tangan jadi putih jer...

nor5014 posted on 27-8-2007 12:38 PM

I dok try dapatkan confirmation dari JAKIM pasal status HZ ni. Tapi belum dapat lagi.

Pasal ada jerawat tu, rasanya tak betul kot sebab selama I pakai, ok jer. Bergantung pada jenis kulit agaknya.

farlis posted on 27-8-2007 12:48 PM

ada sorang makcik nih, dia jadi babysitter, pastu dia ckp dia sapu hazeline snow kat baby yg dia jaga, dia kata kulit cantik..:funk: :funk:
dlm ati, sib baik aku x anto kat dia, baby mmg le kulit dah cantik, xkan le nk dedahkakn baby ngan produk org tua...kalau boleh nk kurangkan chemical product pada baby..isk...

ada cousin kita lak dulu, simpan dlm freezer, ble nk guna, br kuarkan..sejukkkkkkkk sgt

nor5014 posted on 27-8-2007 12:54 PM

Originally posted by farlis at 27-8-2007 12:48 PM http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif
ada sorang makcik nih, dia jadi babysitter, pastu dia ckp dia sapu hazeline snow kat baby yg dia jaga, dia kata kulit cantik..:funk: :funk:
dlm ati, sib baik aku x anto kat dia, baby mmg le kul ...


Macam-macam.....:P

my^fluffy posted on 12-6-2008 12:07 AM

now dah jarang nampak produk ni..dulu time sekolah pakai...suka baunya..

molley444 posted on 12-6-2008 08:31 AM

produk ni bagus.. dulu kena sunburn pakai hazeline ni..mmg berkesan..tapi sejak heboh kata ada lemak tu... alahai..dah tak pakai lagi.

farra2503 posted on 12-6-2008 10:56 AM

dulu selalu guna jugak hazaline nie sebab bila kena muka sejuk je. betul ke ada lemak babi sesiapa yang boleh confirmkan tak? tapi kenapa tak ada sesiapa yang tmapil ambil tindakan:mad:

whitedevil posted on 12-6-2008 11:02 AM

kakak kwn aku pun sapu cream ni kat muka baby dia...
bole jaga kulit katanya...
sian baby tu...:shakehead3:

aznao0o0 posted on 12-6-2008 11:04 AM

saya pun dengar cerita ada lemak babi

ogyrosli posted on 12-6-2008 11:36 AM

kalau muka jenis kering, takleh pakai cream ni. tp kalau muka berminyak, HS mmg bagus.

datinmarissa posted on 12-6-2008 11:51 AM

ni dulu feveret my grandpa.....beratus botol agak nye dia pakai....tapi sejak susah nk dapat, dia tukar pakai fair n lovely....huhuh...ok lah....
sebab tu muka dia susah nk nampak kedut.

zuraaw posted on 12-6-2008 11:58 AM

produk nih mcm da x wujud jer... haah laa... ada kuar emailkan psl krim nih ada lemak babi...

elle_gogo posted on 12-6-2008 11:58 AM

alahai... teringat aku kat produk ni...
dulu time sekolah suka pakai.. sebab lembut kulit muka pastu..
skg ni dah lama tak nampak.. ghidu zaman sekolah...
:P

molley444 posted on 12-6-2008 12:58 PM

Reply #22 elle_gogo's post

sama la.. :$

waneeda1904 posted on 12-6-2008 01:37 PM

wujud lg ke benda ni?
dulu2 famous la.. ada kwn skolah pakai.. kulit dia cantik la.
pastu kwn lg sorg plak pakai.. kulit dia kena sunburn psl main bola.. bile pakai lg teruk :shakehead3:

molley444 posted on 12-6-2008 01:44 PM

Reply #24 waneeda1904's post

ada kat guardian,watson, kat tesco pun ada.
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: Hazeline Snow