miazara posted on 7-11-2007 04:29 PM

susu snow

susu ni bagus ker?

sha_n posted on 7-11-2007 04:31 PM

so far yg sha tau..susu ni kandungan fat die tinggi skit...
sbb tu kebanyakan bb yg minum susu ni tembam2...

wanie_7684 posted on 7-11-2007 04:33 PM

ooo patutlah adik wanie dulu tembam minum susu ni..hehehe:lol:;P

innova77 posted on 7-11-2007 04:33 PM

Reply #2 sha_n's post

1st baby saya minum ni... memang tembam...
so far tak der masalah dari kesihatan.. elok je sistem pencernaan dia..
tapi utk 2nd baby tak sesuai la pulak.. dia semelit...

Khadeeja07 posted on 7-11-2007 04:37 PM

oklah, baby jarang deman @ selesema...
anak saya minum susu nie tapi masalah kembung!

sha_n posted on 7-11-2007 04:42 PM

Originally posted by miazara at 7-11-2007 04:29 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
susu ni bagus ker?


pasal bagus ke tk tu susah skit nak komen...
kadang2 bukan pasal bagus..tp pasal kandungan nutri yg ada dlm susu tu..
lagi satu..kadang2 baby ni kurang serasi ngan satu2 susu..
ade yg bile minum dpt kolik la...rashes...alergik..
then kene la pilih susu lain ikut kesesuaian baby....

ahmad_dhani91 posted on 7-11-2007 04:43 PM

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Khadeeja07 posted on 7-11-2007 04:44 PM

tp dr segi harga oklah, nak dibandingkan S26...
yang penting kandungan dan kesesuaian baby
kalu susu mahal pun baby tak boleh terima selalu cirit birit tak elok jugak!

luv_ma posted on 7-11-2007 04:46 PM

yup,
fat tinggi,tp kandungan DHA,AA bagai kureng skit dr yg lain.
ank sedara ma minum susu ni,tembom smpeilah dah 5 thn,x susut bodynyer.doc kategorikan obess dah.

miazara posted on 15-11-2007 03:22 PM

Originally posted by luv_ma at 7-11-2007 04:46 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
yup,
fat tinggi,tp kandungan DHA,AA bagai kureng skit dr yg lain.
ank sedara ma minum susu ni,tembom smpeilah dah 5 thn,x susut bodynyer.doc kategorikan obess dah.

bila dengar mcm ni yang rasa mcm bila minum susu nie mcm tak berapa nak bagus...for me this susu concentrate more on baby nyer size, but not for brain's development like enfa nyer susu...

just my 2cent.

anyone agree?

miazara posted on 15-11-2007 03:35 PM

Reply #9 luv_ma's post

2la, dok baca review pasal susu nie...seems that susu ni concentrate more on baby's body (i mean bb yg minum akan berisi) not for baby's brain development..

just my 2 cents.

anyone agree?

lindasam posted on 21-11-2007 12:54 PM

amal minum gak susu ni kejap. dlm 6 month sj. saiz mcm tu gak. tak tembam mana pun. tp susu ni x bt dia dpt kolik n lawas. tp pas umur dia setahun peyut dia x bole terima dah...yes fat tinggi sket.

dinihari posted on 21-11-2007 02:27 PM

Dini pun bagi anak susu snow.....yg sulung tu ok jer bagi sampai setahun la jugak.....tapi bila my second baby girl pulak after 6 months dah x sesuai sebab masalah sembelit......

Tapi anak sulung memang tembam giler masa minum susu nie............tapi bila yg baby girl tak la pulak tembam....biasa jer...............

miazara posted on 28-11-2007 02:45 PM

currently bb zara minum enfalac..tp susu ni mahal, tu yg mcm nak switch tu snow...dgr org kata ok jugak susu nie...

potpuri80 posted on 28-11-2007 03:05 PM

anak puri yg second ni minum susu snow ... coz lepas je kuar dr perut mama dia .. terus doc kasi susu snow .... sampai le now dah 1 yr 3 mth..... memang tembam sikit le compare ngan si abg.:o

miazara posted on 28-11-2007 04:17 PM

kira bagus jugak la sbb doc pun bg susu ni kan...

miss_loyal posted on 17-12-2007 04:45 PM

my anak sedara semua minum susu ni..mmg tembam2 masa kecik..tapi dah besar2..skolah..mua kurus2 balik.

poison32 posted on 19-12-2007 04:53 PM

my baby masa lahir hingga la umur 8 bulan minum snow...sebabnya dia lahir tak cukup bulan so utk naik kan berat badan nurse yg suggest i try snow...tapi masalah sembelit tu memang ada..kalau blh bagi minum air lepas minum susu...i did tat alhamdullilah...she is fine now...memang tembam....

mamapea posted on 21-12-2007 03:43 PM

anak saya minum susu snow sejak dari lahir sampai umur dia setahun lbh...tp dia tak tembam pun...kurus je...anak saya minum susu ni takde masalah kolik,ruam2 dan sembelit...ok je...masa saya kasi S26 dia kena ruam2...skrg bg dia dutch lady....pasal brain development ok je...dia lbh bijak dr sepupu2 dia dan anak kwn2 saya yg sebaya ngan dia...maybe anak saya dpt lebih vitamin kot masa dia kat NICU sbln...

hanimdanish posted on 27-12-2007 09:10 AM

anak anim pun anim bg snow start dr pantang smpai 6 bulan....mmg tembam lah.tipa bulan tu mesti naik ..even anim dah tukar susu dutch lady masa dia 6 bulan tu dia masih tembam lg..anim tuke sbb takut bb jd obess sbb ramai yg ckp mcm tu ..tp  doc kata dia tembam ok sbb bila bb nk dkt setahun dia kan lasak n berat akan turun tp anak anim alhamdulillah berat x turun n maintain jer..kalu naik dlm 1/2 kilo jer sbulan...skrg anak anim dah 2 tahun dlm 11 -12kg..

mockingbird posted on 6-2-2008 03:39 PM

Hi.. to mom yg looking for susu SNOW, I ada 4 cans stock nak let go coz I dah tukar susu. This one SNOW P7A for 0-12 months baby. Bought RM41.50, letting go RM35. Expiry date rasa2 nye 2009. PM me kalau ada yg berminat. I kat Kelana Jaya

elly posted on 4-8-2008 11:18 AM

anak saya minum susu snow sejak dari lahir sampai sekarang...
tp dia tak tembam pun...tapi yang best nya
anak saya minum susu ni takde masalah kolik,ruam2 dan sembelit..

cuma skrg tak berapa nak minum sbb kuat main;P

ashlyz83 posted on 19-8-2008 10:52 AM

my bb minum snow dr lahir sampai skang da 10 + bulan ...
so far ok jek .... ;)
xde pape problem pun

azirahh posted on 7-1-2009 11:41 PM

Originally posted by elly at 4-8-2008 11:18 AM http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif
anak saya minum susu snow sejak dari lahir sampai sekarang...
tp dia tak tembam pun...tapi yang best nya
anak saya minum susu ni takde masalah kolik,ruam2 dan sembelit..

cuma skrg tak berapa ...

Yup. Agree. My baby pin minum susu nie. Tiap2 ari berak

ibu_haritz posted on 21-1-2009 10:53 AM

anak adik ipar mnum susu snow tapi tak tmbam pun...
kurus kecik jer...
anak i yg tak mnum susu ni plak yg tembam n bulat...;P
Page: [1] 2
View full: susu snow