Ina_zali posted on 5-12-2007 03:14 PM

ENT (Ear, Nose & Throat) Specialist

Harap tak ada lagi topic ni. Ina nak mintak tolong anyone recommend me a good ENT specialist, preferebly around PJ, TTDI or Shah Alam. I dah pergi jumpa pakar ENT kat this one medical centre but I am very extremely dissapointed with the progress, macam suka anak I jumpa dia. I tak nak prolong anak I punya masalah telinga. Sekarang telinga dia dah start merah2 & uncomfortable.
Anybody can recommend me. Thanks.:(

monorail posted on 5-12-2007 03:22 PM

Reply #1 Ina_zali's post

Sayang sekali Ina nak kawsan PJ TTDI dan Shah Alam....kalau Ampang camana?
Kat Ampang Putri...saya dah menjalani pembedahan kat sana..memang memuaskan. Cuba berjumpa ngan Dr Singaram..

azaleena posted on 5-12-2007 03:29 PM

u pi kat damansara specialist ke?

juju_amin84 posted on 5-12-2007 03:53 PM

Reply #1 Ina_zali's post

dulu ms sy ader ENT probs, sy rjuk pakar kat HKL ....3 bln gaks ler nk baik ..memg ambik mss skit ..ngn follow up lagik ..tp nih gov lah ...so kalo nk queue mmg pnjg skit.but the services tip top ok ..btw, back to topic ..arnd area yg u ckp,i x bp tau tp..ada 1 specialist center kt bangsar x silap ...yg kalo naik komuter memg nmpk sign board dier ..klinik telinga, hidung n tekak imran camtu ..x silap kt situ memg ok ..try lah ..:loveliness:

Ina_zali posted on 5-12-2007 04:56 PM

Thanks all,

My hubby memang ada cakap suruh cari yg kat Brickfields tu, masa search dlm internet jumpa nama Imran ENT Specialist. Nantilah I check. Ina kalau setakat Ina sendiri tak risau ni my baby lak yg problem. Telinga dia dah merah2 dah, Ina dah stop pun drop. Mula2 doc ckp ear wax dia dekat sangat dgn gegendang telinga dan perlu disedut, tp now dah 4 times Ina gi jumpa but to no avail. Ina takut drop tu boleh mengakibatkan kulat dlm telinga, kesian baby Ina kalau kena operate :'(

Ina_zali posted on 27-12-2007 11:18 AM

Just to share with all, Ina dah pegi jumpa ENT specialist and doc to suggest go for surgery. Surgery ni boleh dilakukan semasa seorang tu sedar ttp sbb my daughter is too young and not very cooperative so kena tidurkan dia.
Thank goodness the surgery went well buut my daughter trauma sikit sbb terpaksa puasa takut termuntah during surgery.
Doc advice jgn korek telinga budak, kalau nak bersihkan, bersihkan bahagian luar sikit aje sbb takut kita tertolak earwax ke dalam telinga, nnt jd macam anak Ina.

maksubita posted on 20-10-2009 04:53 PM

up topic............

mammavoque posted on 20-10-2009 05:50 PM

alang2 ku terpandang tred nih mau ku share kesah anak kecik ku ler, umur 5yes....br jek jadi kejadian nih ha...lam bulan 7 ari tuh...

telinga dia berdarah...punca idak ler tau...aku bw g d'sara spec. jumpe ENT kat sane..kebetulan aku penah bw anak2 yg lain jumpe doc ent nih...so anak aku kene wat operation...kasi bius sedut gtuh...padam lam 15menet done...anak aku a bit pobia skang nih kalo berkait ngan telinga dia...

so ape yg doc gtau aku la..kalo psl telinga dun ever letak ubat titik lam telinga...sbb ubat tuh yg bleh mendtgkn kesan buruk pd telinga...kalo gegendang pecah (like my son nih, gegendang dia ade kesan luka)... jgn bg kene air walau ckit pun....tiap kali nak mandi tutup telinga dia...

maksubita posted on 21-10-2009 09:30 AM

salam,
anak saya umur setahun sebulan suspek rabun jauh. bulan 4 next year klu still ada rabun, dia kena pakai spek.

ada tak petua, bg takyah pakai spek (kurangkan rabun)

zahliahani posted on 23-10-2009 02:42 AM

kalau nak rekemen yg the best,mmg aku rekemen Dr Underwood.dia ni mmg pakar ENT merangkap doktor kanan hospital fatimah.too bad he in ipoh sekarang.my ear infection made me suffered for a week.rs sakit o.telinga jgn buat main2.time aku kena tu bila doc check,gegendang da bengkak,nak pecah da.dia sedut je darah and nanah tu,bg ubat sapu,dan2 tu x sakit.salute dr tu.

zahliahani posted on 23-10-2009 02:44 AM

alang2 ku terpandang tred nih mau ku share kesah anak kecik ku ler, umur 5yes....br jek jadi kejadian nih ha...lam bulan 7 ari tuh...

telinga dia berdarah...punca idak ler tau...aku bw g d'sara sp ...
mammavoque Post at 20-10-2009 17:50 http://eforum2.cari.com.my/images/common/back.gif

mmg btl.bahaya tu.sakit.firstly aku gi kat klinik selva jerk.konon2 dr. ent.dia bg ubat titik je.rupanya ubat tu xde makna papepon.sib baik x pecah gegendang tinge aku.da la sarat b bln time tu.sakit tuhan sajer la yg tahu...
Page: [1]
View full: ENT (Ear, Nose & Throat) Specialist