cimiau posted on 3-1-2008 11:45 AM

Klinik gigi kerajaan...appointment TUNDA lagi!!!

Aku baru dpt call dr klinik gigi SURIA, kat Pudu....appointment Tampal gigi dari bulan 12 taun lepas nak ditunda lagi...:mad: aku pegi check-up bulan 11 aritu, appoinment dpt bulan 12, pastu ckp tunda bulan 1, dn skrg nk tunda plak bulan 2....atau 3...aku dah tunggu dkat 2 bulan utk tampal gigi ni....

Alasan appoinment postpone

1. Aircond rosak
2. Dr. selalu MC tgh tggu nk meletup
3. Dr. kena pegi incharge budak2 sekolah, pasal sek. baru bukak

Penyelesaiannya, suruh pegi klinik lain yg bdekatan buat rawatan...* dah tggu 2 bulan baru ckp suruh pegi klinik lain***:@

mentang2 la byr rm2, servis mcm @#$%%$%^^:@ ......bukan aku x nak pegi private clinic , tp kos nya tinggi sgt, sebatang gigi nk tampal cecah seratus lebih..klu aku ni org kaya no hal. Dah ler, ambik cuti nk pegi check-up gigi pun potong gaji...:L

nik2121 posted on 3-1-2008 11:51 AM

Reply #1 cimiau's post

Heh... Dah biasa ngan klinik / hospital kerajaan ni. Aku pernah kene tunda byk kali dah. 3 tahun slepas tarikh asal baru leh wat...

cimiau posted on 3-1-2008 11:59 AM

Balas #2 nik2121\ catat

klu mcm ni la ETIKA kerja klinik2 kerajaan ni, baik x payah promot servis-servis tu kat papan tanda klinik...:@

Tampal gigi- Tidak disediakan- Rujuk Klinik lain
Cabut gigi - cabut sendiri-
Buat gigi Palsu-pegi Private
Bridge gigi- @#$%45

dalam permasalahan mcm ni, aku x tau saper yg patut di persalahkan...DR?...nurse...big boss dia ...ntahla klu ikut hati mmg dh fire org yg call tu, tp pikir lg...diaorg cuma jalankn tugas :L

ayubetul posted on 3-1-2008 12:01 PM

ko balik je kg..tampal kat klinik swasta kmpung ko.. kat kg aku kalo tampal tu setakat 30-40 je..tu pun dah kira mahal kalo takde problem.

bawanghitam posted on 3-1-2008 12:02 PM

laa ye ke.. sabar je laa.. mentang2 kerja klinik kerajaan, buat orang macam tuh.. tak de rasa nak tolong orang ramai langsung

cimiau posted on 3-1-2008 12:04 PM

Balas #5 bawanghitam\ catat

sedang bersabar la ni..:L

cimiau posted on 3-1-2008 12:07 PM

Balas #4 ayubetul\ catat

adoi na ...kos nk balik kg. sama jer ngan kos cabut gigi kat KL ni, silap2 boleh lebih lg, seingat aku taun 99 aku tmpal gigi kat kg, private melayang RM70....

anie_ann posted on 3-1-2008 12:21 PM

stakat nie aku lum perna bt rawatan gigi d klinik kerajaan....sbb ramai yg bgtau mereka keja smbil lewa....

aku lebey suka wat d klinik swasta....cabut,tampal,bt gigi palsu sama harga RM40 jerr...klu lebey dr sbtang dpt rm30...murah kan....

x perlu wat appoinment....x sampai 1jam...

bawanghitam posted on 3-1-2008 12:21 PM

tatau laa kalau memang kita kekurangan doktor kot..

tapi terpikir gak dah takde ke doktor yang betol2 jadi doktor nak tolong merawat orang yang memerlukan.. bukan sebab gaji ker, glemer ker...

anie_ann posted on 3-1-2008 12:27 PM

Reply #7 cimiau's post

fuyooo....mahal gilerr.....nasib baik tmpt aku Rm-40 and klu lebey dpt rm30...diorg bt pun kemas...

cimiau posted on 3-1-2008 12:40 PM

Balas #10 anie_ann\ catat

biar betul RM 40 kat mana tu?? klu mcm tu aku pun nk pegi.....x payah susah2 tggu appoinment asyik postpone bejuta lemaon:mad:


agak2 klu gigi aku yg patut ditampal, tp pasl tggu appoinment lgsung x boleh diselamatkn maksudnya kena cabut...boleh x aku saman klinik tu:lol:

[ Last edited by  cimiau at 3-1-2008 12:43 PM ]

Emancipation posted on 3-1-2008 12:47 PM

Dah pergi byk kali klinik pergigian kerajaan... x der masalah pun.. always on time, appointment tak pernah postpone.... bayar RM1-2 gitew jer..

Service pun mesra alam...

mawarputih2612 posted on 3-1-2008 12:53 PM

pengalaman aku kt poliklinik..


aku nak tampal gigi je pun
dtg kol 8, ambik no ..
pastu masuk bilik kol 10.30

lps tu dentist tu soh aku duduk..
dia cek gigi aku..
pastu ambik kad aku..lps tu ckp,"bulan july (3 bln lg) dtg lg yer.."
cm siyal je

dh la buang masa aku dkat 3 jam tggu turn..
dgn bising org kt situ lg..
hangin aku satu badan..

aku korek tabung aku (masa tu aku study lg)
ambik duit
g private klinik
pastu tampal
byr rm 50
aku rela labur 50 tu dr aku tak perlu byr pape tp tahan sakit smpai 3 bulan!!

~~tu la pengalaman pertama dan terakhir aku di klinik gigi kerajaan~~

mawarputih2612 posted on 3-1-2008 12:59 PM

Reply #5 bawanghitam's post

dorg memang gitew :mad: :mad: :mad:
member ofis aku pernah kena
dtg kol 8-9 pun tak guna
nmpak je byk pintu bilik doktor..
padahal takde org pun
dorg g minum
kol 10 baru la dorg ada..
masa tu la terhegeh2 nak jumpa patient segala :I

stakat ni aku tak pernah lg sakit teruk smpai aku tpaksa g klinik kerajaan ni
sakit biasa tu aku g farmasi atau klinik panel je
rasanya klu terpaksa gak one day nnt g sana,aku tpaksa ambik 1 hari cuti utk ambik no,jumpa doktor dan ambik ubat sahaja :L

mawarputih2612 posted on 3-1-2008 01:07 PM

Reply #3 cimiau's post

memang pun :mad:
ntah bila nak berubah
dh masuk tahun 2008 dh oi..
patut la cikgu sekolah aku ckp,klu kita sakit,kita g klinik/hospital kerajaan ni..kita akan makin sakit..yela..dgn perangai dan etika kerja dorg..

aku dulu masa mula keja kena buat checkup..
masuk je,doktor india yg cek
muka pnya la garang
senyum pun takde
de ke patut dia kutuk patient lain dpn aku dan dpn assistant dia sume :mad:
pastu assistant dia lak kutuk kaw2 dpn dia.kutuk bahasa melayu la.. doktok tu membebel lam english.

aku rasa kem kesihatan ni dh kena sumpah seranah org kot..sebab dorg nye servis(walaupun tak semua..) teruk gini..smpai menteri sndiri kantoi video sex :lol:

tulip.purple posted on 3-1-2008 01:53 PM

aku penah pegi..
gigi aku berlubang..

tp nurse tu leh kata..
tak teruk lagi ni..
nnt kalau dah teruk dtg semula..

adoi lah aku rasa cam apa je..

Reply  #8 anie_ann's post

babe,
kat mana ko tampal gigi tu..

ayubetul posted on 3-1-2008 01:53 PM

:$  no komen sbb adik aku dentist klinik kerajaan gak huhuhuhuhuh

anie_ann posted on 3-1-2008 02:00 PM

kat sabah la.....wakakakaka....;P

klu korang nk p kena beli ticket dulu.....;P ;P ;P

cimiau posted on 3-1-2008 02:19 PM

Reply #18 anie_ann's post

cesss....

aku sebenarnya dh byk kali terkena dgn klinik kerajaan ni, tp pasal kurang pilihan terpaksa gak pegi, wlupun mmg menyakitkan ati....

jawabnya aku akn pegi private clinic la jg, tpaksa la ikat peurt bg menyelamatkn gigi aku ni...

reewanie posted on 3-1-2008 05:04 PM

ade klinik kt blakang ong tai kim gombak tuh....
name die cm klinik norazlina kot....

aku tgk rate tmpal die cm rm30-rm40 jek....
hr tuh aku cabut gigi geraham kt sane... kene rm50 jek....
murah jugak la...
sbb aku penah kene kt klinik lain, cabut gigi geraham dkt rm200...

cimiau posted on 3-1-2008 06:19 PM

Balas #20 reewanie\ catat

:'(  aku yg kejer kat jln loke yew ni nk ke gombak plak semata2 tampal gigi...

aku baru hantar e-mail compalain ke jabatan kesihatan...aku nk tengok apa respon diaorg, klu x ada jg respon aku antar ke paper, xde respon gak aku panggil Karam sing Walia....:@

herman posted on 4-1-2008 08:04 AM

Reply #1 cimiau's post

sekali lagi, dunia ini ditetapkan oleh status dan hieraki...kerja apa? mesti org biasa ...
kalau pegawai, tak berani dia buat macam tu....

Dunia tidak lain tidak bukan hanya status, hieraki dan duit..Sebab kes anda bukan kecemasan...
ada kad kredit tak? tampal kat klinik swasta...kalau anda orang biasa, dunia ini status dan hieraki...

Foxey posted on 4-1-2008 09:11 AM

sebab tu la tak sanggup ke klinik gigi kerajaan... tak sanggup nunggu... p gak la klinik swasta... terpaksa korbankan RM...

anie_ann posted on 4-1-2008 10:10 AM

cara trbaik rajin2 gosok gigi....;P ;P ;P

fariepari posted on 4-1-2008 11:26 AM

aku nih adalah contoh manusia yg paling penakut nk jumpa dentist..
hehe..ingt lagi thn 2001 dulu, masa tu aku sakit gigi yg amat..
aku sanggup kumur ngan air garam..tp x jalan gak..
sampai laaa bos aku tny napa..aku ckp gigi aku sakit..
dia suruh aku p klinik gigi...aku ckp aku takut..hahahahaha

siap bos aku bg cuti + duit suruh aku pegi jugak..
aku pun pegi la kat klinik gigi swasta dekat ngan tmpt keje..aku keje kt puchong time tu..
tp masa tu aku rasa x mahal kos tampal gigi..
aku kena rm20 je..kemas pulak tu..
pastu tak sakit dh gigi aku..hehe
Page: [1] 2
View full: Klinik gigi kerajaan...appointment TUNDA lagi!!!