diana04 posted on 26-2-2008 09:31 AM

TIPS NAK CEPAT HAMIL

Aku dah 7 bulan mendirikan rumah tangga tp lum ader rezeki lg. so aku nak minta tips dr korang yg berpengalaman camner yer nak bg cepat hamil. tingin sgt la nak ader baby sendiri. plz >>>>:D

sygabg1 posted on 26-2-2008 09:36 AM

Supplement To Be Taken At Least 3 Months Before Trying To Conceive




The supplement programme below should be taken for at least three months in order to achieve best results.






Your supplement plan






Nutrients




You (Female)




Your Partner (Male)




Folic acid




400mcg




-




Zinc




30mg




30mg




Selenium (spirulina)




100mcg




100mcg




Linseed (flaxseed) oil




1000mg




1000mg




Vitamin B6




up to 50mg




up to 50mg




Vitamin B12




up to 50mcg




up to 50mcg




Vitamin E




300-400iu




300-400iu




Vitamin C




1000mg




1000mg




Vitamin A




up to 2300iu




-




Manganese




5mg




5mg




L-arginine




-




1000mg




L-carnitine




-




100mg









-----from natural solutions to infertility @ http://www.marilynglenville.com/infertility.htm ------

sygabg1 posted on 26-2-2008 09:38 AM

Sorry, selenium tu bukan dari spirulina sahaja, tapi boleh dpt byk di farmasi

diana04 posted on 26-2-2008 09:44 AM

kira kena mkn pil

sygabg1 posted on 26-2-2008 09:51 AM

kalau boleh, consume la..sebab vitamins&minerals yg listed tu bole bantu kesuburan...folic acid make sure ambil 4mg or 400mcg or kurang sahaja untuk yg belum hamil..kalau dh pregnant boleh ambik smpai 600mcg..selain tu selenium,vitamin e,c dan yg lain2 tu penting...husband and wife kena sama2 ambik...kalau susah nak beli separate, beli multivitamin and minerals tapi make sure kandungan vitamin yg diperlukan di atas tepat atau lebih kurang..

RedDevils posted on 26-2-2008 09:52 AM

Dlm tempoh setahun mencuba(tanpa halangan, ie tiada pil perancang/kondom/injection Depo), dan pasangan gagal mendapatkan zuriat, anda boleh diklasifikasikan sebagai Primary Infertility.In this case, both hubby & wife need to undergo further investigations, such as sperm count, ultrasound, hormonal study, Lap & Dye, etc etc..

So, kalau dah 7 bulan mencuba(tanpa halangan), dan masih gagal, nasihat aku, CUBA LAGI.

To be frank, tingkatkan hubungan sexual semasa waktu subur (approx selepas 5 hari period terakhir isteri kering).

sygabg1 posted on 26-2-2008 10:10 AM

kalau taknak makan pil/kapsul, makan makanan yg ada kandungan vitamins&minerals tu pun ok mcm madu, buah,sayur,daging..tapi susah kan nak tahu ape yg terkandungan dlm makanan..kdg2 sayuran yg kita makan dh hilang zat nya sebab cara masak yg kurang betul...tapi mcm buah-buahan segar mmg ok and patut diamalkan spt buah pear,anggur,kekacang,buah prun,kurma,kismis,buah tin dan lain2...makanan masam2 tu kurangkan la mcm limau..jgn sesekali mkn asam jeruk tu, soft drinks,junk food..makanan segera tu kurangkan or cuba jgn mkn...byk minum air mineral or air kosong yg ditapis sekurangnya 6 or 8 gelas..lebih lgi baik..seminggu sekali/dua buatla ape2 senaman yg lite, mcm  yoga tu baik..lepas tu kalau boleh cuba bersama dgn suami 2 minggu selepas habis period..lebih lagi baik..sbb kita taktahu bila sbnrnya tarikh subur kita...kalau betul2 pasti bila hari subur, okla..InsyaAllah,kalau amalkan vitamins/minerals dan pemakanan yg betul,senaman ringan, nak bersama pun tak rasa penat..telur kita pun ok and air mani suami pun baik...InsyaAllah..segalanya datang dari Allah...kita hnya beribadat, berusaha dan berdoa..

sygabg1 posted on 26-2-2008 10:21 AM

kalau dah amalkan perkara di atas tapi masih gagal,elok la cepat buat check up...both husband and wife

bubpallo posted on 26-2-2008 10:37 AM

TIAP TIAP HARI BIKIN.........:o :o :o ........:$ :$ :$

mydnavechee posted on 26-2-2008 09:57 PM

try guna limina plus n senorita. ini produk bumiputera islam
insyaallah

mydnavechee posted on 26-2-2008 10:11 PM

Reply #1 diana04's post

harga rm 53
ahli rm 42



BIDADARI adalah minuman berfungsi mewah untuk kesihatan, kecantikan dan kebahagiaan hidup alam rumah tangga. Dikomposisikan dengan bahan-bahan semulajadi mewah yang telah lama dibuktikan keberkesanannya dalam kaedah rawatan di alam Melayu.

v madu asli
v sireh
v akar serapat
v kacip fatimah
v kurma
v manjakani
v serai
v jarum mas
v asam jawa
v herba-herba terpilih

Keistimewaan Bidadari :-
* Membantu masalah keputihan yang sering dihadapi oleh wanita remaja dan dewasa.
* Membantu mengatasi masalah senggugut.
* Membina rahim.
* Mengecutkan rahim (bagi wanita lepas bersalin)
* Menyegarkan & menyempitkan otot faraj.
* Meningkatkan nafsu dan tenaga seksual dan memberi impak positif kepada pasangan (suami) semasa perhubungan kelamin.
* Menambah kolegen dalam badan.
* Mencantikkan kulit dan menaikkan seri wajah
* Menyegar, menegang dan mengindahkan payudara.
* Membekalkan tenaga segera.
* Membantu merawat luka dalam perut dan pembedahan. Oleh itu ia sangat baik dan seolah-olah ia dirumus khas untuk wanita lepas bersalin...



Mekanisme Bidadari

BINA DARI DALAM DIRI wanita untuk faedah wanita (isteri) dan suami. Bidadari yang kaya dengan protein, serat, karbohidrat dan vitamin A, B, C, D dan E sangat baik untuk membina kesihatan terutamanya membina system rahim, meningkatkan seri wajah dan menjadi pemangkin kepada kenikmatan perhubungan kelamin (suami dan isteri)


Keistimewaan Bidadari :-

* Membantu masalah keputihan yang sering dihadapi oleh wanita remaja dan dewasa.
* Membantu mengatasi masalah senggugut.
* Membina rahim.
* Mengecutkan rahim (bagi wanita lepas bersalin)
* Menyegarkan otot faraj.
* Menyempitkan faraj.
* Meningkatkan nafsu dan tenaga seksual dan memberi impak positif kepada pasangan (suami) semasa perhubungan kelamin.
* Menambah kolegen dalam badan.
* Mencantikkan kulit dan menaikkan seri wajah.
* Membantu menghilangkan bau badan dan mulut.
* Melegakan panas badan.
* Menyegar, menegang dan mengindahkan payudara.
* Membekalkan tenaga segera.
* Membantu merawat luka dalam perut dan pembedahan.
* Sangat baik untuk wanita lepas bersalin samada secara normal atau pembedahan





Madu

Kaya dengan zat galian penting seperti Kalsium, fosforus, Sulfur, Karbon, zat besi, natrium, kalium, Klorin, Magnesium, Iodin, Kuprum, Manganese dan silikon serta kaya dengan vitamin-vitamin seperti A, B kompleks, C, D dan E. Madu sangat mudah dan cepat diasimilasikan dan cepat membekalkan tenaga yang diperlukan oleh badan, sangat baik untuk buah pinggang dan mempertingkatkan system imunisasi tubuh.


Sireh

Terbukti sangat berkesan mengatasi masalah angin dalam badan, lemah badan, serak kerongkong, mulut berbau dan lain-lain masalah mulut, hidung dan lapisan dinding perut. Sirih dengan adunan lain-lain ramuan bertindak membantu membina rahim dan system peranakan.


Akar Serapat

Sering digunakan secara tradisional dengan menggabungkan bersama-sama herba-herba lain (selalunya kacip fatimah dan lain-lain). Sangat berkesan untuk membina rahim, mengetatkan faraj dan meningkatkan system kemutan.


Kacip Fatimah

Terbukti boleh merawat buasir, penyakit tulang dan sangat baik untuk perempuan lepas bersalin bertujuan untuk mengetatkan rahim serta membantu mengetatkan faraj. Kurma Kaya dengan protein, sertat, vitamin A dan C, Zat Mineral atau galian seperti besi, kalsium, sodium dan potassium, membantu menyerap tenaga dengan segera, mencegah bengkak usus, membaiki sistem saraf, tekanan, menguatkan ingatan, meredakan tekanan darah tinggi dan meningkatkan tenaga seksual.


Manjakani

Terbukti membantu mengatasi masalah buasir, keputihan, anti kanser dan mengetatkan faraj.


Serai

Kandungan `Citral? di dalamnya berkesan membantu proses pencernaan, melegakan kekejangan, ketegangan otot, sengal-sengal dan sakit kepala. Pati minyak di dalam serai membantu meredakan senak dalam perut disebabkan angin dan membantu mengurangkan bau badan (khususnya tapak kaki). Serai juga membantu menurunkan suhu badan. Ia juga bersifat antiseptik. Kandungan tonik di dalamnya akan merangsang sistem badan. Ianya bertindak sebagai pelali terhadap sistem saraf pusat.


Jarum Emas

Terbukti mampu untuk meningkatkan kesihatan dan tenaga seksual.


Asam Jawa

Kandungan `Flavonoid? di dalamnya bersifat anti radang dan membantu pengeluaran peluh. Asam Jawa juga membantu melangsingkan badan.




Cara Pengambilan Bidadari

Kepada pengguna baru, sebelum ambil Bidadari, elok buat detox dulu guna inte cleanse..   pada yg baru lepas bersalin atau menyusukan baby, detox dengan Phyto Fiber.. cara detox? beli dulu dari saya na.. nanti saya consult... Phyto fiber bleh order dari syikin... lepas detox  tu baru mula amik Bidadari..

Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap khasiat yang terkandung dalam Bidadari pada tahap optimum. Kebanyakan mereka yang telah melakukan detox dan mengambil semula Bidadari, telah memberikan komen yang positif.



Lepas buat detox. mulakan minum bidadari dengan sukatan berikut :-

* Ambil Bidadari 2 kali sehari, 2 sudu pagi dan 2 sudu malam selama sebulan. Sebotol tu boleh le tahan 2 minggu.

* selepas 2 bulan, atau setelah masalah anda pulih sepenuhnya, minum Bidadari dengan sekali sehari bilah malam untuk mengekalkan sistem dalaman yang telah dibaikpulih oleh Bidadari sepanjang bulan awal pengambilannya


* Sebaik-baiknya jangan minum apa-apa air selepas pengambilan Bidadari. Selepas sejam, boleh makan dan minum seperti biasa.

* Waktu period, JANGAN minum bidadari. Boleh mula ambil semula selepas period kering atau hari ke 7.

* Gunakan sudu plastik ? kerana Bidadari adalah produk berasaskan homeopati

* Jangan simpan dalam peti sejuk, simpan pada suhu bilik je.



Pada yang baru berkenalan dgn Bidadari, ada yang ngadu muka keluar jerawat le, badan letih le... ni ada sket Info bagi pengguna baru...

Kesan tindakbalas pemulihan (Healing Crisis) kemungkinan dialami oleh pengguna produk DCL; seperti mengantuk, sedikit keletihan, pening-pening, sedikit menggigil dan sedikit rasa sakit-sakit di tempat tertentu (selalunya di organ yang pernah bermasalah dan sedang mengalami masalah), kepada sebilangan orang yang berdarah kotor (tidak buang air besar), kemungkinan jerawat terjadi selepas beberapa hari. Jika berlaku keadaan seperti di atas, diharapkan jangan panik. Ini bukan kesan sampingan. Ia adalah kesan tindakbalas positif bagi tempoh sementara waktu sahaja. Teruskan memakan dan minum air secukupnya.





Amaran : Bidadari tidak boleh diambil oleh :-

1) Lelaki

2) Wanita mengandung

3) Semasa datang haid

mydnavechee posted on 26-2-2008 10:27 PM

Reply #4 diana04's post

SENORITA

Semakin diminum.....semakin dirindu, minuman TERHEBAT buat wanita




SENORITA adalah produk minuman yang bernutrisi tinggi berasaskan herba herba terpilih untuk membantu masalah kesihatan dan kecantikan remaja dan wanita khususnya yang telah berumahtangga. Senorita mampu mengembalikan perawan dan mengekalkan awet muda serta merapatkan hubungan suami isteri.

Mengatasi masalah keputihan
Mengatasi masalah senggugut
Mengatasi masalah haid tidak lancar
Mengencangkan payudara
Menguatkan otot otot faraj
Menyempitkan faraj
Menghilangkan bau faraj
Mencegah bakteria pada faraj
Memulihkan tenaga syahwat
Mengecutkan rahim
Menghilangkan bau badan dan mulut
Melegakan panas badan
Menyingkirkan toksid
Menjadikan kulit lebih anjal dan sihat
Melambatkan proses penuaan

Senorita terhasil daripada campuran herba herba mewah terpilih iaitu sirih, manjakani, kacip fatimah, jarum emas, akar serapat, serai, asam jawa, kurma, madu dan lain lain herba terpilih. Senorita juga kaya dengan protein, karbohidrat, serat dan vitamin A, B, C, D dan E.


Lain lain khasiat SENORITA

Mengukuhkan struktur kolagen dalam badan
Mengandungi antibodi yang tinggi
Mampu membina darah
Membina tenaga
Mengatasi masalah kurang darah
Memberi penyembuhan luka yang cepat
Mengatasi masalah kulit
Mengatasi masalah kembung perut
Melawaskan pembuangan
Menguatkan gigi dan tulang
Mencegah jerawat
Mencegah kencing manis
Mencegah lelah
Mengatasi buasir
Merawat ulser


HARGA ASAL RM48.80
HARGA PROMOSI RM 45.50
2 BOTOL RM 90.00
3 BOTOL RM 130.00
(POS LAJU FREE)

info: http://www.mydnavechee.com
call/sms 0126511257
Page: [1]
View full: TIPS NAK CEPAT HAMIL