freekey posted on 27-4-2008 10:58 PM

Kasut Tinggi 5 INCI.. Ada berani??!

Apsal aku tgk mostly artis wanita selamba badak je pakai kasut tinggi 5 inci.. takpa ke?? :o

Kalau korang lak.. Sila vote ketinggian kasut yang korang berani pakai.. :D

lagi satu kan nak tanya..

ada tak org pakai kasut tinggi 5 inci pi jenjalan e.g. shopping ke.. dating ke.. :loveliness: :loveliness: :loveliness:

Anyway, soalan yang aku nak tanya sebenarnya... kat mana nak beli kasut tinggi 5 inci tu.. :$ :$ :$ ;P


http://forum.cari.com.my/images/common/sigline.gif
http://planet.time.net.my/CentralMarket/CrazyCoolin/avatar/sign26.gif

[ Last edited by  freekey at 27-4-2008 11:46 PM ]

cikemi83 posted on 27-4-2008 11:02 PM

hehehe aku org pertama..

tp tak pakai 5 inci......

:lol:

coz tak leh jln.. dah berbahaya untuk kesihatan kaki

Naru posted on 27-4-2008 11:02 PM

Errrrrrrrrrrrrrrr........

huhu.. kita 1st reply :P (dah 2nd dah..)

btw, berdasarkan info yg kita tahu:  memakai kasut tinggi, boleh memudaratkan - kesan jangka panjang kat tulang tapak kaki...

[ Last edited by  Naru at 27-4-2008 11:03 PM ]

kroit92 posted on 27-4-2008 11:02 PM

stanley kata terpelecok dari kasut tumit tinggi 7 inci.. ;P ;P ;P

freekey posted on 27-4-2008 11:03 PM

Originally posted by cikemi83 at 27-4-2008 11:02 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
hehehe aku org pertama..

tp tak pakai 5 inci......

:lol:

coz tak leh jln.. dah berbahaya untuk kesihatan kaki
Tp aritu tgk MILA pakai 5-inch heels selamba rock je terloncat2 kat atas stage... :'( :'( :'( :'( :'(


http://forum.cari.com.my/images/common/sigline.gif
http://planet.time.net.my/CentralMarket/CrazyCoolin/avatar/sign26.gif

juwaini posted on 27-4-2008 11:03 PM

Aku pernah baca sorang pompuan hempuk kepala pakwe dia pakai kasut tumit tinggi sampai tembus tengkorak.. :funk: :funk: :funk:

freekey posted on 27-4-2008 11:04 PM

Originally posted by kroit92 at 27-4-2008 11:02 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
stanley kata terpelecok dari kasut tumit tinggi 7 inci.. ;P ;P ;P
bila eh stanly cakap mcmtu?? :o


http://forum.cari.com.my/images/common/sigline.gif
http://planet.time.net.my/CentralMarket/CrazyCoolin/avatar/sign26.gif

freekey posted on 27-4-2008 11:04 PM

Originally posted by juwaini at 27-4-2008 11:03 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
Aku pernah baca sorang pompuan hempuk kepala pakwe dia pakai kasut tumit tinggi sampai tembus tengkorak.. :funk: :funk: :funk:
Memang itu pun tujuan aku nak beli kasut 5 inci tu.. :loveliness: :loveliness: :loveliness:  


http://forum.cari.com.my/images/common/sigline.gif
http://planet.time.net.my/CentralMarket/CrazyCoolin/avatar/sign26.gif

shahhana posted on 27-4-2008 11:05 PM

berani coz kita suka pakai kasut tinggi tapi belom pernah 5 inchi..paling tinggi pon 4 inchi :$ :$

kambeng_masam posted on 27-4-2008 11:05 PM

Reply #1 freekey's post

aku kenal sorang woman yg salu pakai kasut tumit tinggi 5 inches....masa dia drive dia akan pakai kasut lain..so dalam keta ada 2 pasang la kasut at least..:L

Bila aku tanya, dia cakap okay je..tak sakit pun.....but she really looks tinggi...huh..mujur aku pun tinggi gak.:L

Naru posted on 27-4-2008 11:05 PM

Reply #5 freekey's post

ko nampak dia pakai 5'? uhh

tp utk mila kira ok lah... utk org yg punya ketinggian spt-nya.

kambeng_masam posted on 27-4-2008 11:06 PM

Reply #1 freekey's post

aku kenal sorang woman yg salu pakai kasut tumit tinggi 5 inches....masa dia drive dia akan pakai kasut lain..so dalam keta ada 2 pasang la kasut at least..:L

Bila aku tanya, dia cakap okay je..tak sakit pun.....but she really looks tinggi...huh..mujur aku pun tinggi gak.:L

ahmad_fazill posted on 27-4-2008 11:07 PM

mad tinggi 6 kaki 7 inci tp mad suka pakai kasut tumit tinggi 8 inci:$ :$

cikemi83 posted on 27-4-2008 11:07 PM

hehehe... diorang pakai 5 inci sbb diperlukan dlm pekerjaan..

aku rasa aku pon akan pakai kalau aku perlu berpenampilan menarik........

tp untuk masa skrg... selipar sudah ckp... ;P

kroit92 posted on 27-4-2008 11:07 PM

Originally posted by freekey at 27-4-2008 11:04 PM http://forum6.cari.com.my/images/common/back.gif

bila eh stanly cakap mcmtu?? :o


http://forum.cari.com.my/images/common/sigline.gif
http://planet.time.net.my/CentralMarket/CrazyCoolin/avatar/sign26.gif

dalam diary, masa riz stanley dengan nadia kat meja makan, tengah gurau2 pasal stanley nak kawen dengan stacy + mamarina serentak..

"Sepandai2 tupai melompat akhirnya terjatuh juga dari kasut tumit tinggi 7 inci"

freekey posted on 27-4-2008 11:08 PM

Originally posted by kambeng_masam at 27-4-2008 11:06 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
aku kenal sorang woman yg salu pakai kasut tumit tinggi 5 inches....masa dia drive dia akan pakai kasut lain..so dalam keta ada 2 pasang la kasut at least..:L

Bila aku tanya, dia cakap okay j ...
Maksudnya kalau drive dia tak pakai kasut tinggi lah eh..

Bukan ke kalau drive pakai heels lagi best...

Sebabnya tak payah nak angkat kaki tinggi2 untuk tekan pedal.. bukan ke?? :o


http://forum.cari.com.my/images/common/sigline.gif
http://planet.time.net.my/CentralMarket/CrazyCoolin/avatar/sign26.gif

freekey posted on 27-4-2008 11:12 PM


sapa yg vote 5 inci ke atas tu.. bgtaulah kat mana korang beli..

aku penat cari tau... semua kedai kata maksimum heels yg diorang ada cuma 3 inci je.. :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

http://forum.cari.com.my/images/common/sigline.gif
http://planet.time.net.my/CentralMarket/CrazyCoolin/avatar/sign26.gif

bRaBus_23 posted on 27-4-2008 11:16 PM

paling tinggi kasut aku 1-2 inci je tu pun yang tapak beso .. yang runcing tu aku tak berani pakai sebab utama ialah buat apa nak mudaratkan kesihatan untuk kelihatan bergaya..

lagi pun aku jalan ni huru hara kang patah ke hapa ke .. org nak kata apa katalah janji kaki aku tak sakit

kaedahnya sapa yang pakai tumit runcing or stelleto ni harus jalan ala-ala model catwalk gitu ;P

dajeeja posted on 27-4-2008 11:17 PM

Reply #1 freekey's post

5 inch...tinggi sgt ler

dja kalo besa2 pakai 1-2 inch..

kalo g function ada gak collection 3-4 inch

mmg kalo pkai h/heel neh rasa konpiden bes jer

bRaBus_23 posted on 27-4-2008 11:17 PM

Originally posted by freekey at 27-4-2008 11:12 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif

sapa yg vote 5 inci ke atas tu.. bgtaulah kat mana korang beli..

aku penat cari tau... semua kedai kata maksimum heels yg diorang ada cuma 3 inci je.. :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

ht ...

mak oii .. ko ni rendah sangat ke hapa freekey nak pakai kasut tinggi 5 inci

senang ko tempah je .. nak buat 10 inci pun buleh ;P ;P

kambeng_masam posted on 27-4-2008 11:18 PM

Reply #1 freekey's post

aku kenal sorang woman yg salu pakai kasut tumit tinggi 5 inches....masa dia drive dia akan pakai kasut lain..so dalam keta ada 2 pasang la kasut at least..:L

Bila aku tanya, dia cakap okay je..tak sakit pun.....but she really looks tinggi...huh..mujur aku pun tinggi gak.:L

freekey posted on 27-4-2008 11:21 PM

Originally posted by bRaBus_23 at 27-4-2008 11:17 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif


mak oii .. ko ni rendah sangat ke hapa freekey nak pakai kasut tinggi 5 inci

senang ko tempah je .. nak buat 10 inci pun buleh ;P ;P
taklah...

nak beli heels tu utk pukul pakwe i sampai pecah tengkorak dia... :$ :$ :$ :lol: :lol:


http://forum.cari.com.my/images/common/sigline.gif
http://planet.time.net.my/CentralMarket/CrazyCoolin/avatar/sign26.gif

freekey posted on 27-4-2008 11:22 PM

Originally posted by bRaBus_23 at 27-4-2008 11:17 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif


mak oii .. ko ni rendah sangat ke hapa freekey nak pakai kasut tinggi 5 inci

senang ko tempah je .. nak buat 10 inci pun buleh ;P ;P
anyway.. kalau tinggi 160 cm... considered rendah tak eh? :o


http://forum.cari.com.my/images/common/sigline.gif
http://planet.time.net.my/CentralMarket/CrazyCoolin/avatar/sign26.gif

freekey posted on 27-4-2008 11:23 PM

Originally posted by dajeeja at 27-4-2008 11:17 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
5 inch...tinggi sgt ler

dja kalo besa2 pakai 1-2 inch..

kalo g function ada gak collection 3-4 inch

mmg kalo pkai h/heel neh rasa konpiden bes jer
tahu takpa.. :loveliness: :loveliness: :loveliness:


http://forum.cari.com.my/images/common/sigline.gif
http://planet.time.net.my/CentralMarket/CrazyCoolin/avatar/sign26.gif

audioslavefan posted on 27-4-2008 11:26 PM

Reply #23 freekey's post

eh abg sebut ketinggian odio ke :loveliness:

g jusco bukit tinggi la.. bersepah kasut tinggi kt sana ;P
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: Kasut Tinggi 5 INCI.. Ada berani??!