finnie posted on 3-6-2005 08:24 AM

Originally posted by meow_tompok at 2005/5/31 02:06 PM:
itulah yg meow tak tahu. yg tahu cuma babyeop jerk. dah lama tak nampak die.
bunyi die 'KLINIK HAIWAN DBKL'. itu kira under DBKL punyelah. murah jugak. tucin meow nie sakit. dah seminggu lebih da ...
meow duk area mana ni ? cuba bawak kat klinik kjaan yang lain. sakit macam ni risau jugak dibuatnya.

meow_tompok posted on 3-6-2005 02:58 PM

meow duduk ampang, banyak kali meow antar tucin kat satu vet area sini gaks. tapi meow rasa mcm tak puashati. charge die mahal. masa mahmod dulu, meow sanggup antar die gi klinik kat bangi....itulah meow pung tak tahu sebenarnya klinik/hospital haiwan kerajaan yg terdekat ngan umah meow. meow dah pung antar email kat babyeop, tunggu reply die jerk nie. tucin tu, die kalau malam badan die panas...kang siang die ok balik. penah jugak bawak umah mak, suhu badan die oke... tapi bile gi umah meow die panas balik.

finnie posted on 13-6-2005 05:32 PM

Originally posted by meow_tompok at 2005/6/3 02:58 PM:
meow duduk ampang, banyak kali meow antar tucin kat satu vet area sini gaks. tapi meow rasa mcm tak puashati. charge die mahal. masa mahmod dulu, meow sanggup antar die gi klinik kat bangi....itula ...
pelik tu meow....cuba try kol yg kat putrajaya tu...tak pun ty hantar kat klinik kat jalan genting klang...

mrsjack posted on 16-6-2005 05:21 PM

tulonglaaa saya
kucing abon ku dah 2 bulan kena flu
tp hr nih makin teruk batuk dan hingus dia...
sya dok kat area kuala selangor
tau tak any nearby vet???
nk g shah alam @ pj, jauh....
x cukup masa...
tolong ya...
xpun bg petua2 hilangkan selsema ke??
tq

finnie posted on 27-6-2005 07:48 PM

kuala selangor area belah mana tu mrsjack?

sori lambat reply...macam mana ur cat?

julie posted on 2-9-2005 09:35 AM

hi.. nak tanya la mana klinik swasta yg affordable cost nye... and klinik yang kat upm veterinar tu kerajaan ke swasta ye? julie nye kitten macam sakit mata la... sebelah mata tu susah nak bukak ... hari ni mata dia merah lak ...please help

miss_comel posted on 13-6-2006 05:47 PM

ha ni ada satu klinik haiwan..mmg best sgt..harga pun berpatutan n vet kat situ sgt2 friendly..mcm2 kite tanye..mg puas hati..klinik die pun bersih.. try pergi situ..

Klinik Haiwan & Surgeri Mesra,
No 16, Jalan 7/1C Seksyen 7,
43650 Bandar Baru Bangi,
Selangor.

No Tel. 03-89250121



p/s.. dekat dengan the 2nd Projet

cymax posted on 12-8-2006 12:56 PM

KUALA LUMPUR

DR. VET ANIMAL CLINIC
NO.45 JALAN 9/23E
DANAU KOTA
53100 KUALA LUMPUR
TEL: 03-414 20221


SHAH ALAM:

SHAH ALAM VERTERINARY CLINIC
NO.63-0 JALAN SNUKER 13/28
SEKSYEN 13,
TADISMA BUSINESS CENTER
40000 SHAH ALAM
TEL: 03-55116182


JOHOR BAHRU:

HAN VETERINARY SURGERY
NO.50 JALAN MOLEK 2/2
TAMAN MOLEK
81100 JOHOR BAHRU
TEL: 07-355 5705

a.ceCCo posted on 24-9-2006 01:07 PM

thnx for the info. cecco tggl kat sek9..

cymax posted on 11-10-2006 09:48 PM

Originally posted by cymax at 12-8-2006 12:56 PM
KUALA LUMPUR

DR. VET ANIMAL CLINIC
NO.45 JALAN 9/23E
DANAU KOTA
53100 KUALA LUMPUR
TEL: 03-414 20221


SHAH ALAM:

SHAH ALAM VERTERINARY CLINIC
NO.63-0 JALAN SNUKER 13/28
SEKSYEN 13,
...


Ok skarang Shah alam Vet ni bukak sampai pukul 3pagi...doctor shah alam ni dulu dia ada datang kat petshop kat setiawangsa but sekarang doctor tu dah x datang kat setiawangsa.kalau ada kecemasan tgh malam baik hantar tpt dia.kalau hantar kat jalan ipoh tu boleh pitam bayar bill.

di DR Vet tu pun ok..tapi tutup sampai kul 7jer kot.

dua2 klinik ni org melayu punye...apa2 pun call dulu sebelum datang...

finnie posted on 13-10-2006 08:19 PM

Originally posted by cymax at 11-10-2006 09:48 PM



Ok skarang Shah alam Vet ni bukak sampai pukul 3pagi...doctor shah alam ni dulu dia ada datang kat petshop kat setiawangsa but sekarang doctor tu dah x datang kat setiawangsa.kalau ada kecema ...
ok thanks

finnie posted on 15-10-2006 11:37 AM

klinik haiwan DBKL tu katne ek?

nak kasi kucing la...dorang kata round rm40 je...sesape ada info ..puas carik dah.

TQ

an4zaara posted on 15-10-2006 12:25 PM

sape yg duk area bangi boleh pegi kat sini :-
DR. PET
CARE & SERVICES
NO 113, JALAN 8/1, SEKSYEN 8,
43650 BANDAR BARU BANGI,
SELANGOR DARUL EHSAN.

TEL/FAX : 89266666

ni klinik org melayu..
so far mmg best service dia..
harga yg dia caj mmg berpatutan..
kekdg tu kalau mahal sgt pon dia akan
cuba guna alternatif lain utk kurangkan harga..
layanan pon best.......

yen posted on 13-11-2006 03:08 PM

Originally posted by finnie at 15-10-2006 11:37 AM
klinik haiwan DBKL tu katne ek?

nak kasi kucing la...dorang kata round rm40 je...sesape ada info ..puas carik dah.

TQ

DBKL-SPCA KLINIK KEMBIRI
Pusat Kurungan Haiwan
Jabatan Kesihatan DBKL
Jalan Air Jerneh
Air Panas, Setapak
53200 Kuala Lumpur

Tel:
03-40243446 (office)
012-2581041 (Manager ? Mr G.R. Krishnan)

Email:
klinikkembiri@gmail.com

http://www.spca.org.my/neuter.htm

plastic_flower posted on 14-11-2006 09:46 AM

PUTRAJAYA

10 A, Jln Muhibbah 3
Wilayah Persekutuan Putrajaya
62602 WP Putrajaya
TEL: 03-89483837 -------->sape tau clinic ni kat area mane? i pun duk putrajaya, dah lama carik tak jumpa pun, call pun takder org jawab :(

Kambing_Gurun posted on 15-11-2006 12:53 PM

aku pegi sini

Animal Polyclinic & Kennels Sdn Bhd
147 Indah UPC Bt 3 1/2
Jln Kelang Lama
58000 KL
Tel :03-79828731

cari Dr Sam / Dr Siti

tulip posted on 29-12-2006 12:35 PM

aku up kan thread ni boleh? sebab aku rasa berguna gak list clinic sini..


satu aku nak tanya.. senarai vet's address still valid ke? st. angel's tu aku rasa ada kat belakang jusco kat seri kembangan kan? kat tesco ada gak ek? emm.. hari tu aku pegi..  asek ramai org ajee... penat tunggu service..

yang dr. george tu aku rasa aku hantar bubu and cici ke situ gak .. memang best vets kat situ.. aku paling suka grace. sweet aje.. bubu and cici pun sayang dia

hatemetoday posted on 29-12-2006 02:53 PM

aku baru jek cuba petcare kat melawati..dr george tak ada mase tuh...christine yang attended kucing kami...reasonable price..shes good ..die tau handle upset cat...esok petang ada apptmt vaccin pulak...

posh76 posted on 29-12-2006 03:13 PM

tima kasih banyak2

posh76 posted on 29-12-2006 03:23 PM

kat area sg buloh ada tak??????hari tu my cat sakit tak tau nak bawak pi mana

kulat posted on 6-1-2007 12:36 PM

i nak tumpang tanya...
ada pet clinic x kat area damansara dekat2 OU ke....
anybody ada info pls share ek...
thanks

elmosofea posted on 7-1-2007 06:29 PM

Originally posted by kulat at 6/1/2007 12:36 PM
i nak tumpang tanya...
ada pet clinic x kat area damansara dekat2 OU ke....
anybody ada info pls share ek...
thanks

kulat, i htr my cat, princess mia kat Klinik Heshmael, area dataran sunway, kota dsara. Dr hasnul ismail is a nice guy and he owns the clinic. So far dah kat 2 1/2 thn i htr mia kat sana n even kalau my dad dok perak pun nak suh check pasal his atom tam pun sanggup bwk kucing dia ke sini hehehe..ni no klinik tu 03-61562478.

kulat posted on 8-1-2007 05:46 PM

Originally posted by elmosofea at 7-1-2007 06:29 PM


kulat, i htr my cat, princess mia kat Klinik Heshmael, area dataran sunway, kota dsara. Dr hasnul ismail is a nice guy and he owns the clinic. So far dah kat 2 1/2 thn i htr mia kat sana n ev ...

Thanks for the info.. charges dia expensive x?

elmosofea posted on 9-1-2007 12:42 PM

Reply #73 kulat's post

tak tau camner ckp,tapi kalau dr hasnul tu kira consultation dia aje pun dlm rm20-25 kot tapi dr under dia murah sket...tapi selalunye dia kasi i discountlah esp beli food n pasir kucing. kalau boarding kira rm15 sehari, own cage...mahal ke tu ye?

kulat posted on 10-1-2007 03:47 PM

Originally posted by elmosofea at 9-1-2007 12:42 PM
tak tau camner ckp,tapi kalau dr hasnul tu kira consultation dia aje pun dlm rm20-25 kot tapi dr under dia murah sket...tapi selalunye dia kasi i discountlah esp beli food n pasir kucing. kalau b ...

thanks for the info.... x lah mahal kalau macam tu.... affordable... :love::love:
Page: 1 2 [3] 4 5 6
View full: Senarai~ KLINIK HAIWAN