nazzad posted on 10-2-2009 11:50 PM

hebatnya tasly

Post Last Edit by kaklala_lost_id at 22-10-2009 10:19

Post Last Edit by kaklala_lost_id at 18-10-2009 10:15

once upon a time di bft ni kecoh ngan produk kasly (now known as tasly)....ramai puji bagus ..thread way back in 2006 if im not mistaken...saje nak tau..ada yg still consume produk ni ker...atau pun dah jadi hari ni dalam sejarah..;P

kepada yg dah coba..berbaloi ker melabur beli produk ni...berbaloi tak setia ngan kasly ni kalau masih setia lah :lol: ...komen anda amat dihargai

[ Last edited by  nazzad at 16-4-2009 20:53 ]

menatang posted on 11-2-2009 12:06 AM

produk neh mcm soy collagen gitu kerr

elysyle posted on 11-2-2009 02:14 AM

tak penah dengar pun

Ice_Q posted on 11-2-2009 01:44 PM

Ok, the first Kasly topic was this: http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=242354&highlight=kasly

Since yg itu dah panjang berjela, we make this as the part 2 Kasly thread.

Sebagai antara org pertama dalam forum yg mencuba and join kasly nie, my honest opinion is it is effective. It is a little expensive to maintain especially if kita ni jenis tengok ini nak cuba, itu nak cuba but kalau jenis yg stick to one product, it is worth it.

I took it for beauty. Tapi kalau pergi website dia, most testimonials are on penyakit. Kasly ni sgt effective utk penyakit yg related dengan jantung.

My own testimonials ada dalam thread pertama. But my second testimonial..i am not sure i put it in there or not was for acne. Masa end of 2007, i went for a Laura Mercier's mini makeover. The SA applied full makeup..dari moisturizer, primer hingga ke lipstick bagai. I had the makeup on for like 4 hours je but after that, i had the worst breakout ever which went on for like 2-3 months. Not rashes or small pimples. Ini pimples yg ada isi/pustules..and some of them yg takde mata tapi sakit. And every day one or 2 new pimple will come up.

I'm not sure sama ada something inside of one the products that i am allergic to ataupun because it clogged my pores. So i kept on using my anti-acne skincare..bila pimples tu naik, my skincare 'matikan' or heal but it never stopped popping up.

So my officemate (allure) said, try and see if taking the margarita (kasly) helps. So i did..and it cleared up in less than a month and i'm so happy coz no further damage is done..After that i just concentrated dgn skincare to fade the scars.

Ice_Q posted on 11-2-2009 01:48 PM

Paling bagus about kasly is that it takes a short time to work. Most people after 2 weeks will see the difference (kalau consume the danshen, margarita and bee pollen tea).

bbpie posted on 11-2-2009 04:04 PM

Balas #4 Ice_Q\ catat

combo of d 3 kasly prod tu mmg superb! if combo tu xmahai gile nak mantain i would stick to it, coz mmg bagus. i think my review da ade kot in d old thread. in any case kalu mantain margie je pun ok juga, can still see d diff walau not as fast as taking all 3.

bbpie posted on 11-2-2009 04:09 PM

goodness..baca balik thread lama tuh cam gatai nak setat balik with margie!!..:lol:

Ice_Q posted on 11-2-2009 04:25 PM

Originally posted by bbpie at 11-2-2009 04:04 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
combo of d 3 kasly prod tu mmg superb! if combo tu xmahai gile nak mantain i would stick to it, coz mmg bagus. i think my review da ade kot in d old thread. in any case kalu mantain margie je pun ...

Ya betul sis..after that, i started taking reductil. So reductil + kasly = pokai. So since kulit dah ok sikit, i chose to take reductil.

Now, i just take as an obat la kot-kot breakouts terjadi lagi coz sis tahu kan i like to try and test things.

If makan margie je is pretty affordable kan..tapi maybe slow sikit..

Better than nothing, betoi dak? :lol:

bbpie posted on 11-2-2009 04:42 PM

Balas #8 Ice_Q\ catat

yes yes..latelty been having small2 pimple kat pipi n forehead, LM mineral powder nye pasai la. but i love d efek of LM xmo give it up. so m thinking thinking thinking :lol:

Ice_Q posted on 11-2-2009 04:52 PM

Acne prone skin mmg tak sesuai pakai LM ke ek?

nazzad posted on 11-2-2009 05:45 PM

naz pun ada reply kat thread yg first tuh..heheh tapi baru jek terbeli...;P

somebody inform me boleh buat pemeriksaan kesihatan free ..i pun gi...met with Dr Goby...lepas kena pot pet ngan dr Goby....Naz suruh dia rekomen produk yg sesuai .....barulah perasan kasly rupa2nya...teringat kat thread Cari ni..

sebab reply kat thread lepas amat bagus...i bought dong chong cao, margaret, danshen n aloe fiber plus......kopak2...:lol:

Ice_Q posted on 16-2-2009 05:08 PM

Originally posted by nazzad at 11-2-2009 05:45 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
naz pun ada reply kat thread yg first tuh..heheh tapi baru jek terbeli...;P

somebody inform me boleh buat pemeriksaan kesihatan free ..i pun gi...met with Dr Goby...lepas kena pot pet ngan dr ...

naz..nanti update kat sini apa perkembangan makan kasly ok..especially aloe fibre. Aloe fibre ice tak pernah consume lagi.

sheila posted on 9-4-2009 01:25 PM

Y ME JOIN TASLY..

Post Last Edit by sheila at 6-8-2009 07:57

TASLY... ahkak baru gak try produk ni. mungkin ramai yg persoalkan akk ni pembuka banyaaak thread utk produk lain bagi syarikat lain.  tapi tak salah kan kalau kita terus cuba produk lain.  sebb adakalanya bila dah terlalu lama stick dgn 1 produk, badan jd lali dgn produk tu.  ada jiran yg rekemen akk guna produk ni. dan dlm masa yg sama lak, akk nampak, usia akk dah semakin meningkat dan ada juga masalah yg tk dapat diatasi dgn produk2 yg sebelum ini. jgn salah anggap..tak kata produk yg akk amalkan selama ini TAK BAGUS..nope!! mmg smua produk pun BAGUS.  cumanya adakalanya kita kena beralih kepada yg lain bila ada masalah kesihatan tk dapat diatasi dgn produk sebelumnya.. :)

baru 1st posting setelah sekian lama mendiamkan diri, nk tulis panjang berjela lak ek? ;P  jap lagi sambung lagi. akk nk p ambik anak skolah.. :)

http://farm4.static.flickr.com/3526/3462564738_4a57583402.jpg    http://farm3.static.flickr.com/2655/3784300263_502799649d.jpg

Kalau muka Joanne Kong teruk gini pun boleh ok, inikan pulak muka adik2 akk yg dh memang chun kat sini mcm ice dll.Check-it-out kt page sterusnya utk mengetahui kesah benar Joanne Kong.. :D  kaki siapakah itu?? kenapa jadi begitu, apakah kisah penderitaan & KEJAYAAN tuan punya kaki?? teruskan membaca thread ini.. :)

http://farm4.static.flickr.com/3345/3455050977_195f4c9813.jpg

Apa tuu?? ahaa...baca seterusnya dari page ke page haaa... :lol:


[ Last edited by  sheila at 21-4-2009 19:26 ]

sheila posted on 15-4-2009 10:59 PM

MARGARET PLUS TESTIMONI

Post Last Edit by sheila at 6-8-2009 08:02

http://farm4.static.flickr.com/3311/3444386829_e597038140_o.jpg Dah seminggu akk consume MARGARITA (MARGARET) akk ambil 3hri sblum period time.nk tengok apa jdi or apa perubahan. Alhamdulillah, tk spt biasa, rasa nk period, tp tk kluar2. smpai tarikh akk period, ada signal dberi. setitis darah period kluar, memudahkan akk bersedia. selang beberapa jam, terus period dgn lancar.  Period dgn darah yg agak bersih dan ada ketul2an yg keluar terus smasa kita sedang bersihkan diri.  Tak da sakit pinggang yg amat sangat spt nk senggugut. kira utk testimoni yg pertama, kira puas hati.. :)

sheila posted on 15-4-2009 11:50 PM

Originally posted by Ice_Q at 11-2-2009 13:44 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
Ok, the first Kasly topic was this: http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=242354&highlight=kasly

Since yg itu dah panjang berjela, we make this as the part 2 Kasly thread.

Sebagai an ...

Dasaat ice punya testimoni ye. akk blum ada masalah luaran, cuma dalaman. yg akk prasan bila ambil Margarita ni, heaty badan, kna mnum air banyak, banyak gak buang hangin..;P trasa dlm sminggu ada gak sluar yg longgar2 skit.  1 lagi bagi mreka yg dah berkahwin, Margarita memang mengurangkan 'banjir' :P.  selesa bila bersama suami, tk segan laa. n kemutationnya lebih hebat!! kena laa hb kita HEBATkan diri mereka juga.. psst.."ice,hang dh kawin ka?":$

sheila posted on 16-4-2009 12:24 AM

KEISTIMEWAAN MARGARITA

Post Last Edit by sheila at 6-8-2009 08:20

Inilah dia Margarita..mau try, habaq mai..pm jek :)

http://farm4.static.flickr.com/3311/3444386829_e597038140_o.jpg


Ada 100 bijik dlmnya..so, tak la mahai puuun kalau dikira secara purata.. Apakah Margarita yg kita dok story ni dan apakah khasiatnya :

Estrogen adalahsalah satu hormon esensial dalam tubuh wanita. Estrogen efektif mempengaruhi postur tubuh wanita, kemampuan reproduksi dan menstruasi. Estrogen yang seimbang akan memberikan kecantikan dan kesihatan bagi wanita. Kekurangan estrogen akan mengakibatkan kulit mengendur, gangguan menstruasi, lemah seksual, lesu dan penyakit kewanitaan lainnya. Wanita di atas usia 35 tahun seharusnya memperkuat estrogen untuk menghindari penuaan.

Tasly Margaret Plus Capsule (Margarita Plus) adalah semulajadi, tidak beracun dan tiada efek sampingan. Soya Isoflavone yang merupakan komposisi utama dari Margarita Plus telah mendapat pengiktirafan dari FDA Amerika Syarikat.

Keistimewaan Khasiat Margarita Plus:

*  Membantumengimbangkan hormon wanita yang tidak seimbang dan meringankan gejala-gejalanya.
*  Memperbaiki gejala-gejala menopause dan mencegah penyakit osteoporosis, jantung dan beberapa hormon yang  berhubungan dengan kanser.

Penggunaan berterusan Tasly Margarita Plus (Uji Klinikal):
.
Setelah: 1 minggu   : Membantu tidur,meningkatkan sekresi vagina, melancarkan buang air.

            2 minggu   : Menstabilkan Mood,Mempercantikkan kulit : kulit bertambah licin dan
                              berseri, mengurangkan / menghilangkan sindrom menopause.

           3-4 minggu:  Mengurangkan rasa sakit di sendi, membantu mengurangkan berat
                              badan, warna puting dan aerola buah dada bertambah cerah, melegakan
                              sakit pinggang dan lenguh2 kaki.

Informasi Nutrisi:

Setiap tablet mengandung 300 mg x 100 kapsul.
Ambil : 2-3 kapsul Margarita Plus, 2 kali sehari, telan dengan air .
Minum air banyak.  << ingat tu, mnum air banyaak2..begelen-gelen..kira pakai gayung lagi senang..;P

bbpie posted on 16-4-2009 11:25 AM

Originally posted by Ice_Q at 11-2-2009 16:52 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif
Acne prone skin mmg tak sesuai pakai LM ke ek?
rasenye mmg gitu la kot ice..its suppose to b mineral mekap kan patut ok la..but what to do..:mad:

sheila posted on 16-4-2009 05:39 PM

MICROCIRCULATION CHECK-UP (PART 1)

Post Last Edit by sheila at 6-8-2009 08:21

Baru-baru ni, akk ada buat program Tasly utk pemeriksaan kesihatannya yg canggih gitu.  Buat di Kag. Hulu Chuchoh, Sg. Pelek. dari pekan Sg. Pelek, lebih kurang 10min masuk ke dlm.  Kalau sapa tk pernah dengar nama Kg Hulu Chuchoh, mungkin BANGHURIS HOMESTAY adik2 pernah dengar. BANG - utk Kg. Bangkong, HU - utk Hulu Chuchoh dan RIS - utk Hulu Teris.  Mantan PM kita penah rasmikan..

Disebabkan akk rasa, ramaaai antara kita tk penah buat check up gini, jadi akk bawakan pakar dari Tasly utk buat check up kat sana.  Waaah!! ramai gak yg datang wpun hujan.  Mereka puas hati kerana tak pernah dpt peluang atau terfikir yg teknologi Micro-Circulation bole dbawa ke kg. mereka.  Akak rasa kita kt bandar besar ni pun, tk pernah buat medical check up micro-Circulation ni.  Boleh nampak sampai ke urat saraf kita yg halus.  micro la kan? akk bagi pics kat bawah ni utk tatapan adik2 smua.  Ni, yg Retua, Remuda & Remaja tunggu giliran utk buat pemeriksaan kat dewan ni.  Nmpak tak Kasly Dong Cong Cao dlm botol tu, dan dlm kotak tu Camellia Bee Pollen Tea.  Dlm posting lain akk story khasiat 2-2 tu.

.http://farm4.static.flickr.com/3318/3446505501_234006db11.jpg


http://farm4.static.flickr.com/3662/3446516841_76368fa84b.jpg


Utk buat Micro-Circulation check up ni kan, kita panggil MC la ye, baby oil disapukan pada jari manis blah tgn kiri. tu je. pehtu, buh bawah alat MC tu yg mcm microscope tu.

http://farm4.static.flickr.com/3366/3446484889_8431db5b45.jpg


Letak jari kita kt bawah MC tu. haa, nampak teruus ke dlm organ kita. tk kira jntung ke, paru-paru ker, buah pinggang ker, rahim ke, rahman ke.. ;P  yg adik kwn akk punya ni, kat skrin tu, adalah bahagian paru2 dia. yg Indian man tu, pakar dari Tasly Mr. Kaniappan yg telah dilatih menggunakan MC ni dan dapat sijil kelayakan gitu. yg melatih dia, pakar (Dr) dari China dan juga Medical Dr dari sini.  Yg kelihatan kt skrin tu adalah kahak yg memenuhi paru2 dia. tu yg kita nampak jaluran atau area putih2 kuning tu.  Dia smoker ler.  banyaaak lagi foto yg ada. nnti akk tepek lagi ye. :)

sheila posted on 16-4-2009 06:16 PM

MICROCIRCULATION TEST RESULT

Post Last Edit by sheila at 6-8-2009 08:22

Wokey, tak da org nak posting, tk kesah ler, akk cakap sorang2 pun boleeeh..;P  no hal buat org veteran ni.. :P

Mai kita tengok skrin2 yg lain pulak k.

http://farm4.static.flickr.com/3341/3446494647_ed9a4dcaac_o.jpg


Soklan pertama...:doh3: Cuba teka apa ni?? nak tengok sapaaa yg pandai..haa...bagi clue skit la ye.  ni kat organ yg terpentng...kira stop dia, stop la kehidupan kita... :funk:

Soklan yg kedua...apakah yg kelihatan di sana? cacing? peta dunia? lukisan abstrak atau urat darah?

Soklan yg ketiga, kenapa garisan itu ada yg tebal dan ada yg nipis? haa.. jwb.  kalau dpt jwb, baru akk bgi pic2 yg adik2 MUNGKIN tk pernah tengok dan mungkin juga, pics tu salah satunya, sama dgn keadaan kita.. ok? :flex3:

ellyssa posted on 16-4-2009 09:47 PM

wah.. beshnyer yerk leh tgk mcm2.. ada anjur program lain x pasni kak.. lysa rasa nk join ler... kot la nk tgk kot ada penyakit yg unseen.huuhuhu..

nanti inform lysa ye kak..

sheila posted on 16-4-2009 11:15 PM

ABOUT TASLY

Post Last Edit by sheila at 6-8-2009 08:26

Originally posted by ellyssa at 16-4-2009 21:47 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
wah.. beshnyer yerk leh tgk mcm2.. ada anjur program lain x pasni kak.. lysa rasa nk join ler... kot la nk tgk kot ada penyakit yg unseen.huuhuhu..

nanti inform lysa ye kak..

Memang menakjubkan bila kita dpt tgk apa yg terjadi dgn organ dlman kita..dan ramai yg tk sangka2 yg mreka menghidapi atau bakal menghadapi penyakit yg kronik. naper tk jwb soklan? tk pa, bgi pluang org lain jwb noo..ramai yg tk suka dgn harga produk Tasly ni, sbb katanya mahal. tpi kalau dh guna teknologi NANO utk extract pati herbanya saja, tntulah mahal dan berkualiti. blum tengok gambo ladangnya, mkmalnya, kilang yg menggunakan teknologi dan robot2. kira hanya extract yg memenuhi piawaian shj yg diambil.  Kalau la produk Tasly ni kureng kualitinya, mana mungkin FDA nk bagi cert atau pengesahan produk yg berkualiti dari A-Z stiap kategori FDA teliti, baru leh dpt pengiktirafan dari mreka.

Satu lagi, kalau kita leh bli set make up ka, minyak yg wangi ka, kasut ka, baju ka, smpai bratus, takkan laa sebotoi penawar atau boleh dikategorikan ubat utk mengelakkan kita dari berbelanja puluhan ribu bila dah terlewat, kita nk kiraaa...:victory: betui dak.  tak salah akk, 1 blockage di jntung kita, kalau nk p operate kt IJN, kosnya RM20K..compare kita bli produk tk smpai pun RM200 dpt menolak blockage@deposit kolestrol yg sedang terjadi di capelari kita, kan jauuh bezanya dan menjimatkan dan yg penting, kita masih mampu, ye dak?:D  kekadang, bila dinasihatkan utk mencegah dan kluar belanja skit, kita liaaat sangat, tpi kalau dah terdesak, doktor kata, utk opeartion ini, kosnya adalah RM20K, mau je kita usahakan.. :mad:

Kalau adik2 nk tahu, hanya Danshen dari Tasly ni, satu2 produk dlm denia yg mampu menolak atau bersihkan saluran darah (capelari) kita  selepas kita letak bawah lidah dalam 30min sahaja.  boleh tengok video Danshen di sini..

http://www.tasly.com.my/danshenpage.html

scroll bawah skit utk tengok video yg disediakan. k. :)

eRiKa posted on 16-4-2009 11:26 PM

how much ya its cost for margarita...?one bottle tu ngam2 utk 1 month ke yerkk...:$

hainina posted on 17-4-2009 12:07 AM

tasly ni apa?...... poduk kurus ke :$ :$

ellyssa posted on 17-4-2009 11:15 AM

lysa nk join kak...truja ni hehehe

sheila posted on 17-4-2009 11:30 AM

Originally posted by eRiKa at 16-4-2009 23:26 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
how much ya its cost for margarita...?one bottle tu ngam2 utk 1 month ke yerkk...:$

yess senoritas erika...Margarita tu ngam2 utk 1 bulan..100 bijik tuuu... :D
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: hebatnya tasly