hereana Publish time 7-7-2009 10:14 AM

Sekolah Aliran Agama Terbaik di Selangor - Swasta/Kerajaan Negeri

Salam kekawan Selangor...

Tahun depan anak sulung saya baru nak masuk darjah 1...
InsyaAllah, rasanya berhasrat nak sekolah kan anak aliran agama..
baru2 ni ada cuba sekolah integrasi kat bangi..tp tak berjaya..
allocation cuma seratus lebih pelajar berbanding yg dtg buat exam sampai 500 org..

so, nak tanya korang sekolah aliran agama yg terbaik..terbukti berkesan yg dapat memupuk
minda & jiwa anak2 islam..
kalau boleh area bangi,kajang, klang,shah alam shj..

so,info korangsangatlah dialu-alukan...

kazaraf Publish time 13-7-2009 11:54 AM

try usha Sekolah Ibnu Khaldun dkat Jalan Kebun Klang. die ada dr sekolah rendah smpai menengah.. swasta.. da lama gk sekolah tu wujud kt ctu. ada la dlm 15 tahun kot..

sayang_mulut Publish time 13-7-2009 03:57 PM

ofkos sekolah aku dulu.kisas

sayang_mulut Publish time 13-7-2009 03:58 PM

walaupun sekolah aku dulu tu, pendidikan agama bagus, akademi bagus ( every year top 3 spm untuk sekolah kerajaan kat malaysia ). tapi aku tetap menten{:2_71:}

sfhzuraz Publish time 13-8-2009 07:51 AM

kt seksyen 19 shah alam ada satu sekolah integrasi..
tp rasanya dah tutup kot permohonan tuk thn dpn..dengar citer kt situ pun ramai yg berminat
anta anak...cubalah tanya utk kepastian

TUKANGKEBUN Publish time 13-8-2009 03:02 PM

cuba tanya SMDE Subang Jaya kat SS 15 Subang Prade tu

bagus gak sekolah tu, islamik & siap bljr komputer lg

sfhzuraz Publish time 13-8-2009 04:12 PM

anak sepupu ada belajar kt sekolah SS15 tu...
dulu 3 org anak dia tp sekarang tinggal 2 je kt situ sorang lg dah p sekolah
lain sb keputusan peksa x memuaskan..
sepupu ada citer dulu b4 anak dia masuk sekolah SS15 ni dia suami isteri yg kena
interview hal ugama oleh pihak sekolah..

TUKANGKEBUN Publish time 20-8-2009 09:36 AM

7# sfhzuraz
tu dulu skrg tpaksa buat promosi utuk tarik pelajar

yg lg best dia siap tanya apakah yg boleh disumbangkan oleh ibu bapa kpd pihak sekolah ?:shutup:

sfhzuraz Publish time 21-8-2009 01:46 AM

8# TUKANGKEBUN

oh ye ke.....

sfhzuraz Publish time 21-8-2009 01:52 AM

insyaAllah zura nk anta anak sek ugama gak thn dpn (drjh 1) tp kt puchong je
kt area kg sri aman..dekat sket dgn rumah
nama sek - sek rendah agama seri nurul hidayah kalu x silap..
bln nov ni ada peksa utk tau dpt masuk ke x sek tu..

yanaghazali Publish time 24-1-2010 11:34 PM

kat kg delek klang ada skola agama Al-farabi....swasta ler...ramai gak student dia...

shida81 Publish time 17-5-2012 07:17 PM

kat kg delek klang ada skola agama Al-farabi....swasta ler...ramai gak student dia...
yanaghazali Post at 24-1-2010 23:34 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif


   org kg delek ker? ok x sekolah al farabi nieh?

Risma Publish time 17-5-2012 11:05 PM

kalau kat area rawang............ ada sekolah agama menengah rawang (SAMER).......... oklah walaupun yuran PIBG dia mahal.............

blythes Publish time 10-9-2012 11:19 PM

hira'/al amin
Pages: [1]
View full version: Sekolah Aliran Agama Terbaik di Selangor - Swasta/Kerajaan Negeri