kejora_alam posted on 19-2-2010 04:19 PM

TIPS UTK KECILKAN BAHAGIAN PUNGGUNG..

Sapa² yg ada tips utk kecilkan punggung, blh tak share kan kat sini..? Org kata punggung besar cantik tapi pada saya tak ada maknanya gak kalau bahagian atasnya kecil.. dah tak balance jer kan..

**Sori klu dah ada thread camni sblm ni..

syaden posted on 19-2-2010 04:29 PM

same ngan saya.... huhuhu...

masalah paling utama, nk cari sluar, t-shirt sume slalu sangkut tang punggung....

Kara posted on 19-2-2010 04:32 PM

http://ecx.images-amazon.com/images/I/41aaEETsLGL._SL500_SS110_.jpg

ALAT INI BOLEH MEMBANTU....SIZE SELUAR DR 36 ---->32 DALAM MASA 3 BULAN...BUAT HARI2...(PENGALAMAN SEBENAR)

din_atos posted on 19-2-2010 04:41 PM

3# Kara
brapa ringgit brg tu? mcm menarik je.

maxell68 posted on 19-2-2010 04:44 PM

ermm menarik tu........bg lah details lagi pasal alat tu.........

kejora_alam posted on 19-2-2010 05:07 PM

ye la, bagi la detail.. nak gak mbeli nya.. tu pun kalau murah.. nampak janggal la bila punggung besar dr bahagian atas.. pinggang kecik jer tapi punggung besar.. peha pun effect sama.. bila beli seluar la yg jadi masalah.. nak muatkan punggug, pinggang la besar.. nak ngam² pinggang, confirm punggung tak boleh nak masuk..

ZiraHashim posted on 19-2-2010 05:21 PM

aku pun same..tapi semua besar....tapi tang punggung memang lagi menonjol pada yang lain..kadang2 malu...

mulberi posted on 19-2-2010 05:22 PM

Post Last Edit by mulberi at 19-2-2010 17:29

Senam ahhh paling efektif.. paling murah.. selain dpt mantopkan badan
1. Stepping - turun naik tangga.. agak2 makin senang, wat sekali 2 anak tangga lak
2. Squat - kalau tak tau, try tanye encik google.. ade gambo, video.. macam2 lagi psl squat ni..
3. Kickboxing.. skang dh berlambak CD/ DVD kt psrn
Dulu ukuran  sy 44 inci (besar kann.. :$ maluuu sgt!)
Skang dh 41.5.. Alhamdulillah..
Dlam mase 3 bulan.. dan masih meneruskan rutin senaman ni...byk lagi nk kena kurangkan :loveliness:

sitisitu25 posted on 19-2-2010 05:25 PM

aku bfore beranak size suar 29 je..sangkut kat punggung gak..pas beranak lg la..31..ish..pelik gak..tak balance sbb atas kecik..tp 1 aku selalu wat..jgn byk duduk..n tok sah makan la..hehe

mulberi posted on 19-2-2010 05:30 PM

aku bfore beranak size suar 29 je..sangkut kat punggung gak..pas beranak lg la..31..ish..pelik gak..tak balance sbb atas kecik..tp 1 aku selalu wat..jgn byk duduk..n tok sah makan la..hehe
sitisitu25 Post at 19-2-2010 17:25 http://eforum2.cari.com.my/images/common/back.gif
Kurusnyeee.. :$

Kara posted on 19-2-2010 05:37 PM

ermm menarik tu........bg lah details lagi pasal alat tu.........
maxell68 Post at 19-2-2010 16:44 http://mforum5.cari.com.my/images/common/back.gif

ALAT NI BOLEH BELI DIMANA2 FITNESS CENTRE...HARGA DALAM LINGKUNGAN RM 150 ~ RM200...TAK PAYAH SUSAH2 NAK CARI TANGGA TURUN NAIK...KALAU JATUH TERGOLEK..GUNA JE STEPPER NI...PASTI LEBIH BERKESAN...BUAT DALAM BILIK PUN BOLEH...

mulberi posted on 19-2-2010 05:39 PM



ALAT NI BOLEH BELI DIMANA2 FITNESS CENTRE...HARGA DALAM LINGKUNGAN RM 150 ~ RM200...TAK PAYAH SUSAH2 NAK CARI TANGGA TURUN NAIK...KALAU JATUH TERGOLEK..GUNA JE STEPPER NI...PASTI LEBIH BERKESAN... ...
Kara Post at 19-2-2010 17:37 http://eforum2.cari.com.my/images/common/back.gif
Terpulang pd masing2.. :)

AHMADVW posted on 19-2-2010 06:08 PM

u fokus on squat traning jer,, buat high repetition, kurangkan mkanm berlemak berminyak,, garam dan gula... , selalu buat cardio eksersice combine skali ngan weight training,,..  for me butt for women cantik kalau tone,, bukan besar penuh dgn lemak,,, :sleepy:

mslovex posted on 19-2-2010 06:18 PM

aku pun ade masalah same ;P
baju da elok da, tang punggung jaa ....;P
tpi kwn ak ckp menggoda ouh. :$ haha

kejora_alam posted on 19-2-2010 10:13 PM

btul.. majoriti kwn2 yg saya tnya, dorg kata cantik apa punggung besar.. m'giurkan lelaki esp suami.. bila tnya suami, jawapan yg sama saya dpt.. suami kata "suami dah suka tak yah usik apa2.." tp dorg ni tak phm mslh kita, susah nak cari pakaian yg ssuai.. saya bkn nakbagi rata terus at least dpt kecikkan sikit pn jadi la.. sblm ni masa anak dara size seluar 27 tapi bila dah beranak 2, size jd 29 - 30...

cik.panda posted on 19-2-2010 11:37 PM

kadang2 kita rasa besar, orang cakap elok jek. camne ye?

cikguranggi posted on 20-2-2010 02:04 PM

pakai treadmill jek......dalam masa kurang 3 bulan boleh kurus tu.....

tgk jek The biggest loser kat channel 702.........

cik.panda posted on 20-2-2010 02:28 PM

pakai treadmill jek......dalam masa kurang 3 bulan boleh kurus tu.....

tgk jek The biggest loser kat channel 702.........
cikguranggi Post at 20-2-2010 14:04 http://mforum5.cari.com.my/images/common/back.gif

aih. tak mampu nak beli treadmill. joging pun berat jek rasa

cikguranggi posted on 20-2-2010 03:26 PM

18# cik.panda

beli jek yg murah..tak le murah sgt...bayar bulan2 250 selama 12 bulan 0% interest lg...utk kesihatan ok...daripada berabis berpuluh2 ribu gi slim werld....

ohreena posted on 21-2-2010 05:22 PM

aku dah 2 tahun naik turun tangga tingkat 4, tp punggung x surut gak... huhuhuh..

papa_vogue posted on 21-2-2010 07:11 PM

camne nak besaukan punggung? hehe

cik.panda posted on 21-2-2010 07:23 PM

18# cik.panda  

beli jek yg murah..tak le murah sgt...bayar bulan2 250 selama 12 bulan 0% interest lg...utk kesihatan ok...daripada berabis berpuluh2 ribu gi slim werld....
cikguranggi Post at 20-2-2010 15:26 http://mforum5.cari.com.my/images/common/back.gif
250 tuh duit makan aku sebulan. kang kalau aku guna, nak makan apa? makan treadmill? hehe.

KakManja posted on 27-4-2011 05:51 PM

Post Last Edit by KakManja at 27-4-2011 17:54

ALAT INI BOLEH MEMBANTU....SIZE SELUAR DR 36 ---->32 DALAM MASA 3 BULAN...BUAT HARI2...(PENGALAM ...
Kara Post at 19-2-2010 16:32 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif

wah ye ker?:)
saya sgt suke...
Page: [1]
View full: TIPS UTK KECILKAN BAHAGIAN PUNGGUNG..