Hana posted on 30-7-2010 11:42 AM

Klinik mana senang beli MC?

cuti aku tinggal sket & direserve utk hal2 EL. (tak tahu ler berapa hal utk EL ini.)

aku perlukan MC sebab aku ada bykkkkkkkkkkk keje remeh temeh nak siapkan rumah aku.
nampak gayanya, walaupun dah berlaki, kena anggap diri tak berlaki lah sebab SUSAH SGT NAK MINTAK TOLONG LAKI.
laki ckp, hari sabtu ahad, dia tolongla. tapi, hakikatnya.. sama ada dia keje or ada hal keluarga dia.

Hari minggu, laki aku nie ala ala wakil rakyat. YAB ler katakan. byk sgt jemputan kenduri belah keluarga dia.
Aku pulak, ala ala bini YAB. kena berada disamping laki. ala2 keluarga bahagia katakan. padahal hati aku panas ajer. umah aku jugak tak siap2.

byk benda la aku kena buat sampai aku sendiri pun pening..
tinggal benda remeh temeh ajer..

pening kepala aku. sungguh pening.
hari sabtu & ahad, takleh dikacau. mcm mana aku nak curi masa nie?
area shah alam ini, kalau aku gi beli kipas waktu lunch hour, nanti takder parking. susahnyaa..

aku boleh ajer buat berdikrari hari sabtu or ahad, masalahnya, ANAK pulak. sapa nak jaga anak? aku jugakk..

so, aku mmg kena guna hari bekerja. at least, mertua jagkan anak hari bekerja.

jadi, aku perlukan MC BELI.
aku kuar pagi2 mcm gi keje..siapkan keje2 yang patut2 hal remeh temeh utk rumah.

ini, masalah peribadi + masalah keluarga jugaklah. ;P ;P


tak berlaki, susah.
dah berlaki pun, tetap susah. double susah sebab nak buat apa2 pun hari ahad & sabtu, susah takder sapa nak jaga anak aku.

anonymous5050 posted on 30-7-2010 11:52 AM

ade... tp kt pantai dalam........... erk..... kt shah alam, xtau :L

hunny_bunny posted on 30-7-2010 11:59 AM

susah ke??...:funk:

buat2 sakit...boleh kot dpt mc...nak beli tataulaa kaka...kalo ade tmpt jgn lupe roger...:lol:




:sweat3:

afaf posted on 30-7-2010 12:00 PM

jalan ipoh..trafic light junction..;P

yg i tau sbb ada sorg supporting staff suka amik situ..kitorg saspek je pun..:shutup:

blackred99 posted on 30-7-2010 12:23 PM

padang jawa.. lalalaa.. :re:

mieciput posted on 30-7-2010 12:34 PM

..dah ramai staff kitorang kene tangkap dan terus buang keje sebab MC palsu...

afja posted on 30-7-2010 12:35 PM

ko cuba petua org lama nih.....

ko belah dua bawang merah.... isi bwh ketiak... :lol:
isi byk2 supaya bdn cepat panas....

pastu dh panas membahang ketiak ko ;P ko pi klinik sambil kepik ketiak dgn bwg tu... (menten kepanasan) suruh dr check kat ketiak...
kompem dpt MC

faktanya :ko x demam sebenarnya. tp temperatures bdn ko naik. try lah :P

wekwek1 posted on 30-7-2010 12:38 PM

motip ketiap bau bawang lepas tu?:'(

wekwek1 posted on 30-7-2010 12:39 PM

ckp jer cirit birit......dpt nye mc :lol:

wekwek1 posted on 30-7-2010 12:39 PM

eniway.....tak bleh lari time keje ke?

keje dah siap camtu....pergi lah kuar kemas rumah :o

afja posted on 30-7-2010 12:56 PM

Reply 8# wekwek1

:lol:
ntah lah... aku pun tgk citer pramlee ke apa ntah aritu...
x silap aku la


nampaknya x dpt mc la dr dr....kantoi dgn dr.
'ooo kamu letak bawang bwh ketiak yer' ;P

yuenmie posted on 30-7-2010 12:57 PM

hehe mest ketiak bau bawang...mandi 4 hari x hilang2 hahaha..nak mc punye psl..
susah la mc beli ni...bahaya 1 hal..silap2 kantoi..
baik ko g je klinik mana2...ckp senggugut ke, pening pale ke...bkn diorg tahu..
ckap x larat pegi keje...dpt la MC... spare la duit rm50..

dedaun79 posted on 30-7-2010 01:48 PM

kawan aku pernah terdesak nak amik MC..
g kat klinik sek18, s.alam...
kelentong dokter tu kate die period..
sekali die bukak beb suar dalam nak tengok...giler...:mad:
kantoi disitu...:lol:
nak senang..kate je nko cirit birit..kompem dapat..;P

afja posted on 30-7-2010 02:11 PM

Reply 13# dedaun79


mampuih...:lol:
kalu boleh halimunan.... time tu gak aku menghalimunkan dirik

sekali Tuhan nk balas... turun period x benti2...
baru tau.... menipu lagik kan :'(

dedaun79 posted on 30-7-2010 02:34 PM

Reply  dedaun79


mampuih...
kalu boleh halimunan.... time tu gak aku menghalimunkan diri ...
afja Post at 30-7-2010 14:11 http://mforum5.cari.com.my/images/common/back.gif

dokter siap tanye..mane pad kamu? :lol:
jwb kawan tu ..baru nak datang...:funk:
alih2 mc tak dapat..;P

ischae posted on 30-7-2010 02:40 PM

anyway, memang xkan dapat mc kan for senggugut? xkira la seteruk mana pun

Hana posted on 30-7-2010 02:40 PM

padang jawa.. lalalaa..
blackred99 Post at 30-7-2010 12:23 http://mforum1.cari.com.my/images/common/back.gif


    nama klinik?
seriusnye. aku perlukan mc. nak bayar rm100 pun sanggup. terdesak sgt nie. rimas tgk umah tak siap siap

Hana posted on 30-7-2010 02:47 PM

eniway.....tak bleh lari time keje ke?

keje dah siap camtu....pergi lah kuar kemas rumah
wekwek1 Post at 30-7-2010 12:39 http://mforum1.cari.com.my/images/common/back.gif


aku nak lari 4-5jam. itu mau makan 1/2 day tu.
aku nak beli kipas area seksyen 9.
pastu, balik umah, hantar or, terus gi kedai elektrik berdekatan dgn umah utk orang install aerial. (dgn harapan, free install & delivery la, just charge material shj).
tak boleh ambik ASTRO, rugi.
dah beli indoor aerial, tapi, tak dpt signal yang bagus utk tv.
nak survey rak tv murah pastu nak suh orang hantar next day.

aku tak sure nak beli drill ke tak. berani tak aku drill kat dinding? ;P  itu aku tgh pening utk memikirkanya
ada ofismate lelaki ckp, nanti tangan aku ketar karang. aku tgh mencari ofismates lelaki (laki orang) yg boleh dtg tolong aku. ini, misti during ofishour. kira, mengular lah.


aku tgh pikir lagi. harga drill semua rm100++ ke atas.

Mulan posted on 30-7-2010 02:55 PM

Hana, awat tak amik cuti jah? EL tu agak2 mesti hal family belah2 laki kan? Kalau EL hal anak demam, mintaklah laki topup duit kalau tak cukup.

Heran gak apsal laki ko tak mencara sgt bab rumah tak siap? Rumah nama ko sorang jer ke? Ko sorang jer ke yg bayo?

Susah eh camtu kan...

Mcm i, rumah mmg i sorang2 kena pening kepala nak siapkan sampai boleh pindah masuk ni... walopun mak kitorang tu di bawah jagaan I & nak pindah ni pun sebab nak kasi mak dok rumah yg selesa sket... pastu adik-beradik yg dtg melawat mak pun dok selesa sket, adik-badik support tahap minimum jah...

Oleh sebab tu jugak, i tak dpt nak survey sgt barang2 rumah, yg mana paling murah gitu. I tau 1-2 kedai tu, I beli kat situ jah... Takde survey2 sgt dah... Mmg la bajet 'burst' :'(

pr3ttytw33ty posted on 30-7-2010 03:01 PM

hehe..byk no mslh ko hana..x sabor nk kuar dr umah mak mentua ekk?;P

kalu style opis aku..nk MC..MC lah..dengan syarat kene kol BOSS ( no sms @ impom kt senior exec..xlyn )..then sok pagi kene ngadap die beserta ngan resit MC utk ditemuduga:lol:

gilmoregirl posted on 30-7-2010 03:12 PM

ader satu klinik kat puchong perdana..mmg terpaling senang buat mase nie..

Hana posted on 30-7-2010 03:21 PM

Hana, awat tak amik cuti jah? EL tu agak2 mesti hal family belah2 laki kan? Kalau EL hal anak demam, ...
Mulan Post at 30-7-2010 14:55 http://mforum1.cari.com.my/images/common/back.gif


cuti & EL sama la tu. kalau ambik EL, akan ditolak cuti. itu kena reserve tu. lagipun, aku tau, ada sorang adik ipar kawen hari ahad dgn orang perlis. itu, hari isnin, dah KONFEM kena ambik cuti. Nanti, ada kenduri adik ipar (belah lelaki) buat, dah KONFEM jugak hari isnin ambik cuti. mana ler mak mertua larat jaga. hari kenduri misti penat.
pastu bulan 12, sorang lagi nak bertunang dgn orang pantai timur.hari isnin, dah KONFEM kena ambik cuti.
dah 3 hari KONFEM kat situ.
itu belum tolak cuti utk hari raya. tapi, aku ambik 1/2 day ajer kot. Raya Eve. lantakla. balik kg ke.. whatsoever, aku ckp, aku keje.

aku nak carry forward lagi cuti tu.

utk semua soalan ko, semuanya betul.

tu la mulan. dah kawen, ada masalah lain pulak. aku rasa, best lagi kot jadi andartua. :$

aku pikir, dah kawen,boleh la laki tolong pasal umah. tapi, NAN ADO. malah, bertambah masalah lain pulak.
lagi aku tak dpt siapkan hal2 berkenaan umah sbb sebok kena hadiri kenduri or laki aku keje. kalau laki keje, of course ler aku konfem kena jaga anak.
walhal, aku dah byk settlekan hal hal besar berkenaan umah tu. AKU jugakk tu.

maybe aku kena paksa diri aku belajar guna drill kot. sbb aku nak letak tempat tali langsir & gantung jam umah.

mulan, sapa buat  keje2 kecik2 umah ko?

dah pasang water filter? outdoor or indoor? itu penting tu. aku tgh cari outdoor water filter yang murah2.
mcm mana nak pasang outdoor water filter ek? senang tak nak pasang? aku tgh berpikir lagi. boleh ke aku buat nie?

aku rasa, kesian betul kat diri aku nie. mcm serupa tak berlaki ajer.

Hana posted on 30-7-2010 03:22 PM

ader satu klinik kat puchong perdana..mmg terpaling senang buat mase nie..
gilmoregirl Post at 30-7-2010 15:12 http://mforum1.cari.com.my/images/common/back.gif


    aku fail lah jalan2 kat puchong.
area shah alam takder ke?

Hana posted on 30-7-2010 03:24 PM

hehe..byk no mslh ko hana..x sabor nk kuar dr umah mak mentua ekk?

kalu style opis aku..nk MC.. ...
pr3ttytw33ty Post at 30-7-2010 15:01 http://mforum1.cari.com.my/images/common/back.gif


masa andartua - satu ajer masalah - masalah tak laku.

dah kawen - GILA BYK MASALAH. :'( :'( :'(

ini umah, utk weekend house.
pindah betul2 bila anak dah pandai jalan & makan spt adult. takder la risau sgt kalau nak letak kat nursery.
tapi, nursery pun aku blum survey lagi. aku SAYANG NAK CUTI. :'( :'( :'(
aku orang swasta, cuti siket

laki aku orang gomen. CUTI BERLAMBAK GILA. tapi, dia kedekut nak cuti alasan dia byk keje.

gilmoregirl posted on 30-7-2010 03:24 PM

Reply 23# Hana


    entah..s.alam xtau lah plak..

   tp klinik ni ko dtg jumper doc terus jer ckp bp lame  nak mc..
   then klu nak resit..kene charge lebih sikit..

   mmg klinik mc huhuhu
Page: [1] 2 3 4 5 6
View full: Klinik mana senang beli MC?