deshuk posted on 1-1-2011 02:38 AM

parut di muka

salam,

19.12.2010 aku terlibat dalam kemalangan. Akibat dari kemalangan itu dahi aku cedere dan kene 20 jahitan.

Apakah ubat yang dishorkan untuk hilangkan parut dimuka aku.

Ad sesiape tahu. Plz.

KumbangPolkaDot posted on 1-1-2011 02:46 AM

try bio oil

http://ts3.mm.bing.net/images/thumbnail.aspx?q=394857222558&id=2a803144e127b8d0fff0a27e46fc7117&url=http%3a%2f%2fecx.images-amazon.com%2fimages%2fI%2f41pKemFrj4L._SS500_.jpg

deshuk posted on 1-1-2011 02:51 AM

Reply 2# KumbangPolkaDot


    itu terbukti ke menghilangkan kesan parut akibat jahitan?
Atau sekadar parut kecil je?

Harge bape?

KumbangPolkaDot posted on 1-1-2011 02:55 AM

kalau ikut yg dia kata stretch masa pregnant pon bole guna so ok la kot kan..saya penah guan utk parut kecil2 la..

harga dia tak sila rm32.90 kot..boleh cari kat watson @ guardian

KumbangPolkaDot posted on 1-1-2011 02:55 AM

http://ts2.mm.bing.net/images/thumbnail.aspx?q=394133310237&id=e4ac06870706e56a2dba327dd3dad0cd&url=http%3a%2f%2fecx.images-amazon.com%2fimages%2fI%2f51TV3HVDCXL._SS500_.jpg
ni pun utk parut gak..tak silap harga dia dlm rm30+ gak

deshuk posted on 1-1-2011 03:01 AM

Reply 5# KumbangPolkaDot


    kalau jenama HIRUSCAR GEL bole ke?

KumbangPolkaDot posted on 1-1-2011 03:08 AM

Reply  KumbangPolkaDot


    kalau jenama HIRUSCAR GEL bole ke?
deshuk Post at 1-1-2011 03:01 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


    bole gak kot..lagi satu kan, penah bac kat satu bod, ada forumer letak losyen vaseline kat muka dia sbb dia ada parut jerawat yg teruk..cepat je hilang parut tuh
http://ts1.mm.bing.net/images/thumbnail.aspx?q=331856486844&id=4fa74dada729b8e7090b7a33de9de8a1&url=http%3a%2f%2fi133.photobucket.com%2falbums%2fq74%2fdrsupachai%2febay%2fW81205%2fW81205-Vaseline-Heath-C78.jpg

yg ni utk whitening..

baya424 posted on 20-1-2011 03:28 PM

salam,

19.12.2010 aku terlibat dalam kemalangan. Akibat dari kemalangan itu dahi aku cedere dan k ...
deshuk Post at 1-1-2011 02:38 http://mforum1.cari.com.my/images/common/back.gif


    amalkn gel gamat..rasanye farmasi de jual..cube la..

ronin posted on 21-1-2011 06:10 PM

boleh cuba Shea Butter....

Kalau nak tahu lebih lanjut sila ke blog aku...

http://manz-myway.blogspot.com/

cmf_leeya posted on 23-1-2011 01:17 AM

Try mederma or scar serum...

maksimrvica posted on 23-1-2011 10:22 PM

my recommendation, p la pakar kulit. sometimes dorang ade cream dorang sndiri.. boleh taruk and then insyaAllah hilang. tp kene sabar lah and guna hari2 kan :) ko duk area mana tu?? nak lg cepat, laser. hehehe. tp mhaaaaal ;D

angahkl posted on 24-1-2011 07:21 PM

Salam semua ;

aku nk tyer korang , ner tau ada pnglamn ker...atau nasihat ...aku nk cuba amik suntikan vitamin c nie..sebab  masalah jerawat...parut...merah2...pastu effect dh smpai nmpak wrinkles...walaupon umo baru 26...huhu...dh mcm2 produk aku guna..mahal ke murah...kimia ker traditional....x jalan....so langkah terakhir...ada org suggest amik viamin c nie...aku pon dh cuba akan supplement2 ni...x der kesan gak...so mcm mana?....adakah ok lki amik benda alah ni?...kang muka jadik mcm adik2 lak...huhu...tulun2....tpi doctor n skin specialist kata ok.... ( aku wisau dia kata ok sebab nk buat sale )...so korang sumer...jasa baik anda amatlah dihargai...!!!
Page: [1]
View full: parut di muka