princensem posted on 11-5-2011 03:02 AM

tempat menyeramkan sekitar bandaraya kuching

salam.mok tanyak takorg lok.cne tempat yg dikatakan menyeramkan or berhantu kat kuching tok? prince pernah dgr tempat2 yg seram tok.heeeee.tp sik tauk berhantu sik.mcm :

1.muzium sarawak.(persekitarannya ajak dah gelik nyawa malam2)
2.villa area masja (dgr dr kwn2 jak)
3.waterfront (dekat menara dgn dekat boyak ya)

takorg ada gik tempat2 nya? share2 juak.:D

chep posted on 11-5-2011 01:26 PM

kat Haji Taha..

Banyak Funtianak Harum Sondal Malam @ Fukimawati...

Tiap-tiap malam ada dak nya nunggu rah tepi jeraya.. mun sik cayak, coba jak limpas sia..

kekadang melambey lambey jak sidak nunggah macam tangan Usop wilcha... ;P

chep posted on 11-5-2011 01:27 PM

Menyeremkannn..:o

princensem posted on 11-5-2011 02:14 PM

i'm still straight ok ;P
tp kadang2 gelik nangga dressing cdak :I

princensem posted on 11-5-2011 02:15 PM

cdak politeknik kuching,unimas ngan uitm sik mok share kah tahap keseraman institusi ya? gik2 poli ya nang kat ujung dunia.tempat jin bertendang!

Muntz posted on 13-5-2011 06:06 PM

MRSM Kuching
Simpang Jalan Stapok (dari jalan menuju ke Batu Kawah)
Kompleks
Masja
Stadium
Belakang Muzium Islam
Jalan Hj Taha
Pustaka

princensem posted on 13-5-2011 09:22 PM

Reply 6# Muntz


    haji taha byk hantu jadian;P

chep posted on 16-5-2011 11:32 AM

sian jalan hj taha.. sentiasa dipandang serong..;P

chep posted on 16-5-2011 11:36 AM

siap ada facebook gik.. pa jak lahh...:o

http://www.facebook.com/group.php?gid=118559848186662

chep posted on 16-5-2011 11:42 AM

balit dengan topik...

ambik dari Blog:

Bila ditanya masyarakat Sarawak (khususnya Kuching) mengenai hantu, yang paling popular sekali adalah Hantu Janet. Hantu Janet adalah hantu yang kecoh menganggu penduduk Kucing (sehingga kini juga masih ada kes-kes yang direkodkan). Sungguhpun demikian, asal-usul Hantu janet ini mempunyai banyak versi. Di sini kita ceritakan versi yang pertama.


Kisah Hantu Janet mula muncul di Sarawak sekitar tahun 70an. Janet adalah seorang gadis cina yang hilang dipercayai diculik sekitar penghujung 60an atau awal 90an. Janet dipercayai bekerja sebagai jururawat di hospital umum kuching.Ada juga sumber-sumber menyatakan Janet adalah anak kepada salah seorang doktor yg bertugas di Hospital Umum. Satu Kuching heboh mengenai kes culik yg semakin berleluasa pada masa itu dipercayai ada kaitan dengan pembinaan jambatan Satok.Kepala orang yg diculik akan dipengal utk dijadikan semah kepada penunggu yg sering menghalang pembinaan jambatan Satok.


Bila-bila kerja pembinaan tergendala disebabkan sesuatu masalah, bermakna penunggu meminta korban untuk di-semah. Maka mereka-mereka yang terlibat mula mencari mangsa. Selalunya mereka mencari gadis perawan untuk dijadikan korban. Hanya kepala mereka sahaja yang akan digunakan (biasanya ditanam dalam tiang kongkrit)


Cerita mengenai hantu Janet mulai hangat apabila penduduk kampung disekitar Bandaraya Kuching dari Bintagor ke Kudei hidup dalam ketakutan kerana mereka sering terserempak dengan seorang wanita yang berbaju merah, berkasut merah dan membawa payung berwarna merah juga. Wanita itu sering merayau-rayau di dalam kampung untuk menarik perhatian golongan lelaki khususnya untuk diajak menonton wayang. Janet semasa hayatnya dipercayai suka menonton wayang midnight. Sering kali pekerja di panggung wayang menerima kehadiran seorang wanita berbaju serba merah pada waktu tengah malam untuk menonton wayang. Wang yg diberikan bertukar menjadi daun atau duit cina mati pada keesokkan harinya.


Hantu Janet menjadi satu fenomena misteri yang sangat ditakuti, sehingga penduduk-penduduk Kuching sampai enggan menyebut namanya. Jika disebut, maka hantu Janet pasti akan menganggu mangsa tersebut di waktu malam.

ibudhira posted on 16-5-2011 05:32 PM

me check in....cita2 serem lain sik kan sekda? jum2 share sitok..nak juak taukk...huhuhu

ibudhira posted on 16-5-2011 05:33 PM

balit dengan topik...

ambik dari Blog:

Bila ditanya masyarakat Sarawak (khususnya Kuching) men ...
chep Post at 16-5-2011 11:42 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    cita tok masa aku kecik2 nang penah dengar...nang takut la mun nak keluar malam...keluar pun mesti berteman takut kena colek...

princensem posted on 16-5-2011 11:58 PM

Reply 12# ibudhira


    ingat gik sik ngan cerita hantu purdah? hantu yg konon2nya berwajah buruk terkayo2 carik anak dara sebab dgn minum darah org dara,nya dpt jd kacak gik balit.hantu tok femes tahun 1996.time ya kmk gik kecik.tp bestnya hantu ya pakey keta kancil merah.sungguh moden.sik gago mok terbang2 pa indah;P
sampe sapa yg berpurdah or ada keta kancil merah kenak pandang serong.

princensem posted on 17-5-2011 12:15 AM

Reply 10# chep


    sik pernah dgr la.maybe aku gik kecik time ya.tp pernah dgr cerita seram yg femes area kuching tok.antaranya :

1.tahun 1992,hantu pocong balik rumah kat kg lintang.
2.tahun 1996,hantu purdah berkereta kancil terkayo2 carik mangsa.org mdh nya drive sampe ke sabah.sungguh rajin ini hantu{:1_152:}
3.tahun 2000,bulatan petra jaya(yg ada logo 1malaysia) org mdh berhantu.sampe masuk lam mastika gik ya.
4.tahun 2005,kecoh ngan orang minyak kat kampung bernombor.sik ingat no apa.
5.tahun 2006,kecoh ngan pontianak kat bandar baru semariang ngan taman sri sena.ada org dgr baby nangis kat hutan taman ya.sampe cdak polis disuruh pegi cya.check takut ada org buang baby.tp sikda baby pun.dgr cerita pon ya sampe masuk lam rumah:funk:
6.tahun 2010,smk matang jaya kecoh sebab byk murid diserang histeria.time ya dekat2 nak posa.semuanya gara2 hutan kat sebelah sekolah ya kenak togel k polah another projek.teruk juak time ya.ustaz nak ngubat cya madah hutan ya bukan rumah cdak jin ya,tp PERUMAHAN cdak ya.cdak marah tempatnya kenak kaco.tp pahal murid yg kenak? patutnya cdak kontraktor ya kenak.org madah masa pindah randah cdak jin ya,ustaz ya dgr mcm org berekot rami2.ishhh ngutik eh.


ya antara yg aku pernah dgr.mun ada kesalahan or penduduk2 yg aku sebut diatas ya terasa hati,aku mintak maaf.aku just maok share.

epysha posted on 20-5-2011 04:52 PM

errmm...baru2 tok ada urg nemu nisan di tpt parking dkt hospital jantung di smrhan...sian sapa mpun nisan ya..:o

princensem posted on 21-5-2011 01:02 AM

Reply 15# epysha


    nemiak ajak la sengaja carik pasal.sak org kamboh.

chep posted on 21-5-2011 09:11 AM

sapa2 nak kerja kat mana mana hospital ya mesti bnyak pengalaman pakey cerita... hehe

princensem posted on 21-5-2011 01:15 PM

aku mpun sik berani check in kat spetar.haha

CauPandin posted on 21-5-2011 04:44 PM

hantu kak limah d area mekorang:'(:'(

CauPandin posted on 21-5-2011 04:45 PM

kat Haji Taha..

Banyak Funtianak Harum Sondal Malam @ Fukimawati...

Tiap-tiap malam ada dak n ...
chep Post at 11-5-2011 13:26 http://eforum6.cari.com.my/images/common/back.gif

yarabi kohhhhh..knak gia gilak:$;P
mun bulan posa ada juak cdak oi..knak tikam k bom x jerak2..nang kental dak cdak:lol:

CauPandin posted on 21-5-2011 04:46 PM

cdak politeknik kuching,unimas ngan uitm sik mok share kah tahap keseraman institusi ya? gik2 poli y ...
princensem Post at 11-5-2011 14:15 http://eforum6.cari.com.my/images/common/back.gif


   mun mok tauk cta sal uitm
TEKAN SITOK

princensem posted on 22-5-2011 01:04 AM

Reply 20# CauPandin


    hantu cya pandey ngaco laki juak koh.raya thn lps nya ngaco aku.stim kali nangga aku kelihatan kacak berbaju melayu{:3_80:}

Nape?Tak caye? posted on 22-5-2011 02:56 AM

salam.mok tanyak takorg lok.cne tempat yg dikatakan menyeramkan or berhantu kat kuching tok? prince  ...
princensem Post at 11-5-2011 03:02 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

kat kubo semariang....
kat jalan nuju falt matang batu 9 rah pendam  cina..
dibah pokok ara kat jaalan

CauPandin posted on 22-5-2011 07:43 AM

Reply  CauPandin


    hantu cya pandey ngaco laki juak koh.raya thn lps nya ngaco aku.stim kali ...
princensem Post at 22-5-2011 01:04 http://mforum1.cari.com.my/images/common/back.gif

nang hantu d sia ngaco laki ajak pok..x pat d heran.. yg ku heran nak keta mewah2 sll lpak d sia ngco antu..nang ki*** cdakya:lol:
hensem na kau d kaco dak cdak ya..jgan2 ko berenti nak:shutup:..ku ngga cam kau aria;P

CauPandin posted on 22-5-2011 07:45 AM

kat kubo semariang....
kat jalan nuju falt matang batu 9 rah pendam  cina..
dibah pokok ara ka ...
Nape?Tak caye? Post at 22-5-2011 02:56 http://mforum1.cari.com.my/images/common/back.gif

aihhhhhhhh..nape orang kuching kah;P aihhh itok eh:lol:

stakat tok lom gik nemu area ya..tp area highway baru ya byak orang nemu kak pon:lol: berdiri d tepi jambatan:laugh3:
Page: [1] 2 3 4
View full: tempat menyeramkan sekitar bandaraya kuching