alpinestar posted on 2-6-2011 11:07 PM

BELI BARANG MOTO DARI PEKEDAI MAYA

bro's,
kat mudah.com ada orang nak jual pelbagai barang moto, ada sesiapa ada pengalaman beli barangan ini?sebab kena bayar dulu on line..lepas tu barang di pos...:re:

Alt-F4 posted on 2-6-2011 11:44 PM

aku kalo online ni kureng sikit.. tambah2 brg yg kena test pakai dulu..

kan ang ada sbk.. pegi je terus kat seller tu.. alah berapa minit sgt pun.. tambah2 dok kl.. lagi senang sebab dok tgh2..

kalo seller dok penang.. naik moto p penang.. 2 jam atau sejam setengah smpai.. beli2 .. lepak2 penang 3-4 jam.. pastu balik la..

alpinestar posted on 3-6-2011 12:11 AM

Reply 2# Alt-F4


    pembetulan bro, aku duk kat soromban:P

Alt-F4 posted on 3-6-2011 03:12 PM

ha dok somban lagi dekat ngan singapore.. lagi sonang..

alpinestar posted on 3-6-2011 09:14 PM

Reply 4# Alt-F4


    eden kalau sampai JB boleh lagi...kok sampai singapore tu...rasa macam nak sosat jer..

tatrasta69 posted on 5-6-2011 11:19 AM

Aku pun ada jugak beli brg kat Mudah.my ni...bukan takat brg keta & moto ja...
brg2 kamera pun cari kat sini jugak..senang cita, mmg aku COD ja...dua2 pihak pueh ati...
Setakat ni alhamdulillah...tak penah lagi kena kencing...hehehe...

Alt-F4 posted on 5-6-2011 08:57 PM

mudah tu kena COd aje..

alpinestar posted on 5-6-2011 09:32 PM

Aku pun ada jugak beli brg kat Mudah.my ni...bukan takat brg keta & moto ja...
brg2 kamera pun cari ...
tatrasta69 Post at 5-6-2011 11:19 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


    yang Cash On Delevery (COD) tu ok lah...nie yang aku maksudkan yang jenis hantar barang "by post"....

tatrasta69 posted on 7-6-2011 09:24 AM

aku penah beli buku dalam mudah.my..bukan buku hentai/ filipin aaa...hehehe..:)
pastu parcel tak sampai2 dalam masa seminggu...apa lagi..hari2 aku call...
last2 sampai jugak...

tapi tu la..kadang2 pembelian melalui online & pos ni tak dapat dielakkan..maybe sebab kekangan masa/ lokasi...aku kalau nak bank-in tgk dulu..kalau seller nama lain, acc bank nama lain, memang aku tak masukkn duit la...

Kilokahn posted on 7-6-2011 03:06 PM

aku jual kat mudah.my, barang motocross, helmet street n offroad, handlebars, etc, banyak barang aku pos pakai PosLaju. antar hari ni esok atau lusa sampai. bagi tracking number kat customer biar dia track juga..

cari barang apa tu? :D

alpinestar posted on 7-6-2011 10:24 PM

aku jual kat mudah.my, barang motocross, helmet street n offroad, handlebars, etc, banyak barang aku ...
Kilokahn Post at 7-6-2011 15:06 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


    kilokahn i pecaya....kodai kat mana bro?

Kilokahn posted on 8-6-2011 08:54 AM

kedai takda lagi lah bro, barang pun banyak preorder items especially helmet..

saya area Tmn Equine Seri Kembangan Selangor..

FraidyCat posted on 9-6-2011 07:38 PM

aku pernah jual barang motor iklan kat mudah. jual helmet. helmet tu asalnya beli offline tapi balik rumah baru terasa ketat sangat. jual murah RM20 dari harga beli. jumpa pembeli ke-2 terus dia ambil. lagipun mudah takda sistem rating jadi TRUST tu kurang sikit sebab tu elok COD. kalau beli pulak, pernah beli padlock motor kat David Choo dalam forum. beli sebab padlock jenis rare dan tempat aku terpencil sikit susah nak dapat.

alpinestar posted on 9-6-2011 11:02 PM

aku pernah jual barang motor iklan kat mudah. jual helmet. helmet tu asalnya beli offline tapi balik ...
FraidyCat Post at 9-6-2011 19:38 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


    David Choo ada kedai?

Alt-F4 posted on 10-6-2011 01:33 AM

ada kat penang..

ryo_takahashi1 posted on 10-6-2011 12:12 PM

Reply 14# alpinestar

david choo tu takperrr... mmg dia ada kedai...
kalo mcm budak singapore tu pun ramai yg kasi rating bagus walaupun dia takde kedai...

alpinestar posted on 10-6-2011 09:25 PM

Reply  alpinestar

david choo tu takperrr... mmg dia ada kedai...
kalo mcm budak singapore tu pu ...
ryo_takahashi1 Post at 10-6-2011 12:12 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


    budak singapore? yang mana satu?
Page: [1]
View full: BELI BARANG MOTO DARI PEKEDAI MAYA