bunga_dahlia posted on 17-10-2011 09:50 PM

pengalaman u all mengambil maajun, jamu, herba

bunga tgh mencari2 produk yang sesuai. pernah makan jamu perapat extra yang macam biji2 kecil tu. tp mcm x de perubahan pun? apa pengalaman u all yek?

Amaryscloset posted on 17-10-2011 10:22 PM

Reply 1# bunga_dahlia

Bunga, sebernarnya banyak jamu jamu di luar pasaran. Antara jenama yg popular adalah Jamu Ratu Dara, jamu mustika Ratu, sendayu tinggi. Ia sebenarnya terpulang kepada keperluan masing masing. Ada jamu khas utk yg dah bersalin, yg belum kawen,  dan waktu remaja. Kalo Bunga cuma nak yg bagi ketat, boleh lah cuba jamu kacip fatimah atau manjakani. Amy pun makan jamu jugak, jenama Air Mancur. Bukan sekadar nak bagi tang situ ketat aje...malah bagi menjaga kesihatan secara menyeluruh. Sejak Amy makan jamu, banyak sangat perubahan yang Amy alami, dari segi dalaman dan luaran. .Bunga boleh baca faedah2 yg Amy alami di ruangan forum Amy bertajuk "Isteri cina mengamalkan jamu".
Harap perkongsian ini dapat membantu. :)

bunga_dahlia posted on 18-10-2011 10:02 AM

maceh amy. air mancur tu nak dapat kat mana? oic. kat mana forum amy tu?

asian posted on 18-10-2011 01:23 PM

aku penah makan jamu..buah dada aku jadi kecik sebelah..pastu berdenyut2...camno..??

SweetShera posted on 18-10-2011 03:38 PM

Makan jamu, badan terasa ringan sbb mudah ke tandas, kurang angin dlm badan.

bunga_dahlia posted on 18-10-2011 05:36 PM

aku penah makan jamu..buah dada aku jadi kecik sebelah..pastu berdenyut2...camno..??
asian Post at 18-10-2011 13:23 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

kecik sebelah?? bunga penah dengar org kata jgn cari jamu yg ada puriera. leh galakkan pertumbuhan sel kanser kpd org yg ada sejarah cyst or firbroid. ye ke ek statement ni?

bunga_dahlia posted on 18-10-2011 05:50 PM

Makan jamu, badan terasa ringan sbb mudah ke tandas, kurang angin dlm badan.
SweetShera Post at 18-10-2011 15:38 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

betui tu shera! tu yg nak cari yang sesuai. bdn dah terasa sakit2 dah ni. shera makan jamu apa? cer crite. heheh

MistrezHermanaz posted on 19-10-2011 09:15 AM

kecik sebelah?? bunga penah dengar org kata jgn cari jamu yg ada puriera. leh galakkan pertumbuh ...
bunga_dahlia Post at 18-10-2011 17:36 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


   kalau miriefica mcm mana pulak?kdg jamu ni ade bidan yg guna bahan rahsia so mcm mana nk tentukan dia ade contain puriera ke tidak kn..tp salu yg bidan kg buat mmg superb..mcm misz dlm pantang pakai jamu bidan kg,mmg x cari lain dh..hubby pon suka

bunga_dahlia posted on 19-10-2011 09:28 AM

kalau miriefica mcm mana pulak?kdg jamu ni ade bidan yg guna bahan rahsia so mcm mana nk te ...
MistrezHermanaz Post at 19-10-2011 09:15 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

ada jamu yg dicampur dengan pureria ni. biasanye untuk membesarkan breast. risau nk mkn. huhuh.. jamu kg biasanya ambik yg ori punye mereka rebus. tu yg asli.

bunga_dahlia posted on 19-10-2011 09:31 AM

tak ade sapa2 ke nk borak kat sini? :(

MistrezHermanaz posted on 19-10-2011 09:35 AM

jamu perapat ekstra yg bunga amek tu jenama ape..knp xde kesan ye..mcm misz dlm pantang x amek jamu sbb baby kuning then lepas sebulan br la amek jamu bidan kg tu..yg best nye sbb badan x lesu,masih bertenaga nk buat keje2 umah sampai tgh mlm dan boleh bgn awal pagi..anak bgn mlm jgn kira la 3 4 kali jgk even dia dh besar dh 2 tahun yg adik pulak tido dr mlm sampai pagi..hehe

MistrezHermanaz posted on 19-10-2011 09:38 AM

tak ade sapa2 ke nk borak kat sini?
bunga_dahlia Post at 19-10-2011 09:31 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


   oh,newbie rupanya bunga ni..dulu2 newbie xleh bukak thread sendiri..sekrg dh boleh kot..masing2 busy keje..ni misz pon sementara belum busy boleh la jenguk sesekali

alisya05 posted on 19-10-2011 09:44 AM

setakat ni penah amik jamu sendayu tinggi yg set bersalin...Alhamdulillah ok...badan pun cepat kecut;P...3 org anak ...lepas bersalin berat dlm 67-68kg..lepas pantang 40 hari dah dapat berat asal 58kg...masa pantang aku pantang betul2..makan nasik sesenduk + dengan ikan bakar jer 40 hari..ais hanya amik lepas 100 hari ..

MistrezHermanaz posted on 19-10-2011 09:47 AM

setakat ni penah amik jamu sendayu tinggi yg set bersalin...Alhamdulillah ok...badan pun cepat kecut ...
alisya05 Post at 19-10-2011 09:44 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


   misz amek vitamin shaklee je utk pantang..pernah regret kejap,sbb misz rase jamu yg the best,naseb baik misz ade bekalan phytonatal utk pantang,bila mkn tu br rase badan kuat sikit..tp rege nye mak aihh x menahan,lepas 100 hari br consume jamu bidan kg tu,murah pon murah,cuma misz xleh tahan panas,genap 60 ari dh telan ais..effect susu production pulak..sekrg nk cuba kurangkan ais..hehe

alisya05 posted on 19-10-2011 09:57 AM

misz amek vitamin shaklee je utk pantang..pernah regret kejap,sbb misz rase jamu yg the bes ...
MistrezHermanaz Post at 19-10-2011 09:47 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

aku ni tiga2 anak c-sec..tu kena jaga betul2..
susah kan nak elak ais:funk:
hasil pantang betul2 ni ..perut tak buncit sangat
cuma haritu berat badan naik+ perut muncit..
skang dah ok balik..:D

MistrezHermanaz posted on 19-10-2011 10:04 AM

aku ni tiga2 anak c-sec..tu kena jaga betul2..
susah kan nak elak ais
hasil pantang betu ...
alisya05 Post at 19-10-2011 09:57 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


   rase2nye misz tau knp..softea kn..hihi..sorry TT,off topic sat..tp kagum gakla dgn alisya sbb dh 3 anak c-sect lak tu..misz br 2,normal..tp x pantang betul2..sekrg bila perut dh naik sikit br la nk betul2 consistent mkn jamu..kalau x on and off jgk..yg phytonatal tu genap 100 hari br abes..hihi

alisya05 posted on 19-10-2011 10:20 AM

rase2nye misz tau knp..softea kn..hihi..sorry TT,off topic sat..tp kagum gakla dgn alisya s ...
MistrezHermanaz Post at 19-10-2011 10:04 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

lepas ni sila mengandung lagi dan pantang betul2 k..images/smilies/grapeman/08.gif
aku penah tegur sorang kawan yang minum ais masa pantang..c-sec jugak.
kawan aku tu ckp" ni badan aku..ikut suka hati aku "

aritu ada jumpa dia..buleh plak dia tanya aku," nape perut ko kempis..perut aku cam org ngandung 4 bulan"
apa lagi aku pulang paku buah keras balik " aku tak minum ais masa dlm pantang cam ko"

MistrezHermanaz posted on 19-10-2011 10:25 AM

lepas ni sila mengandung lagi dan pantang betul2 k..
aku penah tegur sorang kawan yang minum ai ...
alisya05 Post at 19-10-2011 10:20 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


   haha...baik punye sound ye..tunggula baby ni besor sikit,mmg mengandung sgt best,tp pk nk meneran tu yg x bape nk sanggup

bunga_dahlia posted on 19-10-2011 12:36 PM

jamu perapat ekstra yg bunga amek tu jenama ape..knp xde kesan ye..mcm misz dlm pantang x amek jamu  ...
MistrezHermanaz Post at 19-10-2011 09:35 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

edaran atika beauty tu. beli kat toko jamu. baru je terai. lom rasa lg kot perubahan. wah. jamu apa yg misz ambik tu?

bunga_dahlia posted on 19-10-2011 12:37 PM

oh,newbie rupanya bunga ni..dulu2 newbie xleh bukak thread sendiri..sekrg dh boleh kot..mas ...
MistrezHermanaz Post at 19-10-2011 09:38 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

a'ah masih baru.

bunga_dahlia posted on 19-10-2011 12:40 PM

setakat ni penah amik jamu sendayu tinggi yg set bersalin...Alhamdulillah ok...badan pun cepat kecut ...
alisya05 Post at 19-10-2011 09:44 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

jamu sendayu tinggi cam mahal je. bunga x mampu nk maintain. tu la ni pasai x jaga pas pantang la ni kot. uwaaa.

MistrezHermanaz posted on 19-10-2011 12:41 PM

edaran atika beauty tu. beli kat toko jamu. baru je terai. lom rasa lg kot perubahan. wah. jamu  ...
bunga_dahlia Post at 19-10-2011 12:36 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


   misz amek jamu bidan kg kt segamat...tp sekrg makcik tu dh busy dgn cucu baru so x dptla nk tambah stock dh sebulan dh...misz cuba herba kencana pon ok jgk,asalnye dr kelantan tp misz order online...bunga sebelum try yg atika beauty ade try yg lelain ke..sblm ni mmg x pernah consume jamu ek

bunga_dahlia posted on 19-10-2011 12:48 PM

rase2nye misz tau knp..softea kn..hihi..sorry TT,off topic sat..tp kagum gakla dgn alisya s ...
MistrezHermanaz Post at 19-10-2011 10:04 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

softea tu yg jenis bancuh2 kan. tp tu hanya nak lawas n membuang je yek?

MistrezHermanaz posted on 19-10-2011 12:49 PM

jamu sendayu tinggi cam mahal je. bunga x mampu nk maintain. tu la ni pasai x jaga pas pantang l ...
bunga_dahlia Post at 19-10-2011 12:40 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

oh,bunga pon br lepas pantang la ek..mcm misz baby dh 6 bulan..bunga masih bf ke...misz x direct bf tp still pam dlm botol..tp jamu2 ni misz kurangkan dos takut effect baby...misz pnah amek Maajun Bondaku tp xleh maintain la bulan..bagus mmg bagus..tp utk bf memadai amek 2 biji je setiap mlm,patot telan 6 biji..

bunga_dahlia posted on 19-10-2011 12:52 PM

misz amek jamu bidan kg kt segamat...tp sekrg makcik tu dh busy dgn cucu baru so x dptla nk ...
MistrezHermanaz Post at 19-10-2011 12:41 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

oic. baru je berkecimpung dalam dunia jamu. masih cetek ilmu. hehehhe. tu yg nak tahu psl pengalaman kwn2 kt sini. herba kencana tu ye? leh rawat macam2 penyakit ye?
Page: [1] 2 3 4 5 6
View full: pengalaman u all mengambil maajun, jamu, herba