cyber20 posted on 28-11-2011 03:04 PM

Massimo - New bread brand on the block & Gardenia report polis

Post Last Edit by cyber20 at 28-11-2011 19:05

ANNOUNCEMENT-- Bawah adelah Google translation

pemberitahuan

25 November 2011



Gardenia roti (KL) Sdn Bhd untuk fitnah khabar angin baru-baru ini palsu Syarikat dan tidak berdasarkan kepada surat berita fakta dan e-mel, hari ini mengeluarkan kenyataan keras mengkritik udang di sebalik batu orang-orang yang cuba khabar angin palsu, serius mengelirukan orang ramai, mencemarkan syarikat kerosakan kepada reputasi dan imej syarikat, jadi syarikat itu telah dilaporkan kepada polis mengikut keadaan, diminta untuk menyiasat.



Bernas sejak tahun 2001, dengan pegangan Gardenia 30%, tetapi tidak pernah tentang dasar atau menjejaskan operasi Gardenia.



Kenyataan mengulangi bahawa syarikat itu telah sentiasa menjadi prinsip operasi pematuhan tegas kepada spesifikasi kualiti, ialah penggunaan berkualiti tinggi dan berkualiti tinggi bahan-bahan mentah, pengeluaran roti yang berkualiti tinggi, tetapi juga menuntut pembekal untuk menawarkan harga yang kompetitif, tetapi juga mesti berupaya untuk memenuhi syarikat keperluan untuk berkualiti tinggi bahan-bahan mentah dan prinsip. Ini standard profesional supaya Syarikat telah berjaya menghasilkan beberapa tahun dalam rakyat Malaysia dapat menikmati kualiti roti yang terbaik.



Oleh itu, syarikat itu telah merebak merosakkan surat berita ini dan e-mel, kepada pihak polis.

Koh Chin Huat
  Group General Manager
  Gardenia Bakeries (KL) Sdn Bhd    



http://www.gardenia.com.my/articles/announcement.html

















28 Nov 2011
New bread brand on the block                                        By EDWARD R. HENRY
edward@thestar.com.my

MASSIMO sandwich loaf with wheat germ, which recently entered the bread market, is a homegrown sandwich loaf that promises wholesome goodness.
The sandwich loaf packaging bears three colours ¡ª green, white and red ¡ª the same colours found on the Italian flag.
Marketed under the brand name Massimo, it denotes luxury and prestige, synergising traditional style with modern design.
The Massimo bread is baked combining the traditions of Italian baking passion with modern day techniques.  http://thestar.com.my/archives/2011/9/27/central/m_pg12jimmy.jpg All natural: Chang standing next to a conveyor belt that sends out freshly baked bread at the new baking plant in Pulau Indah, Port Klang.

¡°We decided to adopt the Italian approach as they are known to take great pride in, and are very passionate about, food, especially in the use of fresh ingredients to ensure that it is wholesome and healthy,¡± said Italian Baker Sdn Bhd general manager and director Jimmy Chang.
¡°These are the core values which we want to implement in our bread making process.¡±
An investment of RM120mil was spent to set up the new baking plant in Pulau Indah, Port Klang where Federal Flour Mills (FFM) is located thus enabling easy access to the raw ingredients required for the baking process.
Chang added that state-of-the-art machinery from the United States and Europe was brought in and installed in phases with a local team that worked closely with the overseas experts.  http://thestar.com.my/archives/2011/9/27/central/m_pg12massimo_a.jpg Getting popular: Buns and breads under the Massimo brand name are doing well in the Klang Valley.

¡°Our combination of bread-baking passion and technology results in the production of superior quality bread filled with wholesome goodness,¡± he said.
Chang added that people wanted foods that contained the freshest and most nutritious ingredients yet still within their budgets when they went grocery shopping.
¡°With this understanding of their lifestyle and realising the increasing costs of basic staples such as bread, we decided to introduce Massimo,¡± he explained.
Chang said the sandwich loaf not only tasted good but also came with a host of health benefits due to the wheat germ it contained.
He added that wheat germ was regarded to be healthy as it is full of minerals and vitamins.
If consumed on a daily basis, it can help lower cholesterol levels, reduce the risk of heart disease, combat certain cancers and improve the body¡¯s immune system on the whole.
¡°Our bread is baked with total dedication to quality and ingredients and adheres only to the highest standards,¡± added Chang.
IF you have a business-related event such as product launches, new appointments and store openings to highlight, e-mail us at metro@thestar.com.my


http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=614885&rpid=46629335&fav=yes&ordertype=0&page=1#pid46629335

http://thestar.com.my/metro/story.asp?file=/2011/9/27/central/9540695&sec=central

source: The Star

flight714 posted on 28-11-2011 03:06 PM

another salesman?

kucingTomey posted on 28-11-2011 03:07 PM

traslate la sket......bukan suma pandai bi :lol:

mbhcsf posted on 28-11-2011 03:11 PM

apa yg CI -nya?

berlungguk whole meal bread  kat shelf cold storage , giant, jusco dan sebagainya  -apa yg istimewa ?

mbhcsf posted on 28-11-2011 03:11 PM

i noticed kan semua  harga a loaf of bread dah mahal kan? hishh...

zorrro_03 posted on 28-11-2011 03:34 PM

tunggu jakim sahkan dulu samada roti ni ada babi ke tak.  jgn tunggu dah bertahun2 rakyat Islam makan benda ni baru jakim melangut merengek cakap ada babi dalam benda ni.  :@

lagi satu TT kena rajin search dulu sebelum buka thread.   :@

cmf_herrhughie posted on 28-11-2011 03:37 PM

ya, lebih murah dan sedap drp gardenia (dah mahal dan so so taste)

HaMiZiE posted on 28-11-2011 03:46 PM

dah cuba dah bread nie.... memang sodap... lembut.... enak dimakan macam itu sahaja....

cyber20 posted on 28-11-2011 03:57 PM

ya, lebih murah dan sedap drp gardenia (dah mahal dan so so taste)
cmf_herrhughie Post at 28-11-2011 15:37 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    Nanti Gardenia sue you! ;P;P;P

ANNOUNCEMENT

pemberitahuan

25 November 2011



Gardenia roti (KL) Sdn Bhd untuk fitnah khabar angin baru-baru ini palsu Syarikat dan tidak berdasarkan kepada surat berita fakta dan e-mel, hari ini mengeluarkan kenyataan keras mengkritik udang di sebalik batu orang-orang yang cuba khabar angin palsu, serius mengelirukan orang ramai, mencemarkan syarikat kerosakan kepada reputasi dan imej syarikat, jadi syarikat itu telah dilaporkan kepada polis mengikut keadaan, diminta untuk menyiasat.



Bernas sejak tahun 2001, dengan pegangan Gardenia 30%, tetapi tidak pernah tentang dasar atau menjejaskan operasi Gardenia.



Kenyataan mengulangi bahawa syarikat itu telah sentiasa menjadi prinsip operasi pematuhan tegas kepada spesifikasi kualiti, ialah penggunaan berkualiti tinggi dan berkualiti tinggi bahan-bahan mentah, pengeluaran roti yang berkualiti tinggi, tetapi juga menuntut pembekal untuk menawarkan harga yang kompetitif, tetapi juga mesti berupaya untuk memenuhi syarikat keperluan untuk berkualiti tinggi bahan-bahan mentah dan prinsip. Ini standard profesional supaya Syarikat telah berjaya menghasilkan beberapa tahun dalam rakyat Malaysia dapat menikmati kualiti roti yang terbaik.

adm7 posted on 28-11-2011 03:57 PM

kahakahkah patutla gigih sangat jaja ke hulu ke hilir bukak thread pasal massimo ni...
aritu dah kena lock pun masih gigih nak bukak thread pasal massimo...

cyber20 posted on 28-11-2011 03:59 PM

Post Last Edit by cyber20 at 28-11-2011 16:03

dah cuba dah bread nie.... memang sodap... lembut.... enak dimakan macam itu sahaja....
HaMiZiE Post at 28-11-2011 15:46 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=614885

  Dpt suatu blog yg compare Roti Massimo Vs Roti Gardenia

http://sawanila.com/v10/wp-content/uploads/2011/10/roti.jpg



Just a short post¡­
Semenjak dua menjak roti jenis baru nih keluar dipasaran.. rasernya dah taknak makan yang lain¡­ Kenapa saya suka roti Massimo ni:[*]Rotinya lembut dan gebu[*]Hirisannya tebal[*]Rasanya sudah semestinya sedap[*]sedap dimakan dengan kopi o pekat yang panas¡­¡­¡­.[*]korang plak sambung la¡­so¡­ boleh dikatakan bye bye la kepada Gardenia¡­..

http://sawanila.com/v10/2011/10/roti-massimo-vs-roti-gardenia/

cmf_herrhughie posted on 28-11-2011 04:01 PM

http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=614885

  Dpt suatu blog yg compare Roti Massimo  ...
cyber20 Post at 28-11-2011 15:59 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


   mmg saya lebih suka makan massimo dan mmg pun lebih murah...ada quality dan harga yg lebih competitive..kenapa pula saya nak blindly sokong gardenia? somemore gardenia quality dah menjatuh...
kalau mcm pun boleh sue, be my guest la..:lol:

worldonfire posted on 28-11-2011 04:04 PM

Makan roti celup kopi bagi akak sangatlah felda pprt.... akak biasanya makan roti dgn sedikit preparation spt salad lettuce, ham, cheese, hirisan tomato dan sedikit olive oil.

kabukiman posted on 28-11-2011 04:07 PM

Bebenang hamjadah apa sebenarnya ni?

Bebenang pasal pitenah atas gardenia?
Bebenang pasal harga roti?


Wadefak :doh3:

cmf_herrhughie posted on 28-11-2011 04:07 PM

unless gardenia boleh jatuh harga dan match Massimo, baru consider balik Gardenia..:lol:

shahx posted on 28-11-2011 04:07 PM

staff massimo ke ni?

carold posted on 28-11-2011 04:08 PM

yang ni pun sedap..

http://img689.imageshack.us/img689/9963/img0491t.jpg



panaskan..pastu sapu nutella or apa2 perisa jem:drool3:

minum dgn nescafe panas..sejuk2 gini:drool3::drool3:

ayeesha posted on 28-11-2011 04:10 PM

LAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA....

ari tu dah bukak thread x cukup2 ke nak bukak baru bagai....
CI ke neh?

cyber20 posted on 28-11-2011 04:12 PM

mmg saya lebih suka makan massimo dan mmg pun lebih murah...ada quality dan harga yg lebih  ...
cmf_herrhughie Post at 28-11-2011 16:01 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    Memang begitu

Nampak satu blog yg introduce Massimo: --


Friday, July 15, 2011
Roti Massimo Yang Sangat Sedap

http://3.bp.blogspot.com/-DsrdNiZzOGU/Th-HDrwHQzI/AAAAAAAAHyA/nuQzC9RpI24/s320/massino01.JPGMemang tidak dinafikan bahawa rakyat Malaysia sangat menggemari roti. By the way, sekarang ni ada roti yang baru sahaja berada di pasaran iaitu, Massimo. Bunyi macam jepun aja. Tapi mengikut google translate, massimo adalah bahasa Itali yang bermaksud maximum.

http://4.bp.blogspot.com/-NCiL8lPFVAc/Th-HDdqdNTI/AAAAAAAAHx4/ys-gIB-lbgY/s320/massino02.JPGHarganya RM3.50 dan yang specialnya menggunakan wheat germ. Wheat germ ni mempunyai kandungan nutrisi yang sangat tinggi jika dibandingkan dengan sayuran dan bijiran yang lain. Satu lagi ianya mempunyai kandungan protein yang tinggi. Nak tahu lebih lanjut mengenai wheat germ, boleh tengok kat wisegeek.

http://3.bp.blogspot.com/-cwtnHg2psCQ/Th-HDNBpyzI/AAAAAAAAHxw/S4OQJvSbaF0/s320/massino03.JPGTapi buat masa ini, harga pengenalan adalah RM2.50. Tak sure le berapa lama introductory offer ni akan ada.

http://4.bp.blogspot.com/-ZNxsqJ9tUOg/Th-HCqII_aI/AAAAAAAAHxo/3sbURogmOs0/s320/massino04.JPGApa yang sedap mengenai roti ini ialah ianya lebih tebal dan lembut. Makan begitu saja pun OK juga. Anak-anak sekarang nak roti ini aja, entahlah maybe sebab benda alah ni baru. Lepas ni kita tengoklah macam mana sama ada nak Massimo ataupun roti jenama lain.

Sebab boleh terpikat ngan roti ini ialah semasa van Massimo datang kat sekolah then Afiqah bawalah balik sebuku roti ni. Selepas hari itu, dah dua kali beli benda alah ni. Kejap aja diaorang makan. So yang pernah cuba boleh bagi pendapat dan yang belum lagi, apa kata cuba le benda alah ni.


http://sharinginfoz.blogspot.com/2011/07/roti-massimo-lebih-sedap-daripada.html

bokbok posted on 28-11-2011 04:18 PM

ait ada thread baru lagi pasal massimo ni
hari tu 1 dah kena locked
hmm walau apa pun, skrg ni macam sedap pulak roti ni dari gardenia
kalau buat toast maintain je ketebalan dan kelembutannya {:1_132:}

cmf_herrhughie posted on 28-11-2011 04:21 PM

Memang begitu

Nampak satu blog yg introduce Massimo: --


Friday, July 15, 2011


...
cyber20 Post at 28-11-2011 16:12 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

tu lah...Gardenia pasal makan nama brand saja...dah naikkan harga...tapi sekarang ada Massimo, lebih sedap dimakan, lagipun harga tak begitu tinggi...oklah...mestilah pilih yg baik + murah...

duit saya kena spend kat barang yg berbaloi ma...

unless Gardenia pun turunkan harga dan match qualitynya dgn Massimo...then i might consider buy Gardenia sometimes..

tapi for time being, mmg tak ada reason nak beli Gardenia pun...not worth it

kentutmanis posted on 28-11-2011 04:23 PM

aku rase ni pon current issue gak, so xperlu nak lock thread nie, mmg ku akui roti Massiomo mmg tebal n xkedekut mcm Gardenia tu, so fr now on aku semestinye akan membeli roti Massimo{:1_152:}

abgboroi posted on 28-11-2011 04:24 PM

mmg saya lebih suka makan massimo dan mmg pun lebih murah...ada quality dan harga yg lebih  ...
cmf_herrhughie Post at 28-11-2011 16:01 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    roti gardenia x sedap utk toast...rasanya akan jadi pelik jika dibakar...lagipun kandungan gula dia agak tinggi....rasa gardenia lebih kepada rasa susu....kalau nak benar benar roti yang hebat kena laa cari roti yang tawar...macam hainam bread atau roti bengalli atau english bread...

abgboroi posted on 28-11-2011 04:26 PM

aku rase ni pon current issue gak, so xperlu nak lock thread nie, mmg ku akui roti Massiomo mmg teba ...
kentutmanis Post at 28-11-2011 16:23 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    aku suka roti sunshine dari cold storage...mmg sedap roti tu...roti yang fresh...dan dibalut dengan kertas lilin...warna roti ni coklat....tapi dah tak jual lagi daa...popular pada 80an ajer...

mbhcsf posted on 28-11-2011 04:30 PM

Reply 24# abgboroi


    oh yes dedulu kan ...ada banyak jer roti ni ...tapi what's wrong with gardenia?
Page: [1] 2 3 4 5 6
View full: Massimo - New bread brand on the block & Gardenia report polis