nates posted on 12-12-2011 04:46 PM

Netbook yang power

nak tanya netbook yang paling high spec buatmasa sekarang.

RedMage posted on 12-12-2011 05:40 PM

high spec netbook?

Intel Atom N570 (dah release ke Atom Cedar Trail?). Review yg aku baca N2600 setaraf N550 je. -_-"

vs

AMD Fusion E450

medangmru posted on 12-12-2011 06:52 PM

aku rs Alienware Netbook M11X adalah kategori netbook plg power kot.....

http://2.bp.blogspot.com/-3-Z99_lH2A8/TlRgxIbvsGI/AAAAAAAAAB8/qe-1IRQTJeE/s1600/Alienware-M11x.jpg

skarebels360 posted on 12-12-2011 09:12 PM

erm...windows o OSX?...Kalau saya prefer Macbook Air hehehehe

RedMage posted on 12-12-2011 09:44 PM

define:netbook

adie82 posted on 12-12-2011 10:38 PM

better amik asus 1215B skrin 12inci  atau pun HP DM1 11.6inci
guna AMD E450

atau 10inci amik Asus 1015B guna AMD C50/C60

nates posted on 13-12-2011 10:39 AM

Intel atom 570 dengan amd fusion e450 sama level ke.kalau netbook dell mcm mana

adie82 posted on 13-12-2011 10:50 AM

tak sama level....

aku dah pernah test asus 1015B guna AMD C50 vs ASus 1015P yg guna intel N570...

dua2 model guna ram 2gb ddr3, 320gb HDD

kat atom, memang dapat rasa jugak ada hiccup tapi kat C50 tak rasa..

pastu bila bukak game FB or youtube (heavy flash apps) memang terasa kelembapan atom... C50 cemerlang!...

pastu ada HDMI port lagik... eh sambung ke LCDTV...

atom C50 1ghz dual core saja vs Atom N570 1.67ghz dual core

e-450 1.65ghz dual core....


kalau dell pun ada yg guna AMD C50/C60/E-450..
model inspiron mini M102z
http://www.dell.com/my/p/inspiron-m102z/pd

nates posted on 13-12-2011 12:22 PM

amd ok ke..ke ada penyakit lama dia

halimi78 posted on 13-12-2011 02:11 PM

amd ok ke..ke ada penyakit lama dia
nates Post at 13-12-2011 12:22 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif

penyakit lama yg mana? panas? xde dah.. sume dah ok dah..
tu sume cite yg dah jd sejarah...

chooyang posted on 13-12-2011 09:01 PM

acer kalo x silap, ada satu model ...

ruhadatulaisyh posted on 13-12-2011 09:30 PM

Post Last Edit by ruhadatulaisyh at 13-12-2011 21:33

tak sama level....

aku dah pernah test asus 1015B guna AMD C50 vs ASus 1015P yg guna intel N570.. ...
adie82 Post at 13-12-2011 10:50 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


    Kesimpulannya, AMD lg laju dari Atom?  Kalau AMD Phenom vs Intel Pentium Dual Core? sory, xreti sgt pasal computer ni :2lol:

Kalau netbook jenama Lenovo ok ke? ada sesape pernah try?

adie82 posted on 13-12-2011 09:33 PM

Model apa?

ruhadatulaisyh posted on 13-12-2011 09:45 PM

Lenovo S100 (Atom N570 1.66GHZ), Asus (Atom N570 1.66 GHZ), Lenovo G475-59312236 (AMD Phenom  uo Core E450 1.65 GHZ)..

Mana yg ok? selain surfing, guna utk basic office like Word & Excel

ruhadatulaisyh posted on 13-12-2011 09:46 PM

aDIE82, AMD ngan Atom mana lagi laju? Saya punya Samsung N150  netbook quite slow la..

adie82 posted on 13-12-2011 10:04 PM

Better go for amd e450.

ruhadatulaisyh posted on 13-12-2011 10:11 PM

in terms of brands, Lenovo ok ke?
Ada satu lagi..Acer Aspire One Happy 2..ok tak yang itu?

RedMage posted on 14-12-2011 06:51 PM

http://bid.lelong.com.my/asus-eee-pc-1215b-12-1-inch-netbook-black-97836428-2011-12-std-P.htm

adie82 posted on 14-12-2011 09:04 PM

Ko yg jual ke tu red?

RedMage posted on 14-12-2011 09:05 PM

superbid.
aku beli dm1 pun kat superbid
tgk hari la, boleh untung 1-2ratus.
wat tambah ram+warranty.

bronok posted on 15-12-2011 12:34 PM

kat mana leh repair netbook natsys?

pakai x sampai setahun rosak!

adie82 posted on 15-12-2011 03:07 PM

Rosak camana? Netbuk 1m'sia tu kan?

halimi78 posted on 15-12-2011 03:27 PM

kat mana leh repair netbook natsys?

pakai x sampai setahun rosak!
bronok Post at 15-12-2011 12:34 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

rujuk sini..

http://www.natsys.com.my/support.html

bronok posted on 15-12-2011 04:15 PM

Rosak camana? Netbuk 1m'sia tu kan?
adie82 Post at 15-12-2011 15:07 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

yup


ingatkan dapat acer ke asus ke

rupanya dapat natsys

mungkin sebab pakej paling murah?

bronok posted on 15-12-2011 04:17 PM

rujuk sini..
halimi78 Post at 15-12-2011 15:27 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

terima kasih abg halimi

tapi mahal tak dia caj

rasanya warranty dah habis sebab dah lama rosak

masa rosak tu ada lagi la warranty
Page: [1] 2
View full: Netbook yang power