wifegaban Publish time 11-1-2012 12:44 AM

Kebas bahagian belah kanan tubuh

Hi saya nak tanya saya punya officematebada mengadu kat saya yg mlm td dia tak boleh tido dia rasa Kebas di bahagian kanan dia dari kepala sampai kaki tapi dia sebelah kanan jer.. Pergi keje pun tgk cam tak sihat jer rasa sejuk2 tu pun tak tahan dia pakai stokin... Dah suruh gi chexkup tapi dia tak mahu.... Apa punca dia yer?

Nape?Tak caye? Publish time 11-1-2012 01:42 AM

adakah ianya tanda tanda sakit jantung atau lemah jangtung atau badan masuk angin..

hehehe aku baca kat tenet ...
selenihnya tanya doktor...

juita Publish time 11-1-2012 09:08 AM

ada rasa kebas....kenkadang mulut nak sebut laen , jadik laen bunyiknya....pastu pandangan mata pun sama jadi herot....cecepat la jmpa doktor....

zaralove Publish time 11-1-2012 08:11 PM

kalau selalu kebas kaki kenapa yer??

assakinah Publish time 12-1-2012 02:02 AM

kalau selalu kebas kaki kenapa yer??
zaralove Post at 11-1-2012 20:11 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


    ada org kota...sbb ada blockage kate salur darah..
he3 x tau la..

zaralove Publish time 12-1-2012 09:37 AM

waaa....camne tu.apa ubatnye?
bhaya x?
takot plak dengar.

haimarz Publish time 12-1-2012 04:16 PM

Reply 1# wifegaban

Boleh cuba mengambil produk Transfer Factor..Sangat berkesan utk segala penyakit!
Ianya Pembina Daya Ketahanan Badan Yang Menggemparkan Dunia Sains Perubatan Abad Ini!mencipta sejarah sains perubatan abad ini dengan kekuatan meningkatkan daya imun setinggi 437% iaitu sehingga 30 kali ganda berbanding produk kesihatan yang ada di pasaran.


Saintis telah membuktikan bahawa Kunci Kesihatan Optimal terkandung di dalam Sistem Imun. " Apa sahaja yang kita ambil yang meningkatkan sistem imun akan membantu mencegah dan merawat penyakit" - Dr Calvin McCausland

"BELUM PERNAH DITEMUI sebarang herba atau produk pemakanan kesihatan yang mempunyai kekuatan di dalam MERANSANG DAN MENINGKATKAN DAYA IMUN seperti TRANSFER FACTOR"-Dr Darryl See (W.H.O)

Boleh PM saya utk keterangan lanjut: smartlife1177@gmail.com

sevenoctober Publish time 13-1-2012 08:46 PM

symptomnya mcm stroke..

biosfree Publish time 15-1-2012 08:49 AM

baik cepat2 gi scan otak......jgn lambat2....i x nak takutkan TAPI hakikatnya...mcm ada simptom arwah mak sy ... dah bertahun dia mengadu kebas/sakit2 sebelah kanan, kaki dan tangan la.....x perasan selama ni, rupa2 tumor kat otak....baru tahu thn lepas...

jlocute Publish time 19-1-2012 10:23 AM

Reply 9# biosfree


    hi Biosfree i nak tanya waktu nak kene arwah mother u ada pening kepala n muntah2x?

biosfree Publish time 19-1-2012 11:32 AM

tula yg musykil....arwah mak x pernah mengadu sakit kepala atau muntah....cuma masa arwah dah x boleh bercakap, ada la dia muntah.....atau mungkin masa tu dia sakit kepala tapi x boleh nak bagi tau sebab dah merebak tumor tu.....

joeyss Publish time 20-1-2012 03:43 PM

kalau selalu kebas kaki kenapa yer??
zaralove Post at 11/1/2012 08:11 PM http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif

sama la.. selalu kebas dekat peha. macam kena bius & terasa sakit.. kalau ada benda-benda dalam poket & bergesel dekat peha tu, lagi cepat dia kebas. tapi kalau duduk relax kejap, dia hilang la. nak pegi urut, tak pegi2 lagi

neomorpheus Publish time 20-1-2012 11:48 PM

pegi buat checkup cepat2..cek darah & buat stress test smer tgk saluran darah tu mcm mana..kalo everything ok then maybe nerves problem..pi buat MRI scan..i pun rasa mcm tu gak ari tu tapi sebelah kiri..

zaralove Publish time 23-1-2012 09:52 PM

yer ke??ada problem ke kalo kebas2.
ingatkan biasa2 jer.

zaralove Publish time 23-1-2012 09:53 PM

sama la.. selalu kebas dekat peha. macam kena bius & terasa sakit.. kalau ada benda-benda dalam...
joeyss Post at 20-1-2012 15:43 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


   kebas dekat peha??ehehehe...first time dgr...biasa dgr kebas kat kaki or tgn jer.

Hassan.Dragon Publish time 14-2-2012 10:27 PM

nak tanya, after bangun tidur tapak tangan dan tapak kaki rase kebas... kenapa ye?? takutnye.. takut kena stroke...dan saya tiada ape2 penyakit sebelum ni....kalau saya tidur duduk dalam 1 jam, kaki saya pasti akan rasa kebas sebelah kiri atau pon kanan... apa masalahnya ye...
Pages: [1]
View full version: Kebas bahagian belah kanan tubuh