wanawina posted on 13-4-2012 08:34 PM

Abandoned bungalows, bangsar.

Tadi aku baca Malaysia's Most Haunted Places kat MSN. Dia wat macam ala-ala top 8 la. lepas tu second place tu dia cakap abandoned bungalows kat bangsar. setakat ni yg aku baca xdela lagi pasal banglo bangsar. lain la kalau aku terlepas kan.
so momod kalau dah ada topic ni merge kan je eh.

ni link page tu.   sini

Santeira posted on 13-4-2012 08:56 PM

thread takda, tapi ada jugak posts di sana sini, especially pasal rumah yang dua beradik kena bunuh, mayat masuk lubang najis tu.

KingNepTune posted on 13-4-2012 09:05 PM

rumah rumah area bukit bangsar ke?

wanawina posted on 13-4-2012 09:06 PM

Reply 2# Santeira


   yang tu ke kisah banglo bangsar. :funk: ada sapa2 ada cita x?link ke.

wanawina posted on 13-4-2012 09:06 PM

Reply 3# KingNepTune


   x sure plak. dia cakap area bangsar je.

Santeira posted on 13-4-2012 09:13 PM

thoyol also has a group to investigate places where paranormal activities have been spotted. his thread here.

http://mforum2.cari.com.my/viewthread.php?tid=360068&extra=page%3D1

you can find all sort of places he and his gang went there, including a house in jalan turi where apparitions of three people (maid and her master's sons). the one who killed them was the security guard for the house.

it's at jalan turi, bangsar.


Places where gruesome murders have taken place are usually haunted because the
victims are not at rest, says former KL-City Ghost Tour manager Francis Nantha.

This may be just superstitious mumbo jumbo to the non-believer but most
Malaysians take such hauntings seriously.

For instance the bungalow at No 10, Jalan Turi in Taman Bukit Pantai, where two
boys aged 10 and 7 and their Filipino maid were killed by their family guard, is
still vacant.

Their bodies were thrown into a septic tank at the back of the house in the
April 23,1992 murder.


however in this post where i put in news article in the 90's, the address is Nombor 20, Jalan Turi, Taman BukitBandaraya

http://mforum2.cari.com.my/viewthread.php?tid=360068&extra=page%3D1&page=24###

good luck.

[ Last edited by  Santeira at 20-5-2009 22:11 ]

Santeira posted on 13-4-2012 09:18 PM

mazidul pun ada tulis pasal banglo ni
http://www.mazidulakmal.com/2011/06/19-tahun-selepas-pembunuhan-kejam-di.html

Santeira posted on 13-4-2012 09:18 PM

22/07/1992           Pengawal tunjuk tempat mayat (168 wds) ()
KUALALUMPUR, Selasa - Seorang pengawal keselamatan secara sukarelamenunjukkan mayat dua kanak-kanak lelaki dan seorang pembantu rumahdalam lubang najis, satu siasatan awal kes bunuh diberitahu hari ini.Saksi pendakwa, Koperal Majid Jaafar, 38, berkata Ariffin Agasmembawanya ke belakang rumah Nombor 20, Jalan Turi, Taman BukitBandaraya dan menunjukkan tiga mayat itu dalam lubang najis. Beliaumemberitahu keterarangan dalam siasatan awal kes pembunuhan duakanak-kanak lelaki warganegara Amerika Syarikat, Arjun Talwar, 7 danabangnya Kabir, 11 dan seorang pembantu rumah warganegara India,Natalia Fernandes, 30.

Lelaki tidak siuman disyakiBy Anwar Hussin(321 wds)()
    KUALA LUMPUR, Jumaat - Polis mengesyaki pembunuhan kejam dua kanak-kanakadik beradik rakyat Amerika Syarikat keturunan India dan seorang wanita disebuah rumah di Jalan Turi, Taman Bukit Bandar Raya malam tadi, dilakukanoleh orang yang tidak siuman.Sumber polis memberitahu, cara pembunuhan yang dilakukan itu terlalu kejamkerana selepas dibunuh, mayat mereka dibuang ke dalam lubang takungannajis sedalam empat meter, di belakang rumah berkenaan.

Wanita, budak dibunuhBy Rasid Rahaman(286 wds)()
    KUALA LUMPUR: Dua kanak-kanak  adik beradik rakyat Amerika Syarikatketurunan India dan seorang wanita dibunuh dengan kejam di rumah banglomereka di Jalan Turi, dekat Jalan Taman  Pantai, di sini, malam tadi.  Mayat tiga mangsa pembunuhan itu ditemui dalam lubang najis sedalam limameter berhampiran banglo berkenaan kira-kira jam 12 malam.

Tidak ada tanda pembantu rumah dirogol(268 wds)()
    KUALA LUMPUR: Laporan awal menunjukkan tidak wujud kemungkinan pembanturumah yang mati dibunuh bersama dua kanak-kanak di sebuah banglo di JalanTuri dekat Jalan Pantai Dalam di sini Khamis lalu, turut dirogol.  Ini berdasarkan bedah siasat yang dilakukan terhadap mayat pembanturumah itu, Natalia Fernandez, seorang warganegara India.

Pengawal tunjuk tempat mayat(168 wds)()
    KUALA LUMPUR, Selasa - Seorang pengawal keselamatan secara sukarelamenunjukkan mayat dua kanak-kanak lelaki dan seorang pembantu rumah dalamlubang najis, satu siasatan awal kes bunuh diberitahu hari ini.Saksi pendakwa, Koperal Majid Jaafar, 38, berkata Ariffin Agasmembawanya ke belakang rumah Nombor 20, Jalan Turi, Taman Bukit Bandarayadan menunjukkan tiga mayat itu dalam lubang najis. Beliau memberitahuketerarangan dalam siasatan awal kes pembunuhan dua kanak-kanak lelakiwarganegara Amerika Syarikat, Arjun Talwar, 7 dan abangnya Kabir, 11 danseorang pembantu rumah warganegara India, Natalia Fernandes, 30.

Kes bunuh 2 beradik diputus 25 Julai(201 wds)()
    KUALA LUMPUR, Jumaat - Mahkamah Majistret di sini menetapkan 25 Julai iniuntuk memutuskan kes seorang pengawal keselamatan yang menghadapi tuduhansementara membunuh dua kanak-kanak lelaki warganegara Amerika Syarikat danseorang pembantu rumah, April lalu.Majistret Fazillah Begum Abdul Ghani, menanggguhkan keputusannya selepasmendengar hujah pegawai pendakwa, Penolong Penguasa K Ravindra danpeguambela K Balaguru.


26/07/1992         Kes bunuh dipindahkan(305 wds)()
    KUALA LUMPUR: Mahkamah Majistret di sini semalam memerintahkan perbicaraanseorang pengawal keselamatan yang dituduh membunuh dua kanak-kanak lelakiwarganegara Amerika Syarikat dan seorang pembantu rumah, dipindahkan keMahkamah Tinggi.Majistret Fazillah Begum Abdul Ghani membuat keputusan itu selepas pihakpendakwa yang mengemukakan 25 saksi berjaya membentuk kes mengikut Seksyen302 Kanun Keseksaan yang boleh membawa hukuman gantung sampai mati.

Tak dapat amik berita penuh sebab tak subscribe kat NSTP. :(

shop_girl posted on 13-4-2012 10:07 PM

dulu time zaman skola, abg aku suke bwk kitorg ronda2 kat rumah berhantu area kl..aku suke je tp cousins aku yg lagi kecik sume dh menjerit2 takut.lol.:lol:

gabob94 posted on 13-4-2012 11:40 PM

Reply 9# shop_girl


   de nmpak ap2 x???{:1_273:}

wanawina posted on 14-4-2012 09:58 AM

woh san. creepy nya. :funk:

Grengo posted on 14-4-2012 11:02 PM

pegi jalan2 cari hantu ni memang best

esp cik pon... feberet spot dia.. dalam kereta tempat duduk belakang... adrenalin rush tahap maxima bila kene kacau :lol:

rdzaccess posted on 14-4-2012 11:14 PM

No 20 Jalan Turi, Taman Pantai,
Minggu depan aku pergi tengok...

gabob94 posted on 15-4-2012 12:11 AM

knpe di bunuh maid tu???

shop_girl posted on 15-4-2012 01:00 AM

Reply 10# gabob94


    Takde la plak nampak ape2. nasib baik.lol.

h4ni3 posted on 15-4-2012 01:05 AM

Reply 13# rdzaccess

kalo ko dah pegi ni nnt...share citer kat sini k hehe

wanawina posted on 15-4-2012 12:21 PM

Reply 13# rdzaccess


   alang2 letakla gamba.{:mlyes:}

saffianoprada posted on 15-4-2012 01:08 PM

Reply 15# shop_girl


   klu dicarik mmg tak nmpk. cube klu tak carik? agegegegegegegge :sweat3:

rdzaccess posted on 15-4-2012 01:28 PM

Kalau tak dapat cari panggil lah keluar...
Tapi rasanya tak der apalah....biasa ajer ...rasanya...

rdzaccess posted on 15-4-2012 01:31 PM



Tidak ada tanda pembantu rumah dirogol(268 wds)()
    KUALA LUMPUR: Laporan awal menunjukkan tidak wujud kemungkinan pembanturumah yang mati dibunuh bersama dua kanak-kanak di sebuah banglo di JalanTuri dekat Jalan Pantai Dalam di sini Khamis lalu, turut dirogol.  Ini berdasarkan bedah siasat yang dilakukan terhadap mayat pembanturumah itu, Natalia Fernandez, seorang warganegara India.

Santeira Post at 13-4-2012 21:18 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

Kalau dah dua dua bersetuju mana boleh tau kena rogol...Kalau mati dalam erotik mungkin lah...( erotic death )
Jadi tak der halangan ,...celus lulus dengan cemerlang...

tabasco posted on 15-4-2012 04:03 PM

kenapa budak dan maid dibunuh?dan mak ayah budak ni masih ada ke sampai sekarang?

gabob94 posted on 15-4-2012 04:16 PM

Reply 15# shop_girl


   hahaha..seb bek x nmpak apa...

cepheid posted on 15-4-2012 09:33 PM

masa aku first year di UM duduk di Kolej YPM kat belakang NSTP selalu gak lalu kat depan rumah ni kalau nak ke UM.

Aku terfikir camne lah jiran-jiran kat situ boleh duduk situ..

rdzaccess posted on 15-4-2012 10:33 PM

Selalunya penghuni di bangsar ni jarang ada di rumah...cari duit ...cari duit....
Mereka di bangsar kebanyakkan nak berjumpa ngan kekawan bisnes...
Dulu kalau dapat tengok kereta mewah lalu pun dah seronok...sekarang ni...kalau waktu tengahari sampai tak der parkinglah pulak,...semua kereta mewah  ajer...

wanawina posted on 16-4-2012 01:36 AM

sorila. disebabkan aku x tau bangsar kat mana. sbb aku bukan org kl ke selangor. belajar pun bukan area sana. so aku berminat la nak tahu kan. anyway. ada jiran tetangga kat situ. :O
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8
View full: Abandoned bungalows, bangsar.