miss_bear posted on 4-8-2012 11:05 PM

dah clash, sunyi, nak cari ganti tapi tak nak serius dulu

salam
lepas clash ni terasa sunyi sgt hidup
hp pun tak berbunyi
takde nak senyum sorang2 depan hp lagi
aku rasa cam nak cari ganti, just untuk alihkan perhatian aku kejap dari teringat dia n pk kenangan2 lama
tapi aku taknak kapel yang serius

dulu aku setia sangat, aku dipermainkan, diduakan..
jadi sekarang aku nak rehat, nak enjoy naughty2 (tapi xnak sebarang unsur seksual) (nak gurau2 gelak2 je)
ada sape2 tak yang macam aku, nak cari partner for fun je?


watachiwa posted on 4-8-2012 11:37 PM

nanti ade la tu. buh je gmbr kiut2 kt fb sure ramai nk bkenalan.
tp smpai bile plak nak mcm tu?

piringterbang posted on 4-8-2012 11:49 PM

biasenye memang macam tu..bile da clash akan rase sunyi je..same la situasi kite ni

nycest posted on 4-8-2012 11:50 PM

watachiwa posted on 4-8-2012 11:37 PM static/image/common/back.gif
nanti ade la tu. buh je gmbr kiut2 kt fb sure ramai nk bkenalan.
tp smpai bile plak nak mcm tu?

yeah agree..
ko pk nak main2..tapi takut tak jadi main2 la..ko baru je clash..pastu tibe2 ada someone isi sunyi kau..
mcm mana kalau at kau terpaut...den dia mainkan kau..
aku penah buat macam ni...so aku tau...

dari kau lari dan sembunyikan sakit kau dengan flirting...
baik kau duk diam2 tunggu je the right person datang kat kau..
siyes....kalau niat cantik...cantik la jadinya..

miss_bear posted on 5-8-2012 12:06 AM

watachiwa posted on 4-8-2012 11:37 PM static/image/common/back.gif
nanti ade la tu. buh je gmbr kiut2 kt fb sure ramai nk bkenalan.
tp smpai bile plak nak mcm tu?

xnak lah...
aku tak cantik pun...
nak free hair pun tak berani, kesian kat ayah... :$

miss_bear posted on 5-8-2012 12:08 AM

piringterbang posted on 4-8-2012 11:49 PM static/image/common/back.gif
biasenye memang macam tu..bile da clash akan rase sunyi je..same la situasi kite ni

sunyi kan...
kawan takkan pernah sama dengan pasangan...
perasaan bila sentiasa ada orang msg, ada orang kol..
aku rindu sangat semua tu...
rasa macam ada lubang yang besar sangat dalam hati aku...
dan lubang tu terlalu dalam, aku x tau di mana dasarnya... :'(

miss_bear posted on 5-8-2012 12:11 AM

nycest posted on 4-8-2012 11:50 PM static/image/common/back.gif
yeah agree..
ko pk nak main2..tapi takut tak jadi main2 la..ko baru je clash..pastu tibe2 ada som ...

aku xkan jatuh cinta lagi...
aku akan cuba sedaya upaya aku x nak jatuh cinta lagi..
aku tak nak bagi hati aku kat orang...
andai aku kawen pun aku x kan bagi 100% hati aku...
sebab aku dah rasa betapa sakitnya tersungkur, dan betapa sukarnya untuk berdiri kembali..
sampai sekarang pun aku masih tak mampu berdiri, masih merangkak dalam lopak darah aku sendiri.. :$

aku cuma nak cari kekuatan dengan menggembirakan diri sendiri :$

vespa_oren posted on 5-8-2012 12:20 AM

biasalah awal-awal memang sunyi... lama-lama biasalah, lagi best single, boleh pasang skandal... :$

miss_bear posted on 5-8-2012 12:26 AM

vespa_oren posted on 5-8-2012 12:20 AM static/image/common/back.gif
biasalah awal-awal memang sunyi... lama-lama biasalah, lagi best single, boleh pasang skandal...
...

ni nak cari skandal la ni kak vespa_oren :$

nycest posted on 5-8-2012 12:48 AM

miss_bear posted on 5-8-2012 12:11 AM static/image/common/back.gif
aku xkan jatuh cinta lagi...
aku akan cuba sedaya upaya aku x nak jatuh cinta lagi..
aku tak nak ...

itu ko yg cakap...
itu lah yg aku cakap kat diri aku bertahun yg lepas...
pk nak main2...but then dari main2....aku yg terluka....luckily aku yg walk away before terluka lg dalam..
tapi....hal hati dan perasaan bukan something yg kau boleh control...
kalau tak takde lah wujud istilah cinta itu buta...

banyak je cara nk gembirakan diri..yg penting how we live our lives...tak guna kau flirting2 untuk hepikan diri..
by being a single..you can do more things to make urself happy....luckily kalau kau ade family...spent time dgn dorang..
lagi lucky kalau de membe....plan activities dgn dorang....

tak happy pun flirting..aku dah flirting bertahun2..aku tak pernah rasa happy pun..
skrg aku selesa je jadi single...sunyi tuh tersangat2 lah terasa sbb aku membe jauh..famili pn probs...
tapi..aku tak nak kalah dgn sume benda tuh..
kau boleh happy by being single..erk??

Munnalicious posted on 5-8-2012 12:57 AM

Kejap je sume ni, nnti lama2 dah dapat yg better ok le. Tak yah la nak tutup sgt pintu hati xmo time org lain lg bla3, troma bla3, pobia bla3... munkin dia bkn yg best utk ko, isok ni ada la yg best utk ko. Isok dah jumpa marka baru lg best mst hang sendiri kata mcm ni... ''wei..syoknya marka la ni compare marka dulu..menyesai x kenai dia awai2 dlu''~

watachiwa posted on 5-8-2012 06:02 AM

miss_bear posted on 5-8-2012 12:06 AM static/image/common/back.gif
xnak lah...
aku tak cantik pun...
nak free hair pun tak berani, kesian kat ayah...

diknun oi. kiut doesnt mean u have to free hair. tp x tau lah ko nyer interpretasi tu cenggane, it's all up to u rite?
ahkak ni reply atas ape yg ko post tu. tu nasihat aku je la kalo sangap sgt nak ade someone by ur side for fun.
nak best sket lg cr laki org kot. sbb spesis tu mmg suke kalo relationship just for fun.

kadang2 ahkak kesian tgk adik2 ni yg putus centa. esp pompuan lah. masa bercinta sayang n centa serta setia x usah ckp la. pastu bile kene dump or clash mulalah meroyan kan. iye semua org kecewa kalo ditinggalkan. org gile je yg suke kan. sebab niat asal tu salah dah. kalo ko syg dia x lebey dr ko sayang Allah & Rasul , mak ayah ko(dlm erti kata len mengatasi segala2nya) mmg parah dik.
jd mcm ni lah sunyi sepi mulalah timbul fikiran nak hub yg just for fun.

ahkak ni bukanlah baik sgt. tp tuk renungan ko dan ahkan sendiri jugak. bak kate nenek ahkak. sygkan org berpada2. bencikan org pun berpada2. nak elak cenggini lah. kite kalo bela kucen pon sayang kucen dik oi.
esok2 kalo kucen mati kene langgor lori x pon kcuen kuar g detin  x balik2 susah ati jgk. tp fikir positif aje. dahs emua yg ebrlaku ketetapan NYa. sedey x leh nak buang. kawal diri tu penting ye dik.

maap la kot2 ahkak tulis komen ni ko jd sentap plak. luahan hati bgs dik ilangkan stress tp jgn sampai org label kite low standard (aku x sanggup nak taip perkataan lg satu).

ahkak doakan ko kuat semangat dik. byk2 doa. mana tau ko dpt laki ko lg best d jantan kabaret yg tinggalkan ko tu. doa dik.
bulan mustajab ni

FlowerGirl posted on 5-8-2012 10:58 AM

mmg sunyi........pe kata cari kawan yg satu kepala, leh main gelak2 hari2..
tapi tak dinafikan, kawan sejantina x mamou ubati kesunyian..nak kawan lawan jantina gak yg satu kepala..
tapi hati2, jgn sampai jatuh cinta.nanti merana lagi

MamaMima711 posted on 5-8-2012 10:59 AM

masalahnya...takut ko saje nak suka2 dan fun tapi akhirnya terjatuh cinta..at the end,ko terluka lagi..
cuba divertkan sunyi ko tu pada benda lain.....

pakwetizzaqyah posted on 5-8-2012 02:31 PM

ngn aku meh... aku pun tk penah ada makwe..boleh la ko main2kan perasaan aku plak...

chilly posted on 5-8-2012 09:19 PM

aah..caya lah sunyi tu kejap je...bertahanlah adikku...single pon best per

petala9x posted on 5-8-2012 09:42 PM

ada facebook tak. i boleh jadi skandal. kakaka {:spoto

cagOO posted on 7-8-2012 10:40 AM

dah clash, sunyi, nak cari ganti tapi tak nak serius dulu...

nak manje2 x?berr abang sayang ke...?bleh plak gitu ekk{:1_273:}

selyusi posted on 7-8-2012 11:11 AM

daripada kau cari skandal kan.. baik kau cari kawan, buat kawan2 baru in real life, kalau asyik virtual je nanti tak reti bergaul dengan orang... kau keluar rumah pergi makan dekat KFC ke McD ke sorang2...pastu adalah yang datang bagi salam:loveliness:
takkan semata-mata sunyi kau nak cari replacement cepat2? baik kukuhkan networking, lagi best

rottberry posted on 7-8-2012 11:19 AM

miss_bear posted on 5-8-2012 12:06 AM static/image/common/back.gif
xnak lah...
aku tak cantik pun...
nak free hair pun tak berani, kesian kat ayah...

you sound like a good girl.
dpd pk nak cari rebound, why don't you get closer to your creator.  :loveliness:
sure akan rasa lebih tenang and kekosongan tu of coz akan terisi.
well, that's the promise to all who give theirselves to him..seikhlas2nye.
sbb kdg2 rebound ni akan lebih melukakan, xkira la di pihak mana pun.
kalau xkita yg terluka..yg sana pasti terasa.
you wouldn't want anybody to hurt you kan? i guess same goes to everybody.
apa pun kan yang, tepuk dada tanya selera.
you know yourself better than anyone else do, so the decision is yours.
kalau rasa2 ada rebound tu will make your life happier, proceed je lah kot.
but kalau love story Irma Hasnie tu menjadi idaman, i think you need to hold on kot, hehe {:handsomeo

prettyuglybabe posted on 7-8-2012 12:56 PM

tt tak ada kawan-kawan ke?

budakgraphic posted on 7-8-2012 04:08 PM

hahaha, aku tak tau nak gelak atau nak nangis baca thread nih... Tak payah ar nak cari2 skandal nih dik oii... moh le join kitorang bergathering selalu... Ko sunyi sebab takde org nak call ko malam2? Bak mai nombor phone ko... Tapi mesti nombor celcom ar... Kalau celcom, hari2 aku leh call, tapi kalau network provider lain (maxis @ digi @ dsb) tak dapat den nak nolong... Tapi satu jewk, kalau niat nak kawan, kita kawan jewk... Aku tak nak nnt nak terpaut bagai... kalau tetiba nnt aku lak yg mcm nak terpaut kat ko, ko lempangkan jewk... ada paham?

FreeMen posted on 7-8-2012 04:09 PM

aku nak seksual je.

budakgraphic posted on 7-8-2012 04:09 PM

prettyuglybabe posted on 7-8-2012 12:56 PM static/image/common/back.gif
tt tak ada kawan-kawan ke?


Kawan2 dia dah tak nak kawan dgn dia dah... hehehe, memandai je aku nih... hahaha!!!

prettyuglybabe posted on 7-8-2012 04:19 PM

budakgraphic posted on 7-8-2012 04:09 PM static/image/common/back.gif
Kawan2 dia dah tak nak kawan dgn dia dah... hehehe, memandai je aku nih... hahaha!!!

mungkin jugak.. :lol: kebiasaan pompuan bila ada bf or kawin, sure akan tinggalkan kengkawan..
Page: [1] 2 3
View full: dah clash, sunyi, nak cari ganti tapi tak nak serius dulu