apex posted on 18-12-2012 08:42 PM

Gaduh di Sg Petani? Update : 36 Penyebar SMS Palsu Ditahan Polis

terbaca info di facebook..adakah benar? sape duk SP?

INFO TERKINI : Kejadian pergaduhan teruk di antara puak pelampau Extreme India dari Geng Kongsi 35 & Melayu Islam kita yang ditetak dengan parang , dibelasah dengan kayu besbol dan di campak ke dalam longkang sehingga membabitkan orang-orang yang tiada kaitan bermula di Paya Nahu seterusnya melarat ke Tmn Ria apabila motosikal di bakar di depan masjid , seterusnya melarat ke Tmn Keladi & terkini jam 3 petang tadi di Bandar Sg Lalang , Sg Petani Kedah .. mangsa Melayu dari anggota Melayu Islam kita dari PDRM pula yang dibelasah habis habisan kerana cuba menggari salah seorang daripada anggota kumpulan kongsi geng 35 mereka ya
ng terlalu bertindak agresif.Sekaran--g di Sg Petani,Kedah sudah penuh dengan polis & FRU serta roadblock .. ugutan menyerang orang Islam ketika berjemaah di Masjid , bakar masjid & Surau serta mangsa dari Orang Islam yang di campak ke dalam longkang setelah di belasah dengan parang & kayu besbol mengundang kemarahan o
rang2 Islam di situ..perintah darurat dikeluarkan oleh PDRM & FRU .. harap semua pejuang-pejuang-- 30 dalam mood "Standby" kerana apa2 sahaja boleh berlaku..buat masa sekarang biarkan pihak polis & Fru jalankan tugas mereka kerana keadaan memang dah terlalu tegang...kita cuba elakkan rusuhan kaum kerana dikhuatiri akan membabitkan pihak-pihak yang tiada kaitan & merbahayakan nyawa orang2 Melayu Islam kita di situ sendiri dari kaum wanita & kanak-kanak dan bimbang merebaknya rusuhan kaum ini ke kawasan lain...yang penting dinasihatkan kita sentiasa bersatu,mood standby & jangan terlalu bertindak membabi buta..tetapi lebih kepada langkah berjaga-jaga ,BERSEDIA & BERSATU seandainya perkara yang tidak diingini berlaku..umat Islam dinasihatkan berwaspada & jangan bertindak mengikut emosi.. ///-- ( Sumber Maklumat : Ayahanda-Ayahanda Sg Petani , Kedah )

-AA-



Last edited by NIXAR on 20-12-2012 01:50 PM

AHMADVW posted on 18-12-2012 08:43 PM

pekida punya msg, dzeck dpt undangan tak?

perang_saudara posted on 18-12-2012 08:43 PM

semua sayang preve

apex posted on 18-12-2012 08:45 PM

kena tanya mamaque juga ni...sape la sebarkan cerita2 camni..ke sebab nk dekat2 PRU ni..kekeke

MissNigga posted on 18-12-2012 08:45 PM

sure tak masuk berita punya ... pasai ni isu sensitip

baghal_bortuqal posted on 18-12-2012 08:46 PM

Wadefak?

Criminal issue nak main rasis kad apa ke babi?
Belasah jer lah semua kongsi gelap tu sampai mampos.














Ohhh lupa.. Nnt ketuanan civil liberty mengadu kat amnesty international..

Bateesta posted on 18-12-2012 08:46 PM

hrp x ada bookie la dlm gaduh ni {:1_545:}

solstice posted on 18-12-2012 08:47 PM

Member kat sp cakap ni x betoi
Isu yg di create oleh mat rempit pprt yg brgaduh ngan india
Dah byk kali depa buat cenggini
Bengong

chaintea posted on 18-12-2012 08:47 PM

menunggu berita sahih

apex posted on 18-12-2012 08:47 PM

macam isu kat pasir gudang dulu..memang betul sampai JMF turun...dalam berita takde langsung cerita...tapi kat SP ni tk tau la cerita betul ke tak mcm kat pasir gudang tu...

solstice posted on 18-12-2012 08:49 PM

Yg panas pasai kedah ari ni isu pembalakan haram kat pedu
Muka depa BERITA HARIAN woooo
Lengkap dgn analisis bagai
{:mlhehe:}

AHMADVW posted on 18-12-2012 08:49 PM

apex posted on 18-12-2012 08:47 PM static/image/common/back.gif
macam isu kat pasir gudang dulu..memang betul sampai JMF turun...dalam berita takde langsung cerita. ...

jmf tu ape?

apex posted on 18-12-2012 08:49 PM

gaduh sama gengster pun sibuk nk melibatkan perkauman ke...

baghal_bortuqal posted on 18-12-2012 08:50 PM

Apa kata FRU pegi hangkut + balun rempit2 babi tu semua? Pastu haplod youtube {:thumbo



Yuhuuu abe2 MCMC.. Sila masuk opis buat obertaim trace sms..

apex posted on 18-12-2012 08:50 PM

AHMADVW posted on 18-12-2012 08:49 PM static/image/common/back.gif
jmf tu ape?

JMF = johor military force..yg booking plat JMF semua tu..hehehe

perang_saudara posted on 18-12-2012 08:51 PM

gambar mana gambar? bidiyo mano bidiyo? :o

AHMADVW posted on 18-12-2012 08:51 PM

apex posted on 18-12-2012 08:50 PM static/image/common/back.gif
JMF = johor military force..yg booking plat JMF semua tu..hehehe

oic, lupa pula

johor mmg ada askar sendiri



MissNigga posted on 18-12-2012 08:54 PM

kalo mat rempit gaduh ngan gengstar india... sumbat jer mereka dalam stadium... kunci kesemua pintu stadium tu...

perang_saudara posted on 18-12-2012 08:55 PM

MissNigga posted on 18-12-2012 08:54 PM static/image/common/back.gif
kalo mat rempit gaduh ngan gengstar india... sumbat jer mereka dalam stadium... kunci kesemua pintu  ...

stadium hutan lipur tu ke? :$

apex posted on 18-12-2012 08:56 PM

dulu rasa mcm pernah terbaca geng2 tiga line ni memang berasal dari utara...takkan la india2 tu berani membuat onar dikawasan mereka..mesti cerita saja cari pasal ni...

kudajantan77 posted on 18-12-2012 08:56 PM

Baru call kawan aku kat Sungai Petani ... sorang budak melayu mati ... kumpulan-kumpulan Melayu sedang bergerak ke Sungai Lalang ...

AHMADVW posted on 18-12-2012 09:01 PM

kudajantan77 posted on 18-12-2012 08:56 PM static/image/common/back.gif
Baru call kawan aku kat Sungai Petani ... sorang budak melayu mati ... kumpulan-kumpulan Melayu seda ...

kwn kudajantan   ayahnda/ abanglong ker?:lol:

perang_saudara posted on 18-12-2012 09:02 PM

ayahanda.......{:runo

Pailang posted on 18-12-2012 09:03 PM


perang BESAR !!!!!!!

md_nana posted on 18-12-2012 09:06 PM

kawan aku pon dok update status pasal ni kat fb...
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: Gaduh di Sg Petani? Update : 36 Penyebar SMS Palsu Ditahan Polis