R2D2 posted on 9-2-2013 12:19 AM

800 ahli Kesatuan Pekerja Proton demo pasal gaji


http://www.sinarharian.com.my/polopoly_fs/1.129605.1360323316!/image/image.jpg_gen/derivatives/landscape_400/image.jpg
Ahli Kesatuan Pekerja Proton mengadakan perhimpunan di Tanjung Malim petang tadi.
TANJUNG MALIM - Kesatuan Pekerja-Pekerja Proton Tanjung Malim Sdn Bhd memberi tempoh seminggu kepada Kumpulan DRB-HICOM untuk menunaikan tiga tuntutan kesatuan itu.

Presidennya, Zainudin Dollah berkata, tiga tuntutan tersebut berkait pelaksanaan secara adil gaji minimum, mengekalkan faedah sedia ada dan memperkukuh amalan perundingan eksklusif dengan kesatuan.

"Sekiranya tidak ada apa-apa keputusan positif diambil dalam masa seminggu maka satu tindakan perusahaan akan dilakukan sebagaimana dibenarkan oleh Akta Perhubungan Perusahaan," katanya ketika ditemui pada perhimpunan aman di Jalan Utama ke Kilang Proton di sini hari ini.

Kira-kira 800 ahli kesatuan itu berhimpun bagi menyatakan sokongan kepada tuntutan dibawa.


d-7-0ne posted on 9-2-2013 12:21 AM

katanya rakyat mesia sayang prebe.

apex posted on 9-2-2013 12:27 AM

makin teruk la kualiti potong kalo takde penyelesaian ni..

R2D2 posted on 9-2-2013 12:32 AM

bukan ke staff proton selalu dpt bonus 4-6 bulan?

genUmi posted on 9-2-2013 12:37 AM

iklan jawatan kosong di perodua
abg yg buat demo kat atas boleh apply

Jawatan Kosong Di Perodua

1. System Engineer Rawang - closing date 15 Feb 2013
2. EXECUTIVE Rawang - HQ 15 Feb 2013
3. LEGAL EXECUTIVE Rawang - HQ 15 Feb 2013
4. Admin Assistant HQ - Rawang, Selangor 25 Jan 2013
5. Parts Assistant Segambut 26 Jan 2013
6. Parts Assistant Subang Jaya 31 Jan 2013
7. Parts Executive Rawang, Selangor 31 Jan 2013
8. Customer Relation Assistant Kuantan 10 Feb 2013
9. Operator (Kontrak) Rawang 15 Feb 2013
10. PERANTIS MEKANIK SELURUH MALAYSIA 15 Feb 2013
11. PERANTIS PENASIHAT SERVIS SELURUH MALAYSIA 15 Feb 2013
12. Accounts Executive HQ - Rawang, Selangor 15 Feb 2013
13. Admin Assistant Tampoi 16 Feb 2013
14. Service Advisor (Body & Paint) Cheras 16 Feb 2013
15. PERANTIS PEMYEMBUR CAT / PENGETUK BADAN KENDERAAN KL & SELANGOR ONLY 28 Feb 2013
16. Admin Assistant (Temporary) Malaysiawide 31 May 2013

maklumat lanjut >> http://www.informasikerjaya.com/2013/01/job-vacancies-at-perodua.html

JoyahJay posted on 9-2-2013 12:46 AM

demo kat tanjung malim ker? dgr cite kat shah alam pun ada, after kerja

mysara posted on 9-2-2013 12:56 AM

abe peYno turut terlibatkah dalam hal mogok nih? :lol:

p/s: tetiba tingat kat "fifi sayang preve" ;P

AdamBillionaire posted on 9-2-2013 01:03 AM

mysara posted on 9-2-2013 12:56 AM static/image/common/back.gif
abe peYno turut terlibatkah dalam hal mogok nih?

p/s: tetiba tingat kat "fifi sayang preve" ...

hari tu ahbeng peyno caprut ckp pekerja perodua mengamuk nak naik gaji.. hahahahaha. sekali proton yg huru hara;P

AdamBillionaire posted on 9-2-2013 01:06 AM

hahaha @peYno


Paku dulang paku serpih, Mengata orang ahbeng peyno caprut yang lebih. dulu cakap perodua tak dapat bonus gaji mengamuk rosakkan myvi, last2 tgk ah beng proton MENGAMUK;P


Preve dh tak jd kereta global ke? tak de untung nak bayar bonus? apa cita ah beng peyno caprut? duk mengkaji perodua myvi lg ke?{:smileo

AdamBillionaire posted on 9-2-2013 01:07 AM

genUmi posted on 9-2-2013 12:37 AM static/image/common/back.gif
iklan jawatan kosong di perodua
abg yg buat demo kat atas boleh apply



ko jgn, nnti ah beng peyno caprut bakar server forum cari.. dia tu anti perodua{:smileo mau dia mengamuk kalau kete prervert global dia kena kutuk. dia tgh meratib bertapa kt gua batu caves mencari jalan penyelesaian bagi bayar bonus pekerja proton ni{:laugho

AdamBillionaire posted on 9-2-2013 01:09 AM

R2D2 posted on 9-2-2013 12:32 AM static/image/common/back.gif
bukan ke staff proton selalu dpt bonus 4-6 bulan?

{:smileoye ke? patut mengamuk{:laugho

AdamBillionaire posted on 9-2-2013 01:10 AM

d-7-0ne posted on 9-2-2013 12:21 AM static/image/common/back.gif
katanya rakyat mesia sayang prebe.

rakyat malaysia sayang peYno Legend forum{:laugho rakyat malaysia sayang kete proton pervert{:smileo

AdamBillionaire posted on 9-2-2013 01:10 AM

JoyahJay posted on 9-2-2013 12:46 AM static/image/common/back.gif
demo kat tanjung malim ker? dgr cite kat shah alam pun ada, after kerja

patut panggil wartawan CNN, Al jazeera, utusan, tv3, edisi siasat, harakah, malaysia kini, blogger umno ni{:smileo

AdamBillionaire posted on 9-2-2013 01:14 AM

http://1-ps.googleusercontent.com/x/www.malaysiakini.com/mk-cdn.mkini.net/578/330x220x9d59fe3f463a2110098d351aa26a50df.jpg.pagespeed.ic.ErvcGu7mEm.jpghttp://1-ps.googleusercontent.com/x/www.malaysiakini.com/mk-cdn.mkini.net/578/330x220x5cd86cfd6be2969fbc32ca17448e434b.jpg.pagespeed.ic.VnsFu2_q5i.jpghttp://1-ps.googleusercontent.com/x/www.malaysiakini.com/mk-cdn.mkini.net/578/470x275xc67609e3bab74b51ef0c5af898c4654d.jpg.pagespeed.ic.C9mqwtWE7n.jpghttp://1-ps.googleusercontent.com/x/www.malaysiakini.com/mk-cdn.mkini.net/578/330x220xd2c9acdde09b511461fbc03b1cb06589.jpg.pagespeed.ic.Og1mS-wWcO.jpg









tigapersen posted on 9-2-2013 01:15 AM

R2D2 posted on 9-2-2013 12:32 AM static/image/common/back.gif
bukan ke staff proton selalu dpt bonus 4-6 bulan?


Bonus beso ni perodua..

AdamBillionaire posted on 9-2-2013 01:19 AM

http://www.sembang-auto.com/wp-content/uploads/2011/06/proton-factory.jpg


pekerja proton mengamuk. tak masuk kerja. kesian kereta persona tak siap.. lepas ni berhenti sekejap 6 bulan beli kereta.. tak pasal2 nnti pekerja lepas geram pada kereta proton{:smileo

xpdckelate posted on 9-2-2013 01:21 AM

AdamBillionaire posted on 9-2-2013 01:06 AM static/image/common/back.gif
hahaha @peYno




perghhh,ni kira lepas geram ke hapa,ha2 {:mlwa2:}

xpdckelate posted on 9-2-2013 01:24 AM

AdamBillionaire posted on 9-2-2013 01:14 AM static/image/common/back.gif


kejap lagi yg jadi kepala tu dpt promote la tu,hu2 {:mldance1:}

AdamBillionaire posted on 9-2-2013 01:24 AM

http://funtastickodesign.files.wordpress.com/2010/02/waja_replacement.jpg?w=820

proton nak keluarkan kereta baru. namanye PROTIN SENDAT{:smileo by the way proton punya marketing HANCUR.. kereta preve tak habis jual dh buat proton lain.. jenis  pasang spoilet ubah appearance sikit.. bubuh nama pelik2. walhal asal kereta waja{:laugho

AdamBillionaire posted on 9-2-2013 01:26 AM

xpdckelate posted on 9-2-2013 01:21 AM static/image/common/back.gif
perghhh,ni kira lepas geram ke hapa,ha2

{:laugho harap ah beng peyno makan pil killer. takut stress bagai{:smileo dia dulu MENIPU buka THREAD pekerja perodua mengamuk tak dapat bonus. last2 hari ni, ada org buka thread pekerja proton mengamuk xdpt bonus.. hahahaha.. AH BENG PEYNO LEGENG PENIPU BESAR{:singo

AdamBillionaire posted on 9-2-2013 01:28 AM

xpdckelate posted on 9-2-2013 01:24 AM static/image/common/back.gif
kejap lagi yg jadi kepala tu dpt promote la tu,hu2

kih3. nampak nye gitulah. xdpt pegang badan. peganglah kepalanye{:laugho risiko nye kena buang kerja pasal wat huru hara..  kesian ah beng peyno caprut kena tukar kerja. dgr cerita dia nak balik jepun belakon filem doraemon;P

xpdckelate posted on 9-2-2013 01:35 AM

AdamBillionaire posted on 9-2-2013 01:24 AM static/image/common/back.gif
proton nak keluarkan kereta baru. namanye PROTIN SENDAT by the way proton punya marketin ...

PROTON DEMOGAJI,hu2 {:laugho

H4dRi posted on 9-2-2013 02:18 AM

Smacam butthurt je adambillioner ni asik dok meratib name peyno

DARSITA posted on 9-2-2013 03:07 AM

Blah lah bebudak protong gaji nak naik tapi kuat mengular! lepas tu songlap parts jual kat luar.

peYno posted on 9-2-2013 05:11 AM

DARSITA posted on 9-2-2013 03:07 AM static/image/common/back.gif
Blah lah bebudak protong gaji nak naik tapi kuat mengular! lepas tu songlap parts jual kat luar.

sebab peyno la rakyat dah sedar dan perasan sebenarnya selama ni yg kuat menyalak kutuk proton n preve kesayangan rakyat ni hanya pencacai perodua je... walaupun gigih cite pasal AP pasal NAP pasal anti kroni pasal protection supaya dilihat sebagai owner keta import yg kununnya tertindas dek NAP... rupa2nya caprut perodua keta gomen hina dina je


sebab tu dia butthurt  dgn hujah2 peyno yg jelas n nyata tu...

kan aritu peyno dah tempek ciri2 perodua caprut.... mmg sebijik kena batang hidung

prrrtfhhh

Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: 800 ahli Kesatuan Pekerja Proton demo pasal gaji