CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Misteri, Paranormal & Sakti
PERATURAN  BOD MPS


Selamat datang ke Bod Misteri, Paranormal & Sakti. Anda di sini untuk berbincang atau berbicara tentang perkara di dunia sekeliling anda yang kadangkala tidak logik. Di sini ada sedikit peraturan yang perlu anda patuhi. Jika peraturan tersebut tidak dipatuhi mungkin kredit anda dipotong atau anda akan diberikan AMARAN.


1. Hanya topik/thread yang sesuai dan berkaitan dibincangkan disini. Jika tidak sesuai MOMOD berhak menutup/memindahkan tanpa sebarang notis. Sebolehnya gunakan fungsi 'search' dahulu sebelum membuka sebarang topik/thread. Jika anda mempunyai cerita berkaitan dengan topik yang sedia ada, sila post di topik tersebut tanpa perlu membuka topik baru.KECUALI jika anda ingin menceritakan kisah bersambung tentang anda atau kisah berkaitan pengalaman anda sendiri (pastinya bukan hanya 1 cerita daripada anda di dalam thread tersebut).

2. Sila gunakan perkataan atau ayat yang mudah difahami forumer lain. Jika boleh jangan gunakan bahasa SMS  di dalam posting anda. Jika anda mengambil cerita/gambar/info dari web atau blog lain, SILA BERIKAN KREDIT.

3. Jika anda meminta tolong dari forumer untuk mendapatkan rawatan atau apa sahaja yang berkaitan, sebarang RISIKO/KERUGIAN adalah di bawah tanggungjawab anda sendiri. Pihak Cari Forum tidak akan bertanggungjawab jika anda mendapat KESULITAN walaupun anda mengenali individu tersebut melalui forum ini.

4. Tidak dibenarkan berborak kosong di setiap topik/thread. Silalah berborak di thread yang telah disediakan.

5. Elakkan dari melakukan kesalahan seperti :

- Advertisement/ Scam/ Spam
- Disrespect/ Insult/ Rude
- Hostile/ Vulgar Languages
- Multiple Posting/ Same Thread
- Name Calling/ Personal Attack
- Problematic Avatar/ Signature
- Provocation/ Sarcasm/ Racist
- Political Issue

6. Forumer DILARANG KERAS untuk membuka thread/membuat post yang mengandungi:

- Link ke website/blog milik peribadi, . Sila gunakan board berkaitan untuk mempromosikan website/blog anda.
- Iklan tentang jual beli. Sila gunakan board Jual Beli/Classified untuk urusan/pengiklanan anda.
- Unsur-unsur spam, dengan niat untuk 'bump' atau 'up'kan thread. Contoh : 'check in', 'bookmarked' dll

SEBARANG PERMASALAHAN/PERTANYAAN/KEMUSYKILAN, Sila berhubung secara Private Message dengan MOMOD bertugas.

SELAMAT BERFORUM!!!!!

Untuk membaca peraturan forum, Sila klik Peraturan Cari Forum
12345678910... 172Next
Return Post new threads
New window Filter: All All time Ordered by: Last Post|Digest
Author Rep/View Last Post
Annoncement Annoncement: FREEDOM TO SPEAK & THE RESPONSIBILITY admin 23-6-2012    
This Forum MPS ~ Dark Club attach_img  ...23456..11 BabeYSHa Phone Verified User 25-11-2008 03:24 PM 26526798 Esmiria 12-10-2014 10:27 AM
This Forum RUMAH BERPUAKA MOMODS - [R.P. 225] ...23456..69 medangmru 13-3-2011 07:50 PM 17043989 medangmru 26-9-2014 03:27 PM
This Forum Koleksi Gambar-Gambar Pelik/Aneh/Misteri attach_img digest  ...23456..63 classy 13-3-2006 04:10 PM 1567643721 myakayina 23-9-2014 12:18 PM
Attn : Baca Dulu Sebelum Posting![Update: 24/02/2014 BabeYSHa Phone Verified User 12-3-2009 08:47 AM 420945 Santeira 24-2-2014 11:34 AM
  Forum threads   
Misteri Air Berbuih di Tasek Kenyir Newbie Thread attach_img  ...2 MawiMawas 14-10-2014 09:12 AM 262522 nasi_goreng 21-10-2014 10:30 PM
Poll Pusar atas kepala ade barape? digest  ...23456..10 rurouni_khairul cPlan User 11-3-2007 06:01 PM 24532159 drlinda08 21-10-2014 10:18 PM
KOMA atau PUAKA - mana lagi misteri???  ...2 orangbesi 12-10-2014 05:28 PM 441486 phiyya 21-10-2014 09:54 PM
Kisah Mengigil Bersama Abang Rusdi (kadang2 tak gigil tapi kadang2 gigil jugak) Newbie Thread  ...2345 abang_rusdi 13-10-2014 07:20 PM 1024190 abang_rusdi 21-10-2014 08:53 PM
Padah tak ikut nasihat orang tua-tua New kazman Phone Verified User 21-10-2014 11:45 AM 8515 ninja boy 21-10-2014 06:43 PM
[Ultra Best][Siri Mari Tidur Bukak Lampu] #2082 Mean Girl 2 [3] - Page. 84 Newbie Thread attach_img digest agree  ...23456..85 JokesCop 13-12-2013 07:45 AM 2105154052 musangcomel 21-10-2014 06:23 PM
Spirit Of The Coin  ...2 pestol 29-7-2013 12:27 PM 283179 eydarahim 21-10-2014 04:18 PM
GAMBAR POCHONG Newbie Thread attach_img  ...2 New proboscis 17-10-2014 02:23 PM 442059 iznanaziz 21-10-2014 04:03 PM
Ku sangkakan hantu.... tapi rupanya.... digest heatlevel agree  ...23456..25 zadzamusa 7-4-2011 09:31 PM 60947816 khailya 21-10-2014 03:22 PM
Cincin & Batu New angahsmart Phone Verified User 21-10-2014 11:17 AM 8298 kintan 21-10-2014 02:32 PM
Cerita-cerita Mistik bersama Hantu Killer Part 4 agree  ...23456..7 hantukiller 25-6-2014 04:42 PM 1576473 woddy 21-10-2014 01:37 PM
Ahli arkeologi jumpa kubur puntianak New Akulah7E. 19-10-2014 11:42 AM 31060 epysha 21-10-2014 12:25 PM
Kisah Seram Di Bangi, Kajang Dan UKM heatlevel  ...23456..14 kingcarlos 10-10-2011 09:17 AM 33055394 LipasComel 21-10-2014 12:08 PM
Poll Poll: Jantina pengunjung2 di bod MPS  ...23456 tapaksulaiman 22-1-2009 02:57 PM 14415055 Grengo 21-10-2014 10:22 AM
Hantu Kat Tempat Kerja Saya  ...23 Ferr_Remy 7-6-2014 05:44 PM 674517 myakayina 21-10-2014 08:44 AM
Koleksi Pengalaman Antu / Misteri- Aku, Keluarga dan Kekawan agree New BeyondSight 18-10-2014 04:38 AM 5656 ginger_me82 21-10-2014 07:27 AM
Team Seekers Forum Cari (TSFC) agree  ...23456..9 mr_cool5885 8-8-2014 09:41 PM 2186120 rdzaccess 21-10-2014 06:31 AM
ganggu sepanjang menjadi pelajar di politeknik Newbie Thread  ...2 babun_gojes Phone Verified User 28-8-2014 10:46 AM 483525 mummy_vouge 21-10-2014 01:17 AM
[BEST]Kejadian Seram Sejuk Dalam Hidup Aku...update 7/8/2014 Newbie Thread attachment digest agree  ...23456..9 omenn 20-5-2014 11:56 AM 21315361 mamakael 20-10-2014 05:03 PM
kisah hidup aku yang tak berapa nak seram. Newbie Thread  ...2 Babyaudrey Phone Verified User 3-10-2014 11:37 AM 471748 kordi 20-10-2014 05:02 PM
mengesan barang hilang  ...2345 assafdiyah Phone Verified User 17-11-2012 10:06 PM 11610392 azrain98 20-10-2014 04:48 PM
12345678910... 172Next
Return Post new threads

Quick Post

Still can enter 80 character(s)
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 21-10-2014 11:07 PM , Processed in 0.299103 second(s), 29 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top