CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Misteri, Paranormal & Sakti
PERATURAN  BOD MPS


Selamat datang ke Bod Misteri, Paranormal & Sakti. Anda di sini untuk berbincang atau berbicara tentang perkara di dunia sekeliling anda yang kadangkala tidak logik. Di sini ada sedikit peraturan yang perlu anda patuhi. Jika peraturan tersebut tidak dipatuhi mungkin kredit anda dipotong atau anda akan diberikan AMARAN.


1. Hanya topik/thread yang sesuai dan berkaitan dibincangkan disini. Jika tidak sesuai MOMOD berhak menutup/memindahkan tanpa sebarang notis. Sebolehnya gunakan fungsi 'search' dahulu sebelum membuka sebarang topik/thread. Jika anda mempunyai cerita berkaitan dengan topik yang sedia ada, sila post di topik tersebut tanpa perlu membuka topik baru.KECUALI jika anda ingin menceritakan kisah bersambung tentang anda atau kisah berkaitan pengalaman anda sendiri (pastinya bukan hanya 1 cerita daripada anda di dalam thread tersebut).

2. Sila gunakan perkataan atau ayat yang mudah difahami forumer lain. Jika boleh jangan gunakan bahasa SMS  di dalam posting anda. Jika anda mengambil cerita/gambar/info dari web atau blog lain, SILA BERIKAN KREDIT.

3. Jika anda meminta tolong dari forumer untuk mendapatkan rawatan atau apa sahaja yang berkaitan, sebarang RISIKO/KERUGIAN adalah di bawah tanggungjawab anda sendiri. Pihak Cari Forum tidak akan bertanggungjawab jika anda mendapat KESULITAN walaupun anda mengenali individu tersebut melalui forum ini.

4. Tidak dibenarkan berborak kosong di setiap topik/thread. Silalah berborak di thread yang telah disediakan.

5. Elakkan dari melakukan kesalahan seperti :

- Advertisement/ Scam/ Spam
- Disrespect/ Insult/ Rude
- Hostile/ Vulgar Languages
- Multiple Posting/ Same Thread
- Name Calling/ Personal Attack
- Problematic Avatar/ Signature
- Provocation/ Sarcasm/ Racist
- Political Issue

6. Forumer DILARANG KERAS untuk membuka thread/membuat post yang mengandungi:

- Link ke website/blog milik peribadi, . Sila gunakan board berkaitan untuk mempromosikan website/blog anda.
- Iklan tentang jual beli. Sila gunakan board Jual Beli/Classified untuk urusan/pengiklanan anda.
- Unsur-unsur spam, dengan niat untuk 'bump' atau 'up'kan thread. Contoh : 'check in', 'bookmarked' dll

SEBARANG PERMASALAHAN/PERTANYAAN/KEMUSYKILAN, Sila berhubung secara Private Message dengan MOMOD bertugas.

SELAMAT BERFORUM!!!!!

Untuk membaca peraturan forum, Sila klik Peraturan Cari Forum
12345678910... 173Next
Return Post new threads
New window Filter: All All time Ordered by: Last Post|Digest
Author Rep/View Last Post
Annoncement Annoncement: FREEDOM TO SPEAK & THE RESPONSIBILITY admin 23-6-2012    
This Forum RUMAH BERPUAKA MOMODS - [R.P. 225] ...23456..69 medangmru 13-3-2011 07:50 PM 17053990 BabeYSHa 20-11-2014 08:51 AM
This Forum MPS ~ Dark Club attach_img  ...23456..11 BabeYSHa Phone Verified User 25-11-2008 03:24 PM 26628320 anna.arol 17-11-2014 04:32 PM
This Forum Koleksi Gambar-Gambar Pelik/Aneh/Misteri attach_img digest  ...23456..63 classy 13-3-2006 04:10 PM 1569648091 proboscis 24-10-2014 11:37 AM
Attn : Baca Dulu Sebelum Posting![Update: 24/02/2014 BabeYSHa Phone Verified User 12-3-2009 08:47 AM 421405 Santeira 24-2-2014 11:34 AM
  Forum threads   
RUMAH BORAK GPR ~ V181 attach_img  ...23456..78 ip_lepat 12-6-2014 06:58 AM 194012236 kucingkarate 22-11-2014 10:37 AM
Kisah dari Pengalaman Sendiri Newbie Thread  ...23456..7 cik.nana Phone Verified User 12-11-2014 03:14 PM 1715316 cik.nana 22-11-2014 09:58 AM
Kawan aku Bunian??? agree  ...234 uncle_syib Phone Verified User 25-3-2013 05:14 PM 8712946 CikYaw 22-11-2014 09:39 AM
cerita petang tadi di sekolah akak... New ticer_bunga 21-11-2014 11:40 PM 5233 CikYaw 22-11-2014 09:34 AM
Cerita Macam-Macam dari Aerolz  ...2 New aerolz Phone Verified User 21-11-2014 12:02 PM 30604 zakutaki91 22-11-2014 07:22 AM
Pengalaman seriau pemandu van jenazah New berun 18-11-2014 11:30 AM 131390 kenarihitam 22-11-2014 07:03 AM
Suasana pegembumian seorang pengamal ilmu hitam New berun 20-11-2014 05:38 PM 181407 kenarihitam 22-11-2014 06:57 AM
Kisah seram (Ker??) layan... New Fyka_93 19-11-2014 02:16 AM 11408 Fyka_93 22-11-2014 04:21 AM
2014-2020: Berapa Usia Jin Tertua Yang Anda Pernah Jumpa? attach_img agree  ...23456..26 coway_daddy Phone Verified User 12-7-2014 08:47 PM 62628453 coway_daddy 22-11-2014 02:51 AM
pengalaman seram saya penah alami New sedi78 Phone Verified User 20-11-2014 02:17 PM 15507 GadaGitGitGaT 22-11-2014 02:29 AM
MANUSIA BERBICARA JIN Newbie Thread New mr.makio Phone Verified User 20-11-2014 05:52 AM 8529 pisangbaik 22-11-2014 12:23 AM
Skeri Ridel N anser  ...23456..12 New Esmiria 19-11-2014 08:28 AM 2872665 Esmiria 21-11-2014 11:50 PM
1001 cerita - kisah dan teladan perawat islam (Update 21/11/2014) heatlevel  ...23456..18 kairouseki 14-6-2011 03:24 PM 42760006 kairouseki 21-11-2014 11:25 PM
Apa maksud mimpi ttg buaya? New inayah83 21-11-2014 04:47 PM 10198 inayah83 21-11-2014 10:43 PM
Poll Tolak Credit Guna Bahasa SMS. Setuju tak? agree  ...2345 shieda Phone Verified User 12-5-2013 01:42 PM 1085450 razhar 21-11-2014 09:20 PM
[Ultra Best][Siri Mari Tidur Bukak Lampu] #2173 Mean Girl 2 [5] - Page. 87 Newbie Thread attach_img digest agree  ...23456..90 JokesCop 13-12-2013 07:45 AM 2226173733 MissQaseh 21-11-2014 09:18 PM
rasa seram & takot dalam rumah sendiri  ...2 New budakshinchan Phone Verified User 17-11-2014 02:59 PM 431378 dubuk 21-11-2014 06:55 PM
My Angker Story Collection digest heatlevel agree  ...23456..8 haikal_fadzil 2-7-2010 11:08 AM 18633042 haikal_fadzil 21-11-2014 06:55 PM
KOMA atau PUAKA - mana lagi misteri???  ...234 orangbesi 12-10-2014 05:28 PM 873146 orangbesi 21-11-2014 05:25 PM
Poll Poll: Korang rasa cerita dalam bod MPS ni seram ke tak?  ...234 tapaksulaiman 31-12-2008 10:45 AM 985884 mystica 21-11-2014 05:19 PM
Kisah Mengigil Bersama Abang Rusdi (kadang2 tak gigil tapi kadang2 gigil jugak) Newbie Thread agree  ...23456..14 abang_rusdi 13-10-2014 07:20 PM 32814249 zakutaki91 21-11-2014 03:35 PM
12345678910... 173Next
Return Post new threads

Quick Post

Still can enter 80 character(s)
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 22-11-2014 10:38 AM , Processed in 0.211796 second(s), 29 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top