CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

QQ登录

只需一步,快速开始

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Misteri, Paranormal & Sakti
PERATURAN  BOD MPS


Selamat datang ke Bod Misteri, Paranormal & Sakti. Anda di sini untuk berbincang atau berbicara tentang perkara di dunia sekeliling anda yang kadangkala tidak logik. Di sini ada sedikit peraturan yang perlu anda patuhi. Jika peraturan tersebut tidak dipatuhi mungkin kredit anda dipotong atau anda akan diberikan AMARAN.


1. Hanya topik/thread yang sesuai dan berkaitan dibincangkan disini. Jika tidak sesuai MOMOD berhak menutup/memindahkan tanpa sebarang notis. Sebolehnya gunakan fungsi 'search' dahulu sebelum membuka sebarang topik/thread. Jika anda mempunyai cerita berkaitan dengan topik yang sedia ada, sila post di topik tersebut tanpa perlu membuka topik baru.KECUALI jika anda ingin menceritakan kisah bersambung tentang anda atau kisah berkaitan pengalaman anda sendiri (pastinya bukan hanya 1 cerita daripada anda di dalam thread tersebut).

2. Sila gunakan perkataan atau ayat yang mudah difahami forumer lain. Jika boleh jangan gunakan bahasa SMS  di dalam posting anda. Jika anda mengambil cerita/gambar/info dari web atau blog lain, SILA BERIKAN KREDIT.

3. Jika anda meminta tolong dari forumer untuk mendapatkan rawatan atau apa sahaja yang berkaitan, sebarang RISIKO/KERUGIAN adalah di bawah tanggungjawab anda sendiri. Pihak Cari Forum tidak akan bertanggungjawab jika anda mendapat KESULITAN walaupun anda mengenali individu tersebut melalui forum ini.

4. Tidak dibenarkan berborak kosong di setiap topik/thread. Silalah berborak di thread yang telah disediakan.

5. Elakkan dari melakukan kesalahan seperti :

- Advertisement/ Scam/ Spam
- Disrespect/ Insult/ Rude
- Hostile/ Vulgar Languages
- Multiple Posting/ Same Thread
- Name Calling/ Personal Attack
- Problematic Avatar/ Signature
- Provocation/ Sarcasm/ Racist
- Political Issue

6. Forumer DILARANG KERAS untuk membuka thread/membuat post yang mengandungi:

- Link ke website/blog milik peribadi, . Sila gunakan board berkaitan untuk mempromosikan website/blog anda.
- Iklan tentang jual beli. Sila gunakan board Jual Beli/Classified untuk urusan/pengiklanan anda.
- Unsur-unsur spam, dengan niat untuk 'bump' atau 'up'kan thread. Contoh : 'check in', 'bookmarked' dll

SEBARANG PERMASALAHAN/PERTANYAAN/KEMUSYKILAN, Sila berhubung secara Private Message dengan MOMOD bertugas.

SELAMAT BERFORUM!!!!!

Untuk membaca peraturan forum, Sila klik Peraturan Cari Forum
12345678910... 176Next
Return Post new threads
New window Filter: All All time Ordered by: Last Post|Digest
Author Rep/View Last Post
Annoncement Annoncement: FREEDOM TO SPEAK & THE RESPONSIBILITY admin 23-6-2012    
This Forum RUMAH BERPUAKA MOMODS - [R.P. 225] ...23456..69 medangmru 13-3-2011 07:50 PM 17103996 medangmru 25-11-2014 03:38 PM
This Forum ★★MPS ~ Dark Club★★ attach_img  ...23456..11 BabeYSHa Phone Verified User 25-11-2008 03:24 PM 26629744 anna.arol 17-11-2014 04:32 PM
This Forum Koleksi Gambar-Gambar Pelik/Aneh/Misteri attach_img digest  ...23456..63 classy 13-3-2006 04:10 PM 1569652325 proboscis 24-10-2014 11:37 AM
Attn : Baca Dulu Sebelum Posting![Update: 24/02/2014 BabeYSHa Phone Verified User 12-3-2009 08:47 AM 421826 Santeira 24-2-2014 11:34 AM
  Forum threads   
ganas betul! boleh pulak main tumbuk-tumbuk atas penerbangan.. New Nusantara77 22-12-2014 01:36 PM 7276 TokAdi 22-12-2014 09:53 PM
Edisi 3 Pagi: Seorang Nenek Di Pinggir Jalan? agree  ...23 New Santeira 17-12-2014 12:30 PM 732634 saladin780 22-12-2014 09:51 PM
bukan main lagi kad hari jadi dia.. ni belum kad kahwin lagi. untunglaah.. New Nusantara77 22-12-2014 01:28 PM 16593 MokChu 22-12-2014 09:42 PM
kalau kat negara malaysia pulak, pantai mana yang korang rasa seram? New Nusantara77 22-12-2014 01:13 PM 10341 k_a_a 22-12-2014 09:03 PM
Burung Dan Pontianak? New damian_lee 22-12-2014 04:54 PM 5187 MokChu 22-12-2014 08:59 PM
Kulit kepala ‘cleaner’ ni tercabut dekat Empire Subang?! attach_img New RockLee86 Phone Verified User 22-12-2014 07:00 PM 0171 RockLee86 22-12-2014 07:00 PM
Kisah dari Pengalaman Sendiri Newbie Thread attach_img digest agree  ...23456..16 cik.nana Phone Verified User 12-11-2014 03:14 PM 39218112 cik.nana 22-12-2014 06:27 PM
Salah Tuntut Ilmu atau Ilmu makan Diri???? New damian_lee 22-12-2014 09:52 AM 9477 k_a_a 22-12-2014 05:55 PM
[BEST]kisah-kisah angker nona sari - UPDATE! Newbie Thread attach_img digest agree  ...23456..23 non.sari 24-9-2013 12:08 AM 55539310 non.sari 22-12-2014 04:12 PM
Biru Ungu Cinta Pertamaku. Newbie Thread agree  ...2345 SeeraAsyikin 15-12-2014 06:08 PM 1055071 salmeah 22-12-2014 04:08 PM
institut latihan yang seram... New makkenits Phone Verified User 22-12-2014 10:25 AM 9566 angahsmart 22-12-2014 04:06 PM
kata ustaz2 umah tangga aku disihir New WanitaBiasa 20-12-2014 06:18 AM 191285 kzamam 22-12-2014 03:51 PM
kisah serammm... Newbie Thread agree  ...23456..7 Hatida Phone Verified User 1-12-2014 10:38 AM 1634743 Hatida 22-12-2014 01:41 PM
Kisah Mengigil Bersama Abang Rusdi (kadang2 tak gigil tapi kadang2 gigil jugak) Newbie Thread digest agree  ...23456..18 abang_rusdi 13-10-2014 07:20 PM 44622287 gula_tebu 22-12-2014 01:39 PM
Fia dan Kebolehannya Newbie Thread agree  ...234 trexxxxxi Phone Verified User 22-10-2014 07:11 PM 855787 bebey84 22-12-2014 12:40 PM
pesta mayat kanak-kanak agree New Nusantara77 16-12-2014 02:24 PM 121215 fifie_olin 22-12-2014 10:35 AM
[BEST + ULTRA SERAM ]Misteri Riviera II Apartment attach_img digest agree  ...23456..32 brown93 29-10-2012 08:45 PM 780129302 eco_internet 22-12-2014 10:20 AM
[MERGED]MIstRI Di SeKOLah DLL.. jom kongsi pnglmnV6 (link pg1) digest heatlevel agree  ...23456..63 halimi78 21-7-2010 12:40 AM 155671011 halimi78 22-12-2014 09:45 AM
Hasad dengki adik beradik sendiri Newbie Thread agree  ...23456 nur_ieyfa Phone Verified User 12-12-2014 08:10 AM 1396314 wanzackraizzo 22-12-2014 09:14 AM
Isteri disihir Newbie Thread attach_img  ...23 axeman 2-9-2014 07:44 PM 666287 dondangdendang 22-12-2014 07:48 AM
pengalaman misteri agree  ...23456..9 ismiulammraja 27-5-2014 01:50 PM 20713705 cvmn123 22-12-2014 02:19 AM
12345678910... 176Next
Return Post new threads

Quick Post

Still can enter 80 character(s)
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 22-12-2014 10:12 PM , Processed in 0.257412 second(s), 29 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top