CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Author: nrshahirah

Seri Kembangan / Serdang

   Close [Copy link]

Rank: 4

Post on 24-6-2010 09:46 PM |All posts
Reply  raindie

Makcik blonde??Tak tau plak aku dan tak pernah dengar...kedai kak esah ker nie/ked ...
danedzya Post at 24-6-2010 21:31



yes yes u were rite..
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 25-6-2010 01:38 AM |All posts
budak upm melapor diri..
Imagine there's no countries,
it isn't hard to do,
nothing to kill or die for,
and no religion too.
Imagine all the people,
living life in peace
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 25-6-2010 03:59 AM |All posts
berita bulan 1 ari tu:

More jams in store for motorists in Serdang

By OH ING YEEN

ONGOING development along Jalan Putra Permai and the Damansara-Puchong Highway (LDP) is expected to worsen the traffic condition at the Serdang interchange, which is already congested during peak hours.

According to traffic studies, traffic from the development projects is estimated to be 15,000 pcu/hr (vehicles per hour).




The residential and commercial units are expected to generate 8,000 and 7,000 vehicles per hour, respectively.

Pang Kon Shing, who lives in Kota Perdana, said heavy road usage and upcoming developments were the contributing factors for traffic jams at the interchange.

Nowadays, the congestions begins even before 7am.

I saw a sign near the Taman Equine Jusco stating that a hypermarket would be built there. I also heard that another hypermarket is expected to build a branch here as well. These will definitely cause more congestion.

I hope that the roads can be widened to accommodate more traffic, the 52-year-old machine operator said.

Pinggiran Putra resident David Santana, who frequently uses the interchange when travelling to Putrajaya, Puchong and Kajang, said overdevelopment was among the causes for the traffic congestion.

Theres too much development going on in the area and the roads are too narrow.

During peak hours, the interchange will be choked up and the queue can stretch for up to 1km,
Impatient motorists who try to cut the queue only add to the mess, the 41-year-old businessman said.

Highway concessionaire Lingkaran Trans Kota Sdn Bhd (Litrak) communications head Bhavani Krishna Iyer said the highway had a capacity of 8,000 vehicles during peak hours.

However, with the on-going development projects, we foresee that the traffic volume will increase and, according to our studies, it will be doubled in the next three years.

This needs urgent attention from the authorities and a co-ordinated effort is needed, she said.

When contacted, Subang Jaya Municipal Council (MPSJ) public relations officer Azfarizal Abdul Rashid said developers were required to provide contributions for infrastructure, and the amount depended on the nature of the development project.

However, on the question on the councils role in curbing overdevelopment along Jalan Putra Permai, he has yet to reply by press time.

According to a senior officer from the Selangor Public Works Department (JKR) they have sent a proposal to the Works Ministry for a flyover from Equine Park to the Serdang Interchange to ease comgestion.


The highway planning unit is now studying the proposal, he said.



sabar je la....lagi 20 thn baru abis study kot
1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 25-6-2010 09:08 AM |All posts
budak upm melapor diri..
Duta lover Post at 25-6-2010 01:38


mengimbau kesah lampau sejenak jaahh
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 2-7-2010 10:22 AM |All posts
salam semua.. saya org kota perdana.. nak melapor diri
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 2-7-2010 05:09 PM |All posts
kalau ade sape2 tau ade rumah sewa kat taman pinggiran putra nie, bgtau aku ehh...
tak larat dah nak dok kat vista pinggiran tu....nak dok umah atas tanah lak.
umah vista tu aku nak sewakan lak....
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 4-7-2010 12:29 AM |All posts
Reply 1731# azie_fariza


    rumah depan baru je org masuk....kalo tak...berjiran kita
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 5-7-2010 04:35 PM |All posts
3 hb ritu ada jam teruk dari s. kmbangn menuju ke tmn equine dalam kul 7 mlm gitu.. dari kejauhan nmpak bomba n 2 ambulan.. teruk ke eksiden tu?
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 5-7-2010 09:19 PM |All posts
Reply 1# nrshahirah

Boleh makan kat kedai Anjung di Taman Sri Serdang, dekat dgn sekolah kebangsaan cina seri kembangan... Banyak pilihan,servis OK, kedai bersih dan harga berpatutan..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 6-7-2010 06:12 AM |All posts
Reply 1734# yasmin08

Best ker lepak anjung...??Stakat nak minum ptg ok laa...kalo nak makan berat,bukan pilihan ku..
Live to Ride
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 6-7-2010 03:44 PM |All posts
saper tau kat area equine ni ader org yg boleh repair water heater x..?? water heater kat umah osak plak..warranty bru je abess..ish..ish..
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 6-7-2010 04:48 PM |All posts
Reply 1735# danedzya


Ooo.. ya ke? Tak pasti lak Anjung yg nko masukkan sama dgn yg aku cite niih...{:1_143:}  Sebab bagi akulah, kalu nak makan makanan berat OK gak sebab boleh tempah -masak  makanan panas, ada pilihan makanan barat (western food) juga ... Rasanya , boleh tahan jugak...

Anjung ni yg ada banyak bengkel kereta sekeliling restoran niih..Nko pegi yg ini ke? Ya lah, cita rasa setiap org pun lain2{:1_134:}......tak pe..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 6-7-2010 10:06 PM |All posts
Reply 1737# yasmin08

betul tu..lain org lain citarasa..kat serdang nie kalo ikutkan aku semua kedai makan aku dah jemu dah sebenarnya...
Kalo nak makan berat biasanya aku pegi Kembangan Paradise depan bomba tu...boleh laa tahan walau tak sesedap mana pun..
Live to Ride
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 6-7-2010 10:09 PM |All posts
Reply 1738# danedzya


Ooo..nanti aku cuba ke Kembangan Paradise yg nko cakapkan niih.. Depan bomba ya.. TK .. maklumat baru.. {:1_143:}
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 8-7-2010 11:30 AM |All posts
berita bulan 1 ari tu:



sabar je la....lagi 20 thn baru abis study kot
ecomoda012 Post at 25-6-2010 03:59



    projek buat persimpangan MEX ke Equine tu nmpak dah rancak...

tapi risau plak bila siap nanti makin byk kereta dari Putrajaya yg nak elak tol akan masuk ke Equine utk ke simpang masuk MEX tu...
(macam simpang kat Bdr THO nak elak tol Grand Saga)

so projek ni mcm x beri apa2 penyelesaian pun kat trepik jem kat SK ni
siapa mau kena kangkung??kzz ..kzzz
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 8-7-2010 12:18 PM |All posts
projek buat persimpangan MEX ke Equine tu nmpak dah rancak...

tapi risau plak bila siap ...
tebuanharimau Post at 8-7-2010 11:30


kena buat satu flyover dr putra/cyber terus ke sk nie...
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 8-7-2010 09:49 PM |All posts
saya dok taman balakong jaya (yg masuk kat MACY tu) boleh join? hehehe.. tapi kalau makan2 suke p bangi. sana mcm besh! sapa da try tupai2 yg dekat ukm tu? sodap tak?
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 9-7-2010 12:13 AM |All posts
Post Last Edit by danedzya at 9-7-2010 00:19

Reply 1742# mimi_sk

biasa jer...kalo ko pernah makan restoran tupai2 kat Jln Dewan Bahasa Pustaka tu lebih kurang laa...

bagi aku tomyam dia jer yg sedap...

yg lain2 aku tak puas hati makan kat situ adalah ala-carte dan steamboat tak leh nak combined....
boleh sebenarnya tapi tak digalakkan...

Cth:- Kalo ko pergi husband & wife laa contohnya...laki ko nak makan ala-carte (by order) dan ko plak nak makan steamboat yg pakejnyer RM25/= satu kepala...mesti ko nak dok satu meja kan??
Pastu ada pengawas yg akan memerhatikan laki ko tak boleh makan langsung hatta mencuit jamah hatta satu biji fishball pun(menu dari steamboat  ko tu)...jika terjadi ,maka sepakan penalti akan di berikan......laki ko akan dicharge RM25/= lagi sebab makan steamboat tu...so konsider 2 kapla dah...ini adalah warning yg diberikan oleh waiters kat situ masa aku try nak combine 2 pakej tu...
Ko bayangkan kalo pergi satu family...mcm mana nak control..??bawak budak lagi..dah sah2 anak ko nak jamah sket...so terbang RM12/= utk pakej steamboat kanak2...walaupun anak ko tak makan sangat...

Hampeh tul....so kalo nak steamboat..satu family kena makan steamboat..kalo nak ala carte pun begitu juga...lain ler kalo ko manyak duit nak cover semua....
1

View rating log

Live to Ride
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 10-7-2010 05:33 PM |All posts
Reply 1743# danedzya
ha?? yeke?? tapi macam klaka pon ade gak! kkuikuikui! macam horror pon ade.. kitorang tak pernah lagi try  steamboat kat tupai2 kl tyu.. awak ske yg tomyam air kelapa tu ke?? guwe mcm takbleh nak blah sangat laa mende tu.. maybe saikoloji je kot.. tapi kureng skit laa.. haha! ghupenye diriku tak laa se adventure mana bab2 makan nie ek? heheh!

p/s: ade tak sini yg bli umah kat townhouse balakong jaya tu ek? nak tanye laa.. bleh ke nak beli tapi taknak dia siap furnished? banyak tak beza furnish n yg kosong?
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 12-7-2010 09:47 PM |All posts
bila ntah giant tue nak siap... jalan dah makin sempit... rosak lak tuh.... sighh....
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 13-7-2010 07:11 AM |All posts
Reply 1745# ayzed


    tak lama lagi siap le tu....tiang billboard dah naik...jln mmg makin teruk ....eh tesco dah start bina ke belom?
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 13-7-2010 07:43 AM |All posts
Reply 1746# ecomoda012


    tulah... jalan makin sesak... pagi2 berebut dengan lori ... sigh...  .. tesco x nampak tanda2 buat lagi tue....
Reply

Props Report

idx  

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 13-7-2010 04:58 PM |All posts
Reply  mimi_sk

biasa jer...kalo ko pernah makan restoran tupai2 kat Jln Dewan Bahasa Pustaka tu l ...
danedzya Post at 9-7-2010 00:13

Kalau korang nak makan buffet steamboat baik korang try kat Restoran@MAEPS tue..RM20 jer..suasana pun best!!
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 13-7-2010 05:18 PM |All posts
Reply 1748# idx


yg nie restoran dia aku dah gi...gi nengok menu jer..tapi belum try lagi sebab aku gi ari tu kira masih ptg
dan baru balik dari flea market tu...masih kenyang...

dari review memember yg dah gi cakap OK...tapi aku tak try makan lagi laa....
Live to Ride
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 13-7-2010 06:13 PM |All posts
Reply  ayzed


    tak lama lagi siap le tu....tiang billboard dah naik...jln mmg makin teruk :m ...
ecomoda012 Post at 13-7-2010 07:11


dah nampak mcm diratakan bukit2 tu.

eh, tesco nie nak buat kat sebelah highway MEXS tu ke? yg bersebelahan ngan maybank tu ke?
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 23-11-2014 05:06 AM , Processed in 0.161458 second(s), 31 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top