CARI Infonet

Title: Kat mana ada jual rambut palsu di area KL / Sel ? [Print this page]

Author: island_insane    Time: 30-8-2006 09:07 PM
Title: Kat mana ada jual rambut palsu di area KL / Sel ?
Kat mana ada jual rambut palsu di area KL / Sel ?

Dan berapa harganya untuk rambut palsu biasa yg panjang tu?
Author: Hana    Time: 30-8-2006 09:13 PM
kawan aku penah ckp..kat sg wang dan midvalley..
ari tu aku jalan2..aku pun nampak kedai rambut palsu nie ada kat ampang park..
tapi, kawan aku suka beli kat midvalley..dia kata..rambut palsu nmpk mcm real...
Author: lows^man^lyrics    Time: 30-8-2006 09:47 PM
Title: Reply #1 island_insane's post
kat saloon rambut..harga depends jenis rambut yg ko nak beli:tq:
Author: amoinye    Time: 30-8-2006 11:35 PM
ermm kalau tak silap kat Lot 10 ada satu kedai jual rambut palsu..not sure kedai tuh ada lagi ke tak..sg wang pun ada banyak..
Author: azerlma    Time: 1-9-2006 10:50 AM
kat sunway piramid pun ader... beso gaks kedai nye...
Author: mssG    Time: 1-9-2006 11:28 AM
kat kl plaza, tingkat 3 ke 4, ade one whole big shop!tapi harga agak mahal sbb kualiti bagus and erra fazira slalu beli kat situ, so kira agak popular la kedai nih, beratus2 rambut palsu, naik lemas laa kiranye..good luck!!

kalau nak murah, kat sinma pun ade...
Author: shidahameera    Time: 2-10-2007 04:24 PM
Originally posted by mssG at 1-9-2006 11:28 AM
kat kl plaza, tingkat 3 ke 4, ade one whole big shop!tapi harga agak mahal sbb kualiti bagus and erra fazira slalu beli kat situ, so kira agak popular la kedai nih, beratus2 rambut palsu, naik le ...


rambut palsu kat SHINS ada, giant kelana jaya, dan semua giant rasanya ada, tapi bukan dlm giant store kat luar dialah
Author: gilakentang    Time: 2-10-2007 04:41 PM
Kat Sg Wang banyak
Author: elmosofea    Time: 2-10-2007 04:54 PM
i pernah beli kat area pandan rasanye..nak kasitau addr tak ingat coz ikut kwn pegi..kuality mmg elok..n murah pun..rm70 kalau tak silap....mcm real..kat sini lah erra fazira selalu beli hehehe..

tapi tu lah i beli till now tak guna lagi coz tak reti nak pakai sendiri..simpan aje dlm kotak..kuang..kuang..kuang..
Author: shidahameera    Time: 2-10-2007 05:25 PM
Originally posted by elmosofea at 2-10-2007 04:54 PM
i pernah beli kat area pandan rasanye..nak kasitau addr tak ingat coz ikut kwn pegi..kuality mmg elok..n murah pun..rm70 kalau tak silap....mcm real..kat sini lah erra fazira selalu beli hehehe.. ...


rambut palsu mmg tak tahan lama, saya pun tak tau camner nak jaga.
beli tahun lepas rm230 kat shins, la ni nak pakai dah rosak, dia jadi kerinting pulak
Author: tightcherry    Time: 3-10-2007 12:47 AM
kat kedai jenny pandan jaya.. kalau sape2 nak, i bole orderkan..
Author: elmosofea    Time: 3-10-2007 07:54 AM
Originally posted by tightcherry at 3/10/2007 12:47 AM
kat kedai jenny pandan jaya.. kalau sape2 nak, i bole orderkan..


I rasa kedai ni lah yg i pegi kalau tak silap, jenis rumah kedai right? Not expensive..price dlm rm70 kan?
Author: elmosofea    Time: 3-10-2007 07:57 AM
Title: Reply #10 shidahameera's post
i lak tak pernah guna pun...letak dlm box, but it's still in good condition.

kalau tak silap i, u bleh basuh then gantung kan kasi kering sendiri...no blow dry. if want it lasting better beli tpt letak rambut tu kan...that's what seller tu kasi tau i dulu2.
Author: reenz013    Time: 3-10-2007 08:12 AM
akt sungai wang ada...kat floor2 belah atas
Author: kacang^soya    Time: 3-10-2007 12:35 PM
Yg jenis siput (bun) punya ader tak, rambut haku panjang bwh wavy, buat siput nampak tak uniform...so cover siput pelesu ok kot...nak pakai ngn kebaya nyonya
Author: reenz013    Time: 3-10-2007 12:39 PM
Title: Reply #15 kacang^soya's post
adalah...kau pergi je kat sungai wang...segala2nyer ada..

jom jalan2
Author: shidahameera    Time: 3-10-2007 01:53 PM
Originally posted by reenz013 at 3-10-2007 12:39 PM
adalah...kau pergi je kat sungai wang...segala2nyer ada..

jom jalan2


jalan2 cari rambut palsu
Author: Ice_Q    Time: 3-10-2007 01:55 PM
Kat Hot Market ada (Sg. Wang) tapi tak tahu berkualiti ke tak.
Dulu selalu lalu dalam Lot 10..ada satu kedai khas utk rambut palsu kat situ.
Author: uminabil    Time: 3-10-2007 02:24 PM
Kat Sunway Pyramid ada satu.......boutique rambut palsu....cuma aku tak ingatlah apa nama boutique tu.....
Author: candiew    Time: 3-10-2007 02:25 PM
nak beli rambut palsu....ambik no nie 0163492326 Jenny Wig...kedai dia kat Pandan Jaya....ramai makeup artist....artist...nyah2 satu malaya turun dtg kedai dia nieh kalo nak borong rambut palsu ...
Author: shidahameera    Time: 3-10-2007 04:50 PM
Originally posted by candiew at 3-10-2007 02:25 PM
nak beli rambut palsu....ambik no nie 0163492326 Jenny Wig...kedai dia kat Pandan Jaya....ramai makeup artist....artist...nyah2 satu malaya turun dtg kedai dia nieh kalo nak borong rambut palsu ...


ehehh....tengkiu,bulehlah i call
Author: chanela255    Time: 3-10-2007 06:13 PM
Originally posted by candiew at 3-10-2007 02:25 PM
nak beli rambut palsu....ambik no nie 0163492326 Jenny Wig...kedai dia kat Pandan Jaya....ramai makeup artist....artist...nyah2 satu malaya turun dtg kedai dia nieh kalo nak borong rambut palsu ...


ha ahhh lalingggg....murahhh and service memuaskan hati ku...baik tul jenny tuhhh...mak sukaa...hehe...so far dah 5 kali g kedai jenny...habis semua fringe mak borong...
Author: arwien    Time: 4-10-2007 12:37 AM
Kat sg. wang ade few kedai yg supply brg2 salon. Harga dia pun aku rasa lagi murah dr tpt2 lain sbb itu ari aku beli hair mask pun lagi murah dr salon rabun biasa.
Author: reenz013    Time: 4-10-2007 10:24 AM
Title: Reply #23 arwien's post
tulah tak silap aku..rege kat situ dlm puloh2 smpi ratus
Author: kiki-lala    Time: 4-10-2007 12:07 PM
kat sg.wang mmg ada .... tapi kat belakang2 ... kena meneroka lah
Author: shidahameera    Time: 4-10-2007 05:43 PM
Originally posted by kiki-lala at 4-10-2007 12:07 PM
kat sg.wang mmg ada .... tapi kat belakang2 ... kena meneroka lah


rasa cam tak nak pakai rambut palsu dahlah, pakai tudunglah pulak. rambut palsu semua boleh jual e-bay ker
Author: ridhuwanrahman    Time: 5-9-2008 11:36 PM
Originally posted by shidahameera at 2-10-2007 05:25 PM


rambut palsu mmg tak tahan lama, saya pun tak tau camner nak jaga.
beli tahun lepas rm230 kat shins, la ni nak pakai dah rosak, dia jadi kerinting pulak


rambut tu sepatutnya disimpan dgn cara menggantung bukan simpan dlm kotak, sbb kalu letak dlm kotak tekstur rambut tu akan hilang dari design asalnye...
kalau nk tip penjagaan blh tanye kt sy ok..

http://ridhuwanrahman.blogspot.com
Author: purpleplum    Time: 8-9-2008 06:45 AM
Plum ada tengok dokumentari pasal rambut palsu ni kat sini..
The most expensive = real human hair from RUssia.
Real human hair yg murah = from India.
Tapi tengok mcmana they get the hair, mesti tak lalau nak pakai...

Kat India supplier, cari rambut2 from tong sampah or longgok sampah yg bertimbun mcm bukit tu.. Rambut2 yg orang buang bila terlekat kat sikat tu.. then they clean & air the hair..
they categorized according to color, long etc..

Kalau rambut yg rosak / uban, they color the hair...

yg dari Russia, they go to kampung & cut direct the ponytail form girls (esp). yg tak pernah potong rambut since small. mmg cantik sgt...

they paid about £ 100-150 for that Russian girl.. So takt au lah dia jual brp. sebab beli pun mahal.. But people buy real human hair...

tapi ada juga yg rambut tiruan.. much cheaper.
hmm... Ntah le..
Author: purpleplum    Time: 8-9-2008 06:45 AM
lalau = lalu
Author: juliana    Time: 13-10-2008 03:49 PM
Title: Balas #20 candiew\ catat
Boleh bagi address tak kedai jenny tu.. tak pun tunjuk dalam wikimapia ke tak pun dalam google earth.. satu malaya nak tau kedai glamor ni
Author: juliana    Time: 14-10-2008 06:16 PM
Originally posted by candiew at 3-10-2007 02:25 PM
nak beli rambut palsu....ambik no nie 0163492326 Jenny Wig...kedai dia kat Pandan Jaya....ramai makeup artist....artist...nyah2 satu malaya turun dtg kedai dia nieh kalo nak borong rambut palsu ...



Boleh bagi address takkedai jenny tu.. tak pun tunjuk dalam wikimapia ke tak pun dalam googleearth.. satu malaya nak tau kedai glamor ni
Author: XoXo    Time: 14-10-2008 07:46 PM
Title: Balas #26 shidahameera\ catat
u nak jual rambut palsu tak?
Author: makeup    Time: 18-7-2009 01:27 PM
Kat mana ada jual rambut palsu di area KL / Sel ?

Dan berapa harganya untuk rambut palsu biasa yg panjang tu?
island_insane Post at 30-8-2006 21:07



Dekat KL ada jual macam macam rambut samada tempahan mengikut saiz kepala. sila layari : www.hairsetup.com
Author: purpleungu    Time: 20-7-2009 01:23 PM
letak ar gambar rambut palsu yg cantik,dan sesuai utk rambut bun!!mcm2 design kan ada..leh cuci mata huhuhuu
Author: aymiens    Time: 10-8-2009 01:49 PM
beli kat jenny jer
rasenyer ujung minggu ni nak gi jenny ah..ade kwn dr sarawak kirim wig..sapa nak ikut? hehe
Author: matelens    Time: 5-5-2011 07:13 PM
Hye.. mgkn sy tlambat komen.. hehe.. saya ade jual rambut palsu scara on9..
sy jual murah2 je sbb xpyh bayar sewa kdi..
lelaki & wanita.
lelaki rm80.. ppuan rm120..
100 % nmpak mcm asli..saya area kl / selangor
berminat blh email sy: matelens@yahoo.com
sy akan send catalog pd yg berminat. TQ
Author: makeup    Time: 22-8-2012 04:01 PM
kalau nak kualiti baik ...pegi ke pandan indah ...website : www.hairsetup.com
Author: makeup    Time: 22-8-2012 04:01 PM
kalau nak kualiti baik..sila ke pandan indah...www.hairsetup.com


Author: makeup    Time: 23-8-2012 06:34 PM
ada...dkt pandan indah....u layari : www.hairsetup.com




Welcome to CARI Infonet (http://mforum2.cari.com.my/) Powered by Discuz! X3.2