CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return to list New
View: 25921|Reply: 31

celah kangkang...

[Copy link]
Post time 6-9-2006 04:31 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

aku tak tau la kurap ke ape ke..dulu la pernah kena..kat celah kangkang..dua dua belah..kalau tak sapu krim makin lama makin merebak..gatal gila pulak tu..menggaru je la...tapi sekarang dah elok...:pray: masalahnya..ia meninggalkan kesan hitam pada kulit yg dijangkiti tuh..arghhh..mcm mana nak hilangkan kehitaman ni..malu la woo nanti kawin bini nampak celah kangkang hitam...kuikuikui:geram:
Reply

Use magic Report

hafis This user has been deleted
Post time 6-9-2006 05:01 PM | Show all posts | Share
kesan hitam tu di sebabkan kulit yg luka tu kering.
Boleh dapatkan losyen yang bantu proses pengelupasan dan
make sure bahagian tu sentiasa kering untuk elak jadi balik masalah tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-9-2006 07:35 PM | Show all posts | Share
apa nama lotion tu? kat farmasi ada jual ke? agak2 berapa ringgit?
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2006 12:05 PM | Show all posts | Share
Pakai NR Vera Jelly.. boleh membantu, ia membantu menghilangkan kesan2 hitam... pakai setiap hari sebelum masuk tido, siang pakai cream gatal tuu insyallah boleh hilang...

Percaya lah...
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2006 12:07 PM | Show all posts | Share
Originally posted by MsKiah at 7-9-2006 12:05 PM
Pakai NR Vera Jelly.. boleh membantu, ia membantu menghilangkan kesan2 hitam... pakai setiap hari sebelum masuk tido, siang pakai cream gatal tuu insyallah boleh hilang...

Percaya lah...



kat mane ek nak cari NR vera tu?mahal tak?
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2006 01:16 PM | Show all posts | Share
Rse nyer topik nie dah ader...:stp:
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-9-2006 10:34 PM | Show all posts | Share
mana ada lagi..sy dah check maaa...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-9-2006 10:35 PM | Show all posts | Share
NR Vera Jelly tuh produk apa? kat mana nak carik? harga??
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2006 07:54 AM | Show all posts | Share
Sorry lambat reply,

PM saya..

- Mmg bagus - selain merawat panau/ kurap, bekas parut.. dan membuang sel kulit mati.


~ini bukan thread iklan!~

[ Last edited by  Cakkkk....aaaa at 13-9-2006 12:54 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2006 12:45 PM | Show all posts | Share
Originally posted by MsKiah at 11-9-2006 07:54 AM
Sorry lambat reply,

- Mmg bagus - selain ...


dah tepon kakak ni..
thanks MsKiah for the info.:tq:


~ini bukan thread iklan!~

[ Last edited by  Cakkkk....aaaa at 13-9-2006 12:55 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2006 12:47 PM | Show all posts | Share
lagi satu kakak ni suruh beli majalah Mingguan Wanita 24/9 ni cover depan Serina Chef Wan, dia ada buat promosi dlm majalah tu..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2006 12:59 PM | Show all posts | Share
pakai sabun Palmer's Vit E...kat Guradian ader...mmg elok utk hilangkan tanda hitam dan parut..also the lotion ...both are cocoa butter formula...kulit lembut dan licin giler pakai sabun ni...walopon bau coklat sikit...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2006 01:27 PM | Show all posts | Share
Originally posted by sfhzuraz at 13-9-2006 12:45 PM


dah tepon kakak ni..
thanks MsKiah for the info.:tq:


~ini bukan thread iklan!~


mmg bagus utk kulit.. sapu kat celah kangkang setiap malam sebelum masuk tido...
harap dpt membantu u all yg bermasalah...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2006 04:50 PM | Show all posts | Share
hi kengkawan.... I nak ofer satu polisi insuran yang ade cover breast cyst, barah rahim, operation bersalin n mcm lagi, memang tuk pompuan je...

...aisayyyy beb...no advert please...:tq:

[ Last edited by  blackmore at 2-10-2006 03:05 AM ]
Reply

Use magic Report

tajnur This user has been deleted
Post time 2-10-2006 12:46 AM | Show all posts | Share

Talking by experienced

Assalamualaikum wbt,

Sebenarnya apa yg U alami ini adalah scabbies! Dalam bahasa melayunya kalau tak salah kutu air yg menyebabkan kudis buta. Semakin digaru, semakin sedap sehingga kulit melecet dan menyebabkan luka dan akhirnya boleh membawa kudis dan berparut hitam. Bhgn yg U sebut itu adalah lembab mmg sesuaii habitatnya. Aktif pada waktu malam!Lebih teruk lagi apabila digandungkan dgn kulat dan baktria. Bubuhlah apa2 krim sapu antifungus atau bakteria yg terdapat difarmasi dan yg paling penting adalah gunakan ubat GammaScab - Gamma Benzene Hexachloride pada waktu malam sebelum tidur, Selamat mencuba

ex-paramedic
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2006 08:11 PM | Show all posts | Share
Originally posted by arishan24 at 6-9-2006 04:31 PM
aku tak tau la kurap ke ape ke..dulu la pernah kena..kat celah kangkang..dua dua belah..kalau tak sapu krim makin lama makin merebak..gatal gila pulak tu..menggaru je la...tapi sekarang dah elok... ...

masa ko kena gatal2 tu krim jenis ape ko pakai
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2006 12:15 AM | Show all posts | Share
gunala fair n lovely... hehe.
Reply

Use magic Report

lovin.honey This user has been deleted
Post time 9-11-2006 12:26 AM | Show all posts | Share
Originally posted by shahx at 9-11-2006 12:15 AM
gunala fair n lovely... hehe.


ksian dia... jgn main2.. bgtau btul2
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2010 02:11 PM | Show all posts | Share
mcmane nak hilang hitam kat paha..... any info
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2010 02:11 PM | Show all posts | Share
pakai NR 2 boleh hilang kew...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2010 05:58 PM | Show all posts | Share
aku letak losen baby milk tu jek putih
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2010 02:53 PM | Show all posts | Share
nr veera gel tu camner rupanyer ? ada jual difarmasi tak ?
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2010 02:50 PM | Show all posts | Share
parut boleh dihilangkan, jgn risau... kn ada mcm2 krim n minyak yg boleh hilangkan parut skrg. pegi je guardian ke watson ke, tny kt bdk kt kaunter tu, sure dia bley tolong
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2010 04:01 PM | Show all posts | Share
Reply 19# LeyDVogh


    cuba try pakai vit. E utk ilangkan parut... ok kot.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2010 09:32 AM | Show all posts | Share
TT da beli lom NR Vera tuu??
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

25-4-2015 06:57 PM GMT+8 , Processed in 0.325801 second(s), 11 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list