CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 18956|Reply: 31

celah kangkang...

[Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 6-9-2006 04:31 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

aku tak tau la kurap ke ape ke..dulu la pernah kena..kat celah kangkang..dua dua belah..kalau tak sapu krim makin lama makin merebak..gatal gila pulak tu..menggaru je la...tapi sekarang dah elok...:pray: masalahnya..ia meninggalkan kesan hitam pada kulit yg dijangkiti tuh..arghhh..mcm mana nak hilangkan kehitaman ni..malu la woo nanti kawin bini nampak celah kangkang hitam...kuikuikui:geram:
Reply

Props Report

hafis This user has been deleted
Post on 6-9-2006 05:01 PM |All posts
kesan hitam tu di sebabkan kulit yg luka tu kering.
Boleh dapatkan losyen yang bantu proses pengelupasan dan
make sure bahagian tu sentiasa kering untuk elak jadi balik masalah tu
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 6-9-2006 07:35 PM |All posts
apa nama lotion tu? kat farmasi ada jual ke? agak2 berapa ringgit?
Reply

Props Report

Post on 7-9-2006 12:05 PM |All posts
Pakai NR Vera Jelly.. boleh membantu, ia membantu menghilangkan kesan2 hitam... pakai setiap hari sebelum masuk tido, siang pakai cream gatal tuu insyallah boleh hilang...

Percaya lah...
kEnaNgan TakKan MuNgKin BeRuLanG taPi KeManIsaNnYa akaN tetaP di keNanG~~
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 7-9-2006 12:07 PM |All posts
Originally posted by MsKiah at 7-9-2006 12:05 PM
Pakai NR Vera Jelly.. boleh membantu, ia membantu menghilangkan kesan2 hitam... pakai setiap hari sebelum masuk tido, siang pakai cream gatal tuu insyallah boleh hilang...

Percaya lah...



kat mane ek nak cari NR vera tu?mahal tak?
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 7-9-2006 01:16 PM |All posts
Rse nyer topik nie dah ader...:stp:
aluns78.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 7-9-2006 10:34 PM |All posts
mana ada lagi..sy dah check maaa...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 7-9-2006 10:35 PM |All posts
NR Vera Jelly tuh produk apa? kat mana nak carik? harga??
Reply

Props Report

Post on 11-9-2006 07:54 AM |All posts
Sorry lambat reply,

PM saya..

- Mmg bagus - selain merawat panau/ kurap, bekas parut.. dan membuang sel kulit mati.


~ini bukan thread iklan!~

[ Last edited by  Cakkkk....aaaa at 13-9-2006 12:54 PM ]
kEnaNgan TakKan MuNgKin BeRuLanG taPi KeManIsaNnYa akaN tetaP di keNanG~~
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator Legenderer

Post on 13-9-2006 12:45 PM |All posts
Originally posted by MsKiah at 11-9-2006 07:54 AM
Sorry lambat reply,

- Mmg bagus - selain ...


dah tepon kakak ni..
thanks MsKiah for the info.:tq:


~ini bukan thread iklan!~

[ Last edited by  Cakkkk....aaaa at 13-9-2006 12:55 PM ]
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator Legenderer

Post on 13-9-2006 12:47 PM |All posts
lagi satu kakak ni suruh beli majalah Mingguan Wanita 24/9 ni cover depan Serina Chef Wan, dia ada buat promosi dlm majalah tu..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 13-9-2006 12:59 PM |All posts
pakai sabun Palmer's Vit E...kat Guradian ader...mmg elok utk hilangkan tanda hitam dan parut..also the lotion ...both are cocoa butter formula...kulit lembut dan licin giler pakai sabun ni...walopon bau coklat sikit...
Reply

Props Report

Post on 14-9-2006 01:27 PM |All posts
Originally posted by sfhzuraz at 13-9-2006 12:45 PM


dah tepon kakak ni..
thanks MsKiah for the info.:tq:


~ini bukan thread iklan!~


mmg bagus utk kulit.. sapu kat celah kangkang setiap malam sebelum masuk tido...
harap dpt membantu u all yg bermasalah...
kEnaNgan TakKan MuNgKin BeRuLanG taPi KeManIsaNnYa akaN tetaP di keNanG~~
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 20-9-2006 04:50 PM |All posts
hi kengkawan.... I nak ofer satu polisi insuran yang ade cover breast cyst, barah rahim, operation bersalin n mcm lagi, memang tuk pompuan je...

...aisayyyy beb...no advert please...:tq:

[ Last edited by  blackmore at 2-10-2006 03:05 AM ]
Reply

Props Report

tajnur This user has been deleted
Post on 2-10-2006 12:46 AM |All posts

Talking by experienced

Assalamualaikum wbt,

Sebenarnya apa yg U alami ini adalah scabbies! Dalam bahasa melayunya kalau tak salah kutu air yg menyebabkan kudis buta. Semakin digaru, semakin sedap sehingga kulit melecet dan menyebabkan luka dan akhirnya boleh membawa kudis dan berparut hitam. Bhgn yg U sebut itu adalah lembab mmg sesuaii habitatnya. Aktif pada waktu malam!Lebih teruk lagi apabila digandungkan dgn kulat dan baktria. Bubuhlah apa2 krim sapu antifungus atau bakteria yg terdapat difarmasi dan yg paling penting adalah gunakan ubat GammaScab - Gamma Benzene Hexachloride pada waktu malam sebelum tidur, Selamat mencuba

ex-paramedic
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 7-11-2006 08:11 PM |All posts
Originally posted by arishan24 at 6-9-2006 04:31 PM
aku tak tau la kurap ke ape ke..dulu la pernah kena..kat celah kangkang..dua dua belah..kalau tak sapu krim makin lama makin merebak..gatal gila pulak tu..menggaru je la...tapi sekarang dah elok... ...

masa ko kena gatal2 tu krim jenis ape ko pakai
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 9-11-2006 12:15 AM |All posts
gunala fair n lovely... hehe.
Reply

Props Report

lovin.honey This user has been deleted
Post on 9-11-2006 12:26 AM |All posts
Originally posted by shahx at 9-11-2006 12:15 AM
gunala fair n lovely... hehe.


ksian dia... jgn main2.. bgtau btul2
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 14-9-2010 02:11 PM |All posts
mcmane nak hilang hitam kat paha..... any info
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 14-9-2010 02:11 PM |All posts
pakai NR 2 boleh hilang kew...
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 14-9-2010 05:58 PM |All posts
aku letak losen baby milk tu jek putih
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 16-9-2010 02:53 PM |All posts
nr veera gel tu camner rupanyer ? ada jual difarmasi tak ?
secret
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 20-9-2010 02:50 PM |All posts
parut boleh dihilangkan, jgn risau... kn ada mcm2 krim n minyak yg boleh hilangkan parut skrg. pegi je guardian ke watson ke, tny kt bdk kt kaunter tu, sure dia bley tolong
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 20-9-2010 04:01 PM |All posts
Reply 19# LeyDVogh


    cuba try pakai vit. E utk ilangkan parut... ok kot.
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 23-9-2010 09:32 AM |All posts
TT da beli lom NR Vera tuu??
Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 20-4-2014 01:43 PM , Processed in 0.295806 second(s), 30 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top