CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 6040|Reply: 10

minyak lenga . .

[Copy link]
Post time 10-7-2007 10:21 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

nak tanye sket, minyak lenga ni minyak zaiton ke?
mana nak beli, bole makan tak.
ape khasiat minyak ni . . sape2 yg tahu bole la share ye.
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2007 10:37 PM | Show all posts | Share
Originally posted by MarmaLaDeOranGe at 10-7-2007 10:21 PM
nak tanye sket, minyak lenga ni minyak zaiton ke?
mana nak beli, bole makan tak.
ape khasiat minyak ni . . sape2 yg tahu bole la share ye.


kalau tak salah, minyak lenga ni minyak bijan...khasiat dia tak tau le plak.
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2007 11:02 PM | Show all posts | Share
a'ah...
kalau org kelantan panggil bijan ni lenga.....

so kalau minyak lenga tu minyak bijan laa.....chinese cooking byk guner minyak bijan nih (sesame oil) ...tp tak pakai byk..pakai skit jer.....sebab bau dan rasa dia strong...
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2007 05:21 AM | Show all posts | Share
Org Swak panggil bijan..."lengak".....kira tu minyak bijan le rasanya
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2007 08:15 PM | Show all posts | Share
ha'ah minyak zeton adalah olive oil kan . .
minyak lenga, minyak bijan ngan sesame oil sama ek . .
laaaa gitu ke
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2007 08:36 AM | Show all posts | Share
OOO...bru za tau rupanya ada juga orang panggil minyak bijan tu lenga......
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2007 08:55 AM | Show all posts | Share
kalo masak k.teow kung fu letak laa minyak ni sikit.. Wangi...
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2007 09:42 AM | Show all posts | Share
Org trg pun panggil minyak bijan, minyak lenga...
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2007 01:52 PM | Show all posts | Share
org swak panggil minyak lengak. hehehehehe..

masa beranak ktrang goreng halia dan ikan bilis guna myk nilah.. wangi sangat..., suma masakan masa pantang guna myk lengak.. sedap woooo... *rugi tak beranak byk2 hahahahahh!!
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2007 02:22 PM | Show all posts | Share
LENGA pulak.. nama satu tempat di MUAR....
Dari kecik lagi tertanya-tanya... LENGA tu apa????? ingatkan HARIMAU... rupanya BIJAN
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2008 04:40 PM | Show all posts | Share
org utara pun panggil bijan lenga gak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

21-4-2015 05:47 PM GMT+8 , Processed in 0.361219 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list