CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Author: Gunner

Tekanan Darah Tinggi...Macam mana nak turunkan?

[Copy link]

Rank: 1

Post on 28-7-2008 05:55 PM |All posts

ESSENTIALS
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 28-7-2008 05:56 PM |All posts

Every day, free radicalsfrom environmental pollution, cigarette smoke, fatty diets, and normal cellular metabolismassault our cells.  Proflavanol, with its high concentration of grape-seed extract (30 mg in each tablet) and a healthy dose of USANAs exclusive Poly C
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 28-7-2008 05:58 PM |All posts

Every day, free radicalsfrom environmental pollution, cigarette smoke, fatty diets, and normal cellular metabolismassault our cells.  Proflavanol, with its high concentration of grape-seed extract (30 mg in each tablet) and a healthy dose of USANAs exclusive Poly C
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 29-7-2008 01:32 AM |All posts
diriku pun rasa2nya kena tempias nie..
last friday check 160..then afternoon check dah 145..hmm, still high..
stress at work..apa lagikan..kuar gelap balik gelap..then kena tembak kiri kanan..haaiiii, apa nak jadi nie..
need to change lifestyle la..
workout and enjoy your life..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 7-8-2008 05:05 PM |All posts
adil, u ni dokter ker???? tuh product apa tuh...tak nah dendar po...pm me  nak tau harga dia...
moimed_apek@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 12-8-2008 12:54 PM |All posts

Balas #105 moimed\ catat

Ehmm sikit-sikit tu tahulah jugak. Tapi kalau yg tak tahu tu i akan cuba dapatkan nasihat dari yg lebih tahu. he he. Ada orang anggap kami ni sebagai perawat. Anyway produk ni sebenarnya memang telah diakui oleh para doktor dan pakar pemakanan. Mungkin u tak pernah dengar sebab ianya baru dikenalkan di sini last year. Nanti i pm u ok.
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 12-8-2008 01:36 PM |All posts
USANA
1.  Supplement No. 1 di dunia
2.  Telah diuji dan disahkan oleh ramai saintis di dunia
3.  Tahun 2007 mula dipasarkan di Malaysia
4.  Mendapat kelulusan KMM
5.  Supplement yang paling murah dan terbaik
6.  Para doktor (Dunia & M'sia) mengiktiraf keberkesanannya
7.  Tersenarai dalam MMS (Master Index of Medical Specialist)

Cara bertindak
Setiap penyakit kebanyakkannya berpunca daripada keadaan sel yany tidak sihat atau tidak seimbang atau keturunan sel dan juga lain-lain faktor. Ianya (Produk USANA) akan bertindak untuk membina dan memulihkan kembali sel-sel tubuh kita yang bermasaalah atau rosak, dan apabila sel kita kembali normal maka ianya akan berupaya untuk melawan kembali penyakit yang ada dengan berkesan.

Satu penemuan yang amat menakjubkan. Tidak ada penggunaan bahan terlarang (Dadah atau pun organ binatang). 100% daripada tumbuhan semulajadi (Phyto nutrients).

Anda sanggup menghabis ribuan ringgit unuk perubatan kesihatan, kenapa tidak mencuba USANA? Terbaik di Dunia, Berusaha sehabis mungkin dan bertawakkal....
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 13-8-2008 09:49 AM |All posts
kalu dah umo 20an kene darah tnggi camne?leh mkn ubat darah tnggi ker?
forget about the people from the past,there a reason they di
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 13-8-2008 12:11 PM |All posts
gurl, moi pon baru awal 20-an...actually penyakit nih kita tak mintak... tpi kalo ditakdirkan nak buat camno...ikhtiar lor jumpa dr n tr kontrol tekanan tuh...
moimed_apek@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 13-8-2008 12:12 PM |All posts
moi mmg dah makan pon ubat darah tinngi yg dr bagi....
moimed_apek@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 13-8-2008 03:49 PM |All posts
haah aku pon 20 an and dpt darah tinggi
doc kasi ubat so kite makan je tp x hari2..
kat rumah ade mesin BP tu so boleh pantau...
agak2 dlm 2-3 hari x makan ubat then ukur la bp tu kalo tinggi dlm 150/90 ke baru makan ubat, sbb ubat darah tinggi ni byk effect dia antaranya melemahkan pendengaran
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 13-8-2008 04:59 PM |All posts
lolax, mana ko beli mesin BP tuh? berapa? moi perlu sgt nak amik tetiap ari lor...
moimed_apek@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 14-8-2008 08:34 AM |All posts
aku beli kat farmasi guardian klcc
actually kat mana2 farmasi ade jual
mase tu lola beli dlm 200++
maybe skrg dah murah sikit kot
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 14-8-2008 10:16 AM |All posts
CoEnzyme Q10 merupakan salah satu antioksidan baru yang paling cemerlang dan boleh membantu mengekal jantung yang sihat, tekanan darah dan paras kolestrol yang baik.

Daripada semua organ dalam badan kita, jantung adalah organ yang paling responsif terhadap CoQ10 kerana paras CoQ10 adalah 10 kali ganda lebih banyak dijumpai secara semulajadi dalam jantung berbanding di mana-mana bahagian lain dalam badan. Jantung memerlukan CoQ10 untuk memberinya tenaga bagi mengepam darah dengan lebih cekap, di samping memberinya tenaga untuk mengendur dan tenaga yang mantap untuk mendenyutkan jantung secara berterusan. CoQ10 menyediakan bunga api
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 14-8-2008 02:40 PM |All posts
ok noted...thanks lola...akan ku usha kat farmasi nanti...senang nak baca bp tetiap pagi...
moimed_apek@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 20-8-2008 12:00 PM |All posts
aku gi check kt doc aritu..BP aku 130..doc tu kata tinggi..adakah tinggi 130 tuh???dia kata klu normal 120 mcm tu la..tp yg aku dok bc nih 130 tuh kira normal lg..ada sapa2 yg taw x???
vit c organik & marine collagen-->http://amreedatrading.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 20-8-2008 02:09 PM |All posts
salam..

err saya orang baru kat sini..nak kongsi pengalaman ... pada yg dah
cuba berjenis2 ubat atau herba tapi hypertension tak moh hilang2
jugak  bole le try Hypocol (ada jual kat farmasi) herba ni diperbuat
dari red yeast rice.. aku dah try ..so far alhamdullillah turun sikit la
b/p.. kalu ada duit lebih korang tambah omega 3 - fish oil dan yang
paling wajib sekali kena pi jogging kurang2 nya 1.5 kilometer sehari
atau buat jalan laju at least 20min setiap hari..insyaalah dan ubat
control blood preassure macam cordipins atau statins jangan tinggal,
..nak tinggal kan ubat kena consult doktor dulu kalu tak nanti bacaan bp
kejap naik n kejap turun, punca hypertension ni berbagai ada punca dari
pemakanan , yang paling banyak stress dan keturunan (macam saya)
ubat2 doktor memang ada side effect, so kena makan la menda2 yang
anti oksidan macam spirulina atau sayur2 fresh.. makanan tambahan ni
memang la mahal tapi kalu hypertension dah melarat jadi sakit buah
pinggang atau kencing manis, kos dia akan bertambah mahall...

[ Last edited by  malberi8 at 20-8-2008 02:21 PM ]
hitman
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 20-8-2008 05:39 PM |All posts
hypocol tuh ubat dia camner? thanks 4 sharing...
moimed_apek@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 21-8-2008 08:37 AM |All posts

Reply #118 moimed's post

hypocol ni dalam bentuk kapsul ...  boleh check kat  http://www.hypocol.com/
hitman
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 21-8-2008 03:52 PM |All posts
updte BP....19/8/08 bacaan pertama 140/88 bacaan kedua 128/82...dr kata dah ok sket...
moimed_apek@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 21-8-2008 06:02 PM |All posts

Reply #10 seroja's post

Makan bawang putih mentah? alamatnya habis la badan berbau. Kalau ada boyfriend/girl friend, sure member lari.
bellsani80@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 22-8-2008 01:29 AM |All posts
merokok,byk pikir ngan stress pun blh buat drh naik..so,sume kene jage
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 29-10-2008 11:51 AM |All posts
me skrg nih jantung rasa berdebar2./...tanya dr. dia kata tuh normal bagi pesakit bp niih...tapi haku rasa cam tak normal plak....takut nak ngandung lagi
moimed_apek@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 3-11-2008 07:45 PM |All posts

Reply #116 dompot's post

kalo reading 130 kira dekat border line.


utk tekanan darah tinggi boleh cuba Gamat Healin Gamogen. Bukan ubat tapi suplimen kesihatan.
http://adapenawar.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 3-1-2009 02:03 AM |All posts
kalau kita xde darah tinggi...bolehkan try yg tradisional tu..asamkepingsumer tuh..
bukan apa..risau gak...sbb mak ada darah tinggi & k.manis...susah hati pikir psl mak...
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 17-4-2014 02:57 AM , Processed in 0.194052 second(s), 26 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top