CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123Next
Return Post new threads
Show: 50479|Reply: 73

Koleksi Ayat-ayat Cinta

[Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 30-5-2008 08:21 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Aku ada banyak jugak dapat dari member2 pasal ayat2 cinta ni..madah pujangga la pantun la..dulu rajin la tulis dalam diari..sekarang ni dah malas plak..jadi aku nak tepek kat sini..kalau kengkawan pun ada ayat2 ngancam letak la skali ek.

first skali aku nak share, kata2 Maria ngan Fahri dalam filem Ayat-ayat Cinta..fuhh..pi la tgk citer ni..best banget..

" Cinta ibarat sungai nil dan mesir...
  Sungai nil itu telah kering...
  Tetesan air mata dan tetesan darah...
  Menunjukkan betapa cinta yang mendalam..."



" Sesungguhnya wanita dijadikan daripada rusuk kiri lelaki. Dia bukandicipta dari kepala ke kaki, juga bukan dari tapak kaki. Dia diciptadari sebelah rusuk kiri lelaki supaya dia hampir kepada kamu (lelaki),lengan lelaki dicipta untuk mempertahankan wanita, dekat dengan hatilelaki untuk disayangi."
Nur Zahraa CoLLECTION
~ Menerima tempahan jahitan secara individu dan kontrak~
Sertai:
- Kelas Sulaman Manik dan Labuci
- Kelas Jahitan Pakaian
- Kelas DIY Tudung Ekin
Setiap Sabtu dan Ahad di Seri Iskandar, Perak. Hubungi mymuslimahboutique@yahoo.com atau 019-2424822 untuk keterangan lanjut.
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 30-5-2008 08:29 PM |All posts
cinta.....
aku cinta ko,ko cinta aku.apalg syg jom kawin.
My Ym,Fs,Ms,Tggd=jiraiya_me@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 30-5-2008 08:29 PM |All posts
lagi ayat-ayat cinta...

cinta ibarat kupu2. makin kau kejar, makin ia menghindar. tapi bila kau biarkan terbang, ia akan menghampirimu di saat kau tak menduganya. cinta itu membahagiakanmu tapi sering pula ia menyakiti, dan istimewa bila kau berikan pada seseorang yg layak menerima. jadi tenang2 saja, jgn terburu2 dan pilihlah yang terbaik.

ehmm..pilihlah yang terbaik...
Nur Zahraa CoLLECTION
~ Menerima tempahan jahitan secara individu dan kontrak~
Sertai:
- Kelas Sulaman Manik dan Labuci
- Kelas Jahitan Pakaian
- Kelas DIY Tudung Ekin
Setiap Sabtu dan Ahad di Seri Iskandar, Perak. Hubungi mymuslimahboutique@yahoo.com atau 019-2424822 untuk keterangan lanjut.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 30-5-2008 08:49 PM |All posts
Originally posted by rg3374 at 30-5-2008 08:29 PM
cinta.....
aku cinta ko,ko cinta aku.apalg syg jom kawin.


a'a la sayang..jom kita kahwin..hehe ayat cinta paling straight..takde bengkang bengkok dah..ko nak jawab ye..tak nak sudah..hehehe
Nur Zahraa CoLLECTION
~ Menerima tempahan jahitan secara individu dan kontrak~
Sertai:
- Kelas Sulaman Manik dan Labuci
- Kelas Jahitan Pakaian
- Kelas DIY Tudung Ekin
Setiap Sabtu dan Ahad di Seri Iskandar, Perak. Hubungi mymuslimahboutique@yahoo.com atau 019-2424822 untuk keterangan lanjut.
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 30-5-2008 08:52 PM |All posts

Reply #4 jutawanNora's post

hehehe...xder pndahuluan dah.lg mudah citer.
My Ym,Fs,Ms,Tggd=jiraiya_me@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 30-5-2008 09:01 PM |All posts
rg, kira masa mengayat dulu memang straight forward je ke? hehe..meme best aaa. kadang2 tak semua org suka ngan ayat2 romantik ni..mcm aku dulu la.takde maknanye ayat2 ni...now dapat laki yang tak romantik..teringin lak aku nak dengar ayat-ayat jiwang dr dia...

ehmm bila tu tak tau la..
Nur Zahraa CoLLECTION
~ Menerima tempahan jahitan secara individu dan kontrak~
Sertai:
- Kelas Sulaman Manik dan Labuci
- Kelas Jahitan Pakaian
- Kelas DIY Tudung Ekin
Setiap Sabtu dan Ahad di Seri Iskandar, Perak. Hubungi mymuslimahboutique@yahoo.com atau 019-2424822 untuk keterangan lanjut.
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 30-5-2008 09:03 PM |All posts

Reply #6 jutawanNora's post

hmmm..xder la sgt.ader gk hint2 bg si dia 2 fhm.nmpk mcm dah fhm,br straight forward.
My Ym,Fs,Ms,Tggd=jiraiya_me@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 30-5-2008 09:10 PM |All posts
hehehe..tu yang best tu..kira apa ke hint2 yang bagi tu.. aku pun nak hint2 laki aku la..teringin nak dia bermadah pujangga ngan aku...

kadang2 tu bila nengok cite2 cinta mat saleh tu ada gak bgtau dia..tgk omputeh tu romantiknya..bila la awak nak romantik gitu...dia buat tak tau je..
Nur Zahraa CoLLECTION
~ Menerima tempahan jahitan secara individu dan kontrak~
Sertai:
- Kelas Sulaman Manik dan Labuci
- Kelas Jahitan Pakaian
- Kelas DIY Tudung Ekin
Setiap Sabtu dan Ahad di Seri Iskandar, Perak. Hubungi mymuslimahboutique@yahoo.com atau 019-2424822 untuk keterangan lanjut.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 30-5-2008 09:12 PM |All posts
adoi... nak jiwang memalam neh...... tapi tak retiler... straight forward jer.....
-saya sayang MALAYSIA-
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 30-5-2008 09:13 PM |All posts
Originally posted by jutawanNora at 30-5-2008 09:10 PM
hehehe..tu yang best tu..kira apa ke hint2 yang bagi tu.. aku pun nak hint2 laki aku la..teringin nak dia bermadah pujangga ngan aku...

kadang2 tu bila nengok cite2 cinta mat saleh tu ada gak  ...



bak kata dr fadzillah kamsah... lelaki melayu ni payah nak tunjuk romantik dia.... macho gitu
-saya sayang MALAYSIA-
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 30-5-2008 09:14 PM |All posts

Reply #8 jutawanNora's post

hehehe.....aku nie bkn jns romntk.aku rs si dia aku 2 msti rs mcm ko..alahai..ciannyer..
My Ym,Fs,Ms,Tggd=jiraiya_me@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 30-5-2008 09:18 PM |All posts
Originally posted by voizze at 30-5-2008 09:13 PM



bak kata dr fadzillah kamsah... lelaki melayu ni payah nak tunjuk romantik dia.... macho gitu


ye ker... ehmmm kempunan lah akuu..............
Nur Zahraa CoLLECTION
~ Menerima tempahan jahitan secara individu dan kontrak~
Sertai:
- Kelas Sulaman Manik dan Labuci
- Kelas Jahitan Pakaian
- Kelas DIY Tudung Ekin
Setiap Sabtu dan Ahad di Seri Iskandar, Perak. Hubungi mymuslimahboutique@yahoo.com atau 019-2424822 untuk keterangan lanjut.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 30-5-2008 09:21 PM |All posts
ehmmm

CINTAKAN KAN BUNGA, BUNGAKAN LAYU
CINTAKAN DUIT, DUITKAN HABIS
CINTAKAN MANUSIA, MANUSIAKAN MATI
CINTAKAN ALLAH KEKAL ABADI...............

Sayangilah diri anda sebelum anda menyayangi orang lain!
Nur Zahraa CoLLECTION
~ Menerima tempahan jahitan secara individu dan kontrak~
Sertai:
- Kelas Sulaman Manik dan Labuci
- Kelas Jahitan Pakaian
- Kelas DIY Tudung Ekin
Setiap Sabtu dan Ahad di Seri Iskandar, Perak. Hubungi mymuslimahboutique@yahoo.com atau 019-2424822 untuk keterangan lanjut.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 30-5-2008 09:22 PM |All posts

Reply #12 jutawanNora's post

dia mahu... tapi malu2 kucing tuh... pepandai ler.. ye ler macho and gagah perkasa     
-saya sayang MALAYSIA-
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 31-5-2008 03:49 PM |All posts
okeh ni lak aku jumpa dalam Majalah Harmoni..

Cinta bukan sekadar kata-kata...Cinta perlu dibuktikan!!!

nak bukti macam mana tu yer? hehe
Nur Zahraa CoLLECTION
~ Menerima tempahan jahitan secara individu dan kontrak~
Sertai:
- Kelas Sulaman Manik dan Labuci
- Kelas Jahitan Pakaian
- Kelas DIY Tudung Ekin
Setiap Sabtu dan Ahad di Seri Iskandar, Perak. Hubungi mymuslimahboutique@yahoo.com atau 019-2424822 untuk keterangan lanjut.
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 31-5-2008 04:01 PM |All posts
wa nie kalau ayat jiwang2 sgt.. tetiba mcm x menyusuk kalbu plak... rs mcm plain jer ....
I'm not crazy, my reality is just different than yours
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 31-5-2008 04:04 PM |All posts
Originally posted by jutawanNora at 31-5-2008 03:49 PM
okeh ni lak aku jumpa dalam Majalah Harmoni..

Cinta bukan sekadar kata-kata...Cinta perlu dibuktikan!!!

nak bukti macam mana tu yer? hehe


huh..mengarut btl..ingat kes jenayah ke nk ada bukti.nie brkaitan ht la.saper yg tulis pasl 2?meh aku nk ceramah kat dia ckit.
My Ym,Fs,Ms,Tggd=jiraiya_me@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 31-5-2008 04:53 PM |All posts
cinta mudah datang.cinta mudah pergi..
hadir hanya sekali..cinta pertama dsanjungi..
patah hati menangis lagi..tiba cinta tersenyum kembali..
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 31-5-2008 04:54 PM |All posts

Reply #18 akusetia's post

ha..pas 2 frst lg nangis 4 hr 4 mlm.
My Ym,Fs,Ms,Tggd=jiraiya_me@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 31-5-2008 04:57 PM |All posts

Reply #19 rg3374's post

Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 31-5-2008 05:07 PM |All posts

Reply #20 akusetia's post

hehehe..selalu sgt jd mcm 2.org skrng nie lmbat mtng ckit.
My Ym,Fs,Ms,Tggd=jiraiya_me@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 31-5-2008 05:11 PM |All posts
ya..btul tu..
Reply

Props Report

Post on 31-5-2008 05:43 PM |All posts
"i wish ur in coma...so that i could show u how much i love u"
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 2-6-2008 10:47 AM |All posts
Originally posted by renzokuken at 31-5-2008 05:43 PM
"i wish ur in coma...so that i could show u how much i love u"


hahaha...
Nur Zahraa CoLLECTION
~ Menerima tempahan jahitan secara individu dan kontrak~
Sertai:
- Kelas Sulaman Manik dan Labuci
- Kelas Jahitan Pakaian
- Kelas DIY Tudung Ekin
Setiap Sabtu dan Ahad di Seri Iskandar, Perak. Hubungi mymuslimahboutique@yahoo.com atau 019-2424822 untuk keterangan lanjut.
Reply

Props Report

Post on 26-7-2008 11:53 AM |All posts

tolong aku!!!

ni ha..
aku ada besfwen,pmpuan arr..die skunk kt mtrix,study..aku tgh wat pondecen 1 thun...pas2 fly p ovcea bt medic(intro..)
ktowg mmg besfwen sjk sklh mngah g..die sngle,aku pn sgle..die ska n syg kt aku..aku pn ske n syg kt dier.. tp ktowg BUKAN KAPEL..
tp mslahnye,kt mtrix nu ade bdak2 laki laen p kcau2 n mggtal arr..minta kizz la..cubit pipi la...cemburu+marah+ kecik ati gak la psl dorg p kacau member aku 2..mmber plak cite la sumenye kt aku..yg ada sorg budak ni, pggl P slalu ddok2 dkat2,cubit pipi..minta kiz..sms2..
kdg2 yg x than mmbr aku nie die mmg jujow x lyn P ni tp ske buat aku jelez thap dewa smpi nak nanges..
4 kali da nanges(pengakuan brani)nie..
kdg2 crite yg die ddok seblh P la,cuti mtrx(akan datang) die ngn P enjoy2 dlu sblm balek la..dia minat kt sowg laki2 laen kt sne la..tp kta syg kt aku..
bila tnya dia syg sapa?ktanye aku..then bgtwu die ska kt owg skejap2 tp ngan aku syg smpi bila2....ni yg kdg2 aku mcm frust je gitu..
bukan sorg 2 minat kt die..rmai gler...siott..die mmg cntek+hot coz mmg dilaherkan gitu..
n 1 lg,...aku mus..die non-mus...tp rsa syg ntra ktowg mmg x ble nk buang..
aku tkut 1 hri nanti die dimiliki owg laen..die plak gtwu die xkan ade byfren..tp sape twu...
tlog la aku pe nk buat nie....
cmne nk buat aku x jelez kt owg laen...
cmne nk mengawal perasaan aku nie..
tolong plizz...
Reply

Props Report

123Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 16-9-2014 12:52 PM , Processed in 0.288209 second(s), 24 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top