CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
View: 2936|Reply: 4

taska/tadika

[Copy link]
Post time 27-8-2008 11:36 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

nak anta anak g tadika/taska next year, any suggestion mana tempat yg bagus??
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2008 03:33 PM | Show all posts | Share

Reply #1 selena79's post

nuri... silibus bagus..  tapi mahal...

yg murah sket... YPJ...
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2008 10:39 AM | Show all posts | Share
tADIKA aL-ummah PUN ok gggak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-8-2008 02:04 PM | Show all posts | Share
tadika al-ummah kat ner...
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2008 02:08 PM | Show all posts | Share
sekarang nie di setiap sekolah rendah dah ada pra sekolah utk kanak2 berumur 6 tahun.....

cubalah tanya....
pendaftaran & penyelarasan pembelajaran melalui sekolah...
pembelajaran di pantau oleh Kementerian Pendidikan...
lebih MURAH dari KEMAS & YPJ...
cuma kena sediakan sendiri pengangkutan pergi dan balik coz kelas bmula 7. 15am till 11am

Klau btanya pd pandangan SM...
ada duit lebih hantar lah kat HILL TOP, sebelah belakang sekolah rendah Convent, JB atau tadika2 yg berpendidikan English sepenuhnya tapi jalan lupakan pendidikan agama juga mcm Sri Kamariah di Stulang Laut..

Pengalaman SM....
anak pertama(skrg umur 13yrs) hingga anak ke-3(skrg umur 8 thn) hantar di YPJ...
ok lah,  anak2 SM tu. taklah advance sgt... taklah ketinggalan sgt... bila masuk sek rendah.
cuma yg bongsu(skrg 6thn), SM hantar di pra sekolah aje....

Ibu bapa kene main peranan bila anak2 dah bersekolah...
setakat nie alhamdullilah mrk tu, yg sulung tu kat SBP.
yang lain2 tu kami ajar sendiri aje di rumah selain daftarkan mrk pi kelas komuter under UMNO Cwg Tmn Suria beberapa tahun lepas. jadi secara tak langsung mrk dah boleh belajar guna pc & surf internet utk program pembelajaran.

lagi satu rajin2 lah bawa anak ke library & kedai buku....
new library, depan TNB Jln Yahya Awal setakat nie SM rasa paling best compare dengan Library Larkin tu..... (nie diff management ye) coz byk kemudahan ada.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

5-3-2015 02:42 AM GMT+8 , Processed in 0.132906 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list