Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
3750
View
4
Reply

taska/tadika

[Copy link]

Author: selena79       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-8-2008 11:36 AM | Show all posts |Read mode
nak anta anak g tadika/taska next year, any suggestion mana tempat yg bagus??
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2008 03:33 PM | Show all posts

Reply #1 selena79's post

nuri... silibus bagus..  tapi mahal...

yg murah sket... YPJ...
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2008 10:39 AM | Show all posts
tADIKA aL-ummah PUN ok gggak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-8-2008 02:04 PM | Show all posts
tadika al-ummah kat ner...
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2008 02:08 PM | Show all posts
sekarang nie di setiap sekolah rendah dah ada pra sekolah utk kanak2 berumur 6 tahun.....

cubalah tanya....
pendaftaran & penyelarasan pembelajaran melalui sekolah...
pembelajaran di pantau oleh Kementerian Pendidikan...
lebih MURAH dari KEMAS & YPJ...
cuma kena sediakan sendiri pengangkutan pergi dan balik coz kelas bmula 7. 15am till 11am

Klau btanya pd pandangan SM...
ada duit lebih hantar lah kat HILL TOP, sebelah belakang sekolah rendah Convent, JB atau tadika2 yg berpendidikan English sepenuhnya tapi jalan lupakan pendidikan agama juga mcm Sri Kamariah di Stulang Laut..

Pengalaman SM....
anak pertama(skrg umur 13yrs) hingga anak ke-3(skrg umur 8 thn) hantar di YPJ...
ok lah,  anak2 SM tu. taklah advance sgt... taklah ketinggalan sgt... bila masuk sek rendah.
cuma yg bongsu(skrg 6thn), SM hantar di pra sekolah aje....

Ibu bapa kene main peranan bila anak2 dah bersekolah...
setakat nie alhamdullilah mrk tu, yg sulung tu kat SBP.
yang lain2 tu kami ajar sendiri aje di rumah selain daftarkan mrk pi kelas komuter under UMNO Cwg Tmn Suria beberapa tahun lepas. jadi secara tak langsung mrk dah boleh belajar guna pc & surf internet utk program pembelajaran.

lagi satu rajin2 lah bawa anak ke library & kedai buku....
new library, depan TNB Jln Yahya Awal setakat nie SM rasa paling best compare dengan Library Larkin tu..... (nie diff management ye) coz byk kemudahan ada.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.182257s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list