CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 3004|Reply: 4

taska/tadika

[Copy link]
Post time 27-8-2008 11:36 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

nak anta anak g tadika/taska next year, any suggestion mana tempat yg bagus??
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2008 03:33 PM | Show all posts | Share

Reply #1 selena79's post

nuri... silibus bagus..  tapi mahal...

yg murah sket... YPJ...
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2008 10:39 AM | Show all posts | Share
tADIKA aL-ummah PUN ok gggak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-8-2008 02:04 PM | Show all posts | Share
tadika al-ummah kat ner...
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2008 02:08 PM | Show all posts | Share
sekarang nie di setiap sekolah rendah dah ada pra sekolah utk kanak2 berumur 6 tahun.....

cubalah tanya....
pendaftaran & penyelarasan pembelajaran melalui sekolah...
pembelajaran di pantau oleh Kementerian Pendidikan...
lebih MURAH dari KEMAS & YPJ...
cuma kena sediakan sendiri pengangkutan pergi dan balik coz kelas bmula 7. 15am till 11am

Klau btanya pd pandangan SM...
ada duit lebih hantar lah kat HILL TOP, sebelah belakang sekolah rendah Convent, JB atau tadika2 yg berpendidikan English sepenuhnya tapi jalan lupakan pendidikan agama juga mcm Sri Kamariah di Stulang Laut..

Pengalaman SM....
anak pertama(skrg umur 13yrs) hingga anak ke-3(skrg umur 8 thn) hantar di YPJ...
ok lah,  anak2 SM tu. taklah advance sgt... taklah ketinggalan sgt... bila masuk sek rendah.
cuma yg bongsu(skrg 6thn), SM hantar di pra sekolah aje....

Ibu bapa kene main peranan bila anak2 dah bersekolah...
setakat nie alhamdullilah mrk tu, yg sulung tu kat SBP.
yang lain2 tu kami ajar sendiri aje di rumah selain daftarkan mrk pi kelas komuter under UMNO Cwg Tmn Suria beberapa tahun lepas. jadi secara tak langsung mrk dah boleh belajar guna pc & surf internet utk program pembelajaran.

lagi satu rajin2 lah bawa anak ke library & kedai buku....
new library, depan TNB Jln Yahya Awal setakat nie SM rasa paling best compare dengan Library Larkin tu..... (nie diff management ye) coz byk kemudahan ada.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

27-4-2015 11:30 PM GMT+8 , Processed in 0.136834 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list