CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 7983|Reply: 9

Simcard Kena Block

[Copy link]

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 27-8-2008 04:41 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

salam,
mod kalu ade topic camnie dlt lah.. tp tunjukkan la aku kat mane yer aku nak rujuk..
ni kwn aku punya,
pg td dia mrh aku kata hp yg aku jual kat dia rosak (N70).. ekekeke..
dia kata sesedar jer pg (masa alarm bunyi) matikan alarm, pastu terus kosong skrin dia..

memula igt hp la rosak kan, tp try masuk simkad ke hp lain ok lak..
n masuk simcard lain ke phone N70 tu pun ok..
so masalah simkad la kan? so camner ek nak wat..
yg herannya, takde usik ape2 camner leh kena blok simkad tue eh?

ade ape2 cara tak nak buat selain pi maxis?
1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 27-8-2008 04:47 PM |All posts

Reply #1 WeirdLady's post

Boleh tkr simcard tu ke simcard baru...pergi ke Maxis Centre...

psl kene byr tu x braper pasti la plak.....
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 27-8-2008 04:58 PM |All posts
ye ker.. maknanya takde cara lain lah selain ke maxis centre?
kalau masuk no puk? (tp tatau mana nak cari pun puk no tu..huhu)
neway thank you sesangat..
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 27-8-2008 06:39 PM |All posts
cuba format n70 tu dulu sbb ko ada mention "memula igt hp la rosak kan, tp try masuk simkad ke hp lain ok lak.."
Sokong PR bukan kerana PKR & DAP
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 27-8-2008 06:50 PM |All posts

Balas #3 WeirdLady\ catat

Untuk mengetahui nombor kod PUK, sila dail  *100#8#2# dan ikut arahan seterusnya..
1

View rating log

Lihatlah dunia dari mata burung, bukan dari bawah tempurung, ok..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 27-8-2008 08:37 PM |All posts
Originally posted by saifulms at 27-8-2008 06:50 PM
Untuk mengetahui nombor kod PUK, sila dail  *100#8#2# dan ikut arahan seterusnya..



ooo mcm tu caranya,xpayah susah2 call centre dah
dia milikku.........
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 28-8-2008 01:13 PM |All posts
Originally posted by saifulms at 27-8-2008 06:50 PM
Untuk mengetahui nombor kod PUK, sila dail  *100#8#2# dan ikut arahan seterusnya..


maksudnya.. pakai simkad lain pun bleh ke utk tau puk no simkad lain/
sbb kalu nak pakai simkad yg da kena block tue camner lak..
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 28-8-2008 06:34 PM |All posts

Balas #7 WeirdLady\ catat

Bolehhh.... Jgn bimbang r..

Ikut arahan seterusnya;

Sila masukkan nombor henpon, contoh 012XXXXXXX....

Lihatlah dunia dari mata burung, bukan dari bawah tempurung, ok..
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 29-9-2008 06:49 PM |All posts
kalo DiGi, ko salah masuk pin code baru dier block..,mintak PUK,,salah masuk PUK 10 kali, sim card rejected
sila walk in ke Digi centre utk replacement...tak leh wat pe dah..FOC jer..so buat ler slalu...

Maxis charge rm 10...setiap bulan aku tercicir sim card maxis..kayo ler derang ek:@
SCB personal Loan : 012 5466046
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 7-10-2008 12:33 PM |All posts


|Handphone|Negeri Sembilan|Phone-Specific Discussion|Phone Applications|


kalo PIN2 code dan PUK2 mana nak carik??
~merah berhenti..
~hijau jalan..
~kuning, kalau rasa nak "JALAN" , sila jangan berhenti.
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 28-8-2014 09:01 AM , Processed in 0.215407 second(s), 28 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top