Chinese
Facebook Login
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Hari Raya
Euro2016
Search
15601
View
9
Reply

Simcard Kena Block

[Copy link]

Author: WeirdLady       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-8-2008 04:41 PM | Show all posts |Read mode
salam,
mod kalu ade topic camnie dlt lah.. tp tunjukkan la aku kat mane yer aku nak rujuk..
ni kwn aku punya,
pg td dia mrh aku kata hp yg aku jual kat dia rosak (N70).. ekekeke..
dia kata sesedar jer pg (masa alarm bunyi) matikan alarm, pastu terus kosong skrin dia..

memula igt hp la rosak kan, tp try masuk simkad ke hp lain ok lak..
n masuk simcard lain ke phone N70 tu pun ok..
so masalah simkad la kan? so camner ek nak wat..
yg herannya, takde usik ape2 camner leh kena blok simkad tue eh?

ade ape2 cara tak nak buat selain pi maxis?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2008 04:47 PM | Show all posts

Reply #1 WeirdLady's post

Boleh tkr simcard tu ke simcard baru...pergi ke Maxis Centre...

psl kene byr tu x braper pasti la plak.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-8-2008 04:58 PM | Show all posts
ye ker.. maknanya takde cara lain lah selain ke maxis centre?
kalau masuk no puk? (tp tatau mana nak cari pun puk no tu..huhu)
neway thank you sesangat..
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2008 06:39 PM | Show all posts
cuba format n70 tu dulu sbb ko ada mention "memula igt hp la rosak kan, tp try masuk simkad ke hp lain ok lak.."
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2008 06:50 PM | Show all posts

Balas #3 WeirdLady\ catat

Untuk mengetahui nombor kod PUK, sila dail  *100#8#2# dan ikut arahan seterusnya..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2008 08:37 PM | Show all posts
Originally posted by saifulms at 27-8-2008 06:50 PM
Untuk mengetahui nombor kod PUK, sila dail  *100#8#2# dan ikut arahan seterusnya..



ooo mcm tu caranya,xpayah susah2 call centre dah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-8-2008 01:13 PM | Show all posts
Originally posted by saifulms at 27-8-2008 06:50 PM
Untuk mengetahui nombor kod PUK, sila dail  *100#8#2# dan ikut arahan seterusnya..


maksudnya.. pakai simkad lain pun bleh ke utk tau puk no simkad lain/
sbb kalu nak pakai simkad yg da kena block tue camner lak..
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2008 06:34 PM | Show all posts

Balas #7 WeirdLady\ catat

Bolehhh.... Jgn bimbang r..

Ikut arahan seterusnya;

Sila masukkan nombor henpon, contoh 012XXXXXXX....

Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2008 06:49 PM | Show all posts
kalo DiGi, ko salah masuk pin code baru dier block..,mintak PUK,,salah masuk PUK 10 kali, sim card rejected
sila walk in ke Digi centre utk replacement...tak leh wat pe dah..FOC jer..so buat ler slalu...

Maxis charge rm 10...setiap bulan aku tercicir sim card maxis..kayo ler derang ek:@
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2008 12:33 PM | Show all posts


|Handphone|Negeri Sembilan|Phone-Specific Discussion|Phone Applications|


kalo PIN2 code dan PUK2 mana nak carik??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.223523s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list