CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 12067|Reply: 9

Simcard Kena Block

[Copy link]
Post time 27-8-2008 04:41 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

salam,
mod kalu ade topic camnie dlt lah.. tp tunjukkan la aku kat mane yer aku nak rujuk..
ni kwn aku punya,
pg td dia mrh aku kata hp yg aku jual kat dia rosak (N70).. ekekeke..
dia kata sesedar jer pg (masa alarm bunyi) matikan alarm, pastu terus kosong skrin dia..

memula igt hp la rosak kan, tp try masuk simkad ke hp lain ok lak..
n masuk simcard lain ke phone N70 tu pun ok..
so masalah simkad la kan? so camner ek nak wat..
yg herannya, takde usik ape2 camner leh kena blok simkad tue eh?

ade ape2 cara tak nak buat selain pi maxis?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2008 04:47 PM | Show all posts | Share

Reply #1 WeirdLady's post

Boleh tkr simcard tu ke simcard baru...pergi ke Maxis Centre...

psl kene byr tu x braper pasti la plak.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2008 04:58 PM | Show all posts | Share
ye ker.. maknanya takde cara lain lah selain ke maxis centre?
kalau masuk no puk? (tp tatau mana nak cari pun puk no tu..huhu)
neway thank you sesangat..
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2008 06:39 PM | Show all posts | Share
cuba format n70 tu dulu sbb ko ada mention "memula igt hp la rosak kan, tp try masuk simkad ke hp lain ok lak.."
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2008 06:50 PM | Show all posts | Share

Balas #3 WeirdLady\ catat

Untuk mengetahui nombor kod PUK, sila dail  *100#8#2# dan ikut arahan seterusnya..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2008 08:37 PM | Show all posts | Share
Originally posted by saifulms at 27-8-2008 06:50 PM
Untuk mengetahui nombor kod PUK, sila dail  *100#8#2# dan ikut arahan seterusnya..



ooo mcm tu caranya,xpayah susah2 call centre dah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-8-2008 01:13 PM | Show all posts | Share
Originally posted by saifulms at 27-8-2008 06:50 PM
Untuk mengetahui nombor kod PUK, sila dail  *100#8#2# dan ikut arahan seterusnya..


maksudnya.. pakai simkad lain pun bleh ke utk tau puk no simkad lain/
sbb kalu nak pakai simkad yg da kena block tue camner lak..
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2008 06:34 PM | Show all posts | Share

Balas #7 WeirdLady\ catat

Bolehhh.... Jgn bimbang r..

Ikut arahan seterusnya;

Sila masukkan nombor henpon, contoh 012XXXXXXX....

Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2008 06:49 PM | Show all posts | Share
kalo DiGi, ko salah masuk pin code baru dier block..,mintak PUK,,salah masuk PUK 10 kali, sim card rejected
sila walk in ke Digi centre utk replacement...tak leh wat pe dah..FOC jer..so buat ler slalu...

Maxis charge rm 10...setiap bulan aku tercicir sim card maxis..kayo ler derang ek:@
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2008 12:33 PM | Show all posts | Share


|Handphone|Negeri Sembilan|Phone-Specific Discussion|Phone Applications|


kalo PIN2 code dan PUK2 mana nak carik??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

5-9-2015 09:10 AM GMT+8 , Processed in 0.212396 second(s), 13 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list