CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 16966|Reply: 46

masalah hitam kat celah kelengkang..

[Copy link]

Rank: 3Rank: 3

Post on 18-1-2009 10:26 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

salam...

nak tanye satu kemusykilan kat area alat sulit w.laupun malu sgt sbnarnye...hehe...
sy ada masalah kat celah kelengkang and also kat bibir kemaluan.... apa sebabnye ek...? problem ni, saya alami mase sya anak dara lagi... mse sya wat treatment pakej kawin lu, akak ynag wat servis pernah cakap tu kesan dari period kite... ye la... asyik duk pakai pad kat area tu... tul ker? it is normal? kalo tak normal, malu lak saya bile nak deliver bulan 4 ni.... ada cara tak mengatasinye....? dah try scrub dah tapi cam tak jalan jer...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 18-1-2009 11:25 AM |All posts
Hampir semua org ada hitam2 tu.. Tak perlu nak malu. Tp kalu nak cuba hilangkan boleh pakai MB Pro. Boleh tengok kat sini http://www.alifaisya.com/?p=productsMore&;iProduct=82&sName=MB-Pro
www.alifaisya.com
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 18-1-2009 08:54 PM |All posts
KT THREAD MANE TAH CKP GUNE HAZEL SNOW X SILAP UTK HILANGKAN....
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 23-1-2009 04:44 PM |All posts
hazel snow? or hazeline snow? tp mmg da try gune hazeline snow kt area tu..can see the changes
kaki gossip bukanlah seorang kaki gossip! (:
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 23-1-2009 11:51 PM |All posts
hormon tak seimbang / daki sudah melekat tepu kat roma tuh.. and peluh punca nya gak
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 27-1-2009 02:30 PM |All posts
Originally posted by elysyle at 23-1-2009 11:51 PM
hormon tak seimbang / daki sudah melekat tepu kat roma tuh.. and peluh punca nya gak


Yang dimaksudkan tuan rumah tu bukan bhgn tu la....kalu daki boleh gi sental hilang...
www.alifaisya.com
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 27-1-2009 02:40 PM |All posts

Reply #3 atomicman's post

Aah..mmg ade..
sha pun pnah terbace kat thread mane, x ingat lak..
dorang kate, gune hazel snow..
tp skang, payah nak cari dah..
~nothing~
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 11-3-2009 06:33 PM |All posts
dulu sya pun ader  tapi ilang dah..alhamdullilah..caranyer saya guna produk SIREHMAS ...cubalah....

[ Last edited by  ilahkhatibrani at 1-6-2009 11:20 ]
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 11-3-2009 08:32 PM |All posts
makan supplement L-glutathione 1000mg...with alpha lipoic acid..
it's an antioxidant and it whitens the skin...
tak perlu main sapu2 cream...
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 11-3-2009 10:02 PM |All posts
ahkak..... tengah sarat pregnant  nih jangan la makan/pakai ubat sebarangan. Kadang2 even ubat herbal pun ada taruk elemen2 yang tak sepatutnya... Kena hati2
hampeh..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 12-3-2009 02:24 AM |All posts
Originally posted by zacharygibson at 11-3-2009 22:02
ahkak..... tengah sarat pregnant  nih jangan la makan/pakai ubat sebarangan. Kadang2 even ubat herbal pun ada taruk elemen2 yang tak sepatutnya... Kena hati2


oh hehe...lupak lak aku...dier pregnant..

oh...tu perkara biasa bagi org wanita pregnant biasanya berbangsa asian or negro berpigmentation kat contoh...areola..and kat celah kangkang...

tapi bagus klu si tuan rumah main letak cream...

nanti klu private area hitam and gelap sangat...takut..doktor...tak nampak...
jahit sampai ke lubang bontot sekali...

aku pernah dengar...kat CI..thread..pasal hospital kerajaan..
ada org pas beranak ..doktor jahit...sekali lubang bontot...
tapi org salahkan doktor..

aku rasa la...maybe salah...patient tu gak...maybe...private...area tu hitam and gelap sangat...
area kat tempat tu...hitam..gelap...bebulu hitam panjang and lebat cover tempat tu...doktor tu terjahit lubang bontot sekali...
maybe doktor tu letih..tak concentrate sangat...tu yg terjahit...

i don't think the doctor use any flashlight utk suluh kat area tu masa jahit...

so klu nak deliver...you ppl better shave..and kasi...tempat tu terang...
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 12-3-2009 08:24 AM |All posts
[quote]Originally posted by ilahkhatibrani at 11-3-2009 18:33

leh letakkan pic SIREHMAS ni tak???
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 12-3-2009 11:08 AM |All posts

Balas #8 ilahkhatibrani\ catat

Berapa lama guna produk SIREHMAS tu? lama tak nak tunggu ke berkesanan?....
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 24-3-2009 10:49 AM |All posts
bleh la kalau nak cuba sirehmas ni yerk.... risau jgk dgr sampai terjahit bontot ni.... dah la x lama lagi nak bersalin....sakarang ni nak shave pun susah..... nak tunduk2 bagai.....tapi kat mana nak dapat produk ni yer.....tolong la bgtau.....
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 24-3-2009 11:16 AM |All posts

Balas #14 nabilarini\ catat

suruh la hubby tolong buatkan..bukan org lain pun...peknen pun sebab dia gak
^_^
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 24-3-2009 10:56 PM |All posts

Balas #9 makcikmengamok\ catat

betul ker berkesan....? dulu ning baizura ada cakap dia makan pil untuk even kan skin tone...tapi tak tahulah pil apa....is it this one...
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 25-3-2009 12:00 AM |All posts

Balas #9 makcikmengamok\ catat

dah google....super whitening pills...l-glutathione with vit c with alpha lipoic acid....macam nak order jerk....so doctor...is it safe...? is there any long term effect? n what will happen if i stop taking those pills after i've achieved the skin tone that i want....

apa yg saya faham..dia tak restore dalam badan...macam vitamin c...dibuang melalui air kencing...
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 25-3-2009 09:13 AM |All posts
Originally posted by aim4thebest at 25-3-2009 00:00
dah google....super whitening pills...l-glutathione with vit c with alpha lipoic acid....macam nak order jerk....so doctor...is it safe...? is there any long term effect? n what will happen if i  ...


tapi....ada yg palsu nyer...so be careful...
long term side effect....no...
it's an antioxidant...and it's good for you...it not only whitens your skin...it's prevents you from getting cancer..

aku lom pernah beli..
tapi yg penting ko beli l-glutathione with alpha lipoic acid....cos...lipoic acid tu yg buat glutathione byk lam body...

and then...ia bergantung ngan skin metabolisme ko...and skin tone ko..
klu skin metabolisme ko cepat...cepatla ko puteh...

klu ko stop pakai mende tu...aku tak pasti sangat la..aku tak pernah pakai...
depends what type of skin are you...ko jenis kuat pigment..or ko cam aku...tak kuat pigment...
klu ko jenis kuat pigment...ko nyer skin leh turn dark sikit slowly...bila ko stop...makan mende tu...
klu ko nyer skin cam aku....ko tak pandai turn darker...kecualila ko tercedera kat skin..

tapi aku elaborate sikit pasal asian skin yg puteh cam aku
sebab aku nyer skin ni...this is me...
aku dulu masa baby aku kulit puteh...bila masok zaman kanak2...berkulit tan..brown...sebab kuat berpanas
bila dah besar...kulit aku jadi puteh balik....
then....bila aku garu ke skin aku tercedera...tempat aku garu tu...kulit aku jadi tan...

so maybe...on the outside...puteh...but the "inside" ko nyer pigment asian ada maseh kat situ..
bila ko tercedera or anything kat skin tu....the tan skin resurface..
sebab asian skin ni...dari "dlm" dier ada pigmentation lebey byk dari omputeh..klu tercedera skin...things like that..

tapi kan...org cakap...l-glutathione tu...it whitens...you inside...and on the outside...
so ko puteh...lam masa yg lama klu ko stop consume benda tu...

[ Last edited by  makcikmengamok at 25-3-2009 09:15 ]
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 25-3-2009 10:20 AM |All posts

Reply #14 nabilarini's post

klu laki tak nak buatkan...pegi ajer pusat kecantikan...bayar jer la suruh org buatkan....lagi kemas dan bersih. Klu nak licin terus guna laser jer...klu tak guna wax.
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 25-3-2009 11:21 AM |All posts

Reply #9 makcikmengamok's post

Psstt... orang jantan boleh guna jugak ke?
Melayu adalah TUAN PUNYA Malaysia.
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 25-3-2009 03:59 PM |All posts
Originally posted by makcikmengamok at 12-3-2009 02:24


oh hehe...lupak lak aku...dier pregnant..

oh...tu perkara biasa bagi org wanita pregnant biasanya berbangsa asian or negro berpigmentation kat contoh...areola..and kat celah kangkang...

...


Rasanya kes doktor sampai terjahit lubang bontot tu kes koyak banyak sangat... pastu ntah2 bukan doktor yg jahit..kdng2 KakTi ada dengar doktor lepas ke nurse je utk jahitkan.
www.alifaisya.com
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 25-3-2009 09:37 PM |All posts

Balas #18 makcikmengamok\ catat

ok..thanks 4 the info...emm...tp camane nak tahu palsu ke tak kalau beli online....
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 25-3-2009 09:50 PM |All posts
Originally posted by msms2005 at 25-3-2009 10:20
klu laki tak nak buatkan...pegi ajer pusat kecantikan...bayar jer la suruh org buatkan....lagi kemas dan bersih. Klu nak licin terus guna laser jer...klu tak guna wax.

huh ada gak ye pakej kecantikan camni....leh kasi licin kat alat sulit
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 25-3-2009 10:38 PM |All posts

Reply #23 Sayang_dia's post

well...tgk tempat dia...and klu sudi membayar..sure ada yg sudi buatkan....terpulang pada individu lah...klu kat obersee service ni mmg biasa ada.Cuma kat sini khas kat kedai utk org pompuan jer.
Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 1-4-2009 02:28 PM |All posts
Originally posted by KakTi at 25-3-2009 15:59


Rasanya kes doktor sampai terjahit lubang bontot tu kes koyak banyak sangat... pastu ntah2 bukan doktor yg jahit..kdng2 KakTi ada dengar doktor lepas ke nurse je utk jahitkan.


Dah dua kali bersalin mmg nurse yg jahitkan bknnya Dr tp ada org yg bersalin kat situ kata, better lg nurse yg buat dr Dr coz klu Dr blh meleleh air mata menahan sakit. X prnh lg merasa yg dikatakan sakit coz yg dua kalu tu x rasa apa pun, tetiba nurse tu kata, ok dah siap then bg sedikit info apa yg patut buat.....
Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 18-4-2014 09:07 PM , Processed in 0.217217 second(s), 34 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top