CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678910... 15Next
Return Post new threads
Show: 40079|Reply: 368

Suzuki Raider / Belang 150R - Motor kapcai dengan enjin paling besar

[Copy link]

Defender

The moderator, the dictator

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 29-10-2007 09:54 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Hello korang...!!!

Kat Mesia ni kita setakat tau model kapcai dengan cc paling besar kat Mesia cuma Yamaha Y135LC jer, tapi sebenarnya ada lagi kapcai yang cc dier lagi besar iaitu Suzuki Raider 150. Untuk pengetahuan korang, enjin yang digunakan kat Raider 150 ni ialah enjin yang sama dengan motor Suzuki FXR 150.



[ Last edited by  ryo_takahashi1 at 15-5-2009 16:14 ]
1

View rating log

黒いカラスの一団 (GGH Cawangan Parit Jepun 025) - Ketua Pemuda Parit Jepun
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 29-10-2007 09:56 PM |All posts
penyangak cyber
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 29-10-2007 09:57 PM |All posts
asal nmpk cam burk sgt...cam moto siam pon ade hihi
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 29-10-2007 09:59 PM |All posts
rangka jek........top speed...??

ada cecah 200kmh ke...???
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 29-10-2007 10:00 PM |All posts
Bile masuk M'sia ni? Dengar crite ura
Geng Gagak Hitam (GGH) 013
Reply

Props Report

Post on 29-10-2007 10:21 PM |All posts
boleh wat rempit x moto ni??
Reply

Props Report

Post on 29-10-2007 10:23 PM |All posts
bukan cbr 150 dh ade kt msia ni
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 29-10-2007 10:50 PM |All posts

Reply #1 Squall-Leonhart's post

lawa jugak cuma tak berkenan, depan je..huhuhu
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 29-10-2007 11:25 PM |All posts
cuba bayangkan..

beli moto ni

pakai pulak sut hitam

pastu pakai helmet bulat...

ha amacam ? ade rupa satria baja hitam legam tak ???

Reply

Props Report

Survivor

Goldmember

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 29-10-2007 11:57 PM |All posts
yang ni fuel-injected ke?
www.supermotardsupplies.com
Reply

Props Report

Warrior

-=( urait nopo asi )=-

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 30-10-2007 12:08 AM |All posts

Reply #9 skycrew's post

ehh..betulller..ini sume sebab bentuk kepala motor ni cayalah skycrew!
Stacy FC Member #001
JSHRFC Member #001

♥♥♥ Tamparuli is where all the pretty sumandaks grew up ♥♥♥
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 30-10-2007 12:10 AM |All posts

Reply #1 Squall-Leonhart's post

aku vote lawa lagi 135LC...  
max speed 182km/h + angin 3km/h + downhill angle 21degree..
気分上々だ
~GGH 860011~
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 30-10-2007 01:57 AM |All posts
Hmmm... Suzuki ni dah kering idea nak bagi nama ka hapa?

RAIDER nih Honda dah pakai dulu... Honda Raider...
Discuz! Code Disabled
[img] Code Disabled
Reply

Props Report

Post on 30-10-2007 05:38 AM |All posts
Honda CBR150 mmg akan kuar dlm pasaran di m'sia ujung tahun ni...dekat Moto gp ari tu ada tunjuk model moto CBR 150...xda la cun sgt...prefer NSR150 dulu2 punya
"Wise man learn from their own mistakes, Successful Men Learn from Other People's Mistake"
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 30-10-2007 08:50 AM |All posts
Menarik tu


Originally posted by datuk_batery at 30-10-2007 05:38 AM
Honda CBR150 mmg akan kuar dlm pasaran di m'sia ujung tahun ni...dekat Moto gp ari tu ada tunjuk model moto CBR 150...xda la cun sgt...prefer NSR150 dulu2 punya
Seluruh hidupku hanya untukMu Tuhan sekelian alam
Reply

Props Report

Defender

The moderator, the dictator

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 30-10-2007 10:23 AM |All posts
Originally posted by skycrew at 29-10-2007 10:50 PM
lawa jugak cuma tak berkenan, depan je..huhuhu

Betul sesangat tu... lampu belakang okey laa... meter digital + takometer analog... tapi lampu depan tu yang huduh giler, huhuhu...

Top sepeed tu haku tak tau laa, tapi enjin yang dier pakai tu enjin yang sama macam Suzuki FXR 150. Top speed FXR tu sekitar 150-160 km/h (kalau badan ringan bleh laa dapat 160 km/h). Suzuki Raider ni lagi ringan, so bleh dapat lagi laju laa, tapi mungkin tak banyak beza dengan Y135LC sebab Y135LC tu enjin SOHC 4 injap sejukan air, Raider lak DOHC 4 injap sejukan minyak...
1

View rating log

黒いカラスの一団 (GGH Cawangan Parit Jepun 025) - Ketua Pemuda Parit Jepun
Reply

Props Report

Defender

The moderator, the dictator

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 30-10-2007 10:26 AM |All posts
Originally posted by datuk_batery at 30-10-2007 05:38 AM
Honda CBR150 mmg akan kuar dlm pasaran di m'sia ujung tahun ni...dekat Moto gp ari tu ada tunjuk model moto CBR 150...xda la cun sgt...prefer NSR150 dulu2 punya

Memang Boon Siew confirm kuar ker...? Haku memang betul2 nanti2kan saat tu, saat di mana street/sport bikes 150cc kembali merempit atas jalan raya macam zaman TZM dengan NSR dulu. Kalau tak, asyik2 kapcai jer, boring betul la Mesia ni...
黒いカラスの一団 (GGH Cawangan Parit Jepun 025) - Ketua Pemuda Parit Jepun
Reply

Props Report

Defender

The moderator, the dictator

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 30-10-2007 10:27 AM |All posts
Originally posted by Kilokahn at 29-10-2007 11:57 PM
yang ni fuel-injected ke?

Tak, pakai karburetor jer... karburetor yang dier guna pun sama cam FXR 150...
黒いカラスの一団 (GGH Cawangan Parit Jepun 025) - Ketua Pemuda Parit Jepun
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 30-10-2007 11:06 AM |All posts
mcm nih ke cbr tu?

Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 30-10-2007 11:12 AM |All posts
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 30-10-2007 11:13 AM |All posts

Reply

Props Report

Defender

The moderator, the dictator

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 30-10-2007 11:38 AM |All posts
Yups tak salah lagi, camtu la rupa dier... pakai enjin DOHC 4 silinder sejukan air...
黒いカラスの一団 (GGH Cawangan Parit Jepun 025) - Ketua Pemuda Parit Jepun
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 30-10-2007 04:39 PM |All posts
made in thailand.....dah lama model ni kat sana...............
it not how fast you drive , it how you drive fast
Drive carefully>
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 30-10-2007 05:27 PM |All posts
cun tapi kaler gelap2 arrr......
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 30-10-2007 06:25 PM |All posts
yamaha tak nak kuar kan yzf r150 ke?
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 1-8-2014 09:53 PM , Processed in 0.362659 second(s), 33 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top