Suzuki Raider / Belang 150R - Motor kapcai dengan enjin paling besar - Motosikal & Basikal - Kereta,Kenderaan Bermotor & Aksesori - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 46090|Reply: 368

Suzuki Raider / Belang 150R - Motor kapcai dengan enjin paling besar

[Copy link]
Post time 29-10-2007 09:54 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Hello korang...!!!

Kat Mesia ni kita setakat tau model kapcai dengan cc paling besar kat Mesia cuma Yamaha Y135LC jer, tapi sebenarnya ada lagi kapcai yang cc dier lagi besar iaitu Suzuki Raider 150. Untuk pengetahuan korang, enjin yang digunakan kat Raider 150 ni ialah enjin yang sama dengan motor Suzuki FXR 150.



[ Last edited by  ryo_takahashi1 at 15-5-2009 16:14 ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2007 09:56 PM | Show all posts | Share
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2007 09:57 PM | Show all posts | Share
asal nmpk cam burk sgt...cam moto siam pon ade hihi
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2007 09:59 PM | Show all posts | Share
rangka jek........top speed...??

ada cecah 200kmh ke...???
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2007 10:00 PM | Show all posts | Share
Bile masuk M'sia ni? Dengar crite ura
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2007 10:21 PM | Show all posts | Share
boleh wat rempit x moto ni??
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2007 10:23 PM | Show all posts | Share
bukan cbr 150 dh ade kt msia ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2007 10:50 PM | Show all posts | Share

Reply #1 Squall-Leonhart's post

lawa jugak cuma tak berkenan, depan je..huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2007 11:25 PM | Show all posts | Share
cuba bayangkan..

beli moto ni

pakai pulak sut hitam

pastu pakai helmet bulat...

ha amacam ? ade rupa satria baja hitam legam tak ???

Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2007 11:57 PM | Show all posts | Share
yang ni fuel-injected ke?
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2007 12:08 AM | Show all posts | Share

Reply #9 skycrew's post

ehh..betulller..ini sume sebab bentuk kepala motor ni cayalah skycrew!
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2007 12:10 AM | Show all posts | Share

Reply #1 Squall-Leonhart's post

aku vote lawa lagi 135LC...  
max speed 182km/h + angin 3km/h + downhill angle 21degree..
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2007 01:57 AM | Show all posts | Share
Hmmm... Suzuki ni dah kering idea nak bagi nama ka hapa?

RAIDER nih Honda dah pakai dulu... Honda Raider...
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2007 05:38 AM | Show all posts | Share
Honda CBR150 mmg akan kuar dlm pasaran di m'sia ujung tahun ni...dekat Moto gp ari tu ada tunjuk model moto CBR 150...xda la cun sgt...prefer NSR150 dulu2 punya
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2007 08:50 AM | Show all posts | Share
Menarik tu


Originally posted by datuk_batery at 30-10-2007 05:38 AM
Honda CBR150 mmg akan kuar dlm pasaran di m'sia ujung tahun ni...dekat Moto gp ari tu ada tunjuk model moto CBR 150...xda la cun sgt...prefer NSR150 dulu2 punya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-10-2007 10:23 AM | Show all posts | Share
Originally posted by skycrew at 29-10-2007 10:50 PM
lawa jugak cuma tak berkenan, depan je..huhuhu

Betul sesangat tu... lampu belakang okey laa... meter digital + takometer analog... tapi lampu depan tu yang huduh giler, huhuhu...

Top sepeed tu haku tak tau laa, tapi enjin yang dier pakai tu enjin yang sama macam Suzuki FXR 150. Top speed FXR tu sekitar 150-160 km/h (kalau badan ringan bleh laa dapat 160 km/h). Suzuki Raider ni lagi ringan, so bleh dapat lagi laju laa, tapi mungkin tak banyak beza dengan Y135LC sebab Y135LC tu enjin SOHC 4 injap sejukan air, Raider lak DOHC 4 injap sejukan minyak...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-10-2007 10:26 AM | Show all posts | Share
Originally posted by datuk_batery at 30-10-2007 05:38 AM
Honda CBR150 mmg akan kuar dlm pasaran di m'sia ujung tahun ni...dekat Moto gp ari tu ada tunjuk model moto CBR 150...xda la cun sgt...prefer NSR150 dulu2 punya

Memang Boon Siew confirm kuar ker...? Haku memang betul2 nanti2kan saat tu, saat di mana street/sport bikes 150cc kembali merempit atas jalan raya macam zaman TZM dengan NSR dulu. Kalau tak, asyik2 kapcai jer, boring betul la Mesia ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-10-2007 10:27 AM | Show all posts | Share
Originally posted by Kilokahn at 29-10-2007 11:57 PM
yang ni fuel-injected ke?

Tak, pakai karburetor jer... karburetor yang dier guna pun sama cam FXR 150...
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2007 11:06 AM | Show all posts | Share
mcm nih ke cbr tu?

Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2007 11:12 AM | Show all posts | Share
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2007 11:13 AM | Show all posts | Share

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-10-2007 11:38 AM | Show all posts | Share
Yups tak salah lagi, camtu la rupa dier... pakai enjin DOHC 4 silinder sejukan air...
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2007 04:39 PM | Show all posts | Share
made in thailand.....dah lama model ni kat sana...............
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2007 05:27 PM | Show all posts | Share
cun tapi kaler gelap2 arrr......
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2007 06:25 PM | Show all posts | Share
yamaha tak nak kuar kan yzf r150 ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

3-8-2015 02:21 AM GMT+8 , Processed in 0.171328 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list