CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345Next
Return Post new threads
Show: 30353|Reply: 124

Risaunya aku!!

[Copy link]

Rank: 6Rank: 6

Post on 26-12-2009 01:43 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Mcm ni..pasangan sy kata dia dah lewat keluar haid dr tempoh yg sepatutnya (dah seminggu tak keluar haid dr tarikh yg spatutnya). Kami last buat seks pd 2 minggu yg lepas. Kami mmg takut lah jika dia beranak skrg sbb masing2 masih belajar. Jd ingat nak beli pil perancanglah utk elakkan dia hamil. Dgr ade pil yg masih efektif dlm tempoh sebulan lakukan seks terakhir. Tul ke? Kami sudah pakai kondom dlm hubungan terakhir tu. Risaulah jugak.

Apa jenama pil yg blh di beli dan berapa harganya?



Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 26-12-2009 02:19 AM |All posts
berani buat, kenapa x berani nk tanggung???:@
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 26-12-2009 02:31 AM |All posts
huhu...............
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 26-12-2009 02:32 AM |All posts
Ko ni kawin sudahhh....nikah yg wajib udah ke lumm ???yg kemain risau ni nape...???
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 26-12-2009 02:39 AM |All posts
tolong.................
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 26-12-2009 02:42 AM |All posts
2# kuzaime
yg ko emo x tentu pasal ni naper? tgh datang bulan ke? ko jeles kan kan, wakakaka...

ntah2 diorg tu suami isteri kahwin muda n still study...bsgka baik la kamu.

aku cdgkn beli pil tidur ngn pil binari n amalkn makan kuih tart nenas...
http://www.facebook.com/AnalisisWarnaPakaian
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 26-12-2009 03:17 AM |All posts
hum.. ko pos thread kat sni mmg kna hentam la. tapi aku bersangka baik la...

aku cadangkan ko beli pregncy test if positve g jumper doctor.. check baby tu sihat or xsihat and mintak advice dia. jgn amek ubat yang kat kedi tuuu, rosakkan badan ko je nnt. biasa kat area sentul ada tempat mcm tu.

if nak abortion hukumnye haram sebab membunuh.. dah berzina pastu membunuh.. mmg masuk neraka la.. tapi doctor kan advice gugurkan baby kalo baby tu lemas or bermasalah. kos tuk check ni rm100 .

hurm... ubat gugurkan baby not illegal jual kat malaysia unleast dengan kebenaran doctor. macam yang aku da cakap kat atas.

aku harap aper yang aku bagi ni membantu ko dan yang seeloknyer ko nikah la dengan ayah budak yang ko kandungkan if ko blom kawen lagi.

duit PTPTN yang ko amek tu if ko amek la jgn salah guna pulak.. bincang dengan family sebab perot memboyot and lastly semua orang akan tau jugak.aku share dengan ko sbb bnd ni dah blaku dekat my best friend and lastly dia kawen.

more info reply me ok
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 26-12-2009 06:54 AM |All posts
Ahakss cakap fikir positif tp cap org zina.....
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 26-12-2009 06:58 AM |All posts
Ko risau sebab masih belajar? konfius ni.... bagus apa anak tu cerdik nanti.... partner ko study anak baby ko pon study....dia gi kuliah anak ko pon masuk kuliah dgr lecture...mmg cerdik ...cam bini aku lah...aku kawen masa dia masih study....alhamdulillah nak kata brilliant ti idaklah, tp mmg beza dgn budak same age dgn dia...akal dia jauh pk banding dgn kawan2 dia
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 26-12-2009 07:20 AM |All posts
Post Last Edit by mat_tempe at 26-12-2009 07:26

1 months is too late man, aku setuju check pregnancy test dulu,then kalau negatif selamat (selamat doesn't mean aku sokong but seems to me ko cam tak ready), kalau positif bersedia mentally utk menerima org baru dalam hidup korang ber 2, tak guna ditangisi sebab baby dalam kandungan tu perlu difikirkan, be a gentleman and be responsible, kalau betul ada its only happen 9 months to come, before you reach at that point life goes on,jangan lupa register kat klinik, pergi buat rutin check up, months, weeks when its getting closer, jaga pemakanan partner ko, jangan makan sebarang,7-8 months dah bleh mula beli barang2 sambut kehadirannya, kalau bleh tahu jantina by scanning lg senang utk beli brg tp kena yakin lah...

Nak risau pon takda pekdah, dan tolong ingat, tak kira apa pon cerita disebalik kelahirannya dia tetap ANUGERAH ALLAH S.W.T, don't spoil it man , kes-kes janin,bayi bersepah2 kat tempat buang sampah,dlm sungai,mangkuk tandas dan akhirnya anak tu jd mangsa, semua tu pasal PENDEK AKAL and STUPID. Kalau ikut ko cakap ko tgh study, univ or shekolah i donno, ada solution lain and again 1 months is already late thinking of get rid of the janin

Ko duduk bincang balik dgn partner ,think of the solution i suggested (tak dapat nak suggest detail tak tahu real situation ko ni). Bila dah ada solution take a very very deep breath and DO IT MAN (as long as bukan nak BUANG...). SELAMAT BERKELUARGA.Dulu kalau makan pkkan partner je nanti 9 bulan lg ada org ke3,its a wonderful experience.

p/s I love so much my 3 lovely doters {:1_147:}
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 26-12-2009 07:42 AM |All posts
Don't cover your problem by creating another problem or the most important is you will be asked dalam 2nd life
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 26-12-2009 08:07 AM |All posts
mcm saje buat cerita je ni....
edited
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 26-12-2009 08:22 AM |All posts
Post Last Edit by hadi1978 at 26-12-2009 08:34

Kerja pun belum lagi, spender pun mak bapak beli, dah gatal tenggek anak dara orang... Ko tanggunglah balasan dunia dan akhirat...
Sesapa yang bagi panduan nak abort ke kat TT ni kira bersubahat jugak le...
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 26-12-2009 08:58 AM |All posts
eeeee tak takut dosa ka?
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 26-12-2009 02:45 PM |All posts
bnda dh jd..marah pon x berguna..cuma nasihat je la..
dlm hidup kita,setiap apa yg kta nk buat..kita kna pikir dimasa hadapan..bukan pikir masa tu je..perjalanan hidup kita masih panjang...kita x bleh berpatah balik tp kita bleh melangkah ke hadapan..
skrng ni,ko pikir masa depan ko..berbalik pd masalah ko..ko dh buat seks ngn pasangn ko n skang takut dia pregnant sbb dia x abis blaja lg..then ko pikir nk gugurkn kndungn tu if btul dia pregnat,bg aku x perlu buat mcm tu..ini adalah ujian tuhan nk tgk mcm mn ko hadapinya..kalo ko gugurkn kandungn tu,mcm mn nti kalo tuhan uji ko lg yg ko x kn dpt anak selama2nya..anak tu penting sbb tu la harta dunia akhirat kita,dia yg akan mendoakn kesejahteraan kita bila kita dh x da..
so bg aku,ko bertanggungjawab la atas apa yg ko dh lakukn means kawin..kalau ko takut x tahu mcm mn nk survive nti kawin sbb still blaja..anggapla ia ujian dr-NYA..mana la tau ko dpt anak nti rezeki murah..org kata rezeki anak..hmm

bnda yg dh lpas tu biarla lpas..bertanggungjawab atas apa yg kita dh lakukan n pikirkn masa depan..
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 27-12-2009 03:00 AM |All posts
7# nanaz

tapi aku buat dgn die pun..sbb terpaksa..aku kesian kat die yg masa tu tgh gersang..sedangkan aku takde sebarang nafsu masa bersetubuh dgn dier (aku bayangkan perempuan cd blue utk stim)..sblm tu mmg aku ade suruh dia dtg rumah aku..n bersusah payah jugaklah dia dtg...rumah die dan rumah aku agak jauh..2 negeri yg berbeza..jd tak sampai hati jika dia dah susah payah camtu..aku tak penuhi hasrat dier..mule2 sblm dia dtg ke rumah aku..mmg aku cam ade nafsu pd dier..tp lps dia dah dtg..dah bogel..habis nafsu hilang..tak tahu apsal..

apa yg blh aku cakap..sedangkan 1st time main pun dah takde nafsu..camna kalo aku khwin dgn dier? Mmg kena cerai lah..
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 27-12-2009 11:37 AM |All posts
Kau memang patut risau.
Kalau dia atau keluarga report polis.
Kes rogol .Sabit salah bertapa lah kau dalam penjara dan dapat 20 kali sebatan.
Ada ilmu hidup jadi mudah.
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 27-12-2009 01:04 PM |All posts
:@:@
sedia terima tempahan baju kurung/kebaya
kami dtg kepada anda...
no tel : 013-3778625
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 27-12-2009 02:41 PM |All posts
adoi detektif hantu dah lama senyap psl kes penjejak hantu setiawangsa ko tu tetiba kuar citer psl ko buat seks tanpa nafsu dgn awek ko plk.
ko ni lawak betul la.
lps ganti uncle seeker ko bleh ganti din beramboi plk lps ni.
1 persamaan ko dgn uncle. minat menjejak hantu dan gila sex.
No more loneranger. In relationship.
otai_g is fully owner by N** A*** K********
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 27-12-2009 05:17 PM |All posts
Post Last Edit by misz_addy at 28-12-2009 00:21

kadang2 orang lambat datang haid sebab stress..plus baru seminggu je.. jadi jangan terlalu risau.lagipun ko kate tengah belajar lagi..

edited: ade terlepas pandang post die tadi.. ape-ape pun, DH bertaubat lah ko..sebab selalunye kalau sekali dah buat, nanti akan buat berkali2 lagi..dunia orang tatau ape ko buat..tunggu kat akhirat sok..
NYX Cosmetics
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 27-12-2009 07:48 PM |All posts
dah kesian dekat dia sama2 la korang tanggung...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 27-12-2009 10:18 PM |All posts
7# nanaz

tapi aku buat dgn die pun..sbb terpaksa..aku kesian kat die yg masa tu tgh gersang..sedangkan aku takde sebarang nafsu masa bersetubuh dgn dier (aku bayangkan perempuan cd blue utk stim) ...
Detektif_Hantu Post at 27-12-2009 03:00 AM


ko ni bro....bende camtu pon ko kesian?
tolong arr...ko actually tak kesian die dan diri ko lgsg...
kalau ko kesian dan sayang die...ko takkan sentuh die langsung...
tapi nak buat camner...bende dah jadi kan...
so pandai2 arr tanggung...
tapi bro...aku cadangkan, if die dah termengandung....tolong arr suruh die jgn abortkan baby tuh...
baby tuh ade hak utk hidup dan if korang decide nak abortkan...korang memang keji....
tak semestinya kalau korang dah terlanjur, kene kawen....
tak...buat pe korang kawen pastuh dikhuatiri akan menyebabkan penceraian kan...
better ko pikir care yg lebih terbaik...
mungkin kalau ade baby, serahkan baby tuh kepada family yg boleh memberikan kasih sayang dan didikan agama  dan boleh jadi lebih baik drpd parents kandung die kan...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 28-12-2009 01:37 AM |All posts
take it as a lesson for u....

b4 making love, please spare a condom....or morning after pills...

it is not encourage for u to abort the baby..but there is an option to abort the baby at the private clinic....prepare 800 to 1K....

think wise~
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 28-12-2009 12:16 PM |All posts
Mcm ni..pasangan sy kata dia dah lewat keluar haid dr tempoh yg sepatutnya (dah seminggu tak keluar haid dr tarikh yg spatutnya). Kami last buat seks pd 2 minggu yg lepas. Kami mmg takut lah jika dia  ...
Detektif_Hantu Post at 26-12-2009 00:43

pergh!!
da lewat dtg haid br nk tkot....apsal sblm wt 2 xpk dlu??? :@ :geram:
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 28-12-2009 12:18 PM |All posts
7# nanaz

tapi aku buat dgn die pun..sbb terpaksa..aku kesian kat die yg masa tu tgh gersang..sedangkan aku takde sebarang nafsu masa bersetubuh dgn dier (aku bayangkan perempuan cd blue utk stim) ...
Detektif_Hantu Post at 27-12-2009 02:00

:geram:

da tgk pmpn bogel pn xde nafsu gk ke???
ko ni gay ke pe?...
Reply

Props Report

12345Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 26-10-2014 05:56 AM , Processed in 0.296408 second(s), 34 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top