CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123Next
Return Post new threads
Show: 22663|Reply: 52

sape boleh suggest ubat cuci darah?

[Copy link]

Rank: 1

Post on 13-1-2010 08:43 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

saye nak mintak suggestion pasal ubat or any pil untuk cuci darah...
saye nak kulit saye dari muke sampai ke kulit kepale n badan sgt sensitif...
so saye ingat nak bersihkan dalaman dulu then baru luaran...
so sape2 tau jenis2 or brand ubat yang bagus?
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 13-1-2010 09:06 AM |All posts
jumpe doktor la senang..kot2 termakan ubat tah hape2 camne??
Tiada guna harta di dunia, jika maruah sudah tergadai
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 13-1-2010 09:06 AM |All posts
u kena detox dulu,
deleila dulu pun ada jerawat, badan kebas2 dan sembelit. Cuba makan lactofibre. Lawatlah blog deleila untuk baca testimonial tentang lactofibre dan berrygen.

http://eblog.cari.com.my/?134396

ini berdasarkan pengalaman, yg bestnye produk ini selamat utk mengandung, budak dan yg menyusukan.
Deleila dah setahun makan utk kesihatan, alhamdulillah jarang sgt sakit walaupun satu rumah selsema, kita tetap power.

yg penting sihat dan cantik, tanpa perlu makan byk jenis ubat.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 13-1-2010 11:43 AM |All posts
Elken, Kington Life Plasma

visit www.elken.com.my
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 14-1-2010 02:51 PM |All posts
Post Last Edit by blackmore at 29-1-2010 00:41

Darah yang kotor adalah disebabkan usus yang kotor yang semakin mengecil akibat pengambilan ubat-ubatam (drugs) dan pengambilan makanan yang tidak sehat. Awak boleh Cuba Kolostrum Alpha Lipid Lifeline.. Ia akan membersihkan secara semulajadi. Kolostrum ini boleh menyerap seratus peratus kedalam badan dengan pantas. call saya untuk cuba kolostrum ini ... http://www.doktormalaya.com/alpha-lipid/
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 15-1-2010 03:36 PM |All posts
5# doktormalaya

Colostrum utk faktor imunisasi & faktor pertumbuhan. Bukannya utk detoksifikasi
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 15-1-2010 05:13 PM |All posts
6# neomorpheus


u r rite!
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 20-1-2010 09:16 PM |All posts
4# zairi

Try Zairi's suggestion..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 21-1-2010 08:58 AM |All posts
8# koken_7
Thanks koken_7!

I'm just try to help....
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 22-1-2010 03:36 PM |All posts
cuci darah? ermmm bunyinyer macam pelik

cuci darah ni selalunyer merujuk kepada proses hemodialisis utk org yg sakit buah pinggang

masalah kulit sensitif yg macamana ni erk? pls elaborate further
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 23-1-2010 01:05 PM |All posts
itu la setau saya cuci darah ni proses mcm hemodialisis kan...
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 24-1-2010 03:52 AM |All posts
my SIL keje kt ampang putri, die baik ngn dermatologist ni, apa yg die suggest instead of mkn2 pil ni, better u consume anykind of fibre that can detox harmful toxin, do not drink tea yg boleh buat u cirit2, sgtla bhy utk jngka masa pnjang (ni dr. tu yg ckpla)..

otherwise go for cuci darah ada satu klinik area jln pahang leh wat...
tp sy pon lom pi clinik tu utk info..padahal bende ni die bgtau sy dr thn 2005 lg...huhuhuuh..
cuma cuci darah ni xleh selalu, setahun 1@2 kali jerk..

my MIL plak cuci darah doc tmbahkan oksigen dlm darah...i xphm pon konsep die..
MIL yg story kt sy..pepaham jela org tua bercerita cmner kan...

yg ini terpulang kpd individu...
sy penah cuba jamu BERSIDA (bersih darah) utk clearkan jerawat batu...so far okla tp my parents xgalakkan mkn2 jamu nih...so i stopped..
jamu ni ada cop dilulukan oleh KKM, jamu 'bersih darah' brand yg lain tu xkonfiden nk cube...

apa pon cara, terpulanglah asalkan ia x mendatangkan mudarat pada u...

my opinion, don't take pills.............
hot and seXXXy
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 25-1-2010 11:08 AM |All posts
Post Last Edit by doktormalaya at 25-1-2010 11:11

6# neomorpheus

Lain kali banyakkan membaca kalo nak gelakkan orang.... Kolostrum mempunyai manfaat yang banyak antaranya termasuk lah penting untuk sel darah merah, sel darah putih, platelet, dan plasma....

Reference :
http://colostrumresearch.org/Health/AZ_benefits.html
http://colostrumresearch.org/Health/AZ_illness.html
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 25-1-2010 12:03 PM |All posts
Post Last Edit by doktormalaya at 25-1-2010 11:11

6# neomorpheus

Lain kali banyakkan membaca kalo nak gelakkan orang.... Kolostrum mempunyai manfaat yang banyak antaranya termasuk lah penting  ...
doktormalaya Post at 25-1-2010 11:08


Mmg lah kolostrum banyak manfaat..sape kata tak de manfaat? Tak reti membaca ke?? Betul lah dlm reference tu tulis on the benefits..again it's focusing on GROWTH & IMMUNE FACTOR.
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 25-1-2010 12:49 PM |All posts
Masalah sekarang Alpha Lipid Lifeline is not focusing on GROWTH & IMMUNE FACTOR.. Ia boleh melawan segala penyakit tanpa menggunakan dadah yg berbahaya. [url]http://colostrumresearch.org/Health/AZ_illness.html[/url]. Aku ingin perkenalkan dan beri cadangan. Itu sahaja.. kalau orang yang buka post percaya atau tidak. itu terpulang.

Yang awak nak bantai/membunuh segala post saya kenapa? Ada masalah ke? Rezeki awak, awak makan.. rezeki saya, saya makan... apa salah makan sama-sama....
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 25-1-2010 07:53 PM |All posts
Masalah sekarang Alpha Lipid Lifeline is not focusing on GROWTH & IMMUNE FACTOR.. Ia boleh melawan segala penyakit tanpa menggunakan dadah yg berbahaya. http://colostrumresearch.org/Health/AZ_illness. ...
doktormalaya Post at 25-1-2010 12:49


Bile masa plak aku duk sibuk menjual cari makan dlm nih?? Ko ke aku yg duk sibuk menjual??? Yg ko emo nak sentap tak tentu pasal ni ape hal? And lagipun, kalo ko baca peraturan forum ni betul, dilarang menjual!!

See, u dont even understand what colostrum actually is. Ur main product is colostrum and then formulated with some other nutrients and u can say that it's not focusing on growth & immune factor at all? Lepas tu, easily claiming that satu benda ni bleh ubat semua penyakit..aku tulis elok2 lagi tak de nak kurang ajar pun bile tulis benda yg aku tahu...kalau ko kata betul, paste lah elok2 discussion secara ilmiah. Ini cakap pasal lain pastu jawap generally like that and sentap tak tentu pasal.

Kalau ko nak share ape yg ko tahu, then aku pun share ape yg aku tahu. Lagipun mmg aku dah makan colostrum bertahun2 dah. Sbb tu dlm post lain aku tanye tahu ke colostrum yg direkomenkan itu dihasilkan dlm masa bape jam?? Aku hanya menyampaikan ape yg aku belajar drp experts and bukannya cakap aku sendiri nak promote barang lain ke ape...

"Scientific studies on whole colostrum show that some of the bio-active
components necessary to provide the health benefits of a true colostrum are
fat soluble and found in high concentrations only up to 12 hours after birth
and removal of that fat would result in the removal of important bio-active
components"

-
As stated by Dr. Donald H. Lein , Chairman of Population Genetics and
Diagnostic Sciences at the College of Veterinary Medicine, Cornell University
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 26-1-2010 01:26 PM |All posts
16# neomorpheus


u r rite fren! nk cari mkn pegi tmpt lain..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 26-1-2010 02:25 PM |All posts
16# neomorpheus


u r rite fren! nk cari mkn pegi tmpt lain..
zairi Post at 26-1-2010 13:26



laparlah plak ..nak gi kuar carik ikan bakar kat foodcourt
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 26-1-2010 02:37 PM |All posts
laparlah plak ..nak gi kuar carik ikan bakar kat foodcourt
norbaya Post at 26-1-2010 14:25


I pun baru balik dari cari makan tengah hari
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 26-1-2010 04:25 PM |All posts
aik dia betekak kat sini plak...hehehe... calm down my frenz....
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 26-1-2010 05:16 PM |All posts
4# zairi

mmg bagus tapi tak mampu. rm250 sebulan.
The feeling of freedom
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 26-1-2010 10:22 PM |All posts
4# zairi  

mmg bagus tapi tak mampu. rm250 sebulan.
mix_chinese Post at 26-1-2010 17:16


Good things are never cheap..hehe..
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 27-1-2010 08:40 AM |All posts
22# neomorpheus

Salam semua,

Bitreen (hopefully ejaan betul) pun salah satu pil utuk cuci darah kita....kita bole beli dia kat farmasi. pil ni di perbuat dpd daun bambu.............. pernah mkn dulu tapi sebab mkn saja2 so x nampak kesan la........ cuba la search dlm internet coz benda ni x mahal.....


Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 27-1-2010 01:47 PM |All posts
22# neomorpheus

ya betul...worth the price la kan..tp no health no life rite? Mcm mana kaya pun kita tp if kita xjaga our health, its a bit waste la kan. N kita boleh spend few thousand/hundreds for baju, hoildays etc. tp bila bab kesihatan ppl ckp "huh mahalnya". SO kita kena ubah our mind, lets put health as priority/top rank.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 27-1-2010 01:49 PM |All posts
21# mix_chinese


kita myb kena spend rm260 monthly tp kita dpt save few thousand in future..hospital bills..
Reply

Props Report

123Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 31-10-2014 04:59 PM , Processed in 0.348280 second(s), 29 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top