CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
1234567Next
Return Post new threads
Show: 45913|Reply: 153

Edit : Ashraf Muslim buka Pusat Perubatan Syifa' Al-Hidayah

[Copy link]

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 23-3-2010 12:40 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Post Last Edit by shachihata33 at 23-3-2010 21:02

Assalamualaikum semua... seram2 nak bukak topic baru sbb x pernah buka topik kt gossip

Maaf kalau topic ni dah ada sebab dah search tp tak jumpa yg berkaitan.

Tak tahu cerita ni betul atau tidak....
Sha lalu depan rumah mak ayah Asyraf Muslim beberapa hari ni, (dkt melaka)
berderet orang. Bila ditanya, katanya Asyraf buka Pusat Perubatan Darussyifa'.
Darussyifa' ni yang pengasasnya ialah Ust Harun Din tu.
Merupakan pusat perubatan cara Islam....

errr, ada sesiapa boleh sahkan?

Maaf kalau salah board.

I know nothing, Allah knows everything
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 23-3-2010 12:43 PM |All posts
oh yeke..maknanya family dia or dia mesti pelajar kt darulsyifa tu..kalu tak xkanlah leh bukak pusat perubatan tu...emm..kena refer balik kt darulsyifa kt bangi tu sama ada betol ke tak..
papaiye
Reply

Props Report

Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17

Post on 23-3-2010 12:44 PM |All posts
jom g serbu..... lokosi kt neh TT?
KERJA DIDAHULUKAN
MELESYER DI UTAMAKAN
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 23-3-2010 12:44 PM |All posts
pernah ke darussyifa bangi...
ramai org..
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 23-3-2010 12:46 PM |All posts
Harun Din tu  paklang biras aku..kena tanye ni..hehehe
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 23-3-2010 12:46 PM |All posts
jom g serbu..... lokosi kt neh TT?
masuco Post at 23-3-2010 12:44


dekat Telok Mas melaka.

rumah dia rumah taman yg dkt dgn traffic light.
I know nothing, Allah knows everything
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 23-3-2010 12:49 PM |All posts
oh yeke..maknanya family dia or dia mesti pelajar kt darulsyifa tu..kalu tak xkanlah leh bukak pusat perubatan tu...emm..kena refer balik kt darulsyifa kt bangi tu sama ada betol ke tak..
papaiye Post at 23-3-2010 12:43


ada kemungkinan dia yg mengubatnya sebab dia kan pengacara rcgn kt oasis kan?
sorry sha x sure sbb rmh sha xde astruk.
rawatan islam apentah. syifa' al-hidayah ke ape...xsure
tp kalau betul, harapnya dia mmg dh insap
I know nothing, Allah knows everything
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 23-3-2010 01:01 PM |All posts
6# shachihata33

Kat taman yg mana ni? Tmn Seri Teluk Mas ke? Jln apa?
Tak perasan plak aku ada pusat perubatan islam kat situ
Aku xduduk situ tp selalu g situ sbb pasar mlm isnin & pagi ahad
i love satay very much....
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 23-3-2010 01:02 PM |All posts
yg dia jadi  pengacara tuh syifa al hidayah pengasas nye Hj Lokman location kat Sg Pusu Gombak.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 23-3-2010 01:05 PM |All posts
member ader pergi darul syiffa gombak...dia kata si asyraf nie ader kat sana .. masa tu ader budak kena santau ... tak mo masuk .... keluarga budak kena santau tu ajak masuk .. budak tu tendang mak..dia pukul2 mak dia..last2 ..si asyraf nie datang ... kata Masuk! kat budak kena santau tu terus aja masuk cam takut2 .... kira dak asyraf nie mmg ader kemahiran lah .
Kesayangan Ibu & Ayah ~  Saiful Edland Ghazi
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 23-3-2010 01:07 PM |All posts
ustaz lokman pegi telok mas mengubat org dari hari sabtu sampai ahad lepas je..pastu dia mengubat kat sungai pusu gombak. asyraf ni tolong dia je..anak angkat ustaz tu
My Little Bimbo Down on the Bamboo Isle
Reply

Props Report

mea  

Conqueror

Mama Faiz

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 23-3-2010 01:08 PM |All posts
okla tu....
レoر  キoرر
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 23-3-2010 01:10 PM |All posts
6# shachihata33

Kat taman yg mana ni? Tmn Seri Teluk Mas ke? Jln apa?
Tak perasan plak aku ada pusat perubatan islam kat situ
Aku xduduk situ tp selalu g situ sbb pasar mlm isnin & pagi ahad
sajer Post at 23-3-2010 13:01


dari traffic light, rumah dia taman belah kanan. kira sederet dgn deretan kedai yg baru bukak tu.
tp dia buat dkt rmh kot sbb rumahnya yg ramai org beratur.
I know nothing, Allah knows everything
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 23-3-2010 01:11 PM |All posts
ustaz lokman pegi telok mas mengubat org dari hari sabtu sampai ahad lepas je..pastu dia mengubat kat sungai pusu gombak. asyraf ni tolong dia je..anak angkat ustaz tu
MelahJanda Post at 23-3-2010 13:07


owh mcm tu ke. mst dia masih nk belajar lg kan. nnt dh mahir, bleh jalankan sendiri.
I know nothing, Allah knows everything
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 23-3-2010 01:11 PM |All posts
oohhhh...cm2 ke...
kira si ashraf ni hanya menolong je la ek...
bkn dia bukak pusat perubatan tu kt situ...
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 23-3-2010 01:11 PM |All posts
bagusnyer dia dah ada kemahiran mcm ni...tak semua orang mampu dan berani membuatnyer
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 23-3-2010 01:13 PM |All posts
hai kaka melah...
lama tak nampak?
kaka melah ni sedara ngan serap moslem ek
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 23-3-2010 01:14 PM |All posts
rasenye penah bace die pandai gak ubat2 org nih..bagus la kalo die bukak gak..suke kat die nih..kacakkk banget..
love yourself before you love others ~  
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 23-3-2010 01:15 PM |All posts
ye ke.patut la nampak aura muke dia lain skang nie...
Reply

Props Report

Emperor

.... suatu masa ....

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

Post on 23-3-2010 01:19 PM |All posts
dia tak bukak pusat perubatan tu
dia keja/tolong2 kat situ kalo tak silap

my sis penah gi yg kat gombak tu....
terjumpa ngan si ashraf neh
ada lah.... sembang2 skit
appearance can be deceptive. im anything but fine. i feel like the sun has set and not rise for five days. im in perpetual night here...
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 23-3-2010 01:23 PM |All posts
tapi dia mcm senyap je berlakon,abg nas ape lagi pegi la terjah..
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 23-3-2010 01:27 PM |All posts
Darusyifa' Al Hidayah ni...semlm baru lepas tonton Penawar As-Syifa' hosnya si Ahsraf Muslim tu la...slah satu pengamal perubatan yg ditunjukkan tu dr Darulsyifa' AlHidayah dr Gombak.....
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 23-3-2010 01:31 PM |All posts
1# shachihata33

asyraf muslim ni host rancangan apa dalam oasis tu.. penawar shifaq ke.. kalau dia salah seorg team member ustaz darulshifaq bangi.. harus aku tetiap minggu datang atas alasan nak mintak air untuk anak yg noti..semata2 nak nengok muka dia.. hahahah!!!
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 23-3-2010 01:36 PM |All posts
rasanye syifa' al-hidayah ni bkn cawangan darussyifa'...ntahler, nanti nak cek kat web darussyifa'...apa2pun, tak kesahler nama apa, yg penting kalau guna ayat2 quran, maka orait je wpun bkn dr darussyifa' sendiri
Reply

Props Report

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 23-3-2010 01:37 PM |All posts
eloklah tu....
urbanla sgt ko tuuuu...
Reply

Props Report

1234567Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 26-10-2014 03:41 PM , Processed in 0.285227 second(s), 37 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top