Edit : Ashraf Muslim buka Pusat Perubatan Syifa' Al - Hidayah - Gosip: Tempatan - Gosip - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
View: 47996|Reply: 153

Edit : Ashraf Muslim buka Pusat Perubatan Syifa' Al-Hidayah

[Copy link]
Post time 23-3-2010 12:40 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Post Last Edit by shachihata33 at 23-3-2010 21:02

Assalamualaikum semua... seram2 nak bukak topic baru sbb x pernah buka topik kt gossip

Maaf kalau topic ni dah ada sebab dah search tp tak jumpa yg berkaitan.

Tak tahu cerita ni betul atau tidak....
Sha lalu depan rumah mak ayah Asyraf Muslim beberapa hari ni, (dkt melaka)
berderet orang. Bila ditanya, katanya Asyraf buka Pusat Perubatan Darussyifa'.
Darussyifa' ni yang pengasasnya ialah Ust Harun Din tu.
Merupakan pusat perubatan cara Islam....

errr, ada sesiapa boleh sahkan?

Maaf kalau salah board.

Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2010 12:43 PM | Show all posts | Share
oh yeke..maknanya family dia or dia mesti pelajar kt darulsyifa tu..kalu tak xkanlah leh bukak pusat perubatan tu...emm..kena refer balik kt darulsyifa kt bangi tu sama ada betol ke tak..
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2010 12:44 PM | Show all posts | Share
jom g serbu..... lokosi kt neh TT?
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2010 12:44 PM | Show all posts | Share
pernah ke darussyifa bangi...
ramai org..
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2010 12:46 PM | Show all posts | Share
Harun Din tu  paklang biras aku..kena tanye ni..hehehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-3-2010 12:46 PM | Show all posts | Share
jom g serbu..... lokosi kt neh TT?
masuco Post at 23-3-2010 12:44


dekat Telok Mas melaka.

rumah dia rumah taman yg dkt dgn traffic light.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-3-2010 12:49 PM | Show all posts | Share
oh yeke..maknanya family dia or dia mesti pelajar kt darulsyifa tu..kalu tak xkanlah leh bukak pusat perubatan tu...emm..kena refer balik kt darulsyifa kt bangi tu sama ada betol ke tak..
papaiye Post at 23-3-2010 12:43


ada kemungkinan dia yg mengubatnya sebab dia kan pengacara rcgn kt oasis kan?
sorry sha x sure sbb rmh sha xde astruk.
rawatan islam apentah. syifa' al-hidayah ke ape...xsure
tp kalau betul, harapnya dia mmg dh insap
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2010 01:01 PM | Show all posts | Share
6# shachihata33

Kat taman yg mana ni? Tmn Seri Teluk Mas ke? Jln apa?
Tak perasan plak aku ada pusat perubatan islam kat situ
Aku xduduk situ tp selalu g situ sbb pasar mlm isnin & pagi ahad
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2010 01:02 PM | Show all posts | Share
yg dia jadi  pengacara tuh syifa al hidayah pengasas nye Hj Lokman location kat Sg Pusu Gombak.
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2010 01:05 PM | Show all posts | Share
member ader pergi darul syiffa gombak...dia kata si asyraf nie ader kat sana .. masa tu ader budak kena santau ... tak mo masuk .... keluarga budak kena santau tu ajak masuk .. budak tu tendang mak..dia pukul2 mak dia..last2 ..si asyraf nie datang ... kata Masuk! kat budak kena santau tu terus aja masuk cam takut2 .... kira dak asyraf nie mmg ader kemahiran lah .
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2010 01:07 PM | Show all posts | Share
ustaz lokman pegi telok mas mengubat org dari hari sabtu sampai ahad lepas je..pastu dia mengubat kat sungai pusu gombak. asyraf ni tolong dia je..anak angkat ustaz tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2010 01:08 PM | Show all posts | Share
okla tu....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-3-2010 01:10 PM | Show all posts | Share
6# shachihata33

Kat taman yg mana ni? Tmn Seri Teluk Mas ke? Jln apa?
Tak perasan plak aku ada pusat perubatan islam kat situ
Aku xduduk situ tp selalu g situ sbb pasar mlm isnin & pagi ahad
sajer Post at 23-3-2010 13:01


dari traffic light, rumah dia taman belah kanan. kira sederet dgn deretan kedai yg baru bukak tu.
tp dia buat dkt rmh kot sbb rumahnya yg ramai org beratur.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-3-2010 01:11 PM | Show all posts | Share
ustaz lokman pegi telok mas mengubat org dari hari sabtu sampai ahad lepas je..pastu dia mengubat kat sungai pusu gombak. asyraf ni tolong dia je..anak angkat ustaz tu
MelahJanda Post at 23-3-2010 13:07


owh mcm tu ke. mst dia masih nk belajar lg kan. nnt dh mahir, bleh jalankan sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2010 01:11 PM | Show all posts | Share
oohhhh...cm2 ke...
kira si ashraf ni hanya menolong je la ek...
bkn dia bukak pusat perubatan tu kt situ...
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2010 01:11 PM | Show all posts | Share
bagusnyer dia dah ada kemahiran mcm ni...tak semua orang mampu dan berani membuatnyer
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2010 01:13 PM | Show all posts | Share
hai kaka melah...
lama tak nampak?
kaka melah ni sedara ngan serap moslem ek
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2010 01:14 PM | Show all posts | Share
rasenye penah bace die pandai gak ubat2 org nih..bagus la kalo die bukak gak..suke kat die nih..kacakkk banget..
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2010 01:15 PM | Show all posts | Share
ye ke.patut la nampak aura muke dia lain skang nie...
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2010 01:19 PM | Show all posts | Share
dia tak bukak pusat perubatan tu
dia keja/tolong2 kat situ kalo tak silap

my sis penah gi yg kat gombak tu....
terjumpa ngan si ashraf neh
ada lah.... sembang2 skit
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2010 01:23 PM | Show all posts | Share
tapi dia mcm senyap je berlakon,abg nas ape lagi pegi la terjah..
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2010 01:27 PM | Show all posts | Share
Darusyifa' Al Hidayah ni...semlm baru lepas tonton Penawar As-Syifa' hosnya si Ahsraf Muslim tu la...slah satu pengamal perubatan yg ditunjukkan tu dr Darulsyifa' AlHidayah dr Gombak.....
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2010 01:31 PM | Show all posts | Share
1# shachihata33

asyraf muslim ni host rancangan apa dalam oasis tu.. penawar shifaq ke.. kalau dia salah seorg team member ustaz darulshifaq bangi.. harus aku tetiap minggu datang atas alasan nak mintak air untuk anak yg noti..semata2 nak nengok muka dia.. hahahah!!!
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2010 01:36 PM | Show all posts | Share
rasanye syifa' al-hidayah ni bkn cawangan darussyifa'...ntahler, nanti nak cek kat web darussyifa'...apa2pun, tak kesahler nama apa, yg penting kalau guna ayat2 quran, maka orait je wpun bkn dr darussyifa' sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2010 01:37 PM | Show all posts | Share
eloklah tu....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

2-7-2015 05:47 PM GMT+8 , Processed in 0.303995 second(s), 11 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list