CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 3755|Reply: 5

Pil Perancang Utk Stabilkan Hormon...Betul Ke ?

[Copy link]
Post time 23-4-2010 12:04 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Just nak tanya pendapat kawan2 kat sini atau mungkin yg pernah mencuba...saya mengalami masalah utk hamil...period tak stabil...doktor mencadangkan saya utk mengambil pil perancang utk tempoh2 yg tertentu seperti 3 atau hingga 6 bln...ada saper2 yg pernah mencuba tak ?
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2010 12:37 PM | Show all posts | Share
Pernah... When I was in college I had irregular menstrual cycle and very painful period pains. My gynae recommended the pills to regularise my cycle and it worked. Dia cakap oral contraceptive pills ni bukan untuk family planning je.

Try la. It worked for me n sejak tu period makin regular n cramps pun tak teruk sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2010 12:48 PM | Show all posts | Share
Just nak tanya pendapat kawan2 kat sini atau mungkin yg pernah mencuba...saya mengalami masalah utk  ...
melatiazura Post at 23-4-2010 12:04


yup true....
tu sebab org2 yg stop pill....senang nak preggy
kalo subur laa....

like myself lama gak kena tunggu
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2010 02:54 PM | Show all posts | Share
ye ke leh cuba ne, aku berenti makan pil perancangan umur anak 2 tahun n lepas tu mengandung tp tak ada rezeki keguguran n sampai le ne tak ngandung2 lagi, aku punya period pun tak stabil (15 ari) tp yg banyak keluar ari pertama n kedua je hari selanjutnya tu cuma sikit2 je.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-5-2010 05:54 PM | Show all posts | Share
thanks utk maklumat yg diberi....nie yg best ader kwn2 kat sini...thanks semua...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2010 11:47 AM | Show all posts | Share
Just nak tanya pendapat kawan2 kat sini atau mungkin yg pernah mencuba...saya mengalami masalah utk  ...
melatiazura Post at 23-4-2010 12:04


yup betul...masa me masih bujang dh start mkn pil perancang
sbb period tunggang langgang & senggugut teruk sgt.

bila dh khawin ..& beranak pinak ni..pun mkn pil perancang juga utk merancang..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

2-4-2015 05:42 PM GMT+8 , Processed in 0.322204 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list