Chinese
Facebook Login
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Hari Raya
Euro2016
Search
4907
View
5
Reply

Pil Perancang Utk Stabilkan Hormon...Betul Ke ?

[Copy link]

Author: melatiazura       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-4-2010 12:04 PM | Show all posts |Read mode
Just nak tanya pendapat kawan2 kat sini atau mungkin yg pernah mencuba...saya mengalami masalah utk hamil...period tak stabil...doktor mencadangkan saya utk mengambil pil perancang utk tempoh2 yg tertentu seperti 3 atau hingga 6 bln...ada saper2 yg pernah mencuba tak ?
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2010 12:37 PM | Show all posts
Pernah... When I was in college I had irregular menstrual cycle and very painful period pains. My gynae recommended the pills to regularise my cycle and it worked. Dia cakap oral contraceptive pills ni bukan untuk family planning je.

Try la. It worked for me n sejak tu period makin regular n cramps pun tak teruk sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2010 12:48 PM | Show all posts
Just nak tanya pendapat kawan2 kat sini atau mungkin yg pernah mencuba...saya mengalami masalah utk  ...
melatiazura Post at 23-4-2010 12:04


yup true....
tu sebab org2 yg stop pill....senang nak preggy
kalo subur laa....

like myself lama gak kena tunggu
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2010 02:54 PM | Show all posts
ye ke leh cuba ne, aku berenti makan pil perancangan umur anak 2 tahun n lepas tu mengandung tp tak ada rezeki keguguran n sampai le ne tak ngandung2 lagi, aku punya period pun tak stabil (15 ari) tp yg banyak keluar ari pertama n kedua je hari selanjutnya tu cuma sikit2 je.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-5-2010 05:54 PM | Show all posts
thanks utk maklumat yg diberi....nie yg best ader kwn2 kat sini...thanks semua...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2010 11:47 AM | Show all posts
Just nak tanya pendapat kawan2 kat sini atau mungkin yg pernah mencuba...saya mengalami masalah utk  ...
melatiazura Post at 23-4-2010 12:04


yup betul...masa me masih bujang dh start mkn pil perancang
sbb period tunggang langgang & senggugut teruk sgt.

bila dh khawin ..& beranak pinak ni..pun mkn pil perancang juga utk merancang..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.255491s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list