Pil Perancang Utk Stabilkan Hormon...Betul Ke ? - Keibubapaan - Cinta & Perhubungan - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
View: 3972|Reply: 5

Pil Perancang Utk Stabilkan Hormon...Betul Ke ?

[Copy link]
Post time 23-4-2010 12:04 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Just nak tanya pendapat kawan2 kat sini atau mungkin yg pernah mencuba...saya mengalami masalah utk hamil...period tak stabil...doktor mencadangkan saya utk mengambil pil perancang utk tempoh2 yg tertentu seperti 3 atau hingga 6 bln...ada saper2 yg pernah mencuba tak ?
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2010 12:37 PM | Show all posts | Share
Pernah... When I was in college I had irregular menstrual cycle and very painful period pains. My gynae recommended the pills to regularise my cycle and it worked. Dia cakap oral contraceptive pills ni bukan untuk family planning je.

Try la. It worked for me n sejak tu period makin regular n cramps pun tak teruk sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2010 12:48 PM | Show all posts | Share
Just nak tanya pendapat kawan2 kat sini atau mungkin yg pernah mencuba...saya mengalami masalah utk  ...
melatiazura Post at 23-4-2010 12:04


yup true....
tu sebab org2 yg stop pill....senang nak preggy
kalo subur laa....

like myself lama gak kena tunggu
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2010 02:54 PM | Show all posts | Share
ye ke leh cuba ne, aku berenti makan pil perancangan umur anak 2 tahun n lepas tu mengandung tp tak ada rezeki keguguran n sampai le ne tak ngandung2 lagi, aku punya period pun tak stabil (15 ari) tp yg banyak keluar ari pertama n kedua je hari selanjutnya tu cuma sikit2 je.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-5-2010 05:54 PM | Show all posts | Share
thanks utk maklumat yg diberi....nie yg best ader kwn2 kat sini...thanks semua...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2010 11:47 AM | Show all posts | Share
Just nak tanya pendapat kawan2 kat sini atau mungkin yg pernah mencuba...saya mengalami masalah utk  ...
melatiazura Post at 23-4-2010 12:04


yup betul...masa me masih bujang dh start mkn pil perancang
sbb period tunggang langgang & senggugut teruk sgt.

bila dh khawin ..& beranak pinak ni..pun mkn pil perancang juga utk merancang..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

5-7-2015 03:00 AM GMT+8 , Processed in 0.137023 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list