CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678910... 43Next
Return Post new threads
Show: 142368|Reply: 1057

Untuk Laptop...Brand Mana Yang Korang Prefer Beli ?

  [Copy link]

Fighter

Cakap Suka hati...!!!

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 20-5-2010 05:48 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Post Last Edit by bzzts at 22-6-2010 16:22

Nak beli laptop. Dah survey dan di senarai pendek kan 3 jenama ni. actually lebih berat ke acer or compaq. HP tu sebagai salah satu pilihan lagi. itu bagi aku la.

korang plak prefer brand mana satu dari 3 pilihan ni?
sebb apa?


kongsi la pengalaman korang yg pernah or sedang pakai brand2 ni. aku takleh wat pilihan le...tu yg buat poll ni.
hehe..


Acer Aspire
Compaq Pesario
HP

bzzts:
aku tambah option...
RadioPoll, Total 372 person(s) voted
You are not allowed to vote
Tak Mungkin Lagi Aku Meminta. Untuk Kau Mendengar. Untuk Kau Melihat ke Mata ku.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 20-5-2010 07:20 AM |All posts
dari dulu sampai sekarng pakai acer je...org kata acer tak tahan tapi ok je aku pakai..kene cermat sikit la kot baru tahan lama
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 20-5-2010 08:47 AM |All posts
ak vote tuk acer..
Reply

Props Report

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 20-5-2010 11:09 AM |All posts
aku guna acer. okay, sedap jer. lagi satu, aku suka dell.
Al-Fatihah untuk forumer @kelalang.kon
25/12/1985 - 24/1/2014
Deeply missed
Reply

Props Report

Fighter

Cakap Suka hati...!!!

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 20-5-2010 02:29 PM |All posts
KimoraHakim,

orang kata acer tak tahan tu...x tahan yg macam mana tu? selalu wat hal pasal ape?
Tak Mungkin Lagi Aku Meminta. Untuk Kau Mendengar. Untuk Kau Melihat ke Mata ku.
Reply

Props Report

Moderator

ketua polis jepun

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 20-5-2010 03:07 PM |All posts
compaQ tu sbenarnya duk bawah HP.

so, leh jelaskan tak model apa yg ko target tu?

bajet ko brapa? kalo belw RM2k, aku sajes ko ambik ASUS K40 series.
nk sajes toshiba or fujitsu, specs dia kureng menarik plak dgn bajet tu... huhu...
JANGAN P.M. aku kalo ada masalah komputer. tanye kat forum kita kongsi ilmu sama-sama.
pm inbox utk private chat je. HARAP MAKLUM.

Personal Message: Hello! If you leave a message, I'll call you soon. If you leave a sexy message, I'll call sooner.

**TradeMark of MegiKawah Inc.**.
Reply

Props Report

Moderator

ketua polis jepun

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 20-5-2010 03:08 PM |All posts
KimoraHakim,

orang kata acer tak tahan tu...x tahan yg macam mana tu? selalu wat hal pasal ape?
pengkid Post at 20-5-2010 02:29 PM



    majoriti problem ialah WINDOWS yg problem. bukan ACER punya salah pun... salah user sndiri... :re:
JANGAN P.M. aku kalo ada masalah komputer. tanye kat forum kita kongsi ilmu sama-sama.
pm inbox utk private chat je. HARAP MAKLUM.

Personal Message: Hello! If you leave a message, I'll call you soon. If you leave a sexy message, I'll call sooner.

**TradeMark of MegiKawah Inc.**.
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 20-5-2010 05:57 PM |All posts
ye..sekarang acer dah tak macam dulu..dah ok..
Reply

Props Report

Fighter

Cakap Suka hati...!!!

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 20-5-2010 05:58 PM |All posts
kalo compaq aku target
Compaq Presario CQ42 C 177TX
@
Compaq Presario CQ42-189TX


kalo acer aku target
Acer Aspire 4741G-332G50
@
Acer Aspire 4745G-432G50

tapi yg i5 seme cecah rm2,500
kalo i3 sedap skit nak beli...

yg buat aku pening skang nak pilih ialah beza performance i3 ngan i5 ni.
Adakah terlalu banyak perbezaan @ tak berbeza sgt?

ada yg kata acer lebih quality hardware2 nya berbanding compaq ..
tapi compaq plak rega sangat berbaloi...banyak beza dgn acer....

boleh momod bzzt sajes mana yg terbaik utk di angkut beli bawak balik?
Tak Mungkin Lagi Aku Meminta. Untuk Kau Mendengar. Untuk Kau Melihat ke Mata ku.
Reply

Props Report

Fighter

Cakap Suka hati...!!!

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 20-5-2010 06:06 PM |All posts
budingyun,

ada gak baca kat forum2 lain kata Acer skang dah improve...
sejauh mana improvenya tak tau le pulak...

compaq plak dengarnya stabil habis..takde masalah ngan W7...tapi cepat panas ngan selalu hang..... arghh...

susah nak pilih pasai harganya terlalu banyak beza antara 2 brand ni...tapi performance hampir2 sama...
Tak Mungkin Lagi Aku Meminta. Untuk Kau Mendengar. Untuk Kau Melihat ke Mata ku.
Reply

Props Report

Moderator

ketua polis jepun

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 20-5-2010 06:20 PM |All posts
aku tetap suh ko amik ASUS K40AB.
kalo bajet lebih sikit, K50AB

product detail :
K40AB : http://www.evernew.com.my/websha ... p?pkProductItem=105
K50AB : http://www.evernew.com.my/websha ... p?pkProductItem=180

baca sini : http://forum.lowyat.net/topic/1099903
review dah byk.  otai2 dah kasi guide cara tweak/godek utk optimumkan performance.

btw, asus Kseries ni mmg termasuk dlm top rank. tahun lepas. tahun ni mungkin jatuh sikit sbb dh kuar intel i- processor series. especially alienware yg paling murah, rm5k.

rasanya leh dpt lg murah kot... kalo minat, pm aku, aku cek harga dulu... btw, model ni dah discontinued. tapi stil ada sikit dealer simpan stok kot...
JANGAN P.M. aku kalo ada masalah komputer. tanye kat forum kita kongsi ilmu sama-sama.
pm inbox utk private chat je. HARAP MAKLUM.

Personal Message: Hello! If you leave a message, I'll call you soon. If you leave a sexy message, I'll call sooner.

**TradeMark of MegiKawah Inc.**.
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 20-5-2010 06:28 PM |All posts
motip bzzts meniaga..
Reply

Props Report

Moderator

ketua polis jepun

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 20-5-2010 06:42 PM |All posts
Reply 12# budingyun


    tolong cari, bagi harga murah la... bukan aku jual....
JANGAN P.M. aku kalo ada masalah komputer. tanye kat forum kita kongsi ilmu sama-sama.
pm inbox utk private chat je. HARAP MAKLUM.

Personal Message: Hello! If you leave a message, I'll call you soon. If you leave a sexy message, I'll call sooner.

**TradeMark of MegiKawah Inc.**.
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 20-5-2010 06:48 PM |All posts
jualkan aku punya laptop boleh?
Reply

Props Report

Fighter

Cakap Suka hati...!!!

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 20-5-2010 06:57 PM |All posts
Momod bzzt,

Asus Kseries ni pakai Processor AMD kan.
aiseh...aku tak minat nak pakai AMD.
walaupun harga jauh lebih murah tapi performance tetap mantop...
tapi dulu ku dah jenuh pakai AMD ni...tamo sudah... hehe...

kenapa yea...momod bzzt  prefer asus ni berbanding acer or compaq tu?
adakah 2 brand tu mmg ada sejarah tahap kehampasan melampau?huhuu
Tak Mungkin Lagi Aku Meminta. Untuk Kau Mendengar. Untuk Kau Melihat ke Mata ku.
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 20-5-2010 07:02 PM |All posts
Reply

Props Report

Fighter

Cakap Suka hati...!!!

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 20-5-2010 07:12 PM |All posts
wahhh!! ngeri tgk acer tu.....
ah..sudah....lagi pening nak pikir nak beli mana satu....huhuhu
Tak Mungkin Lagi Aku Meminta. Untuk Kau Mendengar. Untuk Kau Melihat ke Mata ku.
Reply

Props Report

Moderator

ketua polis jepun

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 20-5-2010 07:14 PM |All posts
Post Last Edit by bzzts at 20-5-2010 19:36

Reply 15# pengkid


    sbgmana graf yg buding tepek tu, terbukti sudah ASUS punya brand lebih tahan berbanding jenama lain.

btw, kalo ko beli leptop acer or HP compaQ skalipun, tak mustahil diorg pakai mobo asus jugak...
so, better beli ASUS terus.

ASUS ni pengeluar produk motherboard, grafik kad, cooling products dan lain2...
HP dan acer tak byk sgt, sbb diorg cuma beli brg jenama lain scara pukal dan re-brand letak nama diorang (walau tak semua... ).  :re:
JANGAN P.M. aku kalo ada masalah komputer. tanye kat forum kita kongsi ilmu sama-sama.
pm inbox utk private chat je. HARAP MAKLUM.

Personal Message: Hello! If you leave a message, I'll call you soon. If you leave a sexy message, I'll call sooner.

**TradeMark of MegiKawah Inc.**.
Reply

Props Report

Moderator

ketua polis jepun

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 20-5-2010 07:15 PM |All posts
wahhh!! ngeri tgk acer tu.....
ah..sudah....lagi pening nak pikir nak beli mana satu....huhuhu
pengkid Post at 20-5-2010 07:12 PM



    patutnya ngeri tengok HP...
JANGAN P.M. aku kalo ada masalah komputer. tanye kat forum kita kongsi ilmu sama-sama.
pm inbox utk private chat je. HARAP MAKLUM.

Personal Message: Hello! If you leave a message, I'll call you soon. If you leave a sexy message, I'll call sooner.

**TradeMark of MegiKawah Inc.**.
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 20-5-2010 07:25 PM |All posts
cara penggunaan + nasib jangan lupa..:re:
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 20-5-2010 07:33 PM |All posts
toshiba pong worait gak tu
Pahit Akan Manis Akhirnya - GGH 019
Reply

Props Report

Fighter

Cakap Suka hati...!!!

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 20-5-2010 07:42 PM |All posts
patutnya ngeri tengok HP...
bzzts Post at 20-5-2010 19:15


hehee...sbb aku mmg dah berat ke acer... tu yg ngeri tgk berbanding HP tu... kekek
Tak Mungkin Lagi Aku Meminta. Untuk Kau Mendengar. Untuk Kau Melihat ke Mata ku.
Reply

Props Report

Fighter

Cakap Suka hati...!!!

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 20-5-2010 07:45 PM |All posts
Reply  pengkid


    sbgmana graf yg buding tepek tu, terbukti sudah ASUS punya brand lebih taha ...
bzzts Post at 20-5-2010 19:14


huhuhu.... jap nak tanya, ASUS ni ada tak yg pakai procesor intel?
model mana satu?
Tak Mungkin Lagi Aku Meminta. Untuk Kau Mendengar. Untuk Kau Melihat ke Mata ku.
Reply

Props Report

Moderator

ketua polis jepun

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 20-5-2010 07:46 PM |All posts
Post Last Edit by bzzts at 20-5-2010 19:47
hehee...sbb aku mmg dah berat ke acer... tu yg ngeri tgk berbanding HP tu... kekek
pengkid Post at 20-5-2010 07:42 PM



    acer yg ko nak tu, bajet dlm RM2k gak kan? alang2 amik la asus K-series yg pakai intel.


Asus K40IJ T4500 Free DOS
RM1,699.00   

Item details
Weight: 2 kg, 260 grams
Stock: Stock available
CPU Speed : Intel Duo Core Processor T4500 (2.3Ghz, 1MB L2 Cache, 800MHz FSB)
Screen Size : 14' WXGA
Graphics Type : Intel Graphic X4500
Conectivity : Wireless 802.11 b/g/n, Bluetooth
Memory : 2GB DDR2 RAM
Optical Drive : DVD Super Multi Double-Layer Drive
Hard Drive Capacity : 320GB SATA HDD
Camera : 1.3 Mega Pixel
Operating System : Free DOS
Warranty : 2 Years International
Free Gift : 8 in 1 accessories package. (Mouse, Headset, Notebook Lock, Portable Cooler Pad, Screen Cleaner, Usb Hub, Keyboard Protector, Mouse Pad)
JANGAN P.M. aku kalo ada masalah komputer. tanye kat forum kita kongsi ilmu sama-sama.
pm inbox utk private chat je. HARAP MAKLUM.

Personal Message: Hello! If you leave a message, I'll call you soon. If you leave a sexy message, I'll call sooner.

**TradeMark of MegiKawah Inc.**.
Reply

Props Report

Fighter

Cakap Suka hati...!!!

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 20-5-2010 08:01 PM |All posts
ni rega Asus K40IJ T4500 Free DOS ni rega kat low yat ke?
banyak nya free gift tuh... hehehe

ni kalo nak main game 3d boleh ke ni?
Tak Mungkin Lagi Aku Meminta. Untuk Kau Mendengar. Untuk Kau Melihat ke Mata ku.
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 18-9-2014 07:35 AM , Processed in 0.215010 second(s), 27 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top