CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 12806|Reply: 27

ALARM KERETA

[Copy link]

Rank: 3Rank: 3

Post on 3-9-2010 07:45 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Salam.

Nak tanya. Pagi tadi nak g ofis. Then nak bukak kete xboleh. Tekan alarm keta nak buka still x boleh. Ape sebabnye?

P/S:Kete Viva baru kuar bulan 6 tahun ni

Thanks kepada yg membantu.

Wasalam.
Reply

Props Report

Superior

Pemberontak Forum Cari

Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17

Post on 3-9-2010 09:03 AM |All posts
citer tak detail, tak leh nak predict.. antara punca..

- remote rosak
- remote signal frequency lari
- remote punya bateri habis
- bateri kete kong
- alarm rosak
- wiyering failure
- short circuit on alarm wiyering
ape kena lar super mod giler kuasa nieh, kejap jadik Son of Odin, kejap jadik amazed.. lepas nie ntah jadik aper..miahahha
Reply

Props Report

Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17

Post on 3-9-2010 09:09 AM |All posts
Reply 2# Fast-N-Furious

kalo kete kancil kan..mcm mane nak matikan bunyik alarm dia ek...sbb bile kunci gune alarm tpt ime nk bukak bateri remotedah kong..tepakse bukak gune kunci pastu menjerit la..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 3-9-2010 09:39 AM |All posts
Reply 3# maleo
rasanya dekat area enjin tu ader satu kotak fius kan?..ader antara fius yg perlu dicabut tu..tak ingat mana satu..cuba tanya org or eksperimen sndiri..
ya kah?
Reply

Props Report

Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17

Post on 3-9-2010 09:42 AM |All posts
Reply 4# Search


   x boleh bayangkan la hehe...byk sgt wayarhmy3:
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 3-9-2010 09:48 AM |All posts
Reply 5# maleo

ader satu kotak itam kat area enjin tu..buka penutup then ader la nmpk fius2 dlm tu..tp x ingat fius maner 1..hehe
ya kah?
Reply

Props Report

Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17

Post on 3-9-2010 09:52 AM |All posts
Reply 6# Search

okey2..tq kang nak try2 belek...jgn silap cabut udah x beraya plak
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 3-9-2010 11:24 AM |All posts
kete baru dh poblem... remote poblem kot..
edited
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 6-9-2010 11:53 AM |All posts
nak tanya klu klu tgh drive central lock kejp bukak kejap tutup...kenapa ek? ada saper tau tak sebab pelik main teragak nak buka dier bukak sendiri then lepas dier tutup balik...apa problem tu ek?
Reply

Props Report

Superior

Pemberontak Forum Cari

Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17

Post on 6-9-2010 12:51 PM |All posts
Reply  maleo

ader satu kotak itam kat area enjin tu..buka penutup then ader la nmpk fius2 dlm tu ...
Search Post at 3-9-2010 09:48



    ler... nie aper kes sampai nak bukak fius bagai nieh..  pelik haku korang nieh..

caranyer, masukkan kunci ke ke position on, tapi jangan start lar, on jer..  pas tu cari alarm punya deactivation button, kasi tekan itu butang.. settle

setiap kete pasti ader, sebab setiap alarm ader natang nieh haku rasa. biasanyer butang kecil kaler merah, terletak  area bawah dashboard pemandu..
ape kena lar super mod giler kuasa nieh, kejap jadik Son of Odin, kejap jadik amazed.. lepas nie ntah jadik aper..miahahha
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 6-9-2010 01:15 PM |All posts
ler... nie aper kes sampai nak bukak fius bagai nieh..  pelik haku korang nieh..

carany ...
Fast-N-Furious Post at 6-9-2010 12:51

oo ye ker..tp TT senyap je tu..mgkn da smp kampung da pun..kekekeke..jgn trperangkap dlm keta udah
ya kah?
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 6-9-2010 01:18 PM |All posts
nak tanya klu klu tgh drive central lock kejp bukak kejap tutup...kenapa ek? ada saper tau tak sebab pelik main teragak nak buka dier bukak sendiri then lepas dier tutup balik...apa problem tu ek?

coldfusionr Post at 6-9-2010 11:53


ni sebab punat pintu yg detect pintu tutup rapat ke idok tu sudah bengongg..

cek getah pelapis pintu seadanyer dan  selamat berbuke poserr..
気分上々だ
~GGH 860011~
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 6-9-2010 01:34 PM |All posts
atau memang ada pintu yg tak tutup rapat? pintu bonet belakang ke..
Guna logo Tayar Falken..Rangkaian bengkel di Ipoh..Bahaya...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 7-9-2010 01:01 AM |All posts
aku punye pendapat pun sama cam takumi..
maybe punat alarm kat pintu setting tak betul..
punat tu tak sentuh pintu masa pintu dah tutup..
ko pi check sume pintu ngan bonet skali..
hii
Reply

Props Report

Superior

Pemberontak Forum Cari

Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17

Post on 7-9-2010 02:04 AM |All posts
oo ye ker..tp TT senyap je tu..mgkn da smp kampung da pun..kekekeke..jgn trperangkap dlm keta udah ...
Search Post at 6-9-2010 13:15

biasanya kete yg basic base model tanpa full accessories, depa tak install immobiliser.. bermakna, kalau alarm tengah menyalak sekali pong, bleh trus start enjin dan jalan.. tara hal punyer..  kalau with immobiliser, selagi alarm tak mati, selagi tu takleh start enjin...
ape kena lar super mod giler kuasa nieh, kejap jadik Son of Odin, kejap jadik amazed.. lepas nie ntah jadik aper..miahahha
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 9-9-2010 08:10 AM |All posts
Reply 15# Fast-N-Furious

ooo jd klu tgh jln tu alarm tu masi bunyi lagik or mati terus selepas on enjin?..punyalah haru klu alarm tu x mati2 time tgh jln..hahaha..mcm ambulan la pulok
ya kah?
Reply

Props Report

Superior

Pemberontak Forum Cari

Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17

Post on 9-9-2010 10:06 AM |All posts
Reply  Fast-N-Furious

ooo jd klu tgh jln tu alarm tu masi bunyi lagik or mati terus selepas on e ...
Search Post at 9-9-2010 08:10



    haku stakat nie, ader lar jugak pernah dalam 2-3 tengok ader kata yg jalan dengan alarm masih bunyik.. kompom kes tak reti nak kasik deactivate, dalam semua kes tu, yg drive kete tu pompuan.. huhuhu..
ape kena lar super mod giler kuasa nieh, kejap jadik Son of Odin, kejap jadik amazed.. lepas nie ntah jadik aper..miahahha
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 24-9-2010 03:19 PM |All posts
haku stakat nie, ader lar jugak pernah dalam 2-3 tengok ader kata yg jalan dengan alarm ma ...
Fast-N-Furious Post at 9-9-2010 10:06


ku rasa semu tu driver yg baru~mungkin sesetengah baru ambil "p"
haha~ku pun selalu begini~
tapi keta jiranku alarm ketanya sering berbunyi tengah malam~
susahnya~
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 24-9-2010 03:30 PM |All posts
hehe aku penah kene... bukak pakai kunci, alam menjerit...suis deactivate alarm tak function setat injin boleh... tipon hb aku dia suruh bukak bonet kasi cabut wayar horn alarm... settle untuk zahirnyer.. dalam masih dengo relay alarm active... gi kedai acc suruh dia settlekan dan ambik no dia simpan dalam henset...
Kum! zalzil zalzalah...zalzil amna Israel...
Reply

Props Report

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

Post on 27-9-2010 09:48 AM |All posts
myvi ku tak sampai 1 bulan pon dah buat hal alarm dia

skrg ni tgh tunggu barang,then derang panggil semula untuk tukar jadik keje lak nak g tukar

dulu time mak punya viva elok je....

buat keje cincai ke apa ek derang ni?  my kazen punya myvi pon ada prob ngan alarm

PERODUA,TOLONGLAH JAGA KUALITI KERETA ANDA
Apa harus ku bilang wowwwww gitu?
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 27-9-2010 02:55 PM |All posts
baru je gi pasang alarm keta tadik. nak beli kunci alarm yang asal tu asik takde stok je kat SC.

harapnya alarm yang baru ni ok la, sebab keta aku masih dalam waranti lagik
Reply

Props Report

Superior

Pemberontak Forum Cari

Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17

Post on 27-9-2010 03:25 PM |All posts
baru je gi pasang alarm keta tadik. nak beli kunci alarm yang asal tu asik takde stok je kat SC.

...
al-asil Post at 27-9-2010 14:55



    haku ingat nak tukar alarm haku skang nie (cobra) kepada cap clifford plak.. RM2.5k

ader sesaper pernah pakai??
ape kena lar super mod giler kuasa nieh, kejap jadik Son of Odin, kejap jadik amazed.. lepas nie ntah jadik aper..miahahha
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 27-9-2010 03:35 PM |All posts
haku ingat nak tukar alarm haku skang nie (cobra) kepada cap clifford plak.. RM2.5k

ade ...
Fast-N-Furious Post at 27-9-2010 15:25


mak oi manager bank nih, cobra tu tak cukup baik lagi ke:@

ada aku nampak banner alarm clifford kat kedai tadi, tapi aku tak tanyala harga dia

btw, tadi aku pasang brand steelmate jek
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 27-9-2010 04:22 PM |All posts
Reply 22# Fast-N-Furious

Viper ko tak minat...??
Live to Ride
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 21-1-2011 04:54 AM |All posts
citer tak detail, tak leh nak predict.. antara punca..

- remote punya bateri habis
Fast-N-Furious Post at 3-9-2010 09:03



standard berapa lama bateri remote bole tahan? kat mana nak ganti?
Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 17-9-2014 01:29 PM , Processed in 0.273576 second(s), 31 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top