CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return to list New
View: 17040|Reply: 31

ALARM KERETA

[Copy link]
Post time 3-9-2010 07:45 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Salam.

Nak tanya. Pagi tadi nak g ofis. Then nak bukak kete xboleh. Tekan alarm keta nak buka still x boleh. Ape sebabnye?

P/S:Kete Viva baru kuar bulan 6 tahun ni

Thanks kepada yg membantu.

Wasalam.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2010 09:03 AM | Show all posts | Share
citer tak detail, tak leh nak predict.. antara punca..

- remote rosak
- remote signal frequency lari
- remote punya bateri habis
- bateri kete kong
- alarm rosak
- wiyering failure
- short circuit on alarm wiyering
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2010 09:09 AM | Show all posts | Share
Reply 2# Fast-N-Furious

kalo kete kancil kan..mcm mane nak matikan bunyik alarm dia ek...sbb bile kunci gune alarm tpt ime nk bukak bateri remotedah kong..tepakse bukak gune kunci pastu menjerit la..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2010 09:39 AM | Show all posts | Share
Reply 3# maleo
rasanya dekat area enjin tu ader satu kotak fius kan?..ader antara fius yg perlu dicabut tu..tak ingat mana satu..cuba tanya org or eksperimen sndiri..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2010 09:42 AM | Show all posts | Share
Reply 4# Search


   x boleh bayangkan la hehe...byk sgt wayarhmy3:
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2010 09:48 AM | Show all posts | Share
Reply 5# maleo

ader satu kotak itam kat area enjin tu..buka penutup then ader la nmpk fius2 dlm tu..tp x ingat fius maner 1..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2010 09:52 AM | Show all posts | Share
Reply 6# Search

okey2..tq kang nak try2 belek...jgn silap cabut udah x beraya plak
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2010 11:24 AM | Show all posts | Share
kete baru dh poblem... remote poblem kot..
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2010 11:53 AM | Show all posts | Share
nak tanya klu klu tgh drive central lock kejp bukak kejap tutup...kenapa ek? ada saper tau tak sebab pelik main teragak nak buka dier bukak sendiri then lepas dier tutup balik...apa problem tu ek?
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2010 12:51 PM | Show all posts | Share
Reply  maleo

ader satu kotak itam kat area enjin tu..buka penutup then ader la nmpk fius2 dlm tu ...
Search Post at 3-9-2010 09:48



    ler... nie aper kes sampai nak bukak fius bagai nieh..  pelik haku korang nieh..

caranyer, masukkan kunci ke ke position on, tapi jangan start lar, on jer..  pas tu cari alarm punya deactivation button, kasi tekan itu butang.. settle

setiap kete pasti ader, sebab setiap alarm ader natang nieh haku rasa. biasanyer butang kecil kaler merah, terletak  area bawah dashboard pemandu..
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2010 01:15 PM | Show all posts | Share
ler... nie aper kes sampai nak bukak fius bagai nieh..  pelik haku korang nieh..

carany ...
Fast-N-Furious Post at 6-9-2010 12:51

oo ye ker..tp TT senyap je tu..mgkn da smp kampung da pun..kekekeke..jgn trperangkap dlm keta udah
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2010 01:18 PM | Show all posts | Share
nak tanya klu klu tgh drive central lock kejp bukak kejap tutup...kenapa ek? ada saper tau tak sebab pelik main teragak nak buka dier bukak sendiri then lepas dier tutup balik...apa problem tu ek?

coldfusionr Post at 6-9-2010 11:53


ni sebab punat pintu yg detect pintu tutup rapat ke idok tu sudah bengongg..

cek getah pelapis pintu seadanyer dan  selamat berbuke poserr..
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2010 01:34 PM | Show all posts | Share
atau memang ada pintu yg tak tutup rapat? pintu bonet belakang ke..
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2010 01:01 AM | Show all posts | Share
aku punye pendapat pun sama cam takumi..
maybe punat alarm kat pintu setting tak betul..
punat tu tak sentuh pintu masa pintu dah tutup..
ko pi check sume pintu ngan bonet skali..
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2010 02:04 AM | Show all posts | Share
oo ye ker..tp TT senyap je tu..mgkn da smp kampung da pun..kekekeke..jgn trperangkap dlm keta udah ...
Search Post at 6-9-2010 13:15

biasanya kete yg basic base model tanpa full accessories, depa tak install immobiliser.. bermakna, kalau alarm tengah menyalak sekali pong, bleh trus start enjin dan jalan.. tara hal punyer..  kalau with immobiliser, selagi alarm tak mati, selagi tu takleh start enjin...
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2010 08:10 AM | Show all posts | Share
Reply 15# Fast-N-Furious

ooo jd klu tgh jln tu alarm tu masi bunyi lagik or mati terus selepas on enjin?..punyalah haru klu alarm tu x mati2 time tgh jln..hahaha..mcm ambulan la pulok
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2010 10:06 AM | Show all posts | Share
Reply  Fast-N-Furious

ooo jd klu tgh jln tu alarm tu masi bunyi lagik or mati terus selepas on e ...
Search Post at 9-9-2010 08:10



    haku stakat nie, ader lar jugak pernah dalam 2-3 tengok ader kata yg jalan dengan alarm masih bunyik.. kompom kes tak reti nak kasik deactivate, dalam semua kes tu, yg drive kete tu pompuan.. huhuhu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2010 03:19 PM | Show all posts | Share
haku stakat nie, ader lar jugak pernah dalam 2-3 tengok ader kata yg jalan dengan alarm ma ...
Fast-N-Furious Post at 9-9-2010 10:06


ku rasa semu tu driver yg baru~mungkin sesetengah baru ambil "p"
haha~ku pun selalu begini~
tapi keta jiranku alarm ketanya sering berbunyi tengah malam~
susahnya~
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2010 03:30 PM | Show all posts | Share
hehe aku penah kene... bukak pakai kunci, alam menjerit...suis deactivate alarm tak function setat injin boleh... tipon hb aku dia suruh bukak bonet kasi cabut wayar horn alarm... settle untuk zahirnyer.. dalam masih dengo relay alarm active... gi kedai acc suruh dia settlekan dan ambik no dia simpan dalam henset...
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2010 09:48 AM | Show all posts | Share
myvi ku tak sampai 1 bulan pon dah buat hal alarm dia

skrg ni tgh tunggu barang,then derang panggil semula untuk tukar jadik keje lak nak g tukar

dulu time mak punya viva elok je....

buat keje cincai ke apa ek derang ni?  my kazen punya myvi pon ada prob ngan alarm

PERODUA,TOLONGLAH JAGA KUALITI KERETA ANDA
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2010 02:55 PM | Show all posts | Share
baru je gi pasang alarm keta tadik. nak beli kunci alarm yang asal tu asik takde stok je kat SC.

harapnya alarm yang baru ni ok la, sebab keta aku masih dalam waranti lagik
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2010 03:25 PM | Show all posts | Share
baru je gi pasang alarm keta tadik. nak beli kunci alarm yang asal tu asik takde stok je kat SC.

...
al-asil Post at 27-9-2010 14:55



    haku ingat nak tukar alarm haku skang nie (cobra) kepada cap clifford plak.. RM2.5k

ader sesaper pernah pakai??
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2010 03:35 PM | Show all posts | Share
haku ingat nak tukar alarm haku skang nie (cobra) kepada cap clifford plak.. RM2.5k

ade ...
Fast-N-Furious Post at 27-9-2010 15:25


mak oi manager bank nih, cobra tu tak cukup baik lagi ke:@

ada aku nampak banner alarm clifford kat kedai tadi, tapi aku tak tanyala harga dia

btw, tadi aku pasang brand steelmate jek
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2010 04:22 PM | Show all posts | Share
Reply 22# Fast-N-Furious

Viper ko tak minat...??
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2011 04:54 AM | Show all posts | Share
citer tak detail, tak leh nak predict.. antara punca..

- remote punya bateri habis
Fast-N-Furious Post at 3-9-2010 09:03



standard berapa lama bateri remote bole tahan? kat mana nak ganti?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

21-4-2015 09:05 PM GMT+8 , Processed in 0.266401 second(s), 11 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list