CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 7685|Reply: 37

xperia x10 mini

[Copy link]

Rank: 3Rank: 3

Post on 21-9-2010 10:28 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

kengkawan,
ada ke kengkawan kat sini yang gunakan phone xperia x10 mini? dah ushar2 kat internet mcm cun plak phone tu...touch screen n kecik...tu yg best tu....boleh sapa2 share info pasal phone ni?
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 22-9-2010 12:20 AM |All posts
Sony Ericsson XPERIA X10 mini

General         2G Network         GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network         HSDPA 900 / 2100
          HSDPA 850 / 1900 / 2100
Announced         2010, February
Status         Available. Released 2010, May
Size         Dimensions         83 x 50 x 16 mm
Weight         88 g
Display         Type         TFT capacitive touchscreen, 16M colors (65K effective)
Size         240 x 320 pixels, 2.55 inches
        - Scratch-resistant surface
- Accelerometer sensor for UI auto-rotate
- Timescape UI
Sound         Alert types         Vibration, MP3 ringtones
Speakerphone         Yes
        - 3.5 mm audio jack
Memory         Phonebook         Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records         Practically unlimited
Internal         128MB
Card slot         microSD, up to 16GB, 2GB included, buy memory
Data         GPRS         Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps
EDGE         Class 10, 236.8 kbps
3G         HSDPA; HSUPA
WLAN         Wi-Fi 802.11b/g
Bluetooth         Yes, v2.1 with A2DP
Infrared port         No
USB         Yes, v2.0 microUSB
Camera         Primary         5 MP, 25601920 pixels, autofocus, LED flash
Features         Geo-tagging
Video         Yes, VGA@30fps, video light
Secondary         No
Features         OS         Android OS 1.6
CPU         Qualcomm MSM7227 600MHz
Messaging         SMS (threaded view), MMS, Email, Push email, IM
Browser         HTML
Radio         Stereo FM radio with RDS
Games         Yes
Colors         Gold, Pearl White, Black, Pink, Lime, Red, Silver
GPS         Yes, with A-GPS support
Java         Yes, via third-party application
        - MP4/H.263/H.264/WMV player
- MP3/eAAC+/WMA/WAV player
- Google Search, Maps, Gmail,
YouTube, Calendar, Google Talk
- Google Voice Search (market dependent)
- Digital compass
- TrackID music recognition
- Document viewer
- Voice memo
- T9
Battery                   Standard battery, Li-Po 950 mAh
Stand-by         Up to 285 h (2G) / Up to 360 h (3G)
Talk time         Up to 4 h (2G) / Up to 3 h 30 min (3G)
Misc         SAR EU         1.17 W/kg (head)
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 22-9-2010 11:01 AM |All posts
kekasih aku pakai x10 mini pro...yg ade keypad tu...beza mini pro dgn mini biasa ialah bateri...mini biasa batt xbleh tukar..mini pro bateri asing mcm hp lain...mini biasa batt skali dgn phone..

aku pakai x10 gedabak...beza mini dgn x10 gedabak ialah size..x10 mini size kecik so skrin resolution agak low...tapi yg bestnye speaker die lg besar dari x10 gedabak so bunyi lagi kuat n clear..x10 mini ni cute dan xde prob lagging...utk gadis2 mmg sgt comel..dan yg paling  penting gune os android...
"Paradise's door is next to the hell's one.Be sure you have the right key.."
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 23-9-2010 11:59 AM |All posts
gadis leh amik kaler pink....



Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 28-9-2010 12:28 PM |All posts
tepon nie yg paling sy suka sebab dier ada lock screen yg mcm kat tepon nokia tu,, tapi tak pakai password sbb dier guna patern. mean kite kena bentukkan patern kt screen sbg password dier..
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 28-9-2010 03:57 PM |All posts
leh ke nak install Garmin dlm menda kecik ni?
siapa mau kena kangkung??kzz ..kzzz
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 28-9-2010 11:14 PM |All posts
ada ke garmin tuk phone android?.. setau aku takde lagi..
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 29-9-2010 02:09 AM |All posts
Reply 5# langit_biru18


    i loike..................
[every leaf speaks bliss to me, fluttering from the autumn tree]
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 2-10-2010 11:32 AM |All posts
reply #3 Luca_Pitok

xperia mini x10, batery skali ngan phone?kalau batery tu dah 'kong' mcm mana?

reply #4cmf_rambutan

cantiknya phone ni!!!!terpikat aku!!!!gila stylo....

reply #5 langit_biru18

lock pakai pattern?maksudnya?x paham la....
Reply

Props Report

Moderator

ketua polis jepun

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 4-10-2010 06:41 AM |All posts
ala size mp4 player je... kecik macam neonode N2 : http://www.gsmarena.com/neonode_n2-1903.php tapi fungsi x10 mini jauh lebih bagus la...



btw, typing sms kekok sikit la sbb numpad touchscreen...
JANGAN P.M. aku kalo ada masalah komputer. tanye kat forum kita kongsi ilmu sama-sama.
pm inbox utk private chat je. HARAP MAKLUM.

Personal Message: Hello! If you leave a message, I'll call you soon. If you leave a sexy message, I'll call sooner.

**TradeMark of MegiKawah Inc.**.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 4-10-2010 08:28 AM |All posts
Reply 9# blackloverosie


    fungsinyer mcm tepon nokia yg leh lock gunakan password tu.Tapi pasal tepon nie touch screen so tak gunakan nombor tuk unlock tapi kite gantikan no. tu dgn patern. ai tak reti nk terangkan ngn lebih jelas so buat2 paham je dahle.
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 4-10-2010 09:10 AM |All posts
lock pattern tuh camnih...... ada 9 dot dlm kedudukan matrix.... kita leh create bentuk pattern ikut suka kita berdasarkan dot tuh dgn slidekan jari kita di screen...... kiri kanan atas... pusing bwah balik... ikut suka kitalah....  bila kita nak unlock.. kita slide jelah ikut pattern yg sama .... jd org leh takleh bukak tipon kita la sbb pattern tuh kita sorang jer tau sbb kita create sendiri.......... camtuh lebih kurang rasanya.... pahem tak
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 4-10-2010 10:16 AM |All posts
Reply 9# blackloverosie

yela kalo mini biasa skali ngan batt...aritu apek tu tunjuk time aku nk belikan utk gf..ala tambah 100 lebih camtu amik x10 mini pro trus...ade keypad tekan2 tu..sng sket nk menaip msg..

setakat ni ape yg boleh aku ckp hp ni sgt cute dari segi design dan juga powerful n up to date dari segi hardware n software..cume kecik sket tu biasa la..kalo nk yg besar sket tapi bkn gedabak mcm x10 bleh try x8 yg bru kuar tu..

camera pun ok kalo x10 mini ni..dlm dunia smartphone, 5mp tu kire keupayaan yg hebat gak la utk gajet kecik mcm mini x10 ni..
"Paradise's door is next to the hell's one.Be sure you have the right key.."
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 4-10-2010 12:16 PM |All posts
berapa harga yk phone ni?
mcm like je
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 4-10-2010 01:07 PM |All posts
bluetooth die ada problem tak?

kwn aku kata dia hantar semula ke kedai sbb blue tooth tak leh link dgn hp sony dia yg model lama... @ mmg hp os android ni mmg mcm 2..!?
i'm not old. i'm recycled.....
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 4-10-2010 02:07 PM |All posts
so far me pakai ok jer..tapi me tak abis explore lg hp nie sbb nie my 2nd hp. Sebab syg nk let go yg satu lagi me beli gak sebab berkenan dgn bentuknyer. so me guna phone nie tuk dgr lagu jer..
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 4-10-2010 04:41 PM |All posts
selalu pergi kedai handphone ni.saje2 nakusha...memang tertarik dengan x10 mini, teringin jugak nak beli..

berapa yer harga forumer semua beli ? kat kedai tu saya usha dalam 700lebih
The only true gift is a portion of yourself
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 4-10-2010 05:46 PM |All posts
sy beli dlm RM690. tapi ap set ajer..kalo ori tak pasti lak..
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 6-10-2010 04:33 PM |All posts
reply langit_biru18 #11 & cmf_rambutan #12

okay paham2...kiranye kita unlock guna slide jari je la ikut pattern apa yg kita dah set..

btul x????

reply Luca_Pitok #13

hari tu ada tanya cina yg jual phone ni kat pertama complex...dia kata kalau x10 mini mmg battery dia built-in.kalau bateri tu 'kong', kena hantarla phone tu g kilang...mau makan masa seminggu...(x boleh hidup rasanya seminggu x pakai handphone)...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 6-10-2010 04:34 PM |All posts
Post Last Edit by blackloverosie at 6-10-2010 16:42

masa g survey kat pertama hari tu, last2 ter'angkat' x8 plak....
reason saya ambik x8:-

:- x10 pro & x10 mini; skrin terlalu kecik..x puas rasanya tgk...(2.5"), x8;skrin besar skit...(3")

:- x10 pro; harga agak tinggi untuk 4mb..rm11xx..x ingat la plak ragenya yg betul..., x8; dapat 8mb utk rage yg sama...

:- x10 mini; battery built-in..rosak kalu, seminggu handphone kena masuk wad 'kilang'...; x8; battery mcm phone biasa...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 6-10-2010 04:46 PM |All posts
reply budaktua #15

satakat yg aku dah test, bluetooth dia okay kalau sambung dgn nokia x6...

rasanya android phone ni bluetooth dia mmg prob skit...masa mula2 dulu aku nak tray 'pair' ngan nikia x6 adik aku...mmg lah tersangat susahnyaa!!!!!

last2 aku download satu software nama dia 'bluetooth file transfer'....aku dload free je...
try 'pair' balik, boleh hantar dan terima bluetooth dari x6 tu...

phone yg lain x tahu la plak lagi....
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 7-10-2010 08:08 AM |All posts
ko dah beli x8? aku rasa yg masalah bluetooth nih x10 mini jerk..... x8 takde masalah...

tepek la gombo dri x8 nih sekeping dua.... x10 mini jadi mahal sbb kamera dia yg baik skit dri x8.... musti amik kaler puteh nie
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 13-10-2010 11:48 AM |All posts
bape hage die eik???? cm berminat la plak..sama ada yg pro atau x8
minat dgn bantal kekabu? sila pm
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 14-10-2010 12:03 AM |All posts
Reply 21# blackloverosie


dah donload bluetooth file transfer tu kat x10 pro mini, still xleh nak pair-send-rcvd dari nokia e71..
naper ek.. letih dah menggodek..
[every leaf speaks bliss to me, fluttering from the autumn tree]
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 19-10-2010 08:19 PM |All posts
reply #22 cmf_rambutan

haah la..aku dah ambik x8...mmg pun kaler putih...cina kat kedai tepon tu kata warna hitam belum launch lagi....kamera dia mmg pixel kecik...3.2 rasanya...tp setakat yg aku dah snap, mcm okay je gambar dia...hehe..nak gambar?alamak x reti plak aku nak tepek....
macam mana eh????

reply #23 adekjeli

aku beli x8 tu dalam rm1200, ori. dia bg aku kaspersky setahun free, memory card 8gb..kira okayla...

x10 mini mmg style....cun...tp kecik la....kalau tangan yg besar, susah skit nak handle tepon tu...

x10 mini pro plak, aku x angkat sbb takut slide dia rosak...nanti problem plak nak antar g repair..tp cina kedai tu kata, slide x10 pro x akan rosak sbb dia x pakai ribbon, dia pakai click slide...

reply #24 lipsofanangel

ye ke?mcm mana eh?

aku try pair n connect ngan tepon makcik aku, sony ericsson model walkman apatah, okay plak...tp aku kena disconnect device yg dah mmg terconnect dgn tepon makcik aku tu....(tepon dia mmg sentiasa terconnect dgn laptop pakcik aku...)

aku try connect lg skali, okay plak transfernyer....

boleh x tepon ko pair dgn tepon nikia e71 tu?lepas dah pair, boleh connect?
Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 1-10-2014 04:18 PM , Processed in 0.268778 second(s), 30 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top