CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 4626|Reply: 22

cenderamata untuk tetamu bagi buku surah yasin

[Copy link]
Post time 18-2-2011 02:51 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

saya ingin minta pendapat semua....... adik saya akan berkahwin lagi 3 bulan...... sesuai  tak kalau cenderamata untuk tetamu.... bagi buku surah yasin ngan bunga telur???
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2011 08:09 PM | Show all posts | Share
sesuai
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2011 02:49 AM | Show all posts | Share

Errr...

saya ingin minta pendapat semua....... adik saya akan berkahwin lagi 3 bulan...... sesuai  tak kalau ...
zana_haris Post at 18/2/2011 14:51





Aku rasa cam kurang sesuai lak nak bagi Surah Yasin tu... Kalau yang bukang Islam camne...? Takkang lar nak bagi bunga telur jer pulak nanti...? Diskriminasi lar gitu...


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2011 07:12 AM | Show all posts | Share
Aku rasa cam kurang sesuai lak nak bagi Surah Yasin tu... Kalau yang bukang Islam camne... ...
AceHand Post at 19-2-2011 02:49



    adakah acehand nk dtg majlis perkahwinan tu gak
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2011 01:39 AM | Show all posts | Share

Errr...

adakah AceHand nk dtg majlis perkahwinan tu gak
B.K Post at 19/2/2011 07:12




Kalau aku nak datang dah tentulah aku mintak burger...


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2011 06:16 PM | Show all posts | Share
aku selalu dpt surah Yassin
-kalau kenduri kawin, hanya tetamu terpilih shj
-kalau kenduri tahlil dan cukur rambut , semua tetamu dpt
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2011 01:47 AM | Show all posts | Share

Haaa...

aku selalu dpt surah Yassin
-kalau kenduri kawin, hanya tetamu terpilih shj
-kalau kenduri tahlil  ...
R2D2 Post at 20/2/2011 18:16




Kalau majlis tahlil tu takpe lar bagi Yaasin... Tapi kalau majlis kaweng tu aku tetap rasa tak sesuai...


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2011 03:57 PM | Show all posts | Share
emmm

utk non Muslim bg sapu tgn
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2011 09:37 AM | Show all posts | Share
last 2 weeks bos buat majlis kawin anak..dia x bagi surah yasin, tapi bagi kitab doa...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2011 08:27 PM | Show all posts | Share

Errr...

emmm

utk non Muslim bg sapu tgn
winda_klose Post at 22/2/2011 15:57





Jeles lar gitu...


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2011 10:41 AM | Show all posts | Share
rase ok jer...tapi kena sediakan cenderamata lain la utk yg non muslim...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2011 01:42 PM | Show all posts | Share
non-muslim bagi artikel pasal adat kawen org melayu..buat cam buku kecik gak saiz die A4 potong 4..kalo nak jimat buat sendrik..fotostat jee..stapler..atau bg flyers...

ape yg aku merepek tah...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2011 02:46 PM | Show all posts | Share
sesuai le tu bagi buku yasin.. besar ganjarannya.. ai setuju..
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2011 04:48 PM | Show all posts | Share
Okie jer... actually , baguih ar kalo bagi buku surah yassin
banyak kegunaan surah yassin nie....
kalo yang datang tu non lak, tak yah ar kasi.. sekadar bagi bunga telur jer lerrrr
berkat kalo kita bagi benda benda cam ni kat tetamu

p/s biar ler yang datang tu tak appreciate surah yassin yang kita bagi... tapi Allah pasti akan memberi ganjaran kat kita....
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2011 05:34 PM | Show all posts | Share
boleh jek..
iols pun pernah dapat gak surah yasin masa pergi majlis kawen ni..
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2011 05:40 PM | Show all posts | Share
rempah kari baba pun aku penah dapat sebagai goodie bag majlis kawen......  something to do wiv budaya katanyer....

kasi buku surah yasin pun ok jer.... cuma tak berapa konvensional laa...
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2011 10:00 PM | Show all posts | Share
rempah kari baba pun aku penah dapat sebagai goodie bag majlis kawen......  something to do wiv buda ...
pelicano Post at 17-8-2011 17:40


okie ler tu... dapat kari baba....
sesetengah tu lak, just kasi gula gula jerrrr...
apa apa pun, tak kisah arrr...
nie sekadar adat jerr... bukan wajib nak buat pun...
yang penting bersederhana biler nak kawin...
tak yah ar nak celebrate cam perkahwinan william ngan kate middleton tueeee

ingat.. membazir tu perangai syaiton
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2011 11:30 AM | Show all posts | Share

Errr...

non-muslim bagi artikel pasal adat kawen org melayu..buat cam buku kecik gak saiz die A4 potong 4..k ...
wanigoku Post at 5/8/2011 13:42




Kalau buat artikel pasal menda laing camne...?


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2011 11:50 AM | Show all posts | Share
Kalau buat artikel pasal menda laing camne...?


Jizzz... Klong! Klong!
AceHand Post at 28-9-2011 11:30



    artikel pasal mende ape? contoh yg lainnya?
sebenarnya aku ngarut je... tapi buat saje2 bole je..nak bgtau diorg pasal adat kite je..
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2011 02:07 AM | Show all posts | Share

Hmmm...

artikel pasal mende ape? contoh yg lainnya?
sebenarnya aku ngarut je... tapi buat s ...
wanigoku Post at 28/9/2011 11:50





Kalau buat artikel pasal Dragon Ball pong wokeh gak aku rasa... Nak bagitau yang Dragon Ball tu ada 7 bijik semuanya... Kena kumpol semer dulu baru bleh seru naga untok buat hajat... Nanti boleh lar buat hajat nak kekal bahagia...


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2011 02:15 AM | Show all posts | Share
bunga telur pon cukup,tak payah bagi Yassin.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2011 09:52 AM | Show all posts | Share
Kalau buat artikel pasal Dragon Ball pong wokeh gak aku rasa... Nak bagitau yang Dragon Ba ...
AceHand Post at 29-9-2011 02:07



    cisss... kalo buat befday party bole la kot...
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2011 01:41 AM | Show all posts | Share

Eh!

cisss... kalo buat befday party bole la kot...
wanigoku Post at 29/9/2011 09:52





Kalau birdey partey kena buat pasal menda laing lar pulak...


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

31-3-2015 06:59 AM GMT+8 , Processed in 0.192468 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list