jiran mengadu taktahan dgn mertua - Isu Mertua & Ipar - Perbincangan Keluarga - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
1234Next
Return to list New
View: 17721|Reply: 92

jiran mengadu taktahan dgn mertua

 Close [Copy link]
Post time 3-5-2011 10:25 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

baru2 nih i dok sembang ngan jiran sebelah umah i. mcm biasa, bila bini dia gi kursus... time2 boring dia bertandang arr kat umah i sembang2. satu hari tu dia pon bertanya sama ada i penah nengot iklan silky girl tak?



then, dia pon tanya i... apa pendapat i kalo berada alami situasi bofren dlm iklan tu?

masalah yg berlaku kat jiran i nih bleh tahan berat jugak. dia ada masalah berdepan mak mertua dia yg jenis fizikal awet muda ala2 mcm iklan silky girl tuh. mak mertua dia tu sorang janda, dok umah sorang sbb 2 lagikk anaknya masih bajar sekolah asrama... tapi body mantop, tiap2 minggu jogging. sekali sekali dok panjat gunung, berbeskal dan mcm2 ektibiti.
jiran i tu plak bleh dikira menantu harapan. tiap2 kali balik umah mertua, mcm2 disuruhnya... nebas semak samon, kupas n parut kelapa, ngecat umah... dan macam2 lagi.

tugas paling mencabar pada jiran i tu ialah bila mertua dia mintak tolong urut. kata mertuanya "eleh... bukan org lain, kita kan da jadik kelorga gitew... mak da anggap u mcm anak mak jugak".


menurut keluhan perasaan jiran i tu... dah la dia berdebaw2 nengot mak mertua dia yg bergetah gitew, disuruhnya plak urut belakang... selambe batak je si mak mentua tu tanggalkan tali bra. kalo disuruhnya urut kaki plak, dgn selambe mak mertua tu singkap kain sbb mintak urut sampai peha suma.

dia mintak pandangan i "apa yg patut dia buat???", i mana la taw sbb i tak alami poblem gitu. katanya lagikk, dia tak berani nak tegur takot dianggap sengaja cari alasan ngelak tugas atau lebih terok lagikkk takot dianggap "menantu biadap nak mengajar mertua" ... so, sapa2 ada pandangan atau pendapat tentang masalah jiran i nih mohon kongsi bersama.

......atau, patut ke i jek yg patot pindah umah supaya dpt elak dari dok menyelesaikan masalah dia???


Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2011 10:36 PM | Show all posts | Share
time proses mengurut tu wife dia tade ke
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2011 10:38 PM | Show all posts | Share
alangkah indahnya dunia..........
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2011 10:39 PM | Show all posts | Share
gelak terkekek aku baca masalah problem nih.. siap ada gambar sekadar hiasan tuh. giler bahye nasib jiran uols ni. mak mertua dia ni xsure mmg inesen atau saje nak goda. kira iman jiran uols ni masih utuh la. kalo orang lemah iman, mintak urut2 camtu, da urut benda lain skali.

mgkn kena suh wife dia pon tolong urut skali kot. xpon kasi alasan memacam utk elakkan digoda camtu lagi. harap2 jiran uols tu, xserahkan tugas mencabar tu kat uols yg sememangnya lemah iman.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2011 10:45 PM | Show all posts | Share
prob jiran ke prob bangcak nih
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2011 10:45 PM | Show all posts | Share
Ini kisah betoi ka...atau kisah khayalan JIRAN tt..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-5-2011 10:48 PM | Show all posts | Share
harap kengkawan jgn salah paham ngan gambo2 hiasan...
tiada kaitan dgn kisah dari segi posing maupon teknik2 hokehhh!!!
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2011 10:57 PM | Show all posts | Share
bagusla thread nie....siap ade gambar dan video...mata aku tertumpu gambar kat tepi tue..ingt ape...

aku jawab kedian sebab tgh berfikir lg..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2011 11:08 PM | Show all posts | Share
ai rasa ni prob bangcak sndiri
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 09:16 AM | Show all posts | Share
isk rasa cam mak mertua dia syok kt menantu lak
aiyoh..
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 09:32 AM | Show all posts | Share
braper umor mertua die.....
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 10:07 AM | Show all posts | Share
mak mentua dia gersang ke.... huhuhuhu motif jaga badan bagai.... harap iman jiran tt tetap kuat huhuhuhu.... errr gambar hiasan tu tak boleh blah betul....
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 10:10 AM | Show all posts | Share
Reply 9# cik.panda


    khen...tpi malu2 gituww...   (hampun yer bangcak )
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 10:12 AM | Show all posts | Share
put rase kan....mak mertua jiran bangcak nie pn syok ke dia kot dia pn syok kat mertua die
put nak bagi cadangn....ape kta bancak suh jiran 2 carikn jodoh tuk mak mertua dia.......dpt le jugak teman.....dia pn dpt pahala....
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 10:14 AM | Show all posts | Share
mak mertua tu ada hati gak ke dgn menantu dia
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 10:16 AM | Show all posts | Share
Post Last Edit by ParinAmat at 5-5-2011 10:30

hahahha lawak cam *** je thread ni...............................................

tapi pendapat ako mengatakan die tak payah lah buat kalau mendatangkan kemudaratan- etc- takleh nak kawal napsu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 10:36 AM | Show all posts | Share
ape kate bangcak yang offer tolong urut pulak..jadi tiadalah masalah bagi jiran bangcak tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 10:37 AM | Show all posts | Share
Bahaya sedang menanti, jangan didekati
Perlu dihindari, jangan dicari
Jika rasa lemah di hati
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-5-2011 10:57 AM | Show all posts | Share
prob jiran ke prob bangcak nih
KumbangPolkaDot Post at 3-5-2011 22:45  
ai rasa ni prob bangcak sndiri
cik.panda Post at 3-5-2011 23:08
Reply  cik.panda
khen...tpi malu2 gituww...   (hampun yer bangcak )
puteri_impian Post at 4-5-2011 10:10

moteppp!!! suma dok speku poblem jiran nih poblem i
i kongsi jek hokehhh!!! sian kat jiran i yg dlm dilemma tuh
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 11:20 AM | Show all posts | Share
Reply 19# bangcak


    iols jek kate tu probelm jirang bangcak khann......
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-5-2011 11:50 AM | Show all posts | Share
Bahaya sedang menanti, jangan didekati
Perlu dihindari, jangan dicari
Jika rasa lemah di hati
mdmyana Post at 4-5-2011 10:37

i yakin jiran tu berusaha menghindari
tapi risau "menantu derhara" nama diberi

mak mertua tu ada hati gak ke dgn menantu dia
ruffleen Post at 4-5-2011 10:14

i tak rasa gitu sbb dia kata mak mertua da anggap dia mcm anak sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 11:58 AM | Show all posts | Share
ckp dgn jiran tuh
lenkali kalo mertua panggil betul2kan rumah
buat hujung minggu shaja..
bw sekali anak isteri
kalu kena masa weekdays..bw isteri juga
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 01:33 PM | Show all posts | Share
emm time sesi urut mengurut 2 si bini jiran tt nih ada sekali x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-5-2011 02:54 PM | Show all posts | Share
emm time sesi urut mengurut 2 si bini jiran tt nih ada sekali x
zaiha Post at 4-5-2011 13:33

ntah la??? ada la kot?
takkan dia ngajak urut dlm bilik berdua2an plak
itu "body to body" massage namanyerrrr
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 03:01 PM | Show all posts | Share
Reply 24# bangcak


    mothep sangat bangcak iognore posting iols! silent treatment to uols
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

30-6-2015 11:26 AM GMT+8 , Processed in 0.397213 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list