Najis Berwarna Hitam Ketika Hamil - Doktor Perubatan & Farmasi - Kesihatan & Perubatan - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
View: 19344|Reply: 6

Najis Berwarna Hitam Ketika Hamil

[Copy link]
Post time 9-5-2011 11:44 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Assalamualaikum semua.
Pertama sekali,maaflah jika tajuk agk menggelikan.
Saya hamil lebih kurang 9minggu.
Ubat2 yang saya ambil seperti :

1) VITAMIN B-COMPLEX

2)ASCORBIC ACID (50mg)

3) FOLID ACID (5mg)

4) IRON TABLETS (FERROUS FUMARATE  BP)

Masalah nya ,selepas saya mengambil ubat2 tersebut,najis saya berwarna hitam.adakah ianya normal ?
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2011 02:41 PM | Show all posts | Share
normal ...sbb TT makn iron tablet tuh
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2011 08:29 PM | Show all posts | Share
mmg normal tu. iron tu lah yg buat najis jadi hitam. perut pun jugak rasa x selesa
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2011 12:44 AM | Show all posts | Share
normal ajer..x ada apa nk d risaukan..cuma kena banyak minum air kosong lah..buah2 pun elok..coz segala macam ubat tuh selain leh buat najis jadik kaler gelap, tp jugak leh wat sembelit..pasal tuh ada ajer ibu mengandung kena buasir bagai..cam aku masa preggy dulu, mmg x suka sgt makan buah..malas nk mengunyah.. jadik aku amalkan minum air yogurt tuh..mcm2 perisa ada..ikut ajer mana suka..itupun membantu jugak..senang skit nk mmbuang..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2011 03:31 AM | Show all posts | Share
better check.....it can be the iron supplement or internal bleeding
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2011 03:37 AM | Show all posts | Share
4) IRON TABLETS (FERROUS FUMARATE  BP)
ncsha Post at 9-5-2011 11:44


normal utk org yg consume IRON tablet.
selagi tiada sembelit, tak perlu risau.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-5-2011 08:42 AM | Show all posts | Share
Reply 6# bezita60


    buat masa nie memang xde sembelit.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

3-7-2015 05:27 AM GMT+8 , Processed in 0.206312 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list