CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
12Next
Return to list New
View: 17655|Reply: 25

tau x knpe gambar2 blue melayu sex boley ade kat internet?

[Copy link]
Post time 15-8-2011 03:15 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Post Last Edit by cozack at 15-8-2011 03:17

sbb mase korang pegi kedai format hp, format laptop...tokey kedai akan explore dl hp @ laptop korang...

time tu la, dia akn dpt detect pic2, atau video2 file2 kecik yg ade kat laptop @ hp.

KETAHUI LAH, barang2 seperti pic2+video2 yg korang mgeseks atau lebih d kenali sbagai agenda hot akn dapat detect walaupon dah delete, ulangan WALAUPON DAH DELETE.

sbb, selagi laptop @ hp x format d tangan korang sendiri, brg2 yg korang delete akn tetap ada dalm stor yg tersimpan dlm memori hp @ laptop secara xsedar.

sedar x bile korang beli memori, memori yg korang bli cth 1gb, xakn penuh 1gb. memori laptop ke, hp ke sama je...cube check

sama je 2gb ke, 16gb, 32gb, 1tb...xkn penuh 100%, sbb pe?? sbb itu lah stor yg akn simpan bende2 yg korang da delete secara sembunyi.

jadi...format lah memori hp @ laptop anda sendiri dahulu sbelum antar ke kedai...lagi2 kedai apek.

sedar x korang kenape byk kedai apek yg byk promote video2 agenda panas2 melayu??? sbb ini lah...




klau xnak malu, hati2

klau xnak terkena, jgn terjebak langsung


sekian.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2011 06:05 AM | Show all posts | Share
nak selamat lagi...jangan la buat benda2 bodoh tu....
selamat dunia dan akhirat...insya-Allah....
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2011 08:07 AM | Show all posts | Share
Reply 1# cozack


    kalo camtu,camna nk delete sebersih2nya? or kalo kita format ja bru delete btol2 (sori la,aku mmg bodoh skit bab2 komputer ni)
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2011 08:12 AM | Show all posts | Share
lenkali kalo nk antar repair hp/laptop, cabut dulu memori kad/hard disk tu...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2011 09:19 AM | Show all posts | Share
len kali nak beromen, jangan rakam
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2011 09:52 AM | Show all posts | Share
Reply  cozack


    kalo camtu,camna nk delete sebersih2nya? or kalo kita format ja bru delete b ...
puccafan Post at 15-8-2011 08:07



    ada software yg betul3 boleh delete walaupun pakai software recover pun xakan jumpa lagi... ;)
tpi xingt nama software tu try google...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2011 12:36 PM | Show all posts | Share
Salah konsep rasanya ni.

Apa yang aku tau, setiap fail mempunyai saiz fail tersendiri. Dan apabila fail ini di simpan contoh di dalam hdisk, beberapa ruang memori akan diperuntukkan untuk simpan fail ni. Setiap ruang memori ni gak, akan ditanda sama ada ianya adalah ruang memori berjenis dummy atau memori berupa data yg disimpan.

Cthnya seseorang yg baru copy movie saiz 1 gig ke dalam hdisk. Arahan akan dihantar utk CPU (aku guna istilah CPU je la. Aku tak ingatlah tentang proses2 interupt ni atau sape yg ditugaskan utk mencari memori kosong) cari ruangkan kosong dalam hdisk utk ditempatkan fail movie tu. Cthnya dia akan peruntukkan alamat memori dari 100 ke 100000 sebagai contoh utk simpan fail ni. Pastu alamat memori ni akan ditanda sebagai telah digunakan.

Apabila anda mendelete fail, komputer cuma delete tanda ni je. So, pasni komputer akan anggap ruangan memori tu sebenarnya kosong atau tidak digunakan. Walaupun hakikatnya fail tersebut masih wujud. Fail ini akan hilang bila, terdapat fail lain yang telah disimpan di alamat memori yg sama. Jadi, data fail lama tadi da ditindih dengan data fail baru.

Apa yg software recover buat, dia cuba scan la sume fail termasuk fail2 lama yg telah didelete tapi datanya masih ada. Kadang2 data fail lama ni, mgkn da tinggal separuh. Bergantung kepada fail baru yang telah menindih data fail lama.

Apa yg file shredder buat, (software utk delete fail sepenuhnya), dia cuba hapuskan sepenuhnya data ni daripada ruang memori.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2011 02:29 PM | Show all posts | Share
abis la gambar porno aku dlm hp tuuu d agih2kan mcm bubur lambok
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2011 03:24 PM | Show all posts | Share
kenapa aku kurang setuju dengan TT

masalah tentang besar GB yang ada tu sebenarnya adalah terpulang kepada cara system baca system file tersebut. fat lain caranya, fat32 lain caranya. macam MAC/Apple *Rasanya dah mula guna 1byte=10bit. bukan 1byte=8 bit macam kita sekarang. sebab 8bit tu yang ko beli 1gb tapi hanya nampak 800++mb je.

so secara teori, 1byte=10bit akan tunjukkan kepada pengguna nilai sebenar ruangan yang ada. maksudnya kalau kau beli 100gb, ko akan nampak 100gb. bukan 90++ byte macam sekarang.

dan seperti mana yang alienz kata, cara delete tu simple, kalau nak buang jadikan 00000 semua. memang lambat la ko delete fail kau. nak nak pulak game. sebab tu uninstall berdesup, install macam siput.

so nak selamat, sila patahkan kad memori tu. kalau orang nak trace balik pun agak tak berbaloi kahkah.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-8-2011 11:39 PM | Show all posts | Share
kenapa aku kurang setuju dengan TT

masalah tentang besar GB yang ada tu sebenarnya adalah t ...
kmkd Post at 21-8-2011 15:24


owhhh...tq2. aku dgr mmber kata je
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2011 08:44 AM | Show all posts | Share
Post Last Edit by metalique at 24-8-2011 07:46

Reply 9# kmkd


    meh aku tambah.... aku kongsi la ape yg aku tau...


kenapa thumb drive 4GB yg korang beli, bile check.. sebenarnye dapat dalam plus minus 3.72GB je... ukuran kapasiti HDD etc dlm windows diukur menggunakan unit rule 1KB=1024B...

*** byte(B) B besar,  bit(b) b kecil...

1B (1 byte) = 8b (8 bit)...

Secara amnya :
1KB (1 kilo byte)= 1024B (1024 byte)                                      *1KB bukan= 1000B, tetapi 1KB = 1024B
1MB (1 mega byte) = 1024B *1024B =1,048,576 byte
1GB (1 giga byte) = 1024B * 1024B * 1024B = 1,073,741,824 byte

contoh pendrive aku 4GB, bila check propreties :



4,001,370,112bytes... diorang anggap 4 bilion byte (4GB).. bila dikira secara tepat

4,001,370,112/1024³ = 3.72GB je...


info trambahan :
http://www.whatsabyte.com/
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2011 08:45 AM | Show all posts | Share
kalau x jenuh... bang, bagi saya pendrive 3.72 gig satu......
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2011 11:31 AM | Show all posts | Share
@cozack tak pe belajar dari silap untuk tak kene kencing lain kali

@metalique haa tu la dia. bagus ada gambar skalik~
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2011 02:47 PM | Show all posts | Share
Reply 13# kmkd


    rajin x aku??.. .. bagi kacang sket....
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2011 07:52 AM | Show all posts | Share
Post Last Edit by metalique at 24-8-2011 08:12
@cozack tak pe belajar dari silap  untuk tak kene kencing lain kali

@metalique haa tu la  ...
kmkd Post at 23-8-2011 11:31


kmkd metric system 1byte mmg 8bit.. xkan jadi 1byte = 10bit...


beza yg digunakan ialah base 2 atau base 10 computing...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2011 08:31 AM | Show all posts | Share
owh yang tu aku silap ek. kehkehkeh. ampunn

p.s (ni bukan bod aku) so tak leh suap tacang
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2011 09:19 AM | Show all posts | Share
Post Last Edit by metalique at 25-8-2011 09:20

Reply 16# kmkd

yg aku google jap tadi... MAC OS X snow leopard gune base 10.. maksud nye... kalau pendrive 4 gig tu.. mmg die kan tulis 4GB.. bukan 3.72GB cam mac sebelum2 ni ataupun windows...




rujukan :

http://news.softpedia.com/news/New-Snow-Leopard-Find-Base-10-Counting-114312.shtml
http://lifehacker.com/5349204/snow-leopard-reports-hard-drive-capacity-correctly-in-base-10
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2011 06:06 PM | Show all posts | Share
aha so betullah dia dah guna benda tu?

act ubuntu nak try guna tapi dibatalkan kot sebab aku tak dengar cerita dah. mungkin masalah terlalu terbuka. tak macam apple yang dikawal software dan hardware. nak implement susah.

oh rasanya dah lari tajuk dari tajuk asal haha
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2011 01:15 AM | Show all posts | Share
Post Last Edit by metalique at 26-8-2011 01:17

Reply 18# kmkd


    ade developer yg nak base 2 tuk OS, 1kB=1024B, ade plak yg nak base 10, 1kB = 1000B... bende ni jadi isu plak... mengikut ape yg aku paham la... sebagai end user, i follow jek....


ade yg nak tukar istilah.. x nak pakai matric system... kilo,mega,... bagi diorang kilo adalah x 1000... so, untuk computing pakai kibi mewakili x 1024... mebibyte, gibibyte...


lari topik sket.. tapi isu best ape...


rujukan : http://en.wikipedia.org/wiki/Kibibyte
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2011 01:56 PM | Show all posts | Share
apa yang aku rasa kibi mibi tu comel
selagi mana tak de masalah dengan performance tak kisah pun
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2011 06:06 PM | Show all posts | Share
aku rasa bukan kmputer, tapi tepon kamera tu banyak , 3gp semua, budakx2 anto kedai , tu yang sebar..
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2011 06:45 PM | Show all posts | Share
mati mati aku ingat TT nak bagitau sapa source gambar sex melayu bagai.. rupanya nak tinggalkan pesanan penaja.

cadangan suruh cabut hard disk masa antar laptop/desktop gi repair tu takleh guna pakai hehehe.. macam mana it tech nak troubleshoot laptop/desktop ko rosak kalau ko dah cabut hard disk hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2011 01:16 PM | Show all posts | Share
aku tak rasa taukeh2 tu banyak masa nak godek balik hardisk or memory yang kita jual..
melainkan memang terlepas pandang masa nak delete
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 12:44 PM | Show all posts | Share
yep, mmg boleh recover balik even da delete, ada byk software mcm ni

tp ramai xtau n xsedar, ingat bile da delete die akan hilang, begitu juga dgn pendrive yg anda dok passing2

beware
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2012 04:53 PM | Show all posts | Share
B.K posted on 15-8-2011 09:52 AM
ada software yg betul3 boleh delete walaupun pakai software recover pun xakan jumpa lagi.. ...

gune "killdisk" dier leh wipeout data2 sume..gune software rcovery pn xleh recv gak..

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

3-3-2015 08:39 PM GMT+8 , Processed in 0.372711 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list