CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

QQ登录

只需一步,快速开始

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 17094|Reply: 25

tau x knpe gambar2 blue melayu sex boley ade kat internet?

[Copy link]

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 15-8-2011 03:15 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Post Last Edit by cozack at 15-8-2011 03:17

sbb mase korang pegi kedai format hp, format laptop...tokey kedai akan explore dl hp @ laptop korang...

time tu la, dia akn dpt detect pic2, atau video2 file2 kecik yg ade kat laptop @ hp.

KETAHUI LAH, barang2 seperti pic2+video2 yg korang mgeseks atau lebih d kenali sbagai agenda hot akn dapat detect walaupon dah delete, ulangan WALAUPON DAH DELETE.

sbb, selagi laptop @ hp x format d tangan korang sendiri, brg2 yg korang delete akn tetap ada dalm stor yg tersimpan dlm memori hp @ laptop secara xsedar.

sedar x bile korang beli memori, memori yg korang bli cth 1gb, xakn penuh 1gb. memori laptop ke, hp ke sama je...cube check

sama je 2gb ke, 16gb, 32gb, 1tb...xkn penuh 100%, sbb pe?? sbb itu lah stor yg akn simpan bende2 yg korang da delete secara sembunyi.

jadi...format lah memori hp @ laptop anda sendiri dahulu sbelum antar ke kedai...lagi2 kedai apek.

sedar x korang kenape byk kedai apek yg byk promote video2 agenda panas2 melayu??? sbb ini lah...




klau xnak malu, hati2

klau xnak terkena, jgn terjebak langsung


sekian.
Polis kata JALAN, JALAN!
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 15-8-2011 06:05 AM |All posts
nak selamat lagi...jangan la buat benda2 bodoh tu....
selamat dunia dan akhirat...insya-Allah....
Respect Few Fear None
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 15-8-2011 08:07 AM |All posts
Reply 1# cozack


    kalo camtu,camna nk delete sebersih2nya? or kalo kita format ja bru delete btol2 (sori la,aku mmg bodoh skit bab2 komputer ni)
Reply

Props Report

hBk  

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 15-8-2011 08:12 AM |All posts
lenkali kalo nk antar repair hp/laptop, cabut dulu memori kad/hard disk tu...
the heartbreak kid
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 15-8-2011 09:19 AM |All posts
len kali nak beromen, jangan rakam
Reply

Props Report

B.K  

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 15-8-2011 09:52 AM |All posts
Reply  cozack


    kalo camtu,camna nk delete sebersih2nya? or kalo kita format ja bru delete b ...
puccafan Post at 15-8-2011 08:07



    ada software yg betul3 boleh delete walaupun pakai software recover pun xakan jumpa lagi... ;)
tpi xingt nama software tu try google...
padaMu ku berserah
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 15-8-2011 12:36 PM |All posts
Salah konsep rasanya ni.

Apa yang aku tau, setiap fail mempunyai saiz fail tersendiri. Dan apabila fail ini di simpan contoh di dalam hdisk, beberapa ruang memori akan diperuntukkan untuk simpan fail ni. Setiap ruang memori ni gak, akan ditanda sama ada ianya adalah ruang memori berjenis dummy atau memori berupa data yg disimpan.

Cthnya seseorang yg baru copy movie saiz 1 gig ke dalam hdisk. Arahan akan dihantar utk CPU (aku guna istilah CPU je la. Aku tak ingatlah tentang proses2 interupt ni atau sape yg ditugaskan utk mencari memori kosong) cari ruangkan kosong dalam hdisk utk ditempatkan fail movie tu. Cthnya dia akan peruntukkan alamat memori dari 100 ke 100000 sebagai contoh utk simpan fail ni. Pastu alamat memori ni akan ditanda sebagai telah digunakan.

Apabila anda mendelete fail, komputer cuma delete tanda ni je. So, pasni komputer akan anggap ruangan memori tu sebenarnya kosong atau tidak digunakan. Walaupun hakikatnya fail tersebut masih wujud. Fail ini akan hilang bila, terdapat fail lain yang telah disimpan di alamat memori yg sama. Jadi, data fail lama tadi da ditindih dengan data fail baru.

Apa yg software recover buat, dia cuba scan la sume fail termasuk fail2 lama yg telah didelete tapi datanya masih ada. Kadang2 data fail lama ni, mgkn da tinggal separuh. Bergantung kepada fail baru yang telah menindih data fail lama.

Apa yg file shredder buat, (software utk delete fail sepenuhnya), dia cuba hapuskan sepenuhnya data ni daripada ruang memori.
ISLAM is the way of life.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 15-8-2011 02:29 PM |All posts
abis la gambar porno aku dlm hp tuuu d agih2kan mcm bubur lambok
i hammer u nanti :-P
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 21-8-2011 03:24 PM |All posts
kenapa aku kurang setuju dengan TT

masalah tentang besar GB yang ada tu sebenarnya adalah terpulang kepada cara system baca system file tersebut. fat lain caranya, fat32 lain caranya. macam MAC/Apple *Rasanya dah mula guna 1byte=10bit. bukan 1byte=8 bit macam kita sekarang. sebab 8bit tu yang ko beli 1gb tapi hanya nampak 800++mb je.

so secara teori, 1byte=10bit akan tunjukkan kepada pengguna nilai sebenar ruangan yang ada. maksudnya kalau kau beli 100gb, ko akan nampak 100gb. bukan 90++ byte macam sekarang.

dan seperti mana yang alienz kata, cara delete tu simple, kalau nak buang jadikan 00000 semua. memang lambat la ko delete fail kau. nak nak pulak game. sebab tu uninstall berdesup, install macam siput.

so nak selamat, sila patahkan kad memori tu. kalau orang nak trace balik pun agak tak berbaloi kahkah.
lomotech.com (blog) dan {lens}
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 21-8-2011 11:39 PM |All posts
kenapa aku kurang setuju dengan TT

masalah tentang besar GB yang ada tu sebenarnya adalah t ...
kmkd Post at 21-8-2011 15:24


owhhh...tq2. aku dgr mmber kata je
Polis kata JALAN, JALAN!
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 23-8-2011 08:44 AM |All posts
Post Last Edit by metalique at 24-8-2011 07:46

Reply 9# kmkd


    meh aku tambah.... aku kongsi la ape yg aku tau...


kenapa thumb drive 4GB yg korang beli, bile check.. sebenarnye dapat dalam plus minus 3.72GB je... ukuran kapasiti HDD etc dlm windows diukur menggunakan unit rule 1KB=1024B...

*** byte(B) B besar,  bit(b) b kecil...

1B (1 byte) = 8b (8 bit)...

Secara amnya :
1KB (1 kilo byte)= 1024B (1024 byte)                                      *1KB bukan= 1000B, tetapi 1KB = 1024B
1MB (1 mega byte) = 1024B *1024B =1,048,576 byte
1GB (1 giga byte) = 1024B * 1024B * 1024B = 1,073,741,824 byte

contoh pendrive aku 4GB, bila check propreties :



4,001,370,112bytes... diorang anggap 4 bilion byte (4GB).. bila dikira secara tepat

4,001,370,112/1024³ = 3.72GB je...


info trambahan :
http://www.whatsabyte.com/
http://www.quranexplorer.com/Quran/Default.aspx with malay translation.
Savvy AMT.....
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 23-8-2011 08:45 AM |All posts
kalau x jenuh... bang, bagi saya pendrive 3.72 gig satu......
http://www.quranexplorer.com/Quran/Default.aspx with malay translation.
Savvy AMT.....
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 23-8-2011 11:31 AM |All posts
@cozack tak pe belajar dari silap untuk tak kene kencing lain kali

@metalique haa tu la dia. bagus ada gambar skalik~
lomotech.com (blog) dan {lens}
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 23-8-2011 02:47 PM |All posts
Reply 13# kmkd


    rajin x aku??.. .. bagi kacang sket....
http://www.quranexplorer.com/Quran/Default.aspx with malay translation.
Savvy AMT.....
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 24-8-2011 07:52 AM |All posts
Post Last Edit by metalique at 24-8-2011 08:12
@cozack tak pe belajar dari silap  untuk tak kene kencing lain kali

@metalique haa tu la  ...
kmkd Post at 23-8-2011 11:31


kmkd metric system 1byte mmg 8bit.. xkan jadi 1byte = 10bit...


beza yg digunakan ialah base 2 atau base 10 computing...
http://www.quranexplorer.com/Quran/Default.aspx with malay translation.
Savvy AMT.....
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 24-8-2011 08:31 AM |All posts
owh yang tu aku silap ek. kehkehkeh. ampunn

p.s (ni bukan bod aku) so tak leh suap tacang
lomotech.com (blog) dan {lens}
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 25-8-2011 09:19 AM |All posts
Post Last Edit by metalique at 25-8-2011 09:20

Reply 16# kmkd

yg aku google jap tadi... MAC OS X snow leopard gune base 10.. maksud nye... kalau pendrive 4 gig tu.. mmg die kan tulis 4GB.. bukan 3.72GB cam mac sebelum2 ni ataupun windows...




rujukan :

http://news.softpedia.com/news/New-Snow-Leopard-Find-Base-10-Counting-114312.shtml
http://lifehacker.com/5349204/snow-leopard-reports-hard-drive-capacity-correctly-in-base-10
http://www.quranexplorer.com/Quran/Default.aspx with malay translation.
Savvy AMT.....
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 25-8-2011 06:06 PM |All posts
aha so betullah dia dah guna benda tu?

act ubuntu nak try guna tapi dibatalkan kot sebab aku tak dengar cerita dah. mungkin masalah terlalu terbuka. tak macam apple yang dikawal software dan hardware. nak implement susah.

oh rasanya dah lari tajuk dari tajuk asal haha
lomotech.com (blog) dan {lens}
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 26-8-2011 01:15 AM |All posts
Post Last Edit by metalique at 26-8-2011 01:17

Reply 18# kmkd


    ade developer yg nak base 2 tuk OS, 1kB=1024B, ade plak yg nak base 10, 1kB = 1000B... bende ni jadi isu plak... mengikut ape yg aku paham la... sebagai end user, i follow jek....


ade yg nak tukar istilah.. x nak pakai matric system... kilo,mega,... bagi diorang kilo adalah x 1000... so, untuk computing pakai kibi mewakili x 1024... mebibyte, gibibyte...


lari topik sket.. tapi isu best ape...


rujukan : http://en.wikipedia.org/wiki/Kibibyte
http://www.quranexplorer.com/Quran/Default.aspx with malay translation.
Savvy AMT.....
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 26-8-2011 01:56 PM |All posts
apa yang aku rasa kibi mibi tu comel
selagi mana tak de masalah dengan performance tak kisah pun
lomotech.com (blog) dan {lens}
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 30-8-2011 06:06 PM |All posts
aku rasa bukan kmputer, tapi tepon kamera tu banyak , 3gp semua, budakx2 anto kedai , tu yang sebar..
[html]Select * password[/html]
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 11-9-2011 06:45 PM |All posts
mati mati aku ingat TT nak bagitau sapa source gambar sex melayu bagai.. rupanya nak tinggalkan pesanan penaja.

cadangan suruh cabut hard disk masa antar laptop/desktop gi repair tu takleh guna pakai hehehe.. macam mana it tech nak troubleshoot laptop/desktop ko rosak kalau ko dah cabut hard disk hehehe
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 12-9-2011 01:16 PM |All posts
aku tak rasa taukeh2 tu banyak masa nak godek balik hardisk or memory yang kita jual..
melainkan memang terlepas pandang masa nak delete
Haruslah LIKE !
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 29-3-2012 12:44 PM |All posts
yep, mmg boleh recover balik even da delete, ada byk software mcm ni

tp ramai xtau n xsedar, ingat bile da delete die akan hilang, begitu juga dgn pendrive yg anda dok passing2

beware
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 15-10-2012 04:53 PM |All posts
B.K posted on 15-8-2011 09:52 AM
ada software yg betul3 boleh delete walaupun pakai software recover pun xakan jumpa lagi.. ...

gune "killdisk" dier leh wipeout data2 sume..gune software rcovery pn xleh recv gak..

Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 23-12-2014 06:02 AM , Processed in 0.239638 second(s), 33 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top