MPV Mazda 5 Baru - Kereta,Kenderaan Bermotor & Aksesori - Hobi & Kehidupan - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 9564|Reply: 7
Print Prev. thread Next thread

MPV Mazda 5 Baru

[Copy link]
Jump to specified page
1#
Post time 19-8-2011 10:19 AM | Show the author posts only Reply Awards |Descending |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Salam,


Saya bercadang nak beli MPV Mazda 5 yang model baru. Mohon dapat pandangan kepada sesiapa yang ada pengalaman menggunakannnya, sebagai contoh dari segi penggunaan petrol, spare part (katanya  CBU), masalah-masalah dan juga servis selepas jualan.

Tq
Share: 3
Reply

Use magic Report

2#
Post time 19-8-2011 12:29 PM | Show the author posts only | Share
dah alang2 nak beli keta jenis rare ni, tak consider pugeot 5008 skali ke
Reply

Use magic Report

3#
Post time 20-8-2011 02:26 AM | Show the author posts only | Share
Post Last Edit by speedo at 20-8-2011 02:27



Model        Specification        Price
MAZDA5 2.0L 5EAT (CG46RAA)        1999 CC        OTR RM150,019.60
Without Insurance
Reply

Use magic Report

4#
Post time 22-8-2011 02:22 AM | Show the author posts only | Share
masalah-masalah? orang gilo yo takdo masalah..kalau piki rmasalah tak pakai keto la ko..
Reply

Use magic Report

5#
Post time 22-8-2011 10:21 AM | Show the author posts only | Share
cun kete ni...so far tak pernah lg dgr pasal masalah dgn kete mazda ni...
Reply

Use magic Report

6#
Post time 22-8-2011 02:28 PM | Show the author posts only | Share
den dulu ada pakai mazda premacy a.k.a mazda 5 yang dibawa masuk oleh NAZA...mazda premacy den memang sebijik macam mazda 5 except sunroof... kereta mazda 5 ni kalau diluar jepun dan dibawa masuk oleh grey importer depa panggil mazda premacy...tapi kalau mazda malaysia yang bawak masuk depa masih retain mazda 5...so nak pendek cerita , kesimpulan yang aku dapat rumuskan

a. kalau nak pakai mazda 5 ni x bole nak kedekut duit lah...sebab accessories dia tak banyak di pasaran...quite rare..contoh tonneau cover dia saja sudah 1k

b. handling wise for me ok kalau 5 star tu aku bagi 3 la kot...acceleration very lembab (pick up tarak)..cornering quite ok...bawak laju kat highway boleh rasa goyang sebab angin...tapi kalau jalan straight top speed memang sedap senyap dan lancar....suspension sedang sedang saja...

c. Fuel consumption...very bad mentekedarah minyak kuat sebab body berat 2.0 140ps tak cukup

d. Keselesaan ruang dalaman...driver ngan co driver memang best luas dan selesa 2nd row pun ok lagi tapi third row memang budak budak nye standard saja la....no air cond blower kat belakang...x sure mazda 5 baru ni....seting arrangement amat bagus karakuri configuration bole jadi 6 atau 7 seater...tengah tengah bole lalu

e. feature tambahan...sliding door very good feature especially cramp space...gaya some more..huhu
Reply

Use magic Report

7#
Post time 22-8-2011 02:31 PM | Show the author posts only | Share
satu lagi, bab maintenance plak kalau hang duk area lembah kelang saja takyah risau la bab servicing dan corrective maintenance...tapi kalau duk luar contohnya kedah ka..maintenance ada susah sikit la coz centre tak banyak
Reply

Use magic Report

8#
Post time 25-9-2013 10:14 AM | Show the author posts only | Share
hai, klau nak  tau apa promosi mazda terbaru skrg.bole contact/pm saye..agent mazda ttdi kl..ade promosi terbaik skrg..rugi klau tak tgok..survey2 la CX5 yg  tgh hot di malaysia skrg..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

1-8-2015 11:18 AM GMT+8 , Processed in 0.209615 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list