Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
13998
View
7
Reply

MPV Mazda 5 Baru

[Copy link]

Author: azda       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-8-2011 10:19 AM | Show all posts |Read mode
Salam,


Saya bercadang nak beli MPV Mazda 5 yang model baru. Mohon dapat pandangan kepada sesiapa yang ada pengalaman menggunakannnya, sebagai contoh dari segi penggunaan petrol, spare part (katanya  CBU), masalah-masalah dan juga servis selepas jualan.

Tq
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2011 12:29 PM | Show all posts
dah alang2 nak beli keta jenis rare ni, tak consider pugeot 5008 skali ke
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2011 02:26 AM | Show all posts
Post Last Edit by speedo at 20-8-2011 02:27



Model        Specification        Price
MAZDA5 2.0L 5EAT (CG46RAA)        1999 CC        OTR RM150,019.60
Without Insurance
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2011 02:22 AM | Show all posts
masalah-masalah? orang gilo yo takdo masalah..kalau piki rmasalah tak pakai keto la ko..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2011 10:21 AM | Show all posts
cun kete ni...so far tak pernah lg dgr pasal masalah dgn kete mazda ni...
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2011 02:28 PM | Show all posts
den dulu ada pakai mazda premacy a.k.a mazda 5 yang dibawa masuk oleh NAZA...mazda premacy den memang sebijik macam mazda 5 except sunroof... kereta mazda 5 ni kalau diluar jepun dan dibawa masuk oleh grey importer depa panggil mazda premacy...tapi kalau mazda malaysia yang bawak masuk depa masih retain mazda 5...so nak pendek cerita , kesimpulan yang aku dapat rumuskan

a. kalau nak pakai mazda 5 ni x bole nak kedekut duit lah...sebab accessories dia tak banyak di pasaran...quite rare..contoh tonneau cover dia saja sudah 1k

b. handling wise for me ok kalau 5 star tu aku bagi 3 la kot...acceleration very lembab (pick up tarak)..cornering quite ok...bawak laju kat highway boleh rasa goyang sebab angin...tapi kalau jalan straight top speed memang sedap senyap dan lancar....suspension sedang sedang saja...

c. Fuel consumption...very bad mentekedarah minyak kuat sebab body berat 2.0 140ps tak cukup

d. Keselesaan ruang dalaman...driver ngan co driver memang best luas dan selesa 2nd row pun ok lagi tapi third row memang budak budak nye standard saja la....no air cond blower kat belakang...x sure mazda 5 baru ni....seting arrangement amat bagus karakuri configuration bole jadi 6 atau 7 seater...tengah tengah bole lalu

e. feature tambahan...sliding door very good feature especially cramp space...gaya some more..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2011 02:31 PM | Show all posts
satu lagi, bab maintenance plak kalau hang duk area lembah kelang saja takyah risau la bab servicing dan corrective maintenance...tapi kalau duk luar contohnya kedah ka..maintenance ada susah sikit la coz centre tak banyak
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2013 10:14 AM | Show all posts
hai, klau nak  tau apa promosi mazda terbaru skrg.bole contact/pm saye..agent mazda ttdi kl..ade promosi terbaik skrg..rugi klau tak tgok..survey2 la CX5 yg  tgh hot di malaysia skrg..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.343374s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list