CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 24239|Reply: 253

Harga Emas / Silver jatuh mendadak

  [Copy link]
Post time 24-9-2011 04:51 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

apa dah jadi

Gold Plunges $100, Silver Drops 18%; World Stocks Struggle

harga silver pula tadi dah jatuh bawah 30 dollars per ounce ... emas jatuh sampai 100 dollars per ounce

4:00 PM New York C The U.S. indexes struggled to stay positive and lost at least 5.3% in the week. Gold plunged $101.90 or 5.9% and silver tumbled 18%, the largest one day loss in 27 years. Gold declined 9.7% in the week and silver plunged 24%. The S& 500 index earnings multiple is 20% away from its low in March 2009.



berita lain lain

Gold Falls Hard; Silver Falls Harder

Gold prices plummeted Friday, at one point tumbling 15 percent from the level of three weeks ago, as investors started buying stocks and, to a lesser extent, euros but stayed kept selling precious metals.

         
The virtual collapse in the safe-haven investment - it hit a seven-week low and was headed towards its steepest weekly fall since late 2008 -- started Wednesday when the Fed said it would lengthen the maturity of its balance sheet to suppress long-term interest rates.
In combination with a downbeat economic outlook the Fed issued in announcing "Operation Twist," as the maturity change was dubbed, markets swooned, with stocks and precious metals plunging as investors fled to dollar assets like U.S. Treasuries.
Stocks began recovering Friday and the dollar gave up some of this week's gains, but the damage has been done to precious metals.
Since Operation Twist, gold has fallen more than 9 percent, even dropping below $1,700 for the first time since Aug. 5. Silver is solidly in bear territory: Since Wednesday it has dropped 25.01 percent.




Gold on the New York futures market closed down $101.90 at $1,639.80, a loss of 5.85 percent from the previous day's close. Gold for immediate delivery fell $12.90 to $1,652.98.



Silver on the New York futures market fell $6.48 to $30.10, a loss of 17.71 percent from the previous day's close. Silver for immediate delivery declined $1.42 to $30.75.




Setakat tadi - harga emas jatuh hampir 6 percent, harga silver jatuh 18 percent...


apa komen pelabur emas dan perak???



masa memborong emas dan perak sekarang... atau terus tungguuuuu

Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 05:07 AM | Show all posts | Share
takyah beli....... 2020 semua bangkrap........
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 05:08 AM | Show all posts | Share
da lama kat atas, ada masanya jatuh juga...............
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 05:24 AM | Show all posts | Share
sepatutnya emas dijadikan sbg penyimpan nilai yg selamat....tapi orang melayu anggapnya mcm saham.... dunia zaman sekarang semuanya boleh dieksplotasi dan dispekulasikan...
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 06:18 AM | Show all posts | Share
...just wait n see first....
....mana2 urusniaga surely ada risiko nya...
...klu untung berterusan...pasti dah ramai jadi jutawan........
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 07:06 AM | Show all posts | Share
Masa harga turun kita belilah. Masa harga naik, kita juallah. Baru betul jadi investor/trader
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 07:25 AM | Show all posts | Share
kalau nk buat cincin silver, mmg tengah murah ke skrg?

last week rm18/gram
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 07:26 AM | Show all posts | Share
Good news.... bulih beli emas murah now
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 07:27 AM | Show all posts | Share
good news nak beli jugak klu ada $$$
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 07:57 AM | Show all posts | Share
bad news untuk yang dah beli masa harga naik
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 08:39 AM | Show all posts | Share
bad news untuk yang dah beli masa harga naik
rabun_it Post at 24-9-2011 07:57


good news to reload
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 08:42 AM | Show all posts | Share
isnin kena beli emas nih
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 08:46 AM | Show all posts | Share
murah sikit cincin kahwin nak beli.......yeaaa.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 08:56 AM | Show all posts | Share
alhamdulillah................
harap boleh turun separuh dr harga sekarang....
harga sekarang mmg tak masuk akal
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 09:04 AM | Show all posts | Share
berapa emas malaysia skrg????
nak raya ari tu 175 segram.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 09:07 AM | Show all posts | Share
mmg harga emas akan ada turun naik... harga turun bg peluang kepada pelabur untuk beli... kalu dah asyik naik ajer camner nak beli emas...

bole laa aku beli nnt... hehehe!
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 09:07 AM | Show all posts | Share
berapa emas malaysia skrg????
nak raya ari tu 175 segram.
golok mail Post at 24-9-2011 09:04



    UOB gold 1 gram = rm180.30..isnin ni aku expect jatuh ke rm170
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 09:20 AM | Show all posts | Share

time to topup...
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 09:23 AM | Show all posts | Share
apa agik ... mok cik mok cik kat kampung tu...
ni ar time nak tambah dereten dereten emas kat lengan dan leher tueeee...
lepas ni karang... leh ar pakai baju yang berlengan paras siku.... ngan leher yang terdedah
nak tunjuk asset emas katanyaaa
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 09:24 AM | Show all posts | Share
Ada haritu naik RM200/gram..aku trade in gold lama nak ambik gelang tangan.Kira not too badlah..kalau jatuh nak belilah sana sikit..kalau jatuh rm50.grm macam zaman dedolu
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 09:27 AM | Show all posts | Share
ari tu let go emas 55 gm pada harga RM205 segram.. masa beli RM156.. masa ni la kita nak top up beli emas.. let go pada harga tinggi...
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 09:38 AM | Show all posts | Share
before this dah . than rm200/gram
walaupun tak suka nak pakai barang kemas..
tapi suka gak nak membeli buat koleksi ..
best gak nih harga dah turun..
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 09:39 AM | Show all posts | Share
bestnya boleh beli emas ni utk mak2 dara dan untuk anak2 dara....
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 09:54 AM | Show all posts | Share
berapa emas malaysia skrg????
nak raya ari tu 175 segram.
golok mail Post at 24-9-2011 09:04



   last week aku tgk mas 999 = rm205/g,916= rm180/g
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 10:35 AM | Show all posts | Share
yeyy! wa nak borong jongkong emasssssss!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

2-9-2015 06:18 AM GMT+8 , Processed in 0.283993 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list