CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 3085|Reply: 16

SERI PESONA - PRODUK BERASASKAN HERBA

[Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 19-11-2011 12:24 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Post Last Edit by ayukita at 19-11-2011 12:36

salam & hi semua. mintak izin bukak rumah baru..

just nak share this produk untuk kebaikan bersama.. mungkin ada yang tak pernah dengar or guna produk dari herba ni, tapi dalam kita tak sedar, herba dari alam semula jadi ni banyak sangat kelebihan untuk kesihatan, sekarang ni pakar herba membuat satu penemuan terbaru dimana herba dijadikan alat penjagaan kulit muka..

ayu baru try, beli dari my sister.. sebab tengok kulit dia pakai mulus dan cerah, so bila ayu try, lepas sebulan ni. alhamdulillah memang berpuas hati. pertama yang jelas kelihatan is kulit muka cerah, jerawat dan minyak kurang, pigment yang baru nak jadi kat tepi hidung pun dah mula pudar. serum dia sangat best, vit c mencerahkan kulit dan vit e melembap dan repair kulit dari dalam... night cream pulak ada function untuk matikan jerawat, just spot kat jerawat je bangun tido jerawat dah kecut..ayu try letak kat jerawat di badan pun berkesan jugak. =)

produk ni datang dengan pencuci muka (2 in 1 with toner) day cream (ada 25 SPF) night cream dan serum (2 in 1 vit C + vit E)

boleh search di seripesona.com.my

ada tak sape2 yang lain dah try produk ni?

sharing is caring...
klinikayu@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 19-11-2011 12:35 PM |All posts
Pengenalan Rahsia Pencerahan Seri Pesona

Barisan produk kami ini di formulasikan dari pelbagai masalah kulit muka rakyat Malaysia terutama masyarakat Melayu yang begitu mengambil berat kepada kecantikan semulajadi, cerah berseri, gebu dan bercahaya dari dalam, tanpa perlu bedak asas atau kosmetik yang tebal.

Dengan teknik pemakaian asas yang paling mudah untuk siang dan malam, menjadikan produk Seri Pesona ini senang dibawa ke mana sahaja & pada bila-bila masa tanpa perlu bersusah payah membersihkan wajah tatkala tiba masa bersolat.
Dengan extract cendawan Lingzhi ( Ganoderma Lucidium), kualiti yang telah termaktub sejak sekian lama kerana membekalkan nutrien kepada tubuh, kini kami alihkan perhatian kebaikan Lingzhi kepada produk penjagaan pencerahan kulit muka pula.

Ramuan pelbagai herba tradisional pilihan seperti pepohon T3 ( Melalueca) ,tumbuhan perdu ( Hamamelis Virginia L ), minyak mineral , khasiat Vitamin C dengan kesan teknologi Nano, set ini berupaya menjadikan wajah cerah berseri, bertenaga , gebu, semulajadi dalam masa singkat tanpa pengelupasan yang nyata.



Malah barisan set pencerahan Seri Pesona ini juga dilengkapi dengan Serum Vitamin C dan E. Dengan Teknologi Nano, pekat dan kaya dengan khasiat Vitamin C dan E dapat menyerap dengan cepat jauh ke dalam kulit bagi memberi kebaikan nutrisi kepada kulit wajah yang sentiasa terdedah dengan pancaran matahari dan kekeringan penghawa dingin.



Antara kebaikan Serum Vitamin C dan E ini adalah :
- merapatkan liang pori terbuka
- memudarkan jeragat
- memudarkan parut
- mengaktifkan sel kolagen kulit
- melembabkan kulit lantas melambatkan proses penuaan
- mencerah dan bersinar dari dalam
- wajah akan sentiasa kelihatan bertenaga dan segar sepanjang hari.

Set Pencerahan Seri Pesona kami didatangkan bersama Serum  Vitamin C
klinikayu@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 19-11-2011 07:46 PM |All posts
Baru try hari kedua.... Dah seminggu br ashtar komen ya. Hope produk ni sesuai le ngan ashtar.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 21-11-2011 11:35 AM |All posts
Reply 3# ashtar


    so far kulit ok tak?, mungkin terlalu awal.. tak sabar tunggu lepas seminggu tunggu komen dari ashtar.
klinikayu@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 21-11-2011 04:55 PM |All posts
Alhamdulillah..... setakat 4 hari pakai rasa okey ..... dan bekas2 parut jerawat tu dah mula pudar banyak.... Ahkak harap produk ni sesuai le dgn kulit ahkak..... dah pening dgn proses pertukaran hormon nih...... tahun 2011 ni membuatkan kulitku paling teruk dgn pertumbuhan jerawat yg mencanak2 naik..... b4 nih mmg xde masalah kulit muka, normal jer..... jerawat pun jarang ade..... haishhhh...... kecewa sgt bile kulit jadi camni..... heheheh......
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 23-11-2011 04:00 PM |All posts
xpe, kalau produk ni ok, tak payah cari lain dah, krim malam tu boleh spot pada jerawat, nanti jerawat akan kecut sendiri
klinikayu@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 23-11-2011 04:01 PM |All posts
so far ayu pakai pun tone kulit nampak sekata, kalau tak ada dark circle bawah mata, ayu letak vit c&e serum tu keliling mata jugak, alhamdulillah dah kurang gelapnya..
klinikayu@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 23-11-2011 04:02 PM |All posts
best nye ashtar ade perubahan kt skin.. seri pesona ni baru lg ke in market? kire ade jual la kat kedai2 jamu tu ye..
~ C@r@ M!@.. T! V0gL!0 BeNe ~
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 23-11-2011 04:08 PM |All posts
tak la baru sangat.. kat area seremban dah popular dah...cube mieza cek website dia..
klinikayu@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 23-11-2011 04:10 PM |All posts
dia in set ek ayu..loose item xde ke..berkenan jgk serum tu..ayu area mana..tgk nick teringat klinik ayukita kt kota damansara
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 23-11-2011 04:17 PM |All posts
kalau nak serum tu jugak ada jual...tapi mahal sket la dari beli yang satu set, sebab ayu pun penah tanya serum tu je.. tapi harga below 100.. tu yang ayu beli terus 1 set...murah pun murah...and alhamdulillah, dah masuk sebulan pakai, memang ayu puas hati dengan result dia, kulit nampak sihat je, kalau dulu kulit kusam sikit, sebab kadang ,malas nak wat facial...

ayu stay kajang, keje wangsa maju..
klinikayu@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 23-11-2011 05:26 PM |All posts
Reply 6# ayukita

Alhamdullilah.... sgt2 HAPPY..... ade perubahan parut2 jerawat sudah ketara pudar banyak......

Ashtar jg amik foto setiap hari tu, mengikuti perkembangannya...hahaha..... kelakarkan....
sampai ank2 kata...."mama nih buat apa, ambil gambar pipi  jer" hishhh diam mama nak buktikan produk nih bagus @ tidak kat muka mama nih tau.... hahaha..... owhhh yer ker jwb si ank.... jerawat yg itam2 dah kurangkan mama..... kenapa dulu mama takde jerawat itam tp sekarang ade byk jer kak long tgk.... apa mau jawab "mama stresssss tau......sebab tu mama suruh awk berdua belajar rajin2 nnt mama takde lah jerawat"..... hehehe... mcm tu ler jawapan mama buat ank2nyer.... kelakarkan....

Tu lah senario yg sebenarnya berlaku kat Ashtar, b4 nih mmg susah jerawat nak bertengek kat muka... kalo nak mekap senang jer.... tak perlu nak caber2, tacap2 bagaikan.... nih susah hati dibuat woooo..... nasib baik asben x komen...wakakaka.....
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 23-11-2011 05:43 PM |All posts
mana nak dapat ehh produk nieee...?
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 23-11-2011 06:24 PM |All posts
ashtar ada mkn pil perancang tak?
sy perhatikan jika sy mkn pil perancang, kulit ok je x ada jerawat
pastu kalau stop pil je... mula jerawat naik kat dagu...
http://nikiaida.blogspot.com
cpve/FU/emilay/ibuPutih
017-3859187
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 23-11-2011 08:39 PM |All posts
produk ni menggelupas tak?
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 24-11-2011 12:52 PM |All posts
Reply 15# Girl-N-Roses


    product ni tak mengelupas, dia mencerahkan kulit dengan guna vit c serum tu...serum dia best.. suke sangat..
klinikayu@yahoo.com
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 2-12-2011 01:05 AM |All posts
testimoni ckit je ke? erm.. produk baru yer. kat website tu ada tulis harga ke? x notice lak.
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 28-8-2014 11:08 PM , Processed in 0.243315 second(s), 24 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top