CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 5064|Reply: 19

Cara ke Pulau Jerejak

[Copy link]
Post time 25-11-2011 05:52 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Assalamualaikum,
Nak tanya la mcm mana kita nak ke Pulau Jerejak resort kalau menggunakan keretapi atau bas? sy ada beli tiket bercuti di situ melalui metromall tapi belum gunakan lg, plan kalau sempat nak pegi bulan 12 nie tapi kalu tak kene jual kt sesapa la kot..

mana mudah/senang/murah antara naik bas dgn keretapi? saya dh survey kalau naik keretapi akan turun kat butterworth pastu kne naik teksi ke pulau dan kemudian baru naik feri ke pulau jerejak.. kalau naik bas x sure mcm mana plak nak ke sana...

ada sesapa bleh bantu cara nak ke pulau jerejak tue...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2011 08:02 PM | Show all posts | Share
tt dari mana?? better naik bus sebab naik keretapi, lambat gle nk sampai penang. kalu naik bus, leh terus turun kat belah pulau, terminal bus sungai nibong. just mention kat awek yg jual tiket bus, nk gi penang turun kat sungai nibong.

pastu da sampai sungai nibong tu, naik teksi ke jeti kat queensbay or kedai makan area seagate pastu naik ler bot ke pulau yg byk kera tuhh...bukan best cam perhentian pown, air pn x bersih da skang. kalo mau mancing or menjala udang pistol bley la.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2011 04:24 PM | Show all posts | Share
dari keyel naik bas sampai sungai nibong, pastu amek teksi pergi jeti kat queensbay. sampai kat kaunter beli tambang naik perry, lepas boleh la nek perry ke pulau jerejak nun......x silap kat pulau tu ada projek pembinaang, boleh la buat site visit

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2011 07:15 PM | Show all posts | Share
kenapa tak pegi batu feringgi   
erm...pulau jerejak pong ok juga...
selamat bercuti!
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2011 10:26 PM | Show all posts | Share
jenuh la hg jungle trekking flying fox segala...kalo bosan karaoke jer kat swimming pool
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2011 04:58 PM | Show all posts | Share
tt dari mana?? better naik bus sebab naik keretapi, lambat gle nk sampai penang. kalu naik bus, leh  ...
TNC Post at 25-11-2011 20:02


dari KL...saje je nak jenjalan, tq TNC for info...lengkap dan padat...hehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2011 04:59 PM | Show all posts | Share
dari keyel naik bas sampai sungai nibong, pastu amek teksi pergi jeti kat queensbay. sampai kat kaun ...
card_reader Post at 26-11-2011 16:24


site visit? nak PRU mmg kne slalu bt 'site visit' ke penang...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2011 05:01 PM | Show all posts | Share
kenapa tak pegi batu feringgi   
erm...pulau jerejak pong ok juga...
selamat bercuti!
crossatan Post at 26-11-2011 19:15


dah gi so saje try g tempat lain sekitar penang.. nak abiskan jelajah 1 pulau kt penang...
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2011 03:40 PM | Show all posts | Share
Reply 1# lostnfaun

Kalau TT nak naik keretapi kena turun kat Butterworth.. Dari Butterworth nak feri pergi ke island, then amik bas 304 atau 401 untuk ker Queenbays.. Turun la kat area2 tue, sebab jeti nak ke Pulau Jerjak ni dekat dgn area Gold Cost n Putra Palace.. Tapi mungkin akan lambat la... Jadi lagi better naik bas turun kat Sungai Nibong.. Tunggu jer bas rapid kat situ juga nak ker Queensbay.. Bas yang sama macam tadi juga yer.. Kalau tak tau tanya jer sesapa kat situ mesti ada yang membantu...
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2011 11:13 AM | Show all posts | Share
tak payah pakai ferry kat Queensbay pun boleh (pasal mahal)

boleh cuba tanya nelayan di pantai bayan mutiara, boleh nego harga dan lebih fleksible
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2011 02:58 PM | Show all posts | Share
tt dari mana?? better naik bus sebab naik keretapi, lambat gle nk sampai penang. kalu naik bus, leh  ...
TNC Post at 25-11-2011 20:02



    so skrg ni tak ok ker kalau nak bercuti kat sana?
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2011 10:09 PM | Show all posts | Share
ada ape kat pulau jerejak?? {:4_236:}
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2011 08:18 PM | Show all posts | Share
Reply 12# asmert088


   
ada chalet dan deruan ombak     huhuhu   
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2011 08:50 AM | Show all posts | Share
TT dah pegi ke kt Pulau Jerejak tu...citer lar kt sini apa yg ada kt situ...best ke tak dan sebagainya...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 04:01 PM | Show all posts | Share
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2013 10:37 PM | Show all posts | Share
ada apa kat pulau jerejak tu..? tingin gak nak g sana...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2013 02:03 PM | Show all posts | Share


harga chalet camna..mahal tak

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2013 09:31 AM | Show all posts | Share
sofea_damira posted on 4-2-2013 10:37 PM
ada apa kat pulau jerejak tu..? tingin gak nak g sana...

ada resort..ada tempat tinggalan sejarah seperti penjara,hospital kusta

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2013 09:33 AM | Show all posts | Share
5535 posted on 5-2-2013 02:03 PM
harga chalet camna..mahal tak

rate agak mahal..rm200++ keatas,sejujurnya dengan harga sebegitu.lebih baik menginap di batu feringgi sahaja.

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2013 10:35 AM | Show all posts | Share
laa mana TT ni cite laa apa yg best kt sane..sy pun tak sampai agi sane..teringin gak nak berehat sanerr...ramai org kata best gak nk tenang2kan dan mengosongkan jiwa dan raga..ke TT jadi penduduk tetap kt pulau tu ke ni..hilang kt seberang ni eh..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

30-3-2015 03:03 PM GMT+8 , Processed in 0.348705 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list