Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
9416
View
7
Reply

Adjust / Reset Mileage Meter Kereta Recond

[Copy link]

Author: XkostonX       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-1-2012 12:03 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by XkostonX at 23-1-2012 00:05

Salam,

AKu skg ni dalam process nak cari and beli recon car honda stream rsz 2.0 tahun 2007. At the moment, aku dah berkenan and terbooked sebijik kete stream rsz ni kat klang...tapi mileage die 90k kilometer ....aku tgk condition kete ni mmg tiptop la...interior ok and bunyi engine die pon smooth.. According to salesman ni, most of the recon car yang masuk malaysia yang tahun dlm 2005-07 mileage die mmg tgi...cume kedai yang jual recon car tu reset / adjust meter die sebelum dorg jual. Btol ke ar?   Die ckp kat kedai die mmg mileage tak tukar...aku jadi percaya sbb aku survey dalam 7 bijik stream rsz recon kat kedai die tu...semua mileage dlm 70k-120k kilometer.

Lagi satu...die siap tanye aku....if aku nak reset meter dr 90k km tu ke apa2 no yang aku suke pon boleh...tapi kene tambah dlm rm300...tapi die tak sarankan takut nanti sangkut kat insurans bile nak claim.

Sape2 ade pengalaman boleh tak komen skit?
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2012 07:33 AM | Show all posts
memang bleh tukar bro.. dier panggey tukang buat tu, dalam setengah jam siap, nak jadik kosong terus pong bleh..

majority dari jepun yg pernah haku survey, antara 25k hingga 120k. kalau ko dapat yg antara 25-40k tu, memang nasib baik bro, sebab biasanya, ramai yg dah sambar dulu.

Klang kat maner tu bro. kat KSS ker?? more info pasal stream, bleh tanya community kelab stream sendrik kat www.mystreamclub.com, atau pun kat facebook fanpage depa kat http://www.facebook.com/pages/My ... 5?sk=app_4949752878

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2012 12:36 PM | Show all posts
bole je nak adjust balik mileage tu, but kena ikut logik la.. setahun mileage 15-20k KM ok la... tapi kalu nak beli kereta tu kena la tgk kondisi enjin dulu, gearbox, kesan eksiden (kalau ada), kesan ketukan dsb..

kadang2 luaran mmg nampak cantik.. tapi dah  pakai seminggu terus breakdown... make sure kena ada warranty dari kedai tu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-1-2012 06:01 PM | Show all posts
memang bleh tukar bro.. dier panggey tukang buat tu, dalam setengah jam siap, nak jadik kosong terus ...
Fast-N-Furious Post at 23-1-2012 07:33


aah btol la bro...kat KSS klang...macam mana ko tau eh kat situ? kete kat situ tak ok ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2016 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Berhati hati beli kereta especially kereta tahun baru contoh 2014 2013, sebab ada sindiket beli car rental dia reset mileage.


Beli car rental dekat oversea murah je. Bila dh reset mileage sindiket ni jual harga below market value.

Ramai terkena bila pergi glenmarie buat medical check up. Tengok mileage 100km/hour.  Harap uols nak beli kereta recond ni bawa terus ke specialist untuk check mileage dan kondisi kereta. Akak nyaris kena scam dengan sindiket ini.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2016 12:37 PM | Show all posts
akak suggest kalau nak beli kereta jepun je berbanding kereta conti.

maaflah kereta conti especially f10 banyak problem

ramai kawan kak nak let go cepat.

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2016 12:45 PM | Show all posts
Edited by monyet_2015 at 19-1-2016 09:49 AM

Kalau nak tahu mailege kete recond ini bukan sekali atau 2 kali depa reset.. dah ber berapa kali..kat jepun owner reset sekali.rendah yg tak sebearapa rendah.lepas tu jual kat use car jepun..use car ni pun reset.jugak lebih rendah ..bawak balik malaysia..dealer kat malaysia pun reset jugak.3 kali reset, itulah jadinya jadi kereta y berumur 7 tahun mailagenya 20k saja...pernah beli caldina recond..bila aku trace rekord kereta itu..milage asalnya adalah 250,000 km  tapi pada odometer tulis 21500km saja.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2016 04:06 PM | Show all posts
250,000 km tapi kalau bawak sedap tak apa kot...lagipun ramai yg beli kereta recon ni sebab katanya sedap berbanding kereta tempatan walaupun kereta tempatan tu kereta baru..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.191296s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list