CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 3500|Reply: 3

Adjust / Reset Mileage Meter Kereta Recond

[Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 23-1-2012 12:03 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Post Last Edit by XkostonX at 23-1-2012 00:05

Salam,

AKu skg ni dalam process nak cari and beli recon car honda stream rsz 2.0 tahun 2007. At the moment, aku dah berkenan and terbooked sebijik kete stream rsz ni kat klang...tapi mileage die 90k kilometer ....aku tgk condition kete ni mmg tiptop la...interior ok and bunyi engine die pon smooth.. According to salesman ni, most of the recon car yang masuk malaysia yang tahun dlm 2005-07 mileage die mmg tgi...cume kedai yang jual recon car tu reset / adjust meter die sebelum dorg jual. Btol ke ar?   Die ckp kat kedai die mmg mileage tak tukar...aku jadi percaya sbb aku survey dalam 7 bijik stream rsz recon kat kedai die tu...semua mileage dlm 70k-120k kilometer.

Lagi satu...die siap tanye aku....if aku nak reset meter dr 90k km tu ke apa2 no yang aku suke pon boleh...tapi kene tambah dlm rm300...tapi die tak sarankan takut nanti sangkut kat insurans bile nak claim.

Sape2 ade pengalaman boleh tak komen skit?
Reply

Props Report

Superior

Pemberontak Forum Cari

Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17

Post on 23-1-2012 07:33 AM |All posts
memang bleh tukar bro.. dier panggey tukang buat tu, dalam setengah jam siap, nak jadik kosong terus pong bleh..

majority dari jepun yg pernah haku survey, antara 25k hingga 120k. kalau ko dapat yg antara 25-40k tu, memang nasib baik bro, sebab biasanya, ramai yg dah sambar dulu.

Klang kat maner tu bro. kat KSS ker?? more info pasal stream, bleh tanya community kelab stream sendrik kat www.mystreamclub.com, atau pun kat facebook fanpage depa kat http://www.facebook.com/pages/My ... 5?sk=app_4949752878
1

View rating log

ape kena lar super mod giler kuasa nieh, kejap jadik Son of Odin, kejap jadik amazed.. lepas nie ntah jadik aper..miahahha
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 23-1-2012 12:36 PM |All posts
bole je nak adjust balik mileage tu, but kena ikut logik la.. setahun mileage 15-20k KM ok la... tapi kalu nak beli kereta tu kena la tgk kondisi enjin dulu, gearbox, kesan eksiden (kalau ada), kesan ketukan dsb..

kadang2 luaran mmg nampak cantik.. tapi dah  pakai seminggu terus breakdown... make sure kena ada warranty dari kedai tu..
Don't hate the player, hate the game!
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 23-1-2012 06:01 PM |All posts
memang bleh tukar bro.. dier panggey tukang buat tu, dalam setengah jam siap, nak jadik kosong terus ...
Fast-N-Furious Post at 23-1-2012 07:33


aah btol la bro...kat KSS klang...macam mana ko tau eh kat situ? kete kat situ tak ok ke?
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 24-7-2014 10:35 PM , Processed in 0.241145 second(s), 20 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top